Kuşadası Feneri

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • Penguen
    Mahdumu Kamil
    • 02 Mayıs 2008
    • 1387

Kuşadası Feneri

Keyborsa’yı Mühendis Bey sayesinde tanıdım. Geldiğimde forumda Sn. KUTERO, ÇAKAL, Tractact gibi aşina yüzler olduğunu görüp sevindim ve foruma yabancılık çekmedim.

Niyetim suya sabuna dokunmamak, zaman zaman uğrayıp Mühendis Bey ile Sevgili Kaptanın açtığı köşelere yararlı olacağını düşündüğüm yazılar bırakmaktı.

Ancak forum yönetimi karşılıksız kredi açınca kendimi Keyborsa’ya borçlu hissettim. Borcu ödemenin yolunun da daha aktif rol alıp foruma katkı sağlamaktan geçtiğini düşündüm.

Bu duygu ve düşünceler içinde Kuşadası Feneri adındaki bu köşeyi açıp adanın ve fenerin resmini de yukarıya kondurdum.

Borsa ve hisse senetleri konusunda gözüme çarpan ve okuyana yarar sağlayacağına inandığım yazılar veya kendi nam ve hesabıma yaptığım incelemeler olursa onları bu köşeden forum üyeleriyle paylaşmak niyetindeyim

Amatörce ilgilendiğim borsa alanında herhangi bir ehliyetim yok. Bu konuda yeterli bilgi ve tecrübeye sahip olduğum da söylenemez. O nedenle köşede yayımlanacak yazı, analiz ve yorumlara ihtiyatla yaklaşılır ve bunların iyi niyetli paylaşımdan öte bir kıymet taşımadığı hatırda tutulursa memnun olurum.

Maksat genel gidişat hakkında bilgi vermek, sefere çıkan denizcilerin yolunu aydınlatmak olduğuna göre hisse bazında öneri istenmez, şu hisse iner mi-bu çıkar mı diye sorulmaz, eldeki hisselere methiye sıralanması beklenmez ise sevinirim. Hatta hiç soru sorulmaz, aktarılanlar okunmakla yetinilirse daha makbule geçer.

“Mevlam bana gücümün yetebileceği şeylere dayanma, gücümün yetmeyeceği şeylere inanma ve bu ikisi arasındaki ince çizgiyi fark edebilme gücü versin” (*) ve giriştiğim her işten yüz akıyla çıkmayı nasip etsin.

(*) M. Morgan / Bir Çift Yürek
    Last edited by Penguen; 12 Haziran 2008, 09:50.
    [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]
  • ÇAKAL
    Ağa'nın Adamı
    • 27 Haziran 2007
    • 2545

Penguen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

“Mevlam bana gücümün yetebileceği şeylere dayanma, gücümün yetmeyeceği şeylere inanma ve bu ikisi arasındaki ince çizgiyi fark edebilme gücü versin” (*) ve giriştiğim her işten yüz akıyla çıkmayı nasip etsin.

Abi ,
    İnan şu duaya takılıp kaldım.
    Bu kadar mı güzel dua olur?
    Rabbim, sizin gibi ülkeme ve insanlığa faydalı insanların adedini artırsın.
    Kucak dolusu sevgiler.:a88:
    Herkes Pinokyo gibi tahtadan insana dönüşme şansı bulamadı,
    Kimileri hep odun kaldı...(Goethe)

Yorum

• Penguen
      Mahdumu Kamil
      • 02 Mayıs 2008
      • 1387

Kumsalda

Uzanmışım kumsalda
      Güneş damlar içime
      Kurumuş dudaklarımda
      Unutulmuş bir beste
      Yaşıyorum aheste
      ……..

Kumsalda/Sertap Erener

Hatırımda kaldığı kadarıyla işin ehli amcalar karne tatili gelince borsa defterini kapatırlar. Daha sonraki günlerini televizyon izleyip gazete okuyarak geçirirler. Yaz gelip okullar kapanınca da borsanın kapısına kilidi vurup çoluk-çocuğuyla birlikte tatile çıkarlar. Fotoğraf uzaktan çekildiği için güneşlenenler görünmese de Ege sahillerinde tur atan foto muhabirimizden gelen son resim (Ölüdeniz/Fethiye) bu durumu doğruluyor.

İstinye’deki borsa uzmanımız aylık, haftalık, günlük tüm göstergelerin güney istikametinde seyrettiğini bildiriyor. Seyir, Hidrografi Dairesi ise Ege Denizi’nde rüzgarların şiddetli estiğini ve denize açılmanın can ve mal emniyeti açısından tehlikeli olduğunu duyuruyor.

Bence siz amcaların yolundan gidin ve kendinizi kumsala atın. Boş bir şezlong ile şemsiye bulduğunuzda da kumsala serilip deniz ve güneşten nasibinizi alın. Yalnız rehavete kapılıp kumsalda uyuyup kalmayın. Amcaların çocuklarını okula gönderme, seans salonlarının yolunu tutma vaktini de aklınızdan çıkarmayın.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
      [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
      [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
      [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]

Yorum

• KUTERO
        Beybaba
        • 19 Temmuz 2007
        • 437

Keyborsa’yı Mühendis Bey sayesinde tanıdım. Geldiğimde forumda Sn. KUTERO, ÇAKAL, Tractack gibi aşina yüzler olduğunu görüp sevindim ve foruma yabancılık çekmedim.

Niyetim suya sabuna dokunmamak, zaman zaman uğrayıp Mühendis Bey ile Sevgili Kaptanın açtığı köşelere yararlı olacağını düşündüğüm yazılar bırakmaktı.

Ancak forum yönetimi karşılıksız kredi açınca kendimi Keyborsa’ya borçlu hissettim. Borcu ödemenin yolunun da daha aktif rol alıp foruma katkı sağlamaktan geçtiğini düşündüm.

Bu duygu ve düşünceler içinde Kuşadası Feneri adındaki bu köşeyi açıp adanın ve fenerin resmini de yukarıya kondurdum.

Borsa ve hisse senetleri konusunda gözüme çarpan ve okuyana yarar sağlayacağına inandığım yazılar veya kendi nam ve hesabıma yaptığım incelemeler olursa onları bu köşeden forum üyeleriyle paylaşmak niyetindeyim

Amatörce ilgilendiğim borsa alanında herhangi bir ehliyetim yok. Bu konuda yeterli bilgi ve tecrübeye sahip olduğum da söylenemez. O nedenle köşede yayımlanacak yazı, analiz ve yorumlara ihtiyatla yaklaşılır ve bunların iyi niyetli paylaşımdan öte bir kıymet taşımadığı hatırda tutulursa memnun olurum.

Maksat genel gidişat hakkında bilgi vermek, sefere çıkan denizcilerin yolunu aydınlatmak olduğuna göre hisse bazında öneri istenmez, şu hisse iner mi-bu çıkar mı diye sorulmaz, eldeki hisselere methiye sıralanması beklenmez ise sevinirim. Hatta hiç soru sorulmaz, aktarılanlar okunmakla yetinilirse daha makbule geçer.

Teşekkürler..
        Böylesi daha iyi oldu..
        Şimdi mecburen vardiyaya geleceksin.. ;)

Yanlız fenerin karakteristiği Quickly Flashing olsun..

Başarılar..Sevgiler..
        İhtimal dahilinde olan hiçbir şey gözardı edilemez..
        İhtimal dahilinde olan her şey için tedbirli olmak gerekir..

[SIZE=3][I][FONT=Comic Sans MS]Grafiklerimi toplu halde görmek için[/FONT][/I] [/SIZE]:

[url]http://kutero.blogspot.com/[/url][COLOR="#000000"][/COLOR]

Yorum

• Penguen
          Mahdumu Kamil
          • 02 Mayıs 2008
          • 1387

Sn. ÇAKAL,

Okurların gözünden kaçsa da bana yazar bu duayı 4 kutsal kitaptan birinden tırtıklamış gibi geldi. Ama sizde benim gibi yapın ve görmemezlikten gelin.

Güzel bakıp güzel görüyorsunuz. Sağ olun.

Sn. KUTERO,
          Sevgili Kaptanım,

Fenerin bekçisinin geminin köprüüstünde vardiya kestiği nerede görülmüştür?

Fener yerinden kaçacak değil ya arada bir gelir çakıyor mu bakar, ardından basar giderim. Baştan peşin peşin söyliyeyim de benden 7 gün 24 saat hizmet beklenmesin.

Ziyaretiniz ve iyi dilekleriniz için teşekkür ediyor; yine bekliyorum.

Yorum

• simurg
            Administrator
            • 10 Mart 2007
            • 9248

sn. Penguen, sizin değerli bilgi birikimizden ve bakış açınızdan tüm dostlar istifade edecektir.Umarım size iyi bir ev sahibi oluruz.Şimdiden tüm emekleriniz için teşekkür ederim.
            Last edited by simurg; 11 Haziran 2008, 23:57.
            https://twitter.com/keyborsa_simurg

Yorum

• MAGGGMA
              ...................
              • 12 Haziran 2007
              • 1375

Keyborsa’yı Mühendis Bey sayesinde tanıdım. Geldiğimde forumda Sn. KUTERO, ÇAKAL, Tractack gibi aşina yüzler olduğunu görüp sevindim ve foruma yabancılık çekmedim.

Hoşgeldiniz,umarım memnun kalırsınız.Topiğinizde hayırlı olsun...

Yorum

• tractact
                TOBOma
                • 19 Kasım 2007
                • 560

Hayırlı uğurlu olsun... Çok zorlu bir dönemden geçen borsamızda elinizi taşın altına sokabilme cesaretini göstermişsiniz... tebrikler ve başarılar...

Yorum

• Penguen
                  Mahdumu Kamil
                  • 02 Mayıs 2008
                  • 1387

Sn. Simurg,

Konuklarınızı el üstünde tutan bir ev sahibisiniz. Bundan sonra da bakış, görüş ve rotanızın değişeceğini sanmam.

Ancak biri size kuşları baş tacı etmemenizi, kuş pisliğinin hiçbir şampuanla temizlenemeyeceğini hatırlatmalıydı.

Sn. MAGGGMA,

Şimdilik herkesten memnun ve kimseden şikayetçi değilim. Ama bunun sürekli olacağını garanti edemem.

Sn. Tractact,

Cankurtaranlığa soyunduğumu sanmayın. Pek iyi yüzme bilmiyorum ve boyumu aşan yerde denize girmiyorum. Çevremdekilere de bunu tavsiye ediyorum.

Ziyaretiniz için teşekkür ederim. Kahve bittiği için size ancak çay ikram edebileceğim. Şansınıza küsün.

Yorum

• tractact
                    TOBOma
                    • 19 Kasım 2007
                    • 560

Sn. Simurg,

Konuklarınızı el üstünde tutan bir ev sahibisiniz. Bundan sonra da bakış, görüş ve rotanızın değişeceğini sanmam.

Ancak biri size kuşları baş tacı etmemenizi, kuş pisliğinin hiçbir şampuanla temizlenemeyeceğini hatırlatmalıydı.

Sn. MAGGGMA,

Şimdilik herkesten memnun ve kimseden şikayetçi değilim. Ama bunun sürekli olacağını garanti edemem.

Sn. Tractact,

Cankurtaranlığa soyunduğumu sanmayın. Pek iyi yüzme bilmiyorum ve boyumu aşan yerde denize girmiyorum. Çevremdekilere de bunu tavsiye ediyorum.

Ziyaretiniz için teşekkür ederim. Kahve bittiği için size ancak çay ikram edebileceğim. Şansınıza küsün.
                    alıntıdaki kırmızı yazı tecrübelerden aktarmadır alabilene ;) dolayısı ile yardımcı olmaya başladınız bile işte

çayları bitirdik, ziyade olsun

Yorum

• Penguen
                      Mahdumu Kamil
                      • 02 Mayıs 2008
                      • 1387

Futbol ve Borsa

Gündemde Avrupa Futbol Şampiyonası var. Gazeteler, televizyonlar bu konuyu işliyor ve bizler şimdilerde futbolla yatıp futbolla kalkıyoruz. Dün gece şampiyonada ilk galibiyetimizi aldık ve milletçe sevindik. Hayırlı olsun. İnşallah devamı gelir.

Maçın devre arasında markete uğrayıp bir paket sigara aldım. Market sahibi memnuniyetsizliğini dile getirip takımın iyi kurulmadığından, yanlış oynatıldığından dem vurdu. Maçın uzatma dakikalarında galibiyet golü gelince komşular şarjörlerindeki bütün mermileri boşalttı.

Her birimiz futbol konusunda bir otorite. Teknik direktörlüğe özenip kendi kafamızda ideal 11’ler oluşturuyor ve her maçtan galibiyetle ayrılmanın planlarını yapıyoruz. Duygusallığımız da hep zirvelerde geziniyor. Ya hüzünlenip dizlerimizi dövüyoruz veya sevinçten en yakınımızdakinin boğazına sarılıyoruz.

Neticede futbol da bir oyun. Hedef bütün oyunlarda olduğu gibi kazanmak. Birey veya ekip olarak girdiğimiz oyunlardan galip çıkabilmek için öncelikle kendi gücümüzü ve rakibimizin gücünü iyi tartmamız gerekiyor. Bu aşamadan sonra eldeki malzemeyle ne pişirebileceğimizin, neler yapabileceğimizi planlamak gerekiyor.

Katıldığımız her yarışı mutlaka ön sırada tamamlamamız gerekmiyor. Bilgi ve becerimizin yetmediği yerde galibiyetten feragat edip mevcut olanı korumayı da hesaba katmalı ve beraberliği de alternatiflerimiz arasına dahil etmeliyiz.

Takasbank’ın son verilerine göre İMKB’nin % 70’i yabancı yatırımcıların tasarrufunda. Kurumsal ve bireysel yatırımcı sayıları ile bunların portföy oranları incelendiğinde ise dolaşımdaki hisselerin % 95’inin % 2’lik bir kesim tarafından kontrol edildiği anlaşılıyor.

Hal böyle olunca küçük yatırımcının elindeki 3-5 kuruş ile endeksin yönünü belirleyemeyeceği, düşen veya yerlerde sürünen bir hisseyi yeniden ayağa kaldıramayacağı aşikar. Bizlerin yaptığı 300-500 lotluk bir alımın denizdeki tek bir su damlasından farkı yok.

Sonuç olarak kendimizi tanırsak, gücümüzü bilirsek, önce kazanmak olmazsa kaybetmemek üzerine bir sistem geliştirir ve buna uygun davranabilirsek ancak o vakit denizdeki büyük balıklara yem olmaktan kurtulabiliriz.

Yorum

• Penguen
                        Mahdumu Kamil
                        • 02 Mayıs 2008
                        • 1387

NLP ve Borsanın Dalgaları ile Sörf

NLP beyin, duyular, duygular, kullanılan dil ve davranışlar arasında bağlantıları inceleyen ve bunların yeniden organize edilmesini sağlayan bir araç. NLP’yi her içerikte kullanabildiğimiz gibi borsada yaşanan durumları da açıklayabilmek mümkün. Değişim çok kısa zamanda gerçekleşebilir ve bizler kaynaklarımızı kullanabiliriz. Kaynaklarınızın ne olduğunu farketmek için düşündüklerinizi ve hissettikleriniz bir kağıda yazıp, okuyun, ama şaşırmayın. Aşağıdaki yazıda NLP teknikleri ile borsa, işlemler ve bağlantılara bakışım var. Size de ilginç geleceğini umuyorum.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası. IMKB ve diğer borsalar. Sistem çok karmaşık gibi görünüyor. Bilgi seanslarda hiç olmadığı kadar hızlı şekilde akıyor ve alım veya satım kararı ile sonuçlanıyor. Karar sonucu ise hemen ortaya çıkıyor.

Bildiğiniz gibi borsada alım satım daha önce tahtada yapılıyordu. Yine önceden borsa tek seanstı. Şimdi ise iki seans olarak alım ve satım yapılabiliyor. Disket emirleri ile borsada bir gün önceden karar verilebilmesi de artık mümkün. Alım- Satımlarda ise aralıklar yeni değişti.

Borsada alım satım yapabilmek için seans odasını, telefonu, cep telefonunu, el ve ofis bilgisayarlarını ve interneti kullanabilmek mümkün. Bu, alıcı yada satıcıya büyük kolaylık sağlıyor, borsanın ilk günlerine bakıldığında. İMKB borsası ve aracı kurumlar dünyadaki örneklerine göre de çok gelişmiş durumda. Bütün bunlar önemli ama bilgiyi alıp ve karar sürecini doğru olarak tamamlamak gerekiyor. Titanik gemisi örnek gösterilebilir. Zamanının en gelişmiş gemisi Titanik ve batmaz deniyordu. Ama Titanik ilk seferinde battı. Öğrenmemiz gereken nokta nedir acaba?

Zira Titanik bir küçük tekneye çarpsaydı, hiç hasar görmeyebilirdi. Kendisi gibi bir tekneye çarpsaydı, batmayabilirdi. Ama bir buzdağına çarptı. Çapmasının nedeni Kaptan veya yardımcılarının duyu organlarını iyi kullanmadığını göreceksiniz. Karanlıkta geminin gittiği yöne doğru baksalar, buzdağını farkedip kazadan kurtulabileceklerdi.

Duyu organlarımızın önemini farketmemiz gerekiyor. Hayatımızın her içeriğinde kullandığımız ve bizi koruyan duyu organlarımızı borsada da iyi kullanmak zorundayız. İkinci önemli nokta ise borsa ve deniz bağlantısı. Büyük borsaları okyanusun derin taraflarına, küçük borsaları kıyılara benzetmek mümkün. Derinliği olan borsalar veya derinliği olan kağıtlar tanımları kullanılıyor. Derin olan denizlerde dalga aşağı ve yukarıya hareket eder. Derinlik dalga yüksekliğinden daha az olduğunda kırılma başlar ve biz beyaz köpükleri görürüz. Potansiyel enerji kinetik enerjiye dönüşmektedir.İşte bu noktalar borsa da para kazanılan veya kaybedilen noktalar olarak görülebilir.
                        Bir borsa oyuncusu seansta ve dışında inanılmaz sayıda bilgi almakta ve bu bilgiler ise o anda elinde olan ve olmayan kağıtlara göre duygusal (kinestetik) hareketlere neden olmaktadır. Ekrandaki her kağıttaki her kademe değişmesi duygusal hareketleri yönlendirmekte ve kendisini iyi ya da kötü hissetmesine neden olmaktadır. Elinizde olan kağıt tavan yaptığında hissettikleriniz, taban yapmasında hissettiklerinizden çok farklı. Bu durumun tersi duygusal hareketlerin yönünü değiştirecektir.

Borsayı siz neye benzetiyorsunuz? Ben borsayı insana benzetiyorum. Borsa denize de benzetilebilir. Borsada sahip olduğunuz lot miktarı sizin “sörf” tahtanız. Eğer “sörf” tahtanız büyük ise derinlerde olmak zorunluluğu ifade edilebilir. Derinliği olan kağıtlarda veya derinliği olan borsalarda. “Sörf” tahtanız küçük ise kıyıda dolaşabilirsiniz. Sörfçüler dalganın üzerine çıkıp düşmeden kıyıya ulaşmaya çalışıyorlar. Alım satım yaparak endeks üzerinde “sörf” yaptığınızı söylemek mümkün olabilir mi? Doğru kararları verdiğinizde “sörf” tahtanızı büyüterek elinizdeki lotları arttırabilir ve kıyıya çıktığınızda rahatça dinlenebilirsiniz veya derinlere doğru gidebilir, daha doğrusu riskli kağıtlardan, derinliği olan kağıtlara geçebilirsiniz. Ama bunu tersini yaptığınızda elinizde “sörf” tahtası kalmayabilir.

Borsada sürekli olarak hareket yaşanmakta. Gün içinde olan dalgalar, haftalık, aylık, yıllık dalgalar, trendler bunun bildiğimiz örnekleri. Dış dünyadan gelen haberler karşısında kamuoyunun ve sizin hissettikleriniz borsa eğrisi üzerine aynen yansıyor. Herkes kendisini iyi hissettiğinde borsa da kendisini iyi hissediyor ve yükseliyor. Herkes kendisini kötü hissettiğinde ise borsa düşmeye başlıyor. Borsada oynayanlarda ise bu duygular elde olan ve olmayan kağıtlara göre değişiyor.

Anlaşılması gereken borsanın duyu organlarınızla, algılarınızla, kaynaklarınızla ve hissettiklerinizle ile çok bağlantılı olduğu. Bu bağlantıları yönetebilir duruma geldiğinizde borsa sizin için yeni kaynaklar yaratabilir. Ama gidecek başka bir yeriniz, yapacak başka işiniz olmadığı için borsada alım satım yapıyorsanız, “sörf” tahtanızı veya lotlarınızı kaybetmek tehlikesi ile karşı karşıya kalıp, “borsa oyuncusu” olmaktan uzaklaşarak, “borsa seyircisi” durumuna düştüğünüzde, Kim Beşyüz Milyar İster yarışmasında 250 Milyar liralık soruyu yanlış cevaplayıp 16 Milyar kazanan kişinin ruh halini sürekli olarak yaşar hale gelebilirsiniz.

Cengiz Eren
                        NLP Uzmanı ve Eğitmeni

Yorum

• Penguen
                          Mahdumu Kamil
                          • 02 Mayıs 2008
                          • 1387

Mayıs 2008 Yabancı Yatırımcı Alım/Satımları

Mayıs 2008 ayında yabancı banka/aracı kurum/şahıs nam ve hesabına gerçekleştirilen işlemler :

A. 1 Milyon USD üzerindeki net alımlar

B. 1 Milyon USD üzerindeki net satışlar

Kaynak : Nurol Yatırım

Yorum

• Penguen
                            Mahdumu Kamil
                            • 02 Mayıs 2008
                            • 1387

Adanın Bugünkü Ziyaretçileri

Adel
                            Afmas
                            Alka
                            Armda
                            Bysan
                            Clebi
                            Dohol
                            Eczyt
                            Edip
                            Egcyo
                            Emnis
                            Fener
                            Garan
                            Hekts
                            Ibtyo
                            Infyo
                            Isctr
                            Kavpa
                            Kchol
                            Kervt
                            Kutpo
                            Link
                            Metyo
                            Migrs
                            Mrbyo
                            Sanko
                            Tkbnk
                            Tspor
                            Vanet
                            Yatas

Yorum

• MÜHENDİS

PENGUEN hocam topiğiniz hayırlı olsun. KY sizden ve topiğinizden çok şey öğrenecektir benimle birlikte.. teşekkürler şimdiden katkılarınız için.. bizlere çok yakın olmanızdan mutluyum hocam... özellikle grafikli hisse analizlerinizi özledik...dikkatinizi çeken heyecan uyandıracak birkaç grafik analizinizi bekliyorum şahsen...

Yorum

Working...
                              X

Debug Information