Mur@T_ERISKIN Nickli Üyeden Alıntı
Mesajı göster
Mur@t ERİŞKİN'le Analiz....
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Ne bedellisi yav manyamış bunlar,satış haberide hikayedir artık...Mur@T_ERISKIN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterŞimdi bu nereden çıktı? :a5:
GSD HOLDING A.S. 250.000.000 YTL TUTARINDAKI MEVCUT KAYITLI SERMAYE TAVANINI
750.0000.000 YTL`YE YUKSELTMEK AMACIYLA SERMAYE PIYASASI KURULU`NA (SPK)
BASVURDU.
ODENMIS VEYA CIKARILMIS SERMAYESI: 250.000.000 YTL
KONUYA ILISKIN ACIKLAMA SPK HAFTALIK BULTENI`NDE YAYINLANDI.
-MATRIKS-
Bu durumda yüklü miktarda bedelli gelecek.:36_1_15:
Yorum
-
MAGGGMA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterNe bedellisi yav manyamış bunlar,satış haberide hikayedir artık...Mur@T_ERISKIN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterŞimdi bu nereden çıktı? :a5:
GSD HOLDING A.S. 250.000.000 YTL TUTARINDAKI MEVCUT KAYITLI SERMAYE TAVANINI
750.0000.000 YTL`YE YUKSELTMEK AMACIYLA SERMAYE PIYASASI KURULU`NA (SPK)
BASVURDU.
ODENMIS VEYA CIKARILMIS SERMAYESI: 250.000.000 YTL
KONUYA ILISKIN ACIKLAMA SPK HAFTALIK BULTENI`NDE YAYINLANDI.
-MATRIKS-
Bu durumda yüklü miktarda bedelli gelecek.:36_1_15:
Yukarıdaki haber ve yazdığım Bedelli yazısına biraz açıklık getireyim. Şirketin şu ana kadarki geçmiş yıl karları, sermaye yedekleri ve yıllık karı toplamı ort. 105 milyon YTL ediyor. Yani 500 milyonluk sermaye arttırımının bu yıl için sadece 105 milyonluk kısmını Bedelsiz olarak kullanabilir. Geri kalan kısmı Bedelli olarak gelecektir. Tabi şirket bu sermaye arttırımını daha önce de birçok hisse için söylediğim gibi bir seferde ve hemen kullanmak zorunda değil. Bu sadece gelecek dönemler için yasal bir prosedür. Belki de elde ettiği karlar ile bunu yıllara bölüp bedelsiz olarak arttıracak. Ama karlılık durumu ve daha önceki siciline baktığımızda bedellinin ağırlık kazandığını görüyoruz. Şirket sadece bugüne kadar 2001 ve 2005 yılında temettü dağıtmış, ayrıca 1999, 2001 ve 2004 yıllarında bedelsiz sermaye arttırımına gitmiş. Bedelli sermaye artırımını ise 2001, 2002, 2005 ve 2006 yıllarında yapmış. Birde 2008 yılında %25 bedellisi var. Sermayesi 200, Kayıtlı sermayesi ise 250 milyon olduğuna göre bu bedelliyi de daha kullanmamış. Nasıl da kaçırmışım. :36_1_15:
Şimdi gelelim olumlu yönlerine. Güzel bir teknik, 0.63 PD/DD değeri ile fiyatı çok ucuz. Az da olsa karlılığı bulunan bir şirket. Beklentili pozisyonda bulunan ve %75 iştiraki olan bir banka ve Yabancı aracılar tarafından toplanan 1,21 - 1,24 ortalama ile 45 milyon lot hisse.
Kararı siz verin. Bedelli benim için önemli değil yada bedelli zamanı inerim trenden derseniz şu an güzel seviyelerde. Bugün yapılan 2.226.541 lot Ekspresin açığa satışı iki gün içinde anlamını gösterecektir. Görelim bakalım amaçları neymiş.Last edited by Mur@T_ERISKIN; 12 Temmuz 2008, 01:31.
Yorum
-
Hissede 1,4 seviyesinde oluşturduğu ilk dip noktası destek olarak çalışacaktır. Bu seviyeden daha önce 1,5 - 53 seviyesinde hacimsiz olarak geçilebilecek bir destek daha var ama güçsüz ve tutunamayabilir. Bollinger alt kanal çizgisi ve alçalan kanal desteği de 1,4 seviyesini endeksle beraber test edebileceğini gösteriyor. Eğer bu seviye test edilir ve yön tekrar yukarı olursa ikili dip yapmış olur ki artık bu bize düşüşün sonlandığını işaret eder. Ancak uzun vade sabırla beklerseniz zirve seviyelerini tekrar test edecek bir hisse. Benim size nacizane tavsiyem taşıdığınız hisselerin 1/4 gibi bir kısmını maliyet için al-sat olarak kullanmanız. Özellikle Endeksin yükseldiğinde aşağı dönüşlerde satıp aşağıdan tekrar alım yapmanız. Ancak bu şekilde zararınızı çıkarabilirsiniz.meltem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstersayın murat hocam vakıfbank için bir analiz yaparmısınız. tabikii endekse bağlı bir hisse biliyorum. yab durumu nedir hissede teknik olarak nerlere inebilir. saygılarımla
Yorum
-
bende 1.03-1.06 dan beri takip ediyorum.goldcat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster1,13 ve 1,12'den bende azar azar aldım, 1,11'e yazdıklarım gelmedi.
güzel gelişmeler oalcak gibi duruyor.
zaten çok düşmüştü, patron alımı gerçekleştikten sonra daha çok dikkat cekmeye başladı.
bakalım yarın şirketle ilgili dergilerde ne yazı çıkacak.
ben bir haber bekliyorum.
[B]POZİTİF DÜŞÜN, [I]HEDEFLERİN OLSUN[/I], [I]BAŞARIRSIN[/I]![/B]
Yorum
-
O kadar çok hisse var ve alacak para yok ne yazıkki.financer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterbende 1.03-1.06 dan beri takip ediyorum.
güzel gelişmeler oalcak gibi duruyor.
zaten çok düşmüştü, patron alımı gerçekleştikten sonra daha çok dikkat cekmeye başladı.
bakalım yarın şirketle ilgili dergilerde ne yazı çıkacak.
ben bir haber bekliyorum.
Daha önce hareketini yakalamıştım. Umarım bu sefer de yanılmam. Kısa vadede birşeyler alırsam bu hisseden YYGYO, DYHOL ve GSD olarak portföyümü oluşturacağım.
Yorum
-
Esems 0,4 lı seviyelerde dip oluşumu yapmaya çalışıyor. Eğer bu seviye kırılırsa 0,34 ve 0,3 seviyeleri test edilebilir. Açıkçası bana bu hisse güven vermiyor.serdinc35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterHocam iyi akşamlar,
ESEMS -SKPLC - BAGFS - VESBE - ENKAİ
hakkında düşüceleriniz nasıl acaba. Bugünlerde hangisi daha olumlu seyreder.
Teşekkürler.
Skplc 2,2 üzerinde kaldığı müddetçe dip oluşumunu tamamlamaya çalışacaktır. Eğer bu seviye aşağı kırılırsa 1,9 seviyesi destek olarak çalışacaktır. Son kapanısı işe 2,2 seviyesi aşağı kırıldı diyemeyiz. Göstergeler olumlu ve yukarıya dönmüş durumda. Endeksten bağımsız hareket ederse takip edilebilir.
Bağfaş 156 YTL direnç konumunda. 1,4 YTL ise daha önce destek olarak çalışmış yine çalışacaktır. Eğer bu seviye kırılırsa 1,26-27 seviyeleri görülebilir. Ama günlük göstergerlerin ucuzlaması 1,4 seviyesindeki desteği güçlü kılıyor. Ben açıkçası bir süre dinledikten sonra tekrar yukarı bir hareket yapabileceğini düşünüyorum. Ama yeni bir trend oluşturabilmesi için haftalık grafiklerininde ucuz konuma gelmesi gerekiyor ki bu şu an için biraz zamana gerek olduğunu gösteriyor. Hisse bir süre 1,4 - 1,9 bandında hareketedecektir.
VESBE 2,84 seviyesi destek olarak çalışmış ve buradan son gün tepki gelmiş. Alımlar devam ederse 3,8 seviyesine kadar önü açık. Göstergeler olumlu ve ucuz durumda. Takip edilebilir.
ENKAI 12,5 ve 12 destekleri var. Günlük ve haftalık göstergeler olumsuz. Fakat günlük göstergeler ucuzlamış durumda sadece yukarı dönmesini beklemek gerekecek. En olumsuz durumda bile 10 YTL altına sarkmayacağını ve böyle bir olasılıkta kısa sürede toparlanacağını düşünüyorum. Maliyet için kademeli olarak 12 YTL ve 10 YTL seviyeleri yukarı dönüş gerçekleştiğinde kullanılabilir. Temel olarak güzel bir senet. Uzun vade düşünülebilir.
Yorum
-
Teknik olarak güzel gidiyor. Bu seviyelerde (0,77 ve üzeri) tutunursa tekrar yukarı hareket gelir. Bu seviyeler hisse için güzel görünüyor.odyolog06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterhocam vakka %52 bedelsiz verecek.alınıp beklenırmı sızce.tesekkkurler
Yorum
-
Şöyle 7,2 maliyet olsa daha süper olacak ama. Teknik olarak yukarı dönüş sinyalleri var. 8 YTL direnç 7,2 seviyesi ise destek konumunda. Orta ve uzun vade için buralardan maliyet oluşturulabilir. Kısa vade için aşağı salınımlar olabilir. Bu sizi korkutmasın.ceva Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterÜstad ASUZU için yorum alabilirmiyim.Teşekkürler
Yorum
Yorum