Euro/usd paritesi uzun vadede nereye kadar gidebilir?Benim tercih ettiğim sayıma göre 3.dalga sonunda 0.8972'ye iniş,takiben 0.9846'ya kadar 4.dalga tepkisi ve 5.dalga sonunda 0.6112'ye kadar iniş ve buralarda dip oluşumu şeklindedir!(18-24 ay sürecinde)______________________________________ ____________ _________ Yukarıda yazılanlar kendi düşünce ve öngörülerimden oluşmaktadır.Yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Bu nedenle yatırım önerisi olarak değerlendirilemez .
Simurg'un Köşesi
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Euro/usd paritesindeki düşüş ,Avrupa bölgesindeki ekonomik olumsuz gelişmelere paralel hızlanabilir.6 -8 ay gibi bir sürede de 5,dalga tamamlanabilir.Yani parite dip seviyesi olan 0.6112'ye daha kısa bir sürede ulaşabilir.Tl'nin hala özellikle usd karşısında gereğinden fazla değerli olduğunu ;Usd/tl paritesinin, 1.5861'in üstünde kaldığı sürece sırasıyla 1.63,1.67,1.72,1.76 ve bir önceki zirve olan 1.8245'i deneyeceğini düşünüyorum.Yaz aylarında döviz girişi nedeniyle bu zirve denemesinin yılın son çeyreğinde olması daha olası gözüküyor!______________________________________ ____________ _________ Yukarıda yazılanlar kendi düşünce ve öngörülerimden oluşmaktadır.Yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Bu nedenle yatırım önerisi olarak değerlendirilemez .
-
Dünya borsaları Amerikan borsaları öncülüğünde düşüşe başladı.Dow jones için yükseliş dalgasının kırıldığı düşüş dalgasının(primary)başladığının teyidi 10125'in kalıcı olarak kırılmasıdır.Yani bu yükseliş dalgasının, ayı trendi içinde tepki dalgası olduğunu saptayacaktır.İmkb 100'de ise bu rakam 20912-59700 yükselişinin, %23.6'lık geri alım noktası olan 50740'dır.50740'ın kalıcı olarak kırılması şimdiye kadar olan yükselişin, ayı trendinin bir düzeltmesi olduğunu kanıtlayacaktır. 50740'ın kırılması %38.2 ve %50'lik geri alım noktaları olan sırası ile 45177 ve 40700'ü hedef haline getirecektir!______________________________________ ____________ _________ Yukarıda yazılanlar kendi düşünce ve öngörülerimden oluşmaktadır.Yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Bu nedenle yatırım önerisi olarak değerlendirilemez .
Yorum
-
Euro/usd paritesinde 1.0519'a kadar ciddi bir destek(1.6054-1.2375 inişinin %123.6'sına kadar) gözükmüyor.2011 yılından itibaren euro'dan daha değerli bir usd paritesi görülecektir!____________ _________ Yukarıda yazılanlar kendi düşünce ve öngörülerimden oluşmaktadır.Yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Bu nedenle yatırım önerisi olarak değerlendirilemez .Euro/usd paritesindeki düşüş ,Avrupa bölgesindeki ekonomik olumsuz gelişmelere paralel hızlanabilir.6 -8 ay gibi bir sürede de 5,dalga tamamlanabilir.Yani parite dip seviyesi olan 0.6112'ye daha kısa bir sürede ulaşabilir.Tl'nin hala özellikle usd karşısında gereğinden fazla değerli olduğunu ;Usd/tl paritesinin, 1.5861'in üstünde kaldığı sürece sırasıyla 1.63,1.67,1.72,1.76 ve bir önceki zirve olan 1.8245'i deneyeceğini düşünüyorum.Yaz aylarında döviz girişi nedeniyle bu zirve denemesinin yılın son çeyreğinde olması daha olası gözüküyor!______________________________________ ____________ _________ Yukarıda yazılanlar kendi düşünce ve öngörülerimden oluşmaktadır.Yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Bu nedenle yatırım önerisi olarak değerlendirilemez .
Yorum
-
-

Brova: 1.77 desteği çalıştğı sürece 2.00 direnci hedef direnç olacaktır.
Yorum
-

yunsa: 1.55 üstünde kapanışlar yapması halinde 1.67 kısa hedef olacaktır.
Yorum
-

garan:8.85 direnci geçilir ve üstünde kapanış yaparlarsa garanda 7.05 kısa sürede görülecektir.
Yorum
-
-
-
Dow Jones daha önce belirtilen hedeflerine sırası ile gidecektir!______________________________________ ____________ _________ Yukarıda yazılanlar kendi düşünce ve öngörülerimden oluşmaktadır.Yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Bu nedenle yatırım önerisi olarak değerlendirilemez .Dow jones'da 6475-11252 çıkışının %23.6 geri alım noktası 10125'in altında kalınması bir sonraki %38.2 ve %50'lik geri alım noktaları olan sırası ile 9428'i ve 8864'ü hedef haline getirecektir.
Yorum
-
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]
Yorum
-
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]
Yorum
-
Yorum
-
haftalık bazda trade için izleyeceğim bazı senetler:
GDKYO-EGPRO-HURGZ-FRIGO-KONYA-NUHCM-UNYEC-KARTN-MRTGG
Yorum

Yorum