Simurg'un Köşesi

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • PEHLİVAN
    Çalışkan
    • 13 Şubat 2009
    • 1138

selamlar herkese , kolay gelsin

Yorum

• ÇAKAL
      Ağa'nın Adamı
      • 27 Haziran 2007
      • 2545

PEHLİVAN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      selamlar herkese , kolay gelsin
      @.selam.
      Herkes Pinokyo gibi tahtadan insana dönüşme şansı bulamadı,
      Kimileri hep odun kaldı...(Goethe)

Yorum

• simurg
        Administrator
        • 10 Mart 2007
        • 9248

http://forum.keyborsa.com/234231-post27647.html
        https://twitter.com/keyborsa_simurg

Yorum

• devinim
          Katılımcı
          • 15 Mayıs 2009
          • 86

Dünya çapındaki 2008 ekonomik krizi, bu günlerde finansal piyasalardaki aşağı yönelim ile birlikte henüz bitmediğini işaret ediyor.Önceki yazılarımda ve analizlerimde belirttiğim gibi bu krizin kapitalist sistemin en büyük krizlerinden biri olduğunu ve yapı itibarıyla 1929 büyük bunalımı ile neredeyse şu gelinen düzey ve zamansal olarak bire bir örtüştüğünü düşünüyorum.Amerika merkezli finansal kriz dediğimizde; dow jones endeksinin dalga yapısını incelersek; kabaca (primary);14189-6475 1.dalga,6475-10712'ye 2.dalga dersek gelecek 3.dalganın 2998-1708 aralığında olacağını ve 2010,2011 yıllarında bu düşüş dalgasının devam edeceğini ve ulaşılacak yukarıda yazdığım rakamdan daha aşağı bir rakamda dip oluşturacağını(5. dalga sonucunda) ve bu dip seviyelerinde 5-7 yıl sürebilecek taban oluşumu süreci olacağını düşünüyorum.Kısaca euro/usd'ye bakarsak;(primary) 1.60-1.23 1.dalga;1.23-1.51'e 2.dalga dersek gelecek 3. dalganın 1.14-0.91 arasında sonlanacağını düşünüyorum!______________________________________ ____________ _________ Yukarıda yazılanlar kendi düşünce ve öngörülerimden oluşmaktadır.Yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Bu nedenle yatırım önerisi olarak değerlendirilemez.

Yorum

• devinim
            Katılımcı
            • 15 Mayıs 2009
            • 86

Sanırım bugün yazdığım sayfa silinmiş; o sayfada silinen yazılarımı kısaca özetlersem ;usd/tl paritesinde 1.5265'in kalıcı olarak kırılmasının 1.5861 'e giden yolu açacağını ve euro/usd paritesinde de 1.3672'de ve 1.3086'da desteklerin olduğu bu desteklerin kırılması halinde euro/usd paritesinin 3. dalga uzatması olarak(kısa vade)1.1654'e kadar inebileceğini yazmıştım. ______________________________________ ____________ _________ Yukarıda yazılanlar kendi düşünce ve öngörülerimden oluşmaktadır.Yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Bu nedenle yatırım önerisi olarak değerlendirilemez.

Yorum

• devinim
              Katılımcı
              • 15 Mayıs 2009
              • 86

devinim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Sanırım bugün yazdığım sayfa silinmiş; o sayfada silinen yazılarımı kısaca özetlersem ;usd/tl paritesinde 1.5265'in kalıcı olarak kırılmasının 1.5861 'e giden yolu açacağını ve euro/usd paritesinde de 1.3672'de ve 1.3086'da desteklerin olduğu bu desteklerin kırılması halinde euro/usd paritesinin 3. dalga uzatması olarak(kısa vade)1.1654'e kadar inebileceğini yazmıştım.
              Euro/usd paritesinde 1.3672-1.3086 arasından 4. dalga tepkisi olarak 1.4273'e kadar tepki(kısa vade) olabilir.Ama bu tepkinin yukarıda yazdığım, euro/usd paritesinin aşağıya inişini engelleyemeyeceğini düşünüyorum.______________________________________ ____________ _________ Yukarıda yazılanlar kendi düşünce ve öngörülerimden oluşmaktadır.Yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Bu nedenle yatırım önerisi olarak değerlendirilemez.

Yorum

• kahraman1285
                Yeni üye
                • 04 Haziran 2009
                • 1

sayın simurg bu hisseler çok düştüğü için mi takibe aldınız.

Yorum

• devinim
                  Katılımcı
                  • 15 Mayıs 2009
                  • 86

Usd/tl paritesinde 1.8245-1.4385 düşüşünün %23.6'lık geri alım seviyesi olan 1.5265 tl seviyesinin aşılması ile birlikte %38.2'lik geri alım seviyesi olan 1.5861 tl'nin hedef haline geleceğini bu dirençlerin aşılması ile birlikte sırasıyla diğer hedeflerin %50'lik geri alım seviyesi olan 1.6315 ve %61.8'lik geri alım seviyesi olan 1.6770 olacağını düşünüyorum.
                  Yaklaşık 3 ay önce yazdığım usd/tl paritesindeki yol haritasının güncelliğini koruduğunu düşünüyorum!______________________________________ ____________ _________ Yukarıda yazılanlar kendi düşünce ve öngörülerimden oluşmaktadır.Yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Bu nedenle yatırım önerisi olarak değerlendirilemez.

Yorum

• hiram
                    Bağımlı
                    • 27 Kasım 2008
                    • 783

Yaklaşık 3 ay önce yazdığım usd/tl paritesindeki yol haritasının güncelliğini koruduğunu düşünüyorum!______________________________________ ____________ _________ Yukarıda yazılanlar kendi düşünce ve öngörülerimden oluşmaktadır.Yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Bu nedenle yatırım önerisi olarak değerlendirilemez.
                    devınım hocam rıca etsem bır altın anlızı guncellermısnız tesekkurler

Yorum

• devinim
                      Katılımcı
                      • 15 Mayıs 2009
                      • 86

hiram Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      devınım hocam rıca etsem bır altın anlızı guncellermısnız tesekkurler
                      Sayın hiram ben genel düşüncenin aksine, önceki yazdığım analizlerimde ısrarcıyım.Özetle altının çıkış sürecini tamamladığını kademe kademe düşerek orta-uzun vadede altının onsunun 688-728 usd arasında dengede kalacağını düşünüyorum!______________________________________ ____________ _________ Yukarıda yazılanlar kendi düşünce ve öngörülerimden oluşmaktadır.Yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Bu nedenle yatırım önerisi olarak değerlendirilemez.

Yorum

• tolgacomert
                        Katılımcı
                        • 15 Ağustos 2007
                        • 36

Üstadım öncelikle iyi aksamlar dilerim. Senden ricam beni bir konuda aydınlatırsan sevinirim. Elimde Afyon.y var. Bu hisse birleşme yoluna gittiği zaman nasıl bir süreç izliyecek. Örneğin Eski Afyon 360 lara gerilediğini düşünelim yeni afyonunda 300 lere çıktığını varsayarsak. Aradaki fark bizlere nasıl yansıyacak. Uzun vade de bu hissenin yönünü nasıl görüyorsun aydınlatırsan sevinirim. Bence 300 ila 330 civarlarında bir birleşme olucak sen ne öngörüyorsun...?

Yorum

• devinim
                          Katılımcı
                          • 15 Mayıs 2009
                          • 86

Euro/usd paritesinde 1.3406 desteği kırılırsa, kısa vade 1.2989'a inişin yolunun açılmış olacağını düşünüyorum! ______________________________________ ____________ _________ Yukarıda yazılanlar kendi düşünce ve öngörülerimden oluşmaktadır.Yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Bu nedenle yatırım önerisi olarak değerlendirilemez.

Yorum

• Bear_Bull
                            Spread Trader
                            • 09 Şubat 2009
                            • 773

tolgacomert Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            Üstadım öncelikle iyi aksamlar dilerim. Senden ricam beni bir konuda aydınlatırsan sevinirim. Elimde Afyon.y var. Bu hisse birleşme yoluna gittiği zaman nasıl bir süreç izliyecek. Örneğin Eski Afyon 360 lara gerilediğini düşünelim yeni afyonunda 300 lere çıktığını varsayarsak. Aradaki fark bizlere nasıl yansıyacak. Uzun vade de bu hissenin yönünü nasıl görüyorsun aydınlatırsan sevinirim. Bence 300 ila 330 civarlarında bir birleşme olucak sen ne öngörüyorsun...?

24*afyonY + 1 AfyonE = xxx / 25 = birleşme fiyatı olur

Yenisi Birleşme sonrası karlı, Eskisi zararlı olur verdiğin örneğe göre. 360-300=60/24=2.5 tl farkla birleşme gerçekleşir.
                            örneğe göre 302.5 fiyat birleşme fiyatı çıkar.
                            Formül yukarıda istediğiniz fiyatlarla deneyip hesaplarsınız.
                            Meşhur bir filozofa: - "Servet ayaklarınızın altında olduğu halde neden bu kadar fakirsiniz?" diye sorulduğunda: - "Ona ulaşmak için eğilmek lazım da ondan" demiş. :)

Yorum

• tolgacomert
                              Katılımcı
                              • 15 Ağustos 2007
                              • 36

Bear_Bull Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              24*afyonY + 1 AfyonE = xxx / 25 = birleşme fiyatı olur

Yenisi Birleşme sonrası karlı, Eskisi zararlı olur verdiğin örneğe göre. 360-300=60/24=2.5 tl farkla birleşme gerçekleşir.
                              örneğe göre 302.5 fiyat birleşme fiyatı çıkar.
                              Formül yukarıda istediğiniz fiyatlarla deneyip hesaplarsınız.
                              Çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. Emeğine sağlık....

Yorum

• muratti
                                Aktif
                                • 09 Eylül 2007
                                • 266

iyi günler . bagfaş ve ucak yorumu alabilirmiyim

Yorum

Working...
                                X

Debug Information