Global finansal büyük sermayenin dünya piyasalarını zorla ayakta tutmakta olduğunu düşünüyorum.Hepsi sınır değerlerde,yukarı taşıyabilecekleri bir sınır var.Kendileri alıp kendileri satıyorlar.Çok daha yukarılara taşımak için küçük ve orta sermayeyi peşlerinden hala sürükleyemiyorlarsa,bunun tam tersini çok daha aşağılara giderek gerçekleştirebilirler.Sürekli minik ,minik uzatmalarla durum idare edilmeye çalışılıyor.Nereye kadar?______________________________________ ____________ _________ Yukarıda yazılanlar kendi düşünce ve öngörülerimden oluşmaktadır.Yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Bu nedenle yatırım önerisi olarak değerlendirilemez.
Simurg'un Köşesi
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
bu kaygınızı paylaşıyorum. az önce bu tür notların verildiği tarihleri, grafik üzerinden taramaya çalıştım.devinim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterBugün fitch Türkiye'nin notunu arttırdı.Geçmiş yılları anımsıyorumda ,1993 ve 2000 yıllarında bu tip not arttırımları yabancı fonların mal çıkması için kullanılmıştı.Bu açıdan dikkatli olmak gerektiğini düşünüyorum!______________________________________ ____________ _________ Yukarıda yazılanlar kendi düşünce ve öngörülerimden oluşmaktadır.Yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Bu nedenle yatırım önerisi olarak değerlendirilemez.
hiçbirinde bugünkü gibi bir hareket göremedim (ya da ben görmedim). aksine düşüşler var...YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR... yalnızca, not etmek amaçlı denemeleri içerir...
Yorum
-
Genellikle önce kısa bir süre hızlı yükseliş arkasından derin bir düşüş dalgası gelmişti diye anımsıyorum. ______________________________________ ____________ _________ Yukarıda yazılanlar kendi düşünce ve öngörülerimden oluşmaktadır.Yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Bu nedenle yatırım önerisi olarak değerlendirilemez.narada Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterbu kaygınızı paylaşıyorum. az önce bu tür notların verildiği tarihleri, grafik üzerinden taramaya çalıştım.
hiçbirinde bugünkü gibi bir hareket göremedim (ya da ben görmedim). aksine düşüşler var...
Yorum
-
Yorum
-
sn.matei, matrıks diğer bilgiyasarımda kurulu. Yarın sabah inceleyip yazarım. iyi akşamlar...matei Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstersayın simurg sizden desa ve afmas analizi rica edebilirmiyim. özellikle afmas çok dikkatimi çekiyor. krizden sonra hareket yapmadı.
iyi akşamlar
Yorum
-
-
matei Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstersayın simurg sizden desa ve afmas analizi rica edebilirmiyim. özellikle afmas çok dikkatimi çekiyor. krizden sonra hareket yapmadı.
iyi akşamlar
desa: senet yükseliş trendinde.son yükseliş dalgasının düzeltmesine başlamış. 0.72 ye kadar sarkmalar senet için normal sayılabilir. 0.78 üstünde kalıcı oldu zaman yeni yükseliş dalgası başlar...
afmas: 7.80 desteği şimdilik çalışmış görünüyor tutunmaya devam ederse yükselişe kaldığı yerden devam eder. Bu seviyenin altına sarkma olması halinde 7.50- 7.40 seviyelerine düşebilir...
Yorum
-
analiz için teşekkürler sayın simurg
desa da çorba parası çıkar diye düşünüyorum. maliyetim 0.75 fazla bir beklenti içinde değilim. afmas tan beklentim yüksek ancak imkb nin hareketleri endişelendiriyor beni. son kararımı bu hafta vereceğim. yukarı doğru hareket olursa ocağın ikinci haftası hatta şubat ın ilk haftasına kadar tutmayı düşünüyorum. aşağı yönlü bir hareket olursa yüzdelere göre kol kes ya da maliyet düşürme yaparım sanırım. analiziniz için tekrar teşekkür ederim sayın simurg.
portföy,
desa : 0.75
afmas: 8.25dehalar fikirleri, zekiler olayları, aptallarsa kişileri tartışır.
Yorum
-
Üstadım iyi günler bol kazançlar dilerim. Rica etsem vanet in drençlerini öğrenebilirmiyim. 1,46 maliyetim var.
Yorum
-
Euro/usd paritesinin orta,uzun vadeli düşüş trendine girdiğini orta vadeli hedefininin minimum 1.1444 olduğunu, kısa vadede 1.4014(1.2460-1.5144 çıkışının %38.2'lik geri alım noktası) veya 1.3794'den(1.2460-1.5144 çıkışının% 50'lik geri alım noktası) tepki geleceğini ve bu düzeltmeden sonra aşağı yönlü hareketine devam edeceğini düşünüyorum!______________________________________ ____________ _________ Yukarıda yazılanlar kendi düşünce ve öngörülerimden oluşmaktadır.Yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Bu nedenle yatırım önerisi olarak değerlendirilemez.
Yorum
-
Altın'ın onsuda 1178 usd'yi kalıcı olarak kıramadı.Altın'ın da orta vadeli düşüş trendine girdiğini,orta vade denge fiyatının ,onsunun 688-718 usd olacağını düşünüyorum. ______________________________________ ____________ _________ Yukarıda yazılanlar kendi düşünce ve öngörülerimden oluşmaktadır.Yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Bu nedenle yatırım önerisi olarak değerlendirilemez.
Yorum
-
Yaklaşık 25 gün önce yazdığım usd/tl paritesi hareketlerinin sınırlarının bugün de güncelliğini koruduğunu düşünüyorum!______________________________________ ____________ _________ Yukarıda yazılanlar kendi düşünce ve öngörülerimden oluşmaktadır.Yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Bu nedenle yatırım önerisi olarak değerlendirilemez.devinim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterUsd/tl paritesi,1.5265'in üstünde kaldığı takdirde 1.5861'i kısa bir süre içinde ulaşabileceği hedef haline getireceğini düşünüyorum!
Yorum

Yorum