yarına hazırlık yapalım birazda hayırlı gecelr
Simurg'un Köşesi
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Sayın Simurg, bugün aklımda kozaa vardı elimde gubrf. Zararına satmayayım dedim kozaa yı kaçırdım. Endeksin bu kadar güzel yükselişlerine gubrf hiç tepki vermedi. günlerdir 5.7-5.90 arasında gidip geliyor. Olumsuz bir durum mu var acaba hisseyle ilgili. Teknik olarak bir inceleme yapmanız mümkünmü acaba? Zaman ayırdığınız için ayrıca teşekkürler.
Yorum
-
daha önce bahseeetiğim 6.00 direnci kırılırsa yükseliş başlar...goldcat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterSayın Simurg, bugün aklımda kozaa vardı elimde gubrf. Zararına satmayayım dedim kozaa yı kaçırdım. Endeksin bu kadar güzel yükselişlerine gubrf hiç tepki vermedi. günlerdir 5.7-5.90 arasında gidip geliyor. Olumsuz bir durum mu var acaba hisseyle ilgili. Teknik olarak bir inceleme yapmanız mümkünmü acaba? Zaman ayırdığınız için ayrıca teşekkürler.
Yorum
-
3.84 üstünde yeni bir trend başlar...dekolaj Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösteraynen öyle
çok uzun zaman dil aslında krizne önce yaklaşık bir sene oldu
maliyeti 4:15 çektim ama bakalım sonu nolur
Yorum
-
Yorum
-
simurg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterdaha önce bahseeetiğim 6.00 direnci kırılırsa yükseliş başlar...
Yorumunuz için teşekkürler hocam, 1. seans sonu itibariyle 6.00 geçildi gibi.
Yorum
-
üstad çok teşekkür ederimsimurg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster3.84 üstünde yeni bir trend başlar...
Yorum
-
Yorum
-
hayırlı gunler dılerım
dıkkatımı ceken bı haber aktarayım ıstedım:
-----------------------------
ABN AMRO ARASTIRMA RAPORU:
-ABN AMRO ARASTIRMA RAPORU:
''URETIM, YENI SIPARISLER VE ISTIHDAM ALANLARINDA
GORULEN GERILEME BELIRGIN BICIMDE YAVASLARKEN, GIRDI
VE URUN FIYATLARI MART AYINA GORE DUSUS GOSTERDI''
-''ISTIHDAM ALANINDAKI GERILEME GOZLE GORULUR BIR
SEKILDE SON 15 AYDIR DEVAM EDIYOR''
ISTANBUL (A.A) - 01.05.2009 - ABN AMRO BANKASI, TURKIYE IMALAT SEKTORUNUN
DURUMU HAKKINDA BILGI VERMEK UZERE BIR ARASTIRMA RAPORU HAZIRLATTI.
KONUYA ILISKIN YAPILAN YAZILI ACIKLAMAYA GORE RAPOR, MART AYINDA YUZDE
37'LIK ENDEKS DEGERIYLE SON 5 AYIN EN YUKSEK SEVIYESINE CIKAN PMI'NIN (TURKIYE
SATIN ALMA YONETICISI ENDEKSI), NISAN AYINDA, AYLIK EN BUYUK YUKSELISI GOSTEREREK
YUZDE 43,7 OLARAK SAPTANDIGINI ORTAYA KOYDU.
URETIM, YENI SIPARISLER VE ISTIHDAM ALANLARINDA GORULEN GERILEME BELIRGIN
BICIMDE YAVASLARKEN, GIRDI VE URUN FIYATLARI MART AYINA GORE DUSUS GOSTERDI.
ABN AMRO VE MARKIT TARAFINDAN YAYINLANAN VE TURKIYE IMALAT SEKTORUNUN
DURUMU HAKKINDA BILGI VERMEK UZERE TASARLANMIS BIR BILESIK GOSTERGE OLAN PMI'NIN
YENI VERILERINE GORE, TURK IMALATCILARIN CALISMA KOSULLARI, NISAN AYINDA AYLIK
BAZDA EN BUYUK YUKSELISI GOSTERDI.
NISAN AYINDA YENI SIPARISLER AZALMAYA DEVAM EDERKEN, GERILEMENIN
SURESININ 16 AYA CIKTIGI VURGULANAN RAPORA GORE, GERILEME ORANI MART AYINA GORE
BELIRGIN BICIMDE AZALDI VE SON 8 AYIN EN DUSUK GERILEMESI OLARAK KAYDEDILDI.
NISAN AYINDA YENI ALINAN IHRACAT SIPARISLERININ GERILEME ORANI DA BUYUK BIR
AZALMA GOSTERDI VE GLOBAL TALEBIN BIRAZ DAHA IYIYE DOGRU GITTIGININ SINYALLERINI
VERDI.
RAPORA GORE, MEVSIMSELLIKTEN ARINDIRILMIS ABN AMRO TURKIYE SATIN ALMA
YONETICISI ENDEKSI (PMITM), NISAN AYINDA DEGISIM OLMAYAN ''50,0'' CIZGISININ
ALTINDA KALARAK, IMALAT SEKTORUNUN SON 18 AYDIR GERILEME GOSTERDIGINI ORTAYA
KOYDU.
ISTIHDAM ALANINDAKI GERILEMENIN, GOZLE GORULUR BIR SEKILDE SON 15 AYDIR
DEVAM ETTIGI BELIRTILEN RAPORDA, TALEPTEKI SIDDETLI GERILEMENIN FIYAT REKABETINE
YOL ACMASININ ETKISIYLE FIYATLARIN DA SON 8 AYDIR DUSUS GOSTERDIGI VURGULANDI.
RAPORUN, IMALAT FIRMALARINDAKI YONETICILERE AYLIK OLARAK GONDERILEN VE
400 ENDUSTRIYEL SIRKETIN ANKETLERE VERDIKLERI CEVAPLARDAN DERLENEN VERILER
UZERINDEN HAZIRLANDIGI BILDIRILDI.yatırım tavsiyesi değildir !!!!!!!!11
Yorum
-
Kuresel ekonomik kriz
-kuresel ekonomik kriz
-petrol sirketi chevron'un ilk ceyrek kari yuzde 64 dustu
houston (a.a) - 01.05.2009 - abd'li petrol sirketi chevron'un ilk ceyrek
kari, kuresel ekonomik krizle birlikte petrol ve dogal gaz fiyatlarinin dusmesi
yuzunden yuzde 64 geriledi.
Abd'nin ikinci buyuk petrol sirketi chevron, bu yil ilk ceyrek karinin
1,84 milyar dolar oldugunu acikladi. Sirket, gecen yil ayni donemde 5,17 milyar
dolar kar etmisti.
Sirketin bir yil once 65,9 milyar dolar olan gelirleri de yuzde 45
azalarak 36,1 milyar dolar oldu.yatırım tavsiyesi değildir !!!!!!!!11
Yorum
-
sayın simurg hocam,biliyorum işin olmazsa bi şey yazmıyorsun diyecen ama ne yapayayım benim de yapım böyle kusuruma bakma,senden rica edsem alcatel bi bakabilir misin. 1,45 direnç deniliyordu acaba orasını kırdı mı eğer kırdıysa nereye kadar yol alır şimdiden teşekkürler
Yorum
-
Talep bıçak gibi kesildi
Yılın ilk çeyreğinde beklenen çift haneli küçülmenin ilk öncü
göstergesi geldi. Borsada işlem gören 65 şirketin ilk çeyrek kârlılığı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 82, satışları ise yüzde 33 düştü.
Ebru TUNCAY/REFERANS GAZETESİ
Etkileri geçen yılın son çeyreğinde hissedilmeye başlayan, 2009'un ilk ayları ile birlikte de şiddeti giderek artan küresel krizin bıraktığı hasar, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem gören şirketlerin bilançolarının birer birer belli olmasıyla giderek netleşiyor. Bu yılın ilk üç ayına ait mali tabloları belli olan 65 sanayi şirketinin kârı, 2008'in aynı dönemine göre yüzde 82 oranında geriledi.
2008 yılının ilk çeyreğinde 391 milyon TL olan toplam kâr, bu yılın aynı döneminde 69 milyon TL'ye kadar düştü. Küresel krizin ihracat kanallarını kapatması ve iç tüketinde girilen durgunluk, 65 İMKB şirketinin net satışlarında da 2008'in ilk çeyreğine oranla yüzde 33,7 oranında erimeye neden oldu. İMKB'de ilk çeyrek bilançosunu açıklayan şirketlerin net satışları yüzde 33,7 eridi. 2008'in ilk çeyreğinde toplam 5.5 milyar liralık net satış gerçekleştiren şirketlerin, bu yılın ilk üç ayındaki cirosu ise 3.6 milyar TL'ye geriledi. Şirketten sadece 17'sinin satışlarında artış yaşanırken, 48 şirketin ilk çeyrek satışları yüzde 1 ile yüzde 92'ye varan oranlarda geriledi.
8 şirket kâr artırdı
65 sanayi şirketinden yılın ilk üç ayında kârını artıranların sayısı oldukça sınırlı kaldı. 2008'in ilk çeyreğine göre bilançosunu açıklayan sadece 8 şirket kârlılığını artırırken, geri kalan şirketlerin birçoğu ise kârdan zarara döndü.
Kârları düşen şirketler arasında otomotiv şirketleri önde geliyor. Kârı en çok düşen yüzde 98 ile Feniş Alüminyum olurken, Ford'un kârı yüzde 81, Tofaş'ın kârı ise yüzde 60 azaldı. Türk Traktör ise geçen yıl kâr ederken, bu yıl ilk çeyrekte zarar açıkladı. Buna karşılık kârını en çok artıran şirket yüzde 1.800 ile Netaş oldu. Beyaz eşya sektörünün büyük oyuncularından BSH ve Vestel'in yüksek kâr artışı ise dikkat çekti. BSH kârını yüzde 294 artırırken, Vestel'in kârı ise yüzde 269 yükseldi.
Gıdada işler iyi
Satışları en çok düşen şirketler arasında da otomotiv ve otomotiv yan sanayiinde faaliyet gösteren şirketler yer aldı. Türkiye'nin en büyük şirketleri arasında yer alan Ford'un, otomotiv pazarındaki daralmanın etkisiyle ilk çeyrek satışları yüzde 58 azaldı. Bosh Fren Sistemleri'nde yüzde 52, Petkim'de yüzde 34, Tofaş'da yüzde 33, Good Year'da yüzde 32, Türk Traktör'de ise yüzde 22 oranında satış azalması yaşandı. Satışları en çok düşen şirket ise yüzde yüzde 92 ile Ceytaş Madencilik oldu.
Otomotivdeki karamsar tabloya karşılık, 65 şirket arasında satışlarını artıran şirketler de oldu. Satışlarını yılın ilk çeyreğinde artıran 17 şirket arasında ise 6 gıda şirketi yer aldı. Gıda sektöründe satış artışında yüzde 58 ile Merko Gıda başı çekerken, Konfurt Gıda'da yüzde 54, Mert Gıda'da yüzde 48, Kent Gıda'da ise yüzde 16 oranında satış artışı oldu. Sanayi şirketleri arasında satışlarını en çok artıran şirket ise yüzde 4 bin 400'lük yükselişle Esem Spor oldu. Metemtur Otelcilik'in satışları yüzde 410, Plastikkart'ın satışları yüzde 140, Lüks Kadife'nin satışları ise yüzde 93 oranında arttı
Yorum
-
sayın EDY kusura bakmazsanız. 25 mesaja zamanımız var amma, affınıza sığınarak sayın simurg indes 099 alış sise 115 alış rica etsem indes için görüş belirtirmisiniz bu seviyelerde ayrılıktan zararmı ederim diye çekiniyorum.teşekkür ederim.mehmetcengiz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterindes sıse unutmayın gişedeyim der gibi''Taşı delen suyun kuvveti değil,DAMLALARIN sürekliliğidir.''
Yorum

Yorum