Simurg'un Köşesi

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • haskan
    Aktif
    • 29 Mart 2008
    • 143

Petrol Raporu: 17/04/2009
    Nekadar asagi megilli gozuksede, ve nekadar dolar, euroya karsi yukselsede, enerji piyasasi bu baskiya boyun egmemekte cok direncli davraniyor. Yine, gunu kurtarmak equity piyasalarina kaldi ve ozellikle Dow Jones 8000 seviyesinin ustunde kalmayi basardi. Buda ekonomiye karsi olan inancin guclendigine dair bir gosterge. Herzamanki gibi, haftasonundan once, yatirimcilarin alacagi pozisyonlar, petrolun kisa donemde ne yone dogru gidecegini belirleyecek.

Teknik Rapor:
    Dunki konsolidasyon, beklendigi gibi devam etti. Buda, bir gun onceki haraketle yon aldi. Petrol yine 9 ve 14 gunluk averajla oynadi, ve yuksek seviye olarak $53.00 dogru yol aldi. Gunun sonuna dogru ise, asagi inerek 55 cent kayipla kapadi. $49.05 - $56.10 yatay seviyeleri, iki taraftanda bir kirilma olmazsa, devam edicek gibi gozukuyor.
    WTI:
    Destek: $51.61 Direnc: $55.79
    Destek: $50.15 Direnc: $54.69
    Destek: $49.05 Direnc: $53.00
    Brent:
    Destek: $52.53 Direnc: $54.31
    Destek: $51.85 Direnc: $54.10
    Destek: $51.15 Direnc: $53.91

Yorum

• haskan
      Aktif
      • 29 Mart 2008
      • 143

Altin ve Gumus Raporu: 17/04/2009

Cuma, 17 Nis 2009 yorum yok

Altin Raporu: 17/04/2009
      Dun altinda sert bir dusus gormemizin sebebi equity piyasalarindaki fiyatlarin iyi seviyede olmasi ve bu yuzdende yatirimcilarin otarafa kaymasi oldu. Bu haraketlilik, IMF den gelen, $100 milyar degerindeki butun altin stokunu, zorluk ceken ulkelere yardim amaciyla satma karari aldigini aciklamasiyla dahada hizlandi. Sonuc olarak, altin, $14.80 duserek $876.10’dan kapayarak 9 ve 14 gunluk averajlarin altina kirdi ve son zamanlari dusugu $866.90’a dogru gidiyor.
      Kisa donem bakis asagi megilli ve orta, uzun donem bakis yukari megilli.
      Destek: $871.50 Direnc: $893.75
      Destek: $866.90 Direnc: $890.08
      Destek: $851.90 Direnc: $882.89

Gumus Raporu:
      Altini izleyerek, IMF’nin aciklamalarinin ardindan, gumusde sert bir dusus yasadi. Endustriyel kullanimi cok tarafli olan bir metal olarak, gumus, bakirin dususuylede darbe aldi. Sonuc olarak, ard arda iki darbe gumusdeki dususun daha agir olmasina yol acti ve 52 cent duserek gunu $12.230’dan kapadi.
      Kisa dnem bakis asagi megilli ve orta, uzun donem bakis ise yukari megilli.
      Destek: $12.130 Direnc: $12.549
      Destek: $12.028 Direnc: $12.437
      Destek: $11.892 Direnc: $12.405

Yorum

• haskan
        Aktif
        • 29 Mart 2008
        • 143

İMKB'de 23 Nisan tatil

18 Nisan 2009

İMKB pazar ve piyasalarında, 23 Nisan Perşembe gününün tam gün resmi tatil olması nedeniyle işlem yapılmayacağı bildirildi.

İMKB Günlük Bülteni'nde yer alan duyuruda, borsanın pazar ve piyasalarında 23 Nisan nedeniyle uygulanacak işlem ve takas esasları hakkında bilgi verildi.
        Duyuruda, şöyle denildi:
        “Tahvil ve Bono Piyasası Kesin Alım Satım Pazarı ve Repo Ters Repo Pazarı'nda 23 Nisan Perşembe gününün resmi tatil olması nedeniyle işlem ve takas yapılmayacaktır.
        Hisse senetleri piyasasında 23 Nisan tarihinde işlem yapılmayacak olup, 21 Nisan Salı günü gerçekleştirilecek işlemlerin takası 24 Nisan Cuma günü, 22 Nisan Çarşamba günü gerçekleştirilecek işlemlerin takası ise 27 Nisan Pazartesi günü yapılacaktır.
        İMKB Yabancı Menkul Kıymetler Piyasası Uluslararası Tahvil Pazarı'nda 23 Nisan tarihinin resmi tatil olması nedeniyle işlem ve takas yapılmayacaktır.”

Yorum

• haskan
          Aktif
          • 29 Mart 2008
          • 143

Didim Marina’yı 70 milyon dolara yaptı, IGY’yle Hırvatistan’a uzandı

Doğuş Holding’e bağlı D-Marin, ikinci marinasını Didim’de 70 milyon dolarlık yatırımla açmaya hazırlanıyor. Doğuş Holding CEO’su Hüsnü Akhan, bir marina da Dalaman’a yapacaklarını belirterek, "Island Global Yacthing’le (IGY) ortak şirket kurup, yurt içi ve yurtdışı yatırım-işletme projelerine gireceğiz. İlk ortak projemiz Hırvatistan’da olacak" dedi.

DOĞUŞ Holding’e bağlı D-Marin, Didim’de 2007’de başladığı 70 milyon dolarlık marinayı mayıs ayında hizmete açmak için hazırlıklarını son aşamaya getirdi. Doğuş Holding CEO’su ve D-Marin Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Akhan, Island Global Yacthing (IGY) ile önümüzdeki günlerde kuracakları ortak şirketle marina yatırım ve işletmeciliği sektöründe daha da büyümek için adımlar atacaklarını söyledi. Akhan, bir soru üzerine, IGY’yle ilk ortak dış girişimlerinin Hırvatistan’ın Sbenic kentinde gerçekleşeceğini bildirdi.

İhalesi 1995’te

Hüsnü Akhan, D-Marin Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Altan, Turgutreis Marina Müdürü Ali Bezirgan ve Didim Marina Müdürü Murat Yaprak’la birlikte Didim’de düzenlediği sohbet toplantısında Doğuş Holding’in turizm ve marinalar konusundaki hedeflerini anlattı, soruları yanıtladı. Akhan, Didim Marina’nın uzun dönemli kiralama ihalesinin 1995’te gerçekleştiğini hatırlatarak, şöyle konuştu: "1997 yılında imtiyaz sözleşmesini imzaladık. İnşaata 2007’de başlayabildik. Didim Marina, 70 milyon dolarlık yatırımla mayıs ayında hizmete açılacak hale geldi."

Yüzde 12’ye çıkıyor

Hüsnü Akhan, Türkiye’nin yat turizmi gelirinin 2.5 milyar dolar olduğunu vurgulayarak, şu değerlendirmeyi yaptı: "210 dönüm alana yayılan, 650 tekne kapasitesine sahip D-Marin Turgutreis’ten sonra denizde 580, karada 600 yat kapasitesiyle mayıs ayında hizmete girecek D-Marin Didim’le birlikte D-Marin’in toplam yat bağlama kapasitesi 1850’ye çıkacak. Türkiye’deki marinalar içinde yat bağlama kapasitesi bakımından payımız yüzde 12’yi bulacak."

Üçüncü Dalaman

Didim Marina’daki 2010 yılı ciro hedeflerini 6 milyon Euro düzeyinde belirlediklerini kaydeden Hüsnü Akhan, bundan sonraki yatırım planlarını şöyle anlattı: "Önümüzde proje aşamasında bulunduğumuz Dalaman Marina var. 100 milyon dolar yatırımla gerçekleştirmeyi planladığımız Dalaman marina, 1300 ek yat bağlama kapasitesi sağlayacak. Dalaman Marina’nın da ihale tarihi 1995 yılıydı. Belediye ile Ulaştırma Bakanlığı arasında ortaya çıkan davalar, yatırıma başlama süremizi uzattı. Dalaman Marina’da yatırıma sonbaharda başlayabileceğimizi düşünüyoruz."

IGY’yle ortaklık

Akhan, Dalaman Marina yatırımı sonrasında da önlerine çıkabilecek fırsatları değerlendireceklerini, bunun yurt içinde ve dışında yeni yatırım-satın alma şeklinde olabileceğini vurguladı. Akhan, "Yurt dışındaki yatırım planlarınız neler?" sorusu üzerine, şu bilgileri verdi: "Yat işletmeciliğinde dünyanın önde gelen şirketlerinden Island Global Yacthing (IGY) ile yüzde 50-50 payla ortak şirket kuracağız. Önümüzdeki günlerde bu ortaklığı hayata geçireceğimizi düşünüyoruz. IGY ile ilk yurtdışı projemiz de Hırvatistan Sbenic’te olacak. Halen 250 yat kapasitesi olan marinayı alıp, hem geliştireceğiz, hem büyüteceğiz. Daha sonra yurt dışında başka fırsatlara da hem işletmecilik, hem yatırım anlamında bakacağız."

Doğuş’un turizm cirosu 200 milyon TL’ye çıkacak

Doğuş Holding CEO’su Hüsnü Akhan, toplam ciroda turizmin payının gelişimiyle ilgili şu bilgileri verdi:

2008 yılını tahminen 7 milyar TL ciroyla kapatmış olacağız. Bunun içinde turizmin payı 172 milyon TL’yi bulacak.

2009’da Doğuş Grubu’nun cirosunun 8 milyar TL’ye çıkacağını öngörüyoruz. Turizmin payı da 200 milyon TL’ye yükselecek.

Doğuş Grubu cirosunda turizmin payı 2008 rakamlarına göre yüzde 6 dolayında. Bu pay, Didim Marina’nın hizmete girmesiyle yüzde 15’i bulacak.

IGY, Türkiye’yi hemen internet sitesine koydu

ISLAND Global Yachting (IGY), dünya genelinde lüks marina ve yatçılık destinasyonlarına sahip olmak, inşa etmek ve işletmek amacıyla 2005 yılında kurulmuş bir şirket. Karayiplerden Ortadoğu’ya kadar oldukça geniş bir coğrafyada mega yatlara hizmet veren lüks marinalar kurup işleten şirket, IGY’nin yanısıra ’Yacht Haven Grande’ adıyla da faaliyet gösteriyor. Merkezi ABD Florida olan IGY, Andrew L. Farkas tarafından kuruldu. New York, Barcelona ve Dubai’de de ofisleri bulanan IGY, Amerika, Karayipler, Akdeniz ve Ortadoğu’da toplam 15 lüks marina işletiyor. Şirket, Akdeniz bölgesinde Hırvatistan’dan sonra Türkiye pazarına da girecek. IGY’nin internet sitesinde yer alan bilgilere göre, şirketin önümüzdeki dönem projeleri arasında, dünyada 6 yeni lüks marina bulunuyor.

Türkiye’deki marinaların işletmesine talibiz

HÜSNÜ Akhan, Island Global Yacthing’le (IGY) kuracakları şirketin devreye girmesinin ardından Türkiye’deki tüm marinaların hedef alanlarına gireceğini belirterek, şunları söyledi: "Sahibi olduğumuz marinaların yanısıra, mevcut, diğer şirket ve gruplara ait marinaların işletmesi için hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Bu doğrultuda, IGY’yle kuracağımız şirket, mevcut marinaların işletmesi için tekliflerde bulunacak, görüşmeler yapacak."

Yorum

• haskan
            Aktif
            • 29 Mart 2008
            • 143

Global krizle birlikte Türkiye 2009’da yüzde 3.6 daralmayı öngörürken, Sabancı Holding’in planı yeni yatırımlarla satışlarını 23 milyar TL’ye çıkarmak

2008’de 2.7 milyar TL kar, 20 milyar TL ciro elde eden Sabancı Holding’in CEO’su Ahmet Dördüncü, “2009 hedefimiz karı 3 milyar TL’ye çıkarmak. Ciroda isa yüzde 15 büyüyerek 23 milyar TL’ye ulaşmayı hedefliyoruz” dedi. Geçen yıla ilişkin finansal sonuçlar ve 2009 hedefleriyle ilgili olarak, dün, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ve Dördüncü’nün katılımıyla holdingin İstanbul’daki merkezinde bir toplantı yapıldı.
            2009’da 1.4 milyar dolar yatırım yapacaklarını belirten Dördüncü, şöyle devam etti:
            “Bunun yaklaşık 1 milyar dolara yakınını hidroelektrik, baraj, rüzgâr çevrim, doğalgaz santralları gibi enerji sektörüne yatıracağız. Topluluğumuz, enerji alanındaki yatırımlarına devam edecek. Enerjideki özelleştirme ihalelerinde Sabancı ismini her zaman göreceksiniz.”

‘Personel çıkarması yok’
            Dördüncü, 2009’un, şirketlerinin mevcut operasyonlarına odaklandıkları ve sermayelerini etkin kullanarak nakit yaratan kârlılığı hedefledikleri bir yıl olacağını bildirdi.
            2009 beklentilerine ilişkin olarak, “Reel büyümenin eksi 3.5, yaklaşık 6.5-7 civarında enflasyonun olacağı ve yıl sonu dolar kurunun 1.65 olacağı tahmininde bulunduk ve bütün oyun planımızı bu tür makro dengeler üzerine kurmuş bulunuyoruz” diye konuştu.
            2008’de yaşanan 2.300 kişilik istihdam azalışını değerlendiren Dördüncü, “Personel çıkarması yok. Buradaki düşüş 2008 yılı içinde birtakım şirket satışlarımız oldu. Sattığımız bu şirketlerin personelini elbette kendi kayıtlarımızdan çıkarmak durumundaydık. Buradaki azalışın ana nedeni odur” dedi.

Dördüncü: Tekstil stratejik iş kolu değil
            Sabancı Holding için artık tekstilin stratejik bir iş kolu olmadığını söyleyen Ahmet Dördüncü, “Bossa’yı geçen yıl sattık. Bu bizim Yünsa’yı satıyor olmamız anlamına gelmiyor. Sabancı Holding için tekstil artık stratejik bir iş kolu değil” dedi. Holdingin bu yıl enerji ihalelerine ağırlık vereceğini ve ihalelerde yer alacağını açıklayan Dördüncü, “Dosyaları alıp inceleyeceğiz. Katılıp katılmayacağımız zaman içerisinde belli olacak” şeklinde konuştu.
            Holdingin karlılığını değerlendiren Dördüncü, Akbank’ın kara katkısının yüzde 60 civarında olduğunu söyledi. Dördüncü, “Kâra katkı olarak bakıldığında, 2008 itibariyle bankadan kâra katkı yüzde 55 - 60 civarında” dedi.
            Sabancı Holding’in büyümesinde Başkent Elektrik’in satın alınmasının katkısının olduğuna da dikkat çekti. Diasa’nın şirket satın alıp almayacağı yönündeki bir soruya, Dördüncü “2009’un ilk üç ayında satın almak yerine kendi dükkânlarını açıyorlar. İlk üç ayda 16 bin metrekare eklendi. Elbette fırsat çıktığında değerlendirilecektir. 2009 için herhangi bir şirket satın alma durumu yok” dedi.

Güler Sabancı: Sayılı gün, dayanacağız
            Global krizin Türkiye’ye etkilerini değerlendiren Güler Sabancı, “Nerede olduğumuz üç aşağı beş yukarı şu günlerde belli olmakla beraber nereye gittiğimiz biraz daha belirsiz görünüyor” dedi. Sabancı, 2009 için öngörülen yüzde 3.6 küçülme rakamını, “realist bir rakamdır ama korkutucu bir rakam değildir. Çünkü, 2010 yılında mütevazı da olsa bir büyüme öngörülmektedir” şeklinde değerlendirdi.
            Sabancı, işsizlik oranınındaki artışın devam edeceğine dikkati çekerek, “Halk arasında çok söylenen ’sayılı gün’ denir, dayanacağız ama sayısı ne kadar onu tam bilemiyorum” dedi.
            Güler Sabancı, dünyada 5.5 trilyon dolara ulaşan ekonomi paketlerinin krizi hafifletmekle birlikte, bazı dengesizliklere de yol açabileceğini bildirdi. Sabancı, dünyada uygulamaya geçen bu paketlerin yangını söndürmek için gerekli olmasının yanı sıra, kamu borçlarında artışa neden olabileceğini ifade etti.
            Güler Sabancı, ABD Başkanı Barack Obama’nın Türkiye ziyaretine ilişkin olarak da, “Obama’nın ziyaretini, ABD ile ilişkilerimizin yeni bir döneme girmiş olmasını önemli buluyorum” diye konuştu.

Yorum

• haskan
              Aktif
              • 29 Mart 2008
              • 143

Şirketlere varlık barışı sinyali

Başbakan Yardımcısı Ekren yeni bir varlık barışının sinyalini verdi. Ekren, “Şirketlerin yapılandırılması sürecinde varlık barışı, sermaye artırımına neden olacağı için makul olur” dedi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, IMF ile görüşmelerin çok kısa bir sürede nihayetlendirileceğini söyledi. NTV’nin sorularını yanıtlayan Ekren, “IMF’den gelen kaynağı, öncelikleri belirleyip orada kullanmak lazım. Reel sektör ve sosyal kesimlerle ilgili kaynaklara bakıp orada değerlendirebiliriz” dedi.
              Ekren, şirketlerin yapılandırılması sürecinde varlık barışının sermaye artırımına neden olacak bir süreci de başlatacağı için makul olur diye düşündüklerini belirtti. “Bütçe açığı nedeniyle ek tedbirlere gerek var mı?” şeklindeki soru üzerine de Ekren, kriz ortamında etkinlik, verimlilik ve alternatif maliyet olarak bazı bütçe kalemlerinin gözden geçirilmesinin son derece normal olduğunu ve bu dönem odaklanacakları ana konunun da bu olduğunu kaydetti.

Yorum

• haskan
                Aktif
                • 29 Mart 2008
                • 143

Piyasalar sonbaharda ilkbaharı yaşayacak’

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) Genel Müdürü Charles Dallara, küresel finans krizinde artık sona yaklaşıldığını belirterek, ekim ayında bunun piyasalardaki ilk işaretlerinin görüleceğini söyledi.

Dallara, 3 Ekim’de düzenlenecek IMF ve Dünya Bankası dönemsel toplantıları için İstanbul’a geldiğinde, “Mevsim sonbahar olacak ama piyasalar ilkbaharı yaşayacak” dedi. Bu yılın son çeyreğinden itibaren Amerika’da bir toparlanma yaşanmasının beklendiğini kaydeden Dallara, çözüm yolu olarak şunları sıraladı: “Dünya piyasalarının regüle edilebilmesi için daha güçlü ve etkin kurumlara ihtiyaç var. Bu noktada IMF’nin rolünün artması ve etkinleştirilmesi gerekiyor. Gelişmekte olan ülkelerin sağlıklı politikalar geliştirmesi lazım.”
                Türk bankacılık sektörünün küresel kriz ortamında başarılı bir sınav verdiğini vurgulayan Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen de “Biz en azından kamunun sırtına ilave bir yük getirmedik. Güven ortamı oluştuğunda daha çevik hareket edebileceğiz” dedi.

Yorum

• merve35
                  Katılımcı
                  • 05 Mayıs 2008
                  • 125

sn simurg ffkrl ve fonfk hakkında yorumunuz nedir beklentileri varmı

Yorum

• haskan
                    Aktif
                    • 29 Mart 2008
                    • 143

Sayın merve 35 hocam sayın simurg ffkrl hakkında mutlaka görüşlerini bildirecektir izin verirseniz bende ffkrl hakkında kısada olsa fikrimi belirtmek isterim.hissede son gün bir uzun beyaz mum oluştu kanatindeyim,bu açılıştan kapanışa fiyatların arttığınıve alıcıların piyasaya piyasaya eğemen olduğunukısaca güçlü bir alım yönlü baskıyı gösterir. eger senet elinizde ise şu an tut konomundadır. bu benim acizane fikrimdir nihai karar size aittir. tabiki simurg hocamın bu konudaki fikri önemlidir.

Yorum

• ARAGONN
                      Tecrübeli
                      • 11 Mayıs 2008
                      • 321

haskan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      Sayın merve 35 hocam sayın simurg ffkrl hakkında mutlaka görüşlerini bildirecektir izin verirseniz bende ffkrl hakkında kısada olsa fikrimi belirtmek isterim.hissede son gün bir uzun beyaz mum oluştu kanatindeyim,bu açılıştan kapanışa fiyatların arttığınıve alıcıların piyasaya piyasaya eğemen olduğunukısaca güçlü bir alım yönlü baskıyı gösterir. eger senet elinizde ise şu an tut konomundadır. bu benim acizane fikrimdir nihai karar size aittir. tabiki simurg hocamın bu konudaki fikri önemlidir.
                      Ne ilginç ben japaonmum grfikleriyle yorum yapan başka bi sitede kelimesi kelimesine aynı yorumu gördüm. Hayat tesadüflerle dolu galiba
                      HERKES ÖLÜR AMA HERKES YAŞAMAZ

Yorum

• haskan
                        Aktif
                        • 29 Mart 2008
                        • 143

Demekki sizde geziyorsunuz

Yorum

• tredas
                          Tecrübeli
                          • 15 Mayıs 2008
                          • 716

sayın simurg VKFYTR dan almış olduğum büyükdarbe den sonra kalanlarla KOZAA aldım biraz kar la sepetledim bu arada bazı hisseler dikkatimi çekti bunlar BANVİT BSFREN ŞEKERBANK DOBUR ki o gidiyor bu hisseler hakkındaki görüş ve fikirleriniz nedir?
                          Biz trakyalıyız...
                          Azıcık çalışmayı,çokça tatili,en çok mangalı Üstüne balığı,yanına RAKIYI severiz.Türkçeyi 28 arf konuşuruz 'H'
                          arfini kullanmaya gerek duymayız.Müzik bitmeden ortamdan ayrılmak,şişe bitmeden masadan kalkmak bize iç yakışmaz...:))))

Yorum

• goldcat
                            Aktif
                            • 14 Şubat 2008
                            • 239

Merhaba sayın Simurg,

Artık eskisi gibi yazmıyorsunuz, umarım bir sorun yoktur. O güzel yorumlarınızı ve içinden muhakkak tavanlar çıkan haftalık hisse listenizi özler olduk. Saygılar.

Yorum

• simurg
                              Administrator
                              • 10 Mart 2007
                              • 9248

goldcat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              Merhaba sayın Simurg,

Artık eskisi gibi yazmıyorsunuz, umarım bir sorun yoktur. O güzel yorumlarınızı ve içinden muhakkak tavanlar çıkan haftalık hisse listenizi özler olduk. Saygılar.
                              Valla sorun, zaman..... Misal bu akşam zaman ayıracaktım, şartlandırmıştım kendimi ama yine eve geç gelme durumu oldu... Bu sattaen sonrada liste hazırlamam için en az 2 saat uğraşmam gerekecek..... Liste olmasa bile hoşuma giden senetleri yine yazmaya çalışıyorum. DEvam edeceğim yine yazmaya endişe etmeyin....;)
                              https://twitter.com/keyborsa_simurg

Yorum

• simurg
                                Administrator
                                • 10 Mart 2007
                                • 9248

FFKRL: yükseliş trendi başladı. 1.34 desteği üstünde kaldığı sürese ilk hedefi 1.58
                                https://twitter.com/keyborsa_simurg

Yorum

Working...
                                X

Debug Information