Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
kozad 0.86 seviyelerinden 3 aylık sürede %30 kazandırır diye tahmin ediyorum, benim için tatminkar bir beklentidir, sizleri bilmem ;)
31.12.2008
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.
Hocam Sönmezler gelecek vadediyor mu? Benim beklentim o yönde bir kaç kez alıp satmıştım.. Şimdi epey aldım hatta biraz kredi çekip daha da almak istiyorum. Yaklaşık 4-5 ay kadar beklersem güzel rakamlara gidecek gibi bir görüntü var saygılar
aken:6.00 direncini kırmaya çalışıyorlar. kırabilirse yükseliş trendi başlar.
banvit:1.35 desteği üstünde tutunmaya çalışıyor. bu destekte tutunamazsa sert düşüş görülebilir. 1.38 i geçebilirse indikatörlerde bir toparlanma olacaktır.
Hocam,,BANVT 1.38 i geçti,,1.42-1.44 direncini test etti,,haftaya hacimle birlikte 1.44 direncini geçer mi?,,teknik görünümü fena durmuyor,,sizin öngörünüz nedir?şimdiden teşekkürler
Otomotiv sanayinde ocak ayında üretim, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 65,8 oranında azalarak, 113 bin 250 adetten 38 bin 775 adede geriledi.
Otomotiv Sanayii Derneği'nin (OSD) verilerine göre, toplam pazar ile otomobil pazarında 2008 yılı haziran ayından bu yana devam eden gerileme, ocak ayında da devam etti.
Geçen ay toplam pazar, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 39 daralarak 21 bin adet düzeyinde gerçekleşirken, otomobil pazarı da yüzde 29,1 oranında azalarak 13 bin 173 adede geriledi.
Ocak ayında, midibüs pazarı yüzde 62, kamyon pazarı yüzde 57 daraldı. Otobüs pazarı ise yüzde 30 oranında arttı. Traktör pazarındaki düşüş ise yüzde 82 düzeyinde oldu.
İhracatın yüzde 90'ının gerçekleştiği Avrupa pazarındaki daralmanın sonucu, 2008 yılı ağustos ayında başlayan sipariş iptalleriyle azalan otomotiv ihracatı, ocak ayında da düşüşünü sürdürdü. Bu ayda toplam ihracat yüzde 64, otomobil ihracatı ise yüzde 60,9 oranında azaldı.
Ocak ayında Oyak Renault 9 bin 400 adet otomobil, Tofaş 3 bin 400 adet otomobil ve 5 bin 700 adet hafif ticari araç olmak üzere toplam 9 bin 100 hafif araç, Ford Otosan 6 bin 500 adet hafif ticari araç, Toyota ise 4 bin 300 adet otomobil ihraç etti.
ÜRETİM 5 YIL GERİYE GİTTİ
Otomotiv sanayinin geçen ay toplam üretimi geçen yılın aynı ayına göre yüzde 65,8 oranında azalarak 113 bin 250 adetten, 38 bin 775 adede, otomobil üretimi ise yüzde 61,2 oranında azalarak 61 bin 507 adetten, 23 bin 838 adede geriledi.
Ocak ayında üretim, büyük kamyonda yüzde 95, midibüste yüzde 82, küçük kamyonda yüzde 74, kamyonette yüzde 71, minibüste yüzde 63 ve otobüste yüzde 1 oranında azaldı. Traktör üretimi ise yüzde 55 azalarak 988 bin adet oldu.
Ocak ayında, ticari araç ve otomobil üretimi, 5 yıl geriye giderek, 2004 yılı ocak ayı üretim değerlerinin altında gerçekleşti. Bu ayki büyük kamyon üretimi ise son 10 yılın en düşük değeri oldu.
Hocam Sönmezler gelecek vadediyor mu? Benim beklentim o yönde bir kaç kez alıp satmıştım.. Şimdi epey aldım hatta biraz kredi çekip daha da almak istiyorum. Yaklaşık 4-5 ay kadar beklersem güzel rakamlara gidecek gibi bir görüntü var saygılar
Kredi çekip sönmezlere girmek yapaılabilecek en büyük hata olur. Bu senetet spekülatif hareketler var. Sadace trade yapabilecek kişiler risk alıp al-sat deneyebilir. Geçtğimiz hafta bu nedenle listede yer vermiştim. Uzun vadeli bir yarım için asla bu senette risk almam açıkçası. Bu senetein yükselmeyeceği anlamına gelmez. Sirketin temeli zayıf. Tahtası kapanacak korusu vs. bize göre değil...
Hocam,,BANVT 1.38 i geçti,,1.42-1.44 direncini test etti,,haftaya hacimle birlikte 1.44 direncini geçer mi?,,teknik görünümü fena durmuyor,,sizin öngörünüz nedir?şimdiden teşekkürler
1.42 günlük bb direnci. 1.40 ve 1.44 arasında hacimli alımlar sürerse direnci kıracaktır. 1.40 altında gelecek hacimli satışlar senedin yönünü aşağı çevirebilir. Aksi taktirde tutulmaya devam edilmeli.
Yorum