Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
alkim içinde evliyadelik diyorlarmış sizin görüşünüz nedir ihlas ev aletlerini evladiyelik olarak bıraktım biliyosunuz alkimide alıp ekranlarımı kapatmalıyım normal hayata devammı edeyim yoksa buralarda hasta bir ruh haliyle dolanayım mı birde şöyle birşey öğrendim çok kağıt almak iyi diyorlar sizin görüşünüz nedir yada koç sabancı gibi insanların mallarındanmı almalıyım sizce ebn ne alayım ne yapayım beynim sulandı
En az 1 yıl ve daha uzun vadeli işlem yapmak istiyorum. Uzun vade için önerceğiniz hisse var mıdır? Ya da BJKAS, OTOKR ve THYAS hisselerini uzun vadede değerlendirebilir misiniz?
Bu arada dün okuduğum bir yazı bana oldukça mantıklı geldi. Bunu sizlerle paylaşmak istiyorum.
Kriz dönemi ve sonrasında ev-arsa mı daha fazla kazandırır yoksa IMKB-30'daki bir hisse senedi mi? 1994 krizi döneminde örneğin 100.000 doları olan X ve Y var. X o zamanlarda bütün parasını bir ev satın alarak değerlendirmiş. Y ise bütün parasıyla IMKB-30'daki bir hisse senedi - örneğin EREGL hissesini - satın alarak değerlendirmiş. Tam 10 yıl bekledikten sonra (emekli olabilmek için asgari 25 yıl çalışmak lazım ve karşılığında 30.000YTL gibi cüzi bir miktar alınıyor) takvimler 2005'i gösterirken her ikisi mal varlıklarını karşılaştırmışlar. X'in evi hala 100.000-120.000 dolar arasındaymış. Y'nin mevcut hisse senedinin değeri 800.000 dolar olmuş. Yani Y kişisinin sermayesi, X'in evi gibi 7-8 tane alabilecek seviyeye gelmiş.
(Not: X'in her yıl almış olduğu evin değerinin %5 oranındaki yıllık kira bedeli ile Y'nin her yıl almış olduğu hisse senetlerinin değerinin %3-7 oranındaki temettüleri hemen hemen aynı seviyelerde olduğundan hesaba dahil edilmemiştir.)
Arkadaşlar , yine sorularınıza zamanında cevap yazma fırsatı bulmadım, üzgünüm. Bu akşam fazla vakit ayıramayacağım yorumlara.Senetlerle ilgili değerlendirmelerimi seans öncesi de olsa yetiştirmeye çalışacağım.Herkese iyi akşamlar.
Bu arada dün okuduğum bir yazı bana oldukça mantıklı geldi. Bunu sizlerle paylaşmak istiyorum.
Kriz dönemi ve sonrasında ev-arsa mı daha fazla kazandırır yoksa IMKB-30'daki bir hisse senedi mi? 1994 krizi döneminde örneğin 100.000 doları olan X ve Y var. X o zamanlarda bütün parasını bir ev satın alarak değerlendirmiş. Y ise bütün parasıyla IMKB-30'daki bir hisse senedi - örneğin EREGL hissesini - satın alarak değerlendirmiş. Tam 10 yıl bekledikten sonra (emekli olabilmek için asgari 25 yıl çalışmak lazım ve karşılığında 30.000YTL gibi cüzi bir miktar alınıyor) takvimler 2005'i gösterirken her ikisi mal varlıklarını karşılaştırmışlar. X'in evi hala 100.000-120.000 dolar arasındaymış. Y'nin mevcut hisse senedinin değeri 800.000 dolar olmuş. Yani Y kişisinin sermayesi, X'in evi gibi 7-8 tane alabilecek seviyeye gelmiş.
(Not: X'in her yıl almış olduğu evin değerinin %5 oranındaki yıllık kira bedeli ile Y'nin her yıl almış olduğu hisse senetlerinin değerinin %3-7 oranındaki temettüleri hemen hemen aynı seviyelerde olduğundan hesaba dahil edilmemiştir.)
ünlü sayılabilecek bir hocam var
2001 krizinde o zaman için yeni aldığı tempra arabasını yatırarak(telefuz ettiği para yanlış hatırlamıyorsam 3000 ytl civarı)üç hisseye yaymış hisseler
bağfas: 10 lu rakamlar
dohol :0,50 li rakamlar
garan :0,60 lı rakamlar
aldığı üç hissenin birisinin satışını gözümün önünde yaptı bağfas hissesinin tamamını 185,00 ytl den satış verdi ve satıldı
diğerlerini de o aralar satmış ama onları kaçtan sattığını bilmiyorum.
Adama karını sorduğumda bi özel hastane açmayı düşünüyorum sanırım yeter olarak cevapladı(bu kişi doktor)
ve bana anlattığı şey o zaman için burdaki sayın simurg hocamda bilir elindeki hisselerin tamamını sat , ne olduğu önemli değil demişti.Tabi önce dinledim ama sonra biraz ayrı kalınca tepki olacak , yeniden çıkacak derken 170 den alınan bağfas 130 dan defedildi.
Aynı kişinin söylediği diğer bi şey "borsa hakkında bilgi al, dergi oku ama unutmaki kararı sen vereceksin kimsenin etkisi altında kalmadan kararını sen ver"
yanlış hatırlamıyorsam 2008 in 3. ayındada 1 sene bekle hangi hisseyi istiyorsan şu anki fiyatının en az % 70 altına alırsın, o anın geldiğini düşündüğünde kendine göre sağlam olarak ve gelişmeye yatkın hisselerden porföyünü en az 3 farklı sektöre yatır ve bekle ama uzun yıllar bekle"
benden öğrenebilecek tek şey kısa sürede para batırmak olur sadece bunuda öğrenmeyi kimseye tavsiye etmiyorum buarada son 10 dakikada ne alsam nakitte param var karlı birde şu ihlas ev aletlerinden alsammı tekrardan şuan acele cevap
İhlas grubu için kesinlikle bir önerim olamaz.sadece teknik olarak görüşlerimi yazabilirim.Onu da dün yazdım zaten.
Hocam BURCE hakkında öngörülerinizi alabilirmiyim,,
Senet hisse satışı beklentisi ile yükseltiliyor. Kademeler oldukça sığ. 14.80 üstünde kaldığı sürece yükseliş trendini devam ettirecek gibi duruyor. Hissenin geçen ay 8.50 den buraya kadar yükseldiği göz ardı edilmemeli.
alkim içinde evliyadelik diyorlarmış sizin görüşünüz nedir ihlas ev aletlerini evladiyelik olarak bıraktım biliyosunuz alkimide alıp ekranlarımı kapatmalıyım normal hayata devammı edeyim yoksa buralarda hasta bir ruh haliyle dolanayım mı birde şöyle birşey öğrendim çok kağıt almak iyi diyorlar sizin görüşünüz nedir yada koç sabancı gibi insanların mallarındanmı almalıyım sizce ebn ne alayım ne yapayım beynim sulandı
Sizi panik halinde görmek açıkcası beni üzüyor. Biraz soğukkanlı ve sabırlı olmaya gayret edin. Endeks toparsın yeter ki alkim ya da diğer imkb 30 senetteleri hepsi de yükselişe geçecektir. Şahsen sin kadar senetlerle boğuşmaya fazla cesaretim yok benim.Trade işlemlerle yetinmeye çalışıyorum. Ayaklarımız sağlam basarak risk oranlarımızı doğru belirleyerek ve en önemlisi stoplarımızı her zman çalıştırarak işlemlerimizi yapmaya devam edeceğiz.
Yorum