Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
üstadım
bende sizin tam tersi ortamda büyüdüm
bulunduğum ortamlar hep Türkiye ortalamasının!! üstünüdeydi
hatta şukadarını söyleyeyim
ben ilk şoku askerde yaşadım
ilkokul beşden sonra askere kadar ilkokul mezunu ne gördüm ne konuştum
Asker de vaybe bu ülkede bu kadar ilkokul mezunu mu varmış diye şaşırdım
İstatistiksel olarak bilmek başka karşılaşmak başka
6 kişilik aileyiz
Tümümüz ünü mezunuyuz
Ama bir günden birgüne
büyüklerimizden
bölücülük öğrenmedik..
ayrımcılık öğrenmedik..
horgörme öğrenmedik...
Ailecek elimizden geldiğince garibanlara sahip çıkarız
Şu marketten alışveriş yap/yapma denmedi bize
Şu gazeteyi oku/boykot edelim denmedi bize
Badem bıyıkları sev/sevme denmedi bize
İnsan olsun yeter dendi..
bu ayrımı biz başlatmadık...
madem öyle bizde varız..
bizimde birlik beraberlik olma zamanımız..
birbirimize sahip çıkalım...
Turkiye ortalamasını dusununce, benim ailem ve sulalemde (en kötümüz löğretmen lisesi mezunu) Tr ortalamasının üstünde kalıyor
malesef sıkıntı da bu noktada başlıyor, Turkye ortalaması dedigimiz ortalama gercekten felaket düşük..
gerek kulturel gerekse bilgisel anlamda tam bir felaketiz.. ve asıl kotusu bunun farkında bile değiliz. Kruger Sendromunun bir ulkeye uyarlanmış haliyiz biz.
Birbirimize sahip çıkmalıyz fikrine yarı yarıya katılıyorum. Birbirimize sahip çıkmalıyız ama karşı tarafı ötekileştirmemeliyiz. Yani ben yine insanları guzel ahlaklı ve ahlaksız diye ayıracagım, ama verecegim zekatları oyunu 200 tl ye satan birine vermeyecegım. Cunku 200 tl icin ulkesini satan, cocuklarının gelecegini satan bir insan da ahlaksızdır benim gözümde.
turkiye genelinde o kadar tape den sonra bile, hala onlar hep montaj diye sahiplenen koyunlara kızgınım. yine de insanları guzel ahlaklı ve ahlaksız diye ayırmaya gayret ediyorum.. ne kadar becerebilecegimi bilemiyorum. şöyleki soylemesi ayıp her sene malımın 40 da birini ramazanda zekat olarak veririm, bu sene yardım giden akp ye oy veren ailelere vermemeyi, odtu de okuyan ogrenciler ile bilkentte burslu okuyan ogrencilere vermeyi düşünüyırum.
Ulkemizde maalesef cok fazla yardima muhtac insan var..
Diger taraftan cok kazanan ve cok calan var..
Ben de sizin gibi dusunuyorum..
Yardima muhtaclar arasinda onceliklendirme yapmam gerekti.
Buyuk Ataturk' un dedigi gibi onceligi genclere ve "egitime" verdim..
Gelecek genclerde... Onlar ulkemizin kaderini degistirecektir.....[/QUOTE]
Yardıma muhtaç çok kişi var, buna çok katılıyorum ve gercekten bu insanları da anlamaya calısıyorum..
ama yine soyluyorum, 200tl icin makarna icin ulkenin gelecegini satmalarına inanamıyorum. kaldı ki ankarada adamın onca calısmaları onca sozu, hep dediki yardımları kesmeyecegiz daha da suyu ulasımı ucuzlaatacagız sözleri var. ya yeminle adamın calısmaları için uzuluyorum ben.
eğitime vererek cok iyi yapmışsınız sizde, ama ben kurumlarla/vakıflrla calısmıyorum. kızılay skandallarından sonra da asla calısmam. öyle boyle aklımda odtu lu ogrenciler var simdilik, gerekirse gidicem yurtların onunde giyimi kötü bir hiç taınımadıgım öğrencilere vericem.
17 Aralık ın üzerinden 120 günden fazla geçti...
seçimlerin üzerinden 8 gün geçti....
seçim sonrası ilk bakanlar kurulu da toplandı...
yarında meclis açılıyor....
inlerine gireceğiz inlerine...
Ulkemizde maalesef cok fazla yardima muhtac insan var..
Diger taraftan cok kazanan ve cok calan var..
Ben de sizin gibi dusunuyorum..
Yardima muhtaclar arasinda onceliklendirme yapmam gerekti.
Buyuk Ataturk' un dedigi gibi onceligi genclere ve "egitime" verdim..
Gelecek genclerde... Onlar ulkemizin kaderini degistirecektir.....
Yardıma muhtaç çok kişi var, buna çok katılıyorum ve gercekten bu insanları da anlamaya calısıyorum..
ama yine soyluyorum, 200tl icin makarna icin ulkenin gelecegini satmalarına inanamıyorum. kaldı ki ankarada adamın onca calısmaları onca sozu, hep dediki yardımları kesmeyecegiz daha da suyu ulasımı ucuzlaatacagız sözleri var. ya yeminle adamın calısmaları için uzuluyorum ben.
eğitime vererek cok iyi yapmışsınız sizde, ama ben kurumlarla/vakıflrla calısmıyorum. kızılay skandallarından sonra da asla calısmam. öyle boyle aklımda odtu lu ogrenciler var simdilik, gerekirse gidicem yurtların onunde giyimi kötü bir hiç taınımadıgım öğrencilere vericem.[/QUOTE]
Dostum para yerine direk yardim vermek tabi daha guvenli..
Ama ben aylik ogrencilerin cebine harclik girsin diye duzenli aylik yapmayi sectim..
Bu arada bunlari burada yaziyorum ama, yakin arkadaslarim bile bunlari bilmez.. Forumdaki dostlar ilk kez duyuyor.
Bu konuda CYDD ve TEV bence guvenilir kurumlar..
Egitim ve ogrenciler onceligim.. Cunku o gunleri ben de yasadim
birde hani şu paraları sıfırlama tapesinden sonra
Usta dedi ki ;"Montaj teknolojisi çok ilerledi,Kılıçdaroğlu hakkında bizde montaj tape hazırlayacağız"dedi
diyeli 4 oluyor neredeyse..
Kılıçdaroğlu defalarca yapmasını istedi
fosssss
nasıl bir insan bu yaww?
Hasan Celal Güzel "Türkiye'nin 'Yerel Yönetimler Avrupa Özerklik Şartı' çekincelerini kaldırması, ırkçı- bölücülerin süratle özerklik ilân edeceği ve vatanımızı parçalanmaya götüren süreci başlatacaktır." diyerek tarihi bir uyarıda bulundu.
Yorum