ey....sürtünmesiz....
TÜrkÜn vuruŞkan kÜrŞadlari
Collapse
This topic is closed.
X
Bu konu sabit bir konudur.
X
X
-
Sevgıili belle rock moralini bozma belliiki bu işi bilen birisin bizde yediğimiz kazıklardan sonra kısmen akıllandık.6-7 aydır ıslem yapmıyordum 90 ları görünce yakıştırdım shortu.2500 puan ıcerde poz yükseldikçe şhot fırsatı olarak algılıyorum onun için üzülmüyorum.elektrik bile durmadan kesilip duruyor bumu gelişmişlik
Yorum
-
sonperde33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstereksper hala long müdür tikkat,
valla ben spota dadandım, maliyet düşürerek değilde , maliyet yükselterek alıyorum.
eks aşkım vardı KORDS
3,75 'tenbaşladım almaya 3,95 ortalamadayım, 5'e kadar alımları tamamlarım, hedefim 10
önceki rallide odun gibi duran bir sürü kağıttan biriydi.
bir kaç ay çökmez diye düşünüyorum buralar.
aq.
mşllh dediğimiz 2 saat yaşamıyor,
vopta (hala flat) değilde spotta arıza verdik.
neyse eşşek gibi yürüyecek nasıl olsa.
eksper abime tebrik, tek başına gidiyor valla,
devammı hala ?
devamsa birde hedefin hala 105 teki gapmı?Gel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!
Yorum
-
Bu forum ortamlarinda yazan troller var bunlarin oyunlarina gelmemek gerek.Televizyon zaten bir illizyon araci.bu kadar algilarla oynanan bir ortamda para kazanmak zor.bu forumdada ne kadar birbirimize faydali oluyoruz oda tartisilir ama genede birlikten kuvvet dogar ben poriyle sadrazami takip ederim cunku farkli fikirde normal vatandaslardir.
Yorum
-
doktor sıkma canını, inşallah toparlarız hep birlikte.
yinede ek short neyim açmasan diyorum, en azında margine dayarsın sıkıntı olursa.Gel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!
Yorum
-
Arkadaşlar, başbakanın başdanışmanı Yiğit Bulutun uzun zamandır söylediği birşey var. Elimden gelse faizleri 2'ye düşürürüm, döviz nereye giderse gitsin diyor.
Şimdi bir söylenti var, yakında Merkez Bankası PPK üyelerini değiştirecekmiş Tayyip Ağam. Böyle danışmanların olduğu bir ülkede borsa shortlanmaz. Ben illa para kaybetmek istiyorum diyorsanız bari döviz longlayın da az para kaybedin.
Faizler 2ye düşerse garanti bankası 20 tlye çıkar. viop30 geçici de olsa 150 bine kadar gidebilir. Dayanabilecek misiniz bu marjlara?
Yorum
-
Sayin chotic sizin dusunduklerinizi 2 gun once bende dusundum doviz firlarsa doviz borcu olan sirketlerin durumu ne olur.THY doviz yukumlulgu var.2. olarak mb nin faizi gosterge niteliginde piyasa faizi kendi belirler bankalar razi gelirmi dusuk faizle kredi vermeye.
Yorum
-
faiz o kadar düşerse garan neden fırlasın? borsa neden coşsun ki?chaotic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterArkadaşlar, başbakanın başdanışmanı Yiğit Bulutun uzun zamandır söylediği birşey var. Elimden gelse faizleri 2'ye düşürürüm, döviz nereye giderse gitsin diyor.
Şimdi bir söylenti var, yakında Merkez Bankası PPK üyelerini değiştirecekmiş Tayyip Ağam. Böyle danışmanların olduğu bir ülkede borsa shortlanmaz. Ben illa para kaybetmek istiyorum diyorsanız bari döviz longlayın da az para kaybedin.
Faizler 2ye düşerse garanti bankası 20 tlye çıkar. viop30 geçici de olsa 150 bine kadar gidebilir. Dayanabilecek misiniz bu marjlara?
sıcak para basar gider öyle bir ortamda. böyle kafasına göre ekonomi yönetimi yapılan ülkede yabancı mı kalır?
Gelişen piyasalar faiz arttırırken bizim etimiz budumuz ne allah aşkına.Söylediklerim yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalıdır. Başkalarının yorumuna göre trade edenler büyük ihtimalle zarar ederler.
Yorum
-
1) GMenkulde kredi patlaması bankalara yarar (faiz düşüyor ama bankanın uyguladığı spread pek değişmiyor)
2) Bankaların tahvil/bono portföyünün değerlenmesi
3) Yükselen döviz ile bir nevi parasal genişleme oluşur, uzun yıllar döviz tutan halk bozdurup harcamaya başlar, ekonomi canlanır.
4) Düşük faiz, yüksek kur ekonomiyi canlandırır, ihracatı patlatır. Önlemini almayan firma batar ama ülke ekonomisi uçar.
5) Büyümesi hafif azalan Çin son 3 aydır ne yapıyor, inceleyin yuan grafiğine bakıp. Çinin yaptıkları karşısında şu anki döviz kurumuz rekabet edemez hale geldi.
Yorum
-
Ben olsam Yiğitin dediğini aynen yaparım. Önlemini almayan firma batar ama 6 ay içinde ekonomimiz dünyada 1 numara olur.
Mıy mıy mıy cari açık kapatmaya çalışıyoruz yıllardır. Çek doları 4 liraya bakalım cari açık kalıyor mu? Çin gibi cari fazla vermeye başlarız. Düşük kur yüksek faiz belimizi büküyor. Sanayici iş yapacaksa ihracat yapacaksa ülke büyüyecekse dolar 4 lira 5lira olmalı. Yoksa sülük portföyler gelir dolar satıp TLye yatırır günlük faiz ile senin kanını emer. Buna ekonomi denmez düdüklenme denir.
Neden tüm yabancı kuruluşlar aman faiz düşürmeyin diye açıklama yapıyor, hepsi sülük de ondan.
Faizleri yüzde 2ye çek, gelmek isyteyen gelsin burda iş kursun. Dolar 4 TL. Herkes koşa koşa gelir fabrika kurar.
Yorum
-
Bankaların kur riski sıfır.
Böyle bir karar alınmalı çünkü durgunluk var, ekonomi dönmüyor.
Hele seçimden önce twitterdan verilen gazlarla halk korkup dolara koştu. Şimdi dolarını satıp harcama yapmıyor, iyice tıkandık, piyasada dönen para yok.
Türk halkı kolay kolay kanmaz, 10 yıl bekler yine de zarar yazmak istemez dövizden. Dolar 2.5 TL olsa yabancının götüreceği dövizin 2 katı çözülür bankalardaki mevduatlardan.
Yorum
Yorum