TÜRK ün VURUŞKAN EVLATLARI

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • Se_M
    Katılımcı
    • 01 Aralık 2009
    • 97

Abi Rabbim acil şifalar versin inşallah..

Yorum

• manaw
      havacı
      • 28 Ekim 2011
      • 896

Aranızda temettü ödeme komisyonu adı altında masraf ödeyen var mı?

Akbank benden kesiyor.. Her sene geri iade ettiriyordum. Bu sene etmediler.

Dilekçe yazdım. red geldi. bir daha yazdım. ona da red geldi. Para ödeme komisyonu diye saçma sapan bir uygulama nasıl olabilir.. Aklım almıyor..

kaldı ki mkk ücreti diye saçma sapan bir ücret çıkardılar 2000 den sonra.. zaten üç aya bir düzenli mkk saklama ücreti adı altında haracı kesiyor devlet.. bana mı sordular.. ben istediğim yerde saklardım. size ne.. bir de ücret talep ediyorlar.. hem zorunlu hem de ücretli.. bu tip harcamalardan nasiplenmeye çalışan banka da para verme ücreti tahsil ediyor..

çok sinirlendim.. böyle birşey var mı.. temettü ödeme komisyonu nedir allah aşkına.. saçmalık..

garanti bankasında böyle birşey yok. bahsetttiğimde neyi anlattığımı bile algılamadılar..

Yorum

• egelii
        Tecrübeli
        • 25 Ağustos 2011
        • 2961

ne soktun be pala
        ne çektin be ky

Yorum

• egelii
          Tecrübeli
          • 25 Ağustos 2011
          • 2961

muratman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Dilekçe yazdım. red geldi. bir daha yazdım. ona da red geldi. Para ödeme komisyonu diye saçma sapan bir uygulama nasıl olabilir.. Aklım almıyor..

kaldı ki mkk ücreti diye saçma sapan bir ücret çıkardılar 2000 den sonra.. zaten üç aya bir düzenli mkk saklama ücreti adı altında haracı kesiyor devlet.. bana mı sordular.. ben istediğim yerde saklardım. size ne.. bir de ücret talep ediyorlar.. hem zorunlu hem de ücretli.. bu tip harcamalardan nasiplenmeye çalışan banka da para verme ücreti tahsil ediyor..

çok sinirlendim.. böyle birşey var mı.. temettü ödeme komisyonu nedir allah aşkına.. saçmalık..

garanti bankasında böyle birşey yok. bahsetttiğimde neyi anlattığımı bile algılamadılar..
          kapat hesabı ben gidiyom de
          al atını başlarım tımarını de
          banga değiş

Yorum

• okut_val
            Tecrübeli
            • 03 Mart 2009
            • 1325

105.050 2. Parti şort 2/4 oldu poz
            103.950 dünden yapılan şortun yanında otursun kardeş kardeş bakalım
            ortalama 104.500
            '' VOB Finansal Bir Kitle İmha Silahıdır '' Warren BUFFET

Yorum

• VIX100
              Tecrübeli
              • 03 Kasım 2011
              • 1945

104700 leri 575 ten kapattım ,yanlış sevdaya tutulmuşum,daha yukarıdan nasıl olsa açaacaam,tarih affeder vix affetmez

muratman parayı hemen hesaptan çekerim ben olsam ,af yok geri adım atmazlarsa

akbak sürekli sms atıyor 10000 de 2 komisyon diye ben 3 veriyom
              oh pity pity,care'em all so pity,tear is the last thing,gymnastic

Yorum

• only
                Yeni Üye
                • 10 Eylül 2011
                • 53

milleti yakaladı 102 cıvarında, sür babam sür yukarı....nereye kadar bakalım ??

Yorum

• sonperde33
                  Kıdemli
                  • 03 Ağustos 2011
                  • 3010

kapattım longu aga corba parası çıktı az daha bekleyek bakalım.
                  Gel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!

Yorum

• stockbroker
                    Master
                    • 28 Temmuz 2008
                    • 4807

muratman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Tahminimce bütün bankalar, aracı kurumlar bu masrafı kesiyordur. Eskiden ben de yıllarca hissede bekler temettü alırdım. Son yıllarda elimde hisse tutmadığım için haberim olmadı. Bu masrafı yine MKK kesiyor. MKK'nın aldığı masrafları banka ve aracı kurumlar da hesabınıza yansıtıyordur. Yansıtmadıkları durumda kendi ceplerinden ödüyorlardır.

Mevcut şartlarda temettü almanın bireysel yatırımcı açısından hiçbir mantıklı tarafı yok. Yabancılar, %15 vergi ödemeksizin temettüyü tam alırken bizlerden kesilen vergi ile baştan keybediyoruz. Üstüne bir de böyle abuk sabuk kesintiler.. O da yetmezmiş gibi temettü ödemesi sonrasında yokuş aşağı yuvarlanır gibi düşen fiyatlar...

Yorum

• TALEBE
                      A-YI
                      • 24 Ekim 2010
                      • 1221

Euro bazlı 15 dakikalık... VOB 30 grafiği yapıştırabilecek..... bir... abi...var mı....?

Kuzu.."-.bizim borsamız... Euro bazlıdır...".... diyordu... da....
                      Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• manaw
                        havacı
                        • 28 Ekim 2011
                        • 896

şu da daha uzak çekim..

Yorum

• TALEBE
                          A-YI
                          • 24 Ekim 2010
                          • 1221

şimdi de...bu grafiği yorumlayacak...bir babayiğit............ ilazım....
                          Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• manaw
                            havacı
                            • 28 Ekim 2011
                            • 896

stockbroker hocam.

teşekkür ederim. Bunu görmemiştim. mkk ücret tablosunu en son geçen sene kontrol etmiştim. değişmiş. Benim durumumda bu ücreti akbankası alırken garanti bankası almamış..

temettü ödemelerinde de şöyle bir durum var. temettü ödeme gününde gelirin yüzde onbeşi anında stopaj olarak kesiliyor. Menkul sermaye iradı gelir grubunda yıllık kazanç 25k nın üstünde ise gelir vergisi beyannamesi vermekle mükkeleffiz. Eğer ki beyanname verecek durumda isek, elde edilen gelirin brüt tutarının yarısı gelir vergisinden muaf. (temettü geliri için gelir 50k olmalı. yarısı muaf olduğu için. 25k beyanname vermek için minimum miktar.)

Yani stopajın bir kısmını kazancın büyüklüğüne göre geri iade alabilir, veya gelir vergisi diliminde hangi pozisyonda kalıyorsak one göre daha fazlasını verebiliriz.

Toplam matrahı da ödediğimiz bağkur, özel hayat sigortaları, emeklilik sigortaları, eşin çoluğun çocuğun ve kişisel eğitim sağlık masraflarını, bağışları vs ekleyince matrah iyice azaltılıp toplam matrahı iyice azaltma durumu var.
                            Yani, matrah azaldığı zaman ödenen stopaj, siz beyannameyi verirseniz, geri iade edilmekte.

beyanname için rehber şu linkte..

Yorum

• thebaboli
                              Sistemli Borsacı
                              • 06 Temmuz 2012
                              • 843

105050-105250-105675 seçin beğenin alın üstünde şortta beni kimse tutamaz
                              I'm gonna make him an offer he can't refuse!
                              Yazdıklarım asla kat'a zinhar yatırım tavsiyesi değildir.

Yorum

• Bull Market
                                Tecrübeli
                                • 23 Mayıs 2007
                                • 597

100 ün üzerinde gazeteci bekliyomuş
                                bazı gruplar kuzey ırağa yola çıkmış
                                bu görüntüleride basına vereceklermiş
                                terör bitti olacak

ikinci aşamada örgüt
                                yeni anayasanın yapılmasını bekleyecekmiş

yeni anayasada özerklikmi bekliyolar?
                                soru işareti burada
                                işte sana beklenti
                                küçük kıyamet bu tarafta kopacak anlaşılan.

borsa neyi fiyatlayacak?

yani bunlar boşuna çekilmiyolar
                                süreçte
                                elde edecekleri bişey var demekki çekiliyolar
                                yoksa çekilirlermi?

yeni anayasayı neden bekleyecekler
                                süreçte yeni anayasadan beklentileri ne?
                                birileri bi sözmü verdi bunlaraki yeni anayasayı bekliycekler?

bütün dünyadan basına davetiye vermişler çağırmışlar
                                şimdi bunlar diycekki biz çekildik
                                herkes süreçteki işini yapsın
                                anayasada istediğimizi verin
                                vermezseniz bakın dünya önünde yalancı sizsiniz olacakmı acaba?
                                Eğer hayatında inişler ve çıkışlar olmuyorsa, ölüsün demektir.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information