Abi Rabbim acil şifalar versin inşallah..
TÜRK ün VURUŞKAN EVLATLARI
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Aranızda temettü ödeme komisyonu adı altında masraf ödeyen var mı?
Akbank benden kesiyor.. Her sene geri iade ettiriyordum. Bu sene etmediler.
Dilekçe yazdım. red geldi. bir daha yazdım. ona da red geldi. Para ödeme komisyonu diye saçma sapan bir uygulama nasıl olabilir.. Aklım almıyor..
kaldı ki mkk ücreti diye saçma sapan bir ücret çıkardılar 2000 den sonra.. zaten üç aya bir düzenli mkk saklama ücreti adı altında haracı kesiyor devlet.. bana mı sordular.. ben istediğim yerde saklardım. size ne.. bir de ücret talep ediyorlar.. hem zorunlu hem de ücretli.. bu tip harcamalardan nasiplenmeye çalışan banka da para verme ücreti tahsil ediyor..
çok sinirlendim.. böyle birşey var mı.. temettü ödeme komisyonu nedir allah aşkına.. saçmalık..
garanti bankasında böyle birşey yok. bahsetttiğimde neyi anlattığımı bile algılamadılar..
Yorum
-
kapat hesabı ben gidiyom demuratman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterAranızda temettü ödeme komisyonu adı altında masraf ödeyen var mı?
Dilekçe yazdım. red geldi. bir daha yazdım. ona da red geldi. Para ödeme komisyonu diye saçma sapan bir uygulama nasıl olabilir.. Aklım almıyor..
kaldı ki mkk ücreti diye saçma sapan bir ücret çıkardılar 2000 den sonra.. zaten üç aya bir düzenli mkk saklama ücreti adı altında haracı kesiyor devlet.. bana mı sordular.. ben istediğim yerde saklardım. size ne.. bir de ücret talep ediyorlar.. hem zorunlu hem de ücretli.. bu tip harcamalardan nasiplenmeye çalışan banka da para verme ücreti tahsil ediyor..
çok sinirlendim.. böyle birşey var mı.. temettü ödeme komisyonu nedir allah aşkına.. saçmalık..
garanti bankasında böyle birşey yok. bahsetttiğimde neyi anlattığımı bile algılamadılar..
al atını başlarım tımarını de
banga değiş
Yorum
-
104700 leri 575 ten kapattım ,yanlış sevdaya tutulmuşum,daha yukarıdan nasıl olsa açaacaam,tarih affeder vix affetmez
muratman parayı hemen hesaptan çekerim ben olsam ,af yok geri adım atmazlarsa
akbak sürekli sms atıyor 10000 de 2 komisyon diye
ben 3 veriyom
oh pity pity,care'em all so pity,tear is the last thing,gymnastic
Yorum
-
kapattım longu aga corba parası çıktı az daha bekleyek bakalım.Gel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!
Yorum
-
Tahminimce bütün bankalar, aracı kurumlar bu masrafı kesiyordur. Eskiden ben de yıllarca hissede bekler temettü alırdım. Son yıllarda elimde hisse tutmadığım için haberim olmadı. Bu masrafı yine MKK kesiyor. MKK'nın aldığı masrafları banka ve aracı kurumlar da hesabınıza yansıtıyordur. Yansıtmadıkları durumda kendi ceplerinden ödüyorlardır.muratman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterAranızda temettü ödeme komisyonu adı altında masraf ödeyen var mı?
Mevcut şartlarda temettü almanın bireysel yatırımcı açısından hiçbir mantıklı tarafı yok. Yabancılar, %15 vergi ödemeksizin temettüyü tam alırken bizlerden kesilen vergi ile baştan keybediyoruz. Üstüne bir de böyle abuk sabuk kesintiler.. O da yetmezmiş gibi temettü ödemesi sonrasında yokuş aşağı yuvarlanır gibi düşen fiyatlar...
Yorum
-
stockbroker hocam.
teşekkür ederim. Bunu görmemiştim. mkk ücret tablosunu en son geçen sene kontrol etmiştim. değişmiş. Benim durumumda bu ücreti akbankası alırken garanti bankası almamış..
temettü ödemelerinde de şöyle bir durum var. temettü ödeme gününde gelirin yüzde onbeşi anında stopaj olarak kesiliyor. Menkul sermaye iradı gelir grubunda yıllık kazanç 25k nın üstünde ise gelir vergisi beyannamesi vermekle mükkeleffiz. Eğer ki beyanname verecek durumda isek, elde edilen gelirin brüt tutarının yarısı gelir vergisinden muaf. (temettü geliri için gelir 50k olmalı. yarısı muaf olduğu için. 25k beyanname vermek için minimum miktar.)
Yani stopajın bir kısmını kazancın büyüklüğüne göre geri iade alabilir, veya gelir vergisi diliminde hangi pozisyonda kalıyorsak one göre daha fazlasını verebiliriz.
Toplam matrahı da ödediğimiz bağkur, özel hayat sigortaları, emeklilik sigortaları, eşin çoluğun çocuğun ve kişisel eğitim sağlık masraflarını, bağışları vs ekleyince matrah iyice azaltılıp toplam matrahı iyice azaltma durumu var.
Yani, matrah azaldığı zaman ödenen stopaj, siz beyannameyi verirseniz, geri iade edilmekte.
beyanname için rehber şu linkte..
Yorum
-
100 ün üzerinde gazeteci bekliyomuş
bazı gruplar kuzey ırağa yola çıkmış
bu görüntüleride basına vereceklermiş
terör bitti olacak
ikinci aşamada örgüt
yeni anayasanın yapılmasını bekleyecekmiş
yeni anayasada özerklikmi bekliyolar?
soru işareti burada
işte sana beklenti
küçük kıyamet bu tarafta kopacak anlaşılan.
borsa neyi fiyatlayacak?
yani bunlar boşuna çekilmiyolar
süreçte
elde edecekleri bişey var demekki çekiliyolar
yoksa çekilirlermi?
yeni anayasayı neden bekleyecekler
süreçte yeni anayasadan beklentileri ne?
birileri bi sözmü verdi bunlaraki yeni anayasayı bekliycekler?
bütün dünyadan basına davetiye vermişler çağırmışlar
şimdi bunlar diycekki biz çekildik
herkes süreçteki işini yapsın
anayasada istediğimizi verin
vermezseniz bakın dünya önünde yalancı sizsiniz olacakmı acaba?Eğer hayatında inişler ve çıkışlar olmuyorsa, ölüsün demektir.
Yorum

Yorum