Hisse_Trade 10

Collapse
This topic is closed.
X
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • ahilas34
    Bağımlı
    • 02 Kasım 2011
    • 1442

gunaydın hayırlı gunler arkadaslar..

Yorum

• ahilas34
      Bağımlı
      • 02 Kasım 2011
      • 1442

ETİ MENKUL

AnasayfaAraştırma

30.05.2013 Günlük Bülteni

FED'in gelecekteki adımlarının şimdiden fiyatlandırılmasının negatif etkisinin borsalarda devam etmesi ve bu kapsamda vadeli borsaların ekside bulunması sebebiyle BIST-100 endeksinin bugüne 87.000 civarından başlangıç yapmasını bekliyoruz.

ABD Merkez Bankası FED'in tahvil alım programından çıkışa başlayabileceği endişesinin yanı sıra bu beklentiye bağlı olarak ABD'de %2,23'e yükselen 10 yıllık tahvillerin yarattığı endişe dün global piyasalarda etkili oldu. Varlık alım programının yavaşlatılacağı endişesinin öncelikle gelişmekte olan ülke borsalarında fiyatlandırılmasının yanı sıra yurtiçinde bankacılık sektörü karlarının ivme kaybedeceği ve/veya azalacağına yönelik oluşan tedirginlik ve devam eden temettü ödemelerinin oluşturduğu fiyat baskısı dün Borsa İstanbul'un negatif yönde çok daha fazla tepki vermesine neden oldu. Bu kapsamda, BIST-100 endeksi önceki gün gelinen 20 günlük hareketli ortalamaların ardından beklentilerimizden daha hızlı olarak 50 günlük ortalamalara kadar indi.

Peki son bir haftada yaşanan %6,4'lük değer kaybıyla gelinen bu seviyede ne yapılmalı? Yandaki grafikten de görüleceği üzere 87.000 seviyesi teknik açıdan önemli bir nokta. 90.000 seviyesini hisse azaltımı için kullanamayan yatırımcılar açısından bu seviye hisse azaltımı veya tepki yükselişlerine yönelik yeni alımlar açısından biraz daha önem kazanmış durumda. Bu nedenle, bugünlerde 87.000 seviyesinin kırılıp kırılmadığına bakılmalı, şayet buranın üzerinde kalındığı görülürse, 90.000'e doğru olası tepki yükselişine yönelik yeni pozisyon açılmalı, fakat burada tutunulamazsa da zararına da olsa hisse azaltımı yapılmalıdır. Gelişmekte olan ülkelerden para çıkışının sürmesi halinde, Türkiye'de reel getirinin negatif olması, politika faizinin Brezilya gibi karşılaştırılabilir ülkelerin altında olmasının yaratabileceği zafiyetle (Brezilya faiz artırarak %8'e ulaşırken Türkiye indirerek %4,5'e geldi) bu durumdan BIST'in daha fazla olumsuz etkilenebileceği göz ardı edilmemelidir.

Bugünkü Hisse Tavsiyelerimiz: AKBNK, SISE

Yorum

• MESUTC
        KEYFE KEDER YAZAR
        • 22 Mayıs 2008
        • 4444

http://www.kap.gov.tr/bildirim-sorgu...aspx?id=287115 Galatasaray Chedjou yu KAPa Feneride sapa bindirdi.
        Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.

Yorum

• tredas
          Tecrübeli
          • 15 Mayıs 2008
          • 716

..............................
          Biz trakyalıyız...
          Azıcık çalışmayı,çokça tatili,en çok mangalı Üstüne balığı,yanına RAKIYI severiz.Türkçeyi 28 arf konuşuruz 'H'
          arfini kullanmaya gerek duymayız.Müzik bitmeden ortamdan ayrılmak,şişe bitmeden masadan kalkmak bize iç yakışmaz...:))))

Yorum

• levent martı
            Kıdemli
            • 06 Eylül 2008
            • 4782

Hayırlı Cumalar,bereketli kazançlar...
            “Bir kuş kadar olamadım,iki kanat bulamadım...” Haydar Ergülen

Yorum

• Penguen
              Mahdumu Kamil
              • 02 Mayıs 2008
              • 1387

Otomat 531

Endeksteki gerileme sonrasında hisse sayısı 25'in altına düşer
              ve liste yayınlamaktan kurtulurum diye düşünmüştüm
              ama yanılmışım.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
              [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
              [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
              [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
              [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]

Yorum

• levent martı
                Kıdemli
                • 06 Eylül 2008
                • 4782

Hayırlı pazarlar...
                “Bir kuş kadar olamadım,iki kanat bulamadım...” Haydar Ergülen

Yorum

• SÜRGÜNEFE
                  Tecrübeli
                  • 20 Ağustos 2010
                  • 1442

güko sen mi bastın endexe

Yorum

• ahilas34
                    Bağımlı
                    • 02 Kasım 2011
                    • 1442

gunaydın, hayırlı haftalar olsun insaALLAH

Yorum

• Penguen
                      Mahdumu Kamil
                      • 02 Mayıs 2008
                      • 1387

XU100

Endeks aylardır üzerinde seyrettiği 83 bin desteğinin altında bir açılışla haftaya başladı.
                      BIST'ın üzerine çöken karabasandan kısa vadede kurtulması zor görünüyor.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
                      [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
                      [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
                      [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]

Yorum

• Penguen
                        Mahdumu Kamil
                        • 02 Mayıs 2008
                        • 1387

Hareketli Ortalamalar

Alıcısız kapanan 4 hisse hesaba katılmazsa
                        ilk seans sonunda 20 günlük HO üzerinde tutunabilen
                        hisse sayısı 30'un altına geriledi.

Yorum

• GÜKO25
                          Ankara sponsoru
                          • 02 Eylül 2009
                          • 11673

selam key borsa
                          Mevlana der ki;

Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
                          Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!

YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...

Yorum

• SÜRGÜNEFE
                            Tecrübeli
                            • 20 Ağustos 2010
                            • 1442

GÜKO25 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            selam key borsa
                            aleykümselam gardaş

Yorum

• GÜKO25
                              Ankara sponsoru
                              • 02 Eylül 2009
                              • 11673

levent martı abimmmm nerelerdesin.. tencere tavamı çalıyosun yoksa gazdanmmı etkilendinnnn :)
                              Mevlana der ki;

Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
                              Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!

YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...

Yorum

• ahilas34
                                Bağımlı
                                • 02 Kasım 2011
                                • 1442

gunaydınnnnnnnnnn, kolay gelsin arkadaslar

Yorum

Working...
                                X

Debug Information