Hisse_Trade 10

Collapse
This topic is closed.
X
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • ahilas34
    Bağımlı
    • 02 Kasım 2011
    • 1442

Eğer ne yaptığımızı biliyor olsaydık, buna araştırma denmezdi öyle değil mi?
    Albert Einstein

Halet-i Ruhiye
    Hafta içerisinde müthiş analiz kabiliyetini gündelik hayata uygulamasını ve sağduyusunu her daim takdir ettiğim (vallahi öyle, kinaye yapmıyorum) bir çalışma arkadaşım ile sohbet ediyorduk. Hiç hazzetmememe rağmen konu bir şekilde arabalardan açıldı. Çalışma arkadaşım insanın 40 yaşına geldiğine iyi bir arabaya biniyor olması gerektiğini söyledi. Ben de kendisine gerçekçi bir yaklaşımla muhtemelen 40 yaşımda da metrobüs ve banliyö treni kullanıyor olacağımı söyledim. Sanırım biraz şaşırdı.

Konu üzerinde daha sonra epey düşündüm. Bir kere 40 yaşına kadar yaşamak başlı başına bir başarıdır. Bunun kazası var, hastalığı var, intiharı var, kolay mı efendim? Hadi 40 yaşına ulaşmayı başardım, buna ek olarak elim ayağım tutacak, metrobüse, trene binebileceğim, hatta bir işim olacak ve işe gidebileceğim ha? Daha da büyük bir başarı! Eh bu da tamam, bir de dandik de olsa kendime ait bir arabam olacak, ayağımı yerden kesecek. Maşallah, maşallah… Ama bütün bunlar yetmeyecek, çünkü 40 yaşında iyi bir arabaya biniyor olmam gerekiyormuş. Ben o zaman direk öleyim yahu…

alper özdamar

Yorum

• ahilas34
      Bağımlı
      • 02 Kasım 2011
      • 1442

KIYMA MAKINASI
      Gösterge niteliğindeki tahvilin bileşik faizi 11 baz puanlık düşüş kaydederek haftayı %5.67 seviyesinde kapattı. Gösterge bileşiğin uzun vadeli trend direnci %5.75 – %5.80 aralığına kadar gerilemiş bulunuyor. Görüldüğü üzere ne Hazine’nin tahvil ihaleleri, ne TCMB faiz kararı ne de Fed üyelerinin Amerika’da homurdanmaları gösterge bileşiği yerinden oynatabildi. Bu cephede halen “düşüş bitti” demek mümkün değil, en azından grafikteki kırmızı çizgimiz aşılırsa faizlerin yataya sardığını söyleyebileceğim.

Sevgili bonocu dostumun yolladığı grafiklere göre geçen hafta kısa vadeli tahvil faizleri sert şekilde, orta vadeli tahvil faizleriyse sınırlı şekilde düştü. Uzun vadeli tahvil faizleriyse pek yerlerinden kıpırdamadı. Neticede verim eğrimiz epey dik hale geldi. Sevgili bonocu dostumdan hala bir türlü gelmeyen açılımlar, atılımlar bekliyorum.

Emtia
      Altın geçen hafta paylaştığım beklentilere paralel şekilde $1,600‘den gelen sınırlı tepki yükselişinden sonra burayı da aşağı kırdı. Altında $1,530 – $1,550 bölgesindeki kuvvetli desteğe kadar sarkmalar yaşanabileceğini paylaşmış idim; hafta içerisinde en düşük $1,554 gördük. Ons altın bu sarkmalardan sonra daha manalı bir tepki yükselişi yaparak haftayı $1,580 civarında kapattı. Ons altında tepki yükselişi $1,600‘e kadar devam edebilir ama oranın aşılması kısa vadede zor görünüyor. Bilakis, $1,530 – $1,550 aralığındaki kuvvetli desteğin tekrar test edilmesi beklenebilir. Babalar bu aralıkta hakiki alım yaptığından buradaki desteğin aşağı kırılmasını beklemiyorum. Türkiye’deyse gram altın yine geçen hafta belirttiğim üzere kısa süreliğine 90 TL‘nin altını yokladı fakat hızlı bir şekilde geri gelerek kendini 91 TL‘nin üzerine attı. Gram altının kalıcı olarak 90 TL‘nin aşağısına gelmesini beklemiyorum. Diğer kıymetli madenimiz gümüş ise düşüş sırasında altına nazaran daha dirayetli durdu, fakat altın gibi tepki yükselişi yapamadı. Anlayacağınız son dönemde gümüşün volatilitesi altınınkinden daha düşük. Bu ilginç bir durum çünkü genelde gümüş altından daha sert hareket eder. “Hayırdır inşallah” deyip gümüşteki kuvvetli desteğin $27.50 olduğunu hatırlatıyorum. Helikopter Bernanke ve şürekasına Brent petrol de dayanamadı ve nihayet manalı bir düzeltme yaptı. Petrol için $113 civarı destektir; bana göre aşağı kırılması zor. Yukarıdaysa $117 – $120 arası dirençlerle dolu. Enerji aleminin üvey evladı doğalgaz ise geçen hafta öngördüğüm üzere $3.10 civarında bulunan uzun vadeli hareketli ortalamasını yoklayıp tekrar $3.25‘e doğru bir tepki yükselişi yaptı. Doğalgaz $3.10 – $3.25 arasında iyice sıkışıyor, yakında bir kırılma yaşanacaktır. Kırılma hangi yöne doğru olursa o yönde sert bir hareket göreceğiz. Favori emtiam pamuk ise $80 üzerinde yatay dalgalanmasına devam ediyor. Pamukta 5. yükseliş dalgasını beklemeye devam.

Cihan Borsaları
      ABD’nin Dow Jones Endeksi’nde (DJI) 2 – 3 haftadır beklediğim düzeltme çok şükür başladı. DJI‘nin 13,600 – 13,700 aralığındaki destek bölgesine kadar geri çekilmesi çok ama çok hayırlı olacaktır. Yükselişlerde direnç 14,000 civarındadır. Düzeltmeye önceden giren Alman DAX ise 7,500 – 7,600 bölgesinde tutunma gayretini sürdürüyor. İngiliz FTSE ise hala kuvvetli duruyor. Gelişmekte olan ülkeler arasında Brezilya’nın BOVESPA Endeksiyse nihayet geçen hafta dönüş sinyali verdi. BOVESPA Perşembe günü 55,500 civarındaki destek bölgesinde uzun bir kuyruk bıraktı; Cuma günü ise güzel bir yükselişle 56,500 civarında kapanış yaptı. BOVESPA‘da hayırlısıyla birkaç aylık vade için en kötüyü geride bıraktığımız kanaatindeyim. Rus RTX ise petroldeki düzeltmeye bağlı olarak bant içerisinde düzeltme hareketi yapıyor. RTX kritik 2,200 seviyesinin hafif altına sarkmış durumda. Buralardan aşağıya doğru çok fazla yeri kaldığını zannetmiyorum. Son olarak, İMKB’ye en çok paralelliği gösteren Hindistan’ın SENSEX‘i öngördüğüm üzere 19,100 – 19,200 bölgesindeki desteğine yaklaşıyor. SENSEX de İMKB gibi Haziran 2012′den beri devam eden yükseliş trendini aşağı kırdı; az sonra bu konuya daha detaylı değineceğim. Özetlemek gerekirse, ABD’de düzeltme başlamasına rağmen diğer gelişmiş ülke piyasalarında pek bir sıkıntı görünmüyor; gelişmekte olan piyasalardaysa Brezilya toparlanmaya başladı; Rusya’da sıkıntı yok, Hindistan ise sıkıntılı.

Endeks-i Şahane
      Endeks-i Şahane geçen hafta %2.80‘lik geri çekilmeyle 76,000 seviyesinin hafif altında bir kapanış yaptı. Böylece İMKB 100 endeksinin 2013 yılı götürüsü %-2.95‘e ulaştı. Endeks endikatörümün Cuma kapanış itibariyle son durumu aşağıdadır:

Grafikten görüldüğü üzere gücü zayıflamakla beraber “AL” sinyali halen devam ediyor. Uyumsuzluk çizgisiyse son 1 yılın en düşük seviyelerinden yukarı döndü. Endeks aşağı kayıyor lakin model “panik yapma” diyor. Öte yandan, önümüzdeki haftalarda endeks yeni dibini yaparken uyumsuzluk çizgisinin daha sığ bir dip yaparak pozitif ayrışma ihtimali belirdi. İMKB 100 Endeksi’nin teknik görünümü aşağıdaki gibidir:

Geçtiğimiz Çarşamba günü 79,000‘e toslayan, Perşembe günüyse 77,800‘ün altında kapanış yapan İMKB 100 Endeksi 2012 Haziran ayından beri devam eden yükseliş trendini aşağı kırdı. Cuma günü kıyma makinesinin çalıştırılmasıyla beraber trend tabutuna son çivi de çakılmış oldu. Mevsimsellik etkilerini dikkate alarak önümüzdeki yaklaşık 3 haftanın can sıkıcı şekilde geçeceğini söylemek mümkün. Şubat ayı başından beri bant içerisinde devam eden düşüşte bandın alt sınırı olan 75,000 civarından kısa vadeli tepki gelmesi muhtemeldir. Endeksin önemli destek seviyeleriyse sırasıyla 73,000 ve uzun vadeli hareketli ortalamayla bir önceki Fibonacci hedefinin kesiştiği 70,000 civarıdır. Kötümser ve muhafazakar varsayımlar altında İMKB 100 Endeksi’nin 3 hafta zarfında 70,000 – 73,000 aralığında dibini bulması beklenebilir. Bu senaryoda yukarıdaki analizlere paralel olarak EUR/USD paritesi 1,30‘a, Dolar/TL ise 1,83‘e yaklaşabilir.

Endeks-i Şahane Ocak ayındaki zirvesinde kısa vadeli hareketli ortalamasının yaklaşık 9,000 puan üzerindeydi. Cuma kapanışa göre ortalamanın yaklaşık 4,000 puan altındayız. Krizi de dahil ederek, 2008 yılı başından bugüne kadarki dönem için minik bir analiz yaptım. Buna göre endeks kısa vadeli ortalamasının en fazla 9,116 puan üzerine çıkmış; böyük krizin son paniğindeyse ortalamanın -11,313 puan altına inmiş. Tarihin tekerrürden ibaret olduğu varsayımı altında, bu rakamlar da dibin en kötü ihtimalle 70,000 – 73,000 aralığında oluşacağı fikrini destekliyor. Bu seviyelere ulaştığımız takdirde 2012 yılındaki ralliyi kaçıran yatırımcılar için uygun bir giriş fırsatı oluşacaktır.

Batırım uzmanınız batırmaya devam edecek.

ALPER ÖZDAMAR

Yorum

• ahilas34
        Bağımlı
        • 02 Kasım 2011
        • 1442

Ben cıkıyorum arkadaslar, arada benım yarısmadakı kagıdıma TRGYO ma da bakıverın, ıyı gıderse kulaklarımı cınlatın, bende yok ama olsun..

Yorum

• ibugra
          Tecrübeli
          • 28 Ağustos 2009
          • 720

s.a. hayırlı sabahlar bol kazançlar

Yorum

• MESUTC
            KEYFE KEDER YAZAR
            • 22 Mayıs 2008
            • 4444

slm günaydın keyborsa
            Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.

Yorum

• hiram
              Bağımlı
              • 27 Kasım 2008
              • 783

guko beyaz aldınmı lemmmmmmmmmmmmmmmm seni kıyma makınasına koyacam bir daha sana kagıt yokkkkkkkkkkkk lem

hıtıt 2,72 al dedık almadın
              bayrd 408 al dedık alamdın
              beyaz dedık alamdın......

bıttın guko )))))))))))))))))))))))

Yorum

• MESUTC
                KEYFE KEDER YAZAR
                • 22 Mayıs 2008
                • 4444

Hisse senedi alanlara Allah akıl fikir versin diyen arkadaşlar olsa da...
                Alctel i bugün 4.78-4.85 kademelerinde alıcıyım, aktiften 4.90 dan 1/5 ini aldım bile
                Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.

Yorum

• GÜKO25
                  Ankara sponsoru
                  • 02 Eylül 2009
                  • 11674

hiram Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  guko beyaz aldınmı lemmmmmmmmmmmmmmmm seni kıyma makınasına koyacam bir daha sana kagıt yokkkkkkkkkkkk lem

hıtıt 2,72 al dedık almadın
                  bayrd 408 al dedık alamdın
                  beyaz dedık alamdın......

bıttın guko )))))))))))))))))))))))
                  seni tebrik ediyom hiram selamlar....
                  Mevlana der ki;

Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
                  Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!

YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...

Yorum

• MESUTC
                    KEYFE KEDER YAZAR
                    • 22 Mayıs 2008
                    • 4444

ALCTEL i 4.99 a verdim çay çorbaya devam

Yorum

• MESUTC
                      KEYFE KEDER YAZAR
                      • 22 Mayıs 2008
                      • 4444

1.07 den ATAÇ aldım, destek attım

Yorum

• MESUTC
                        KEYFE KEDER YAZAR
                        • 22 Mayıs 2008
                        • 4444

21.60 dan ASUZU aldım aktiften

Yorum

• reisim_43
                          Aktif
                          • 24 Eylül 2009
                          • 273

MESUTC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          21.60 dan ASUZU aldım aktiften
                          Yanlışlık olmasın asuzu bugün orayı hiç görmediki
                          Birşeyler biliyorsan anlatki dostlar faydalansın.
                          Birşeyler bilmiyorsan sus ki millet adam sansın.

Yorum

• GÜKO25
                            Ankara sponsoru
                            • 02 Eylül 2009
                            • 11674

saliha nasılsın ne var ne yok nasıl gidiyo hayat....
                            Mevlana der ki;

Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
                            Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!

YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...

Yorum

• MESUTC
                              KEYFE KEDER YAZAR
                              • 22 Mayıs 2008
                              • 4444

"Yanlışlık olmasın asuzu bugün orayı hiç görmediki"

Cimrinin pazarlığına benzemesin diye ben garibanın elinden alırken bonkör olurum
                              20.60 olacak elbette

Yorum

• MESUTC
                                KEYFE KEDER YAZAR
                                • 22 Mayıs 2008
                                • 4444

mesajlarda düzeltme ve alıntı ile yanıt verme seçeneklerini kullanamıyorum. Yine yanlış yazmışım ASUZU alışımı 27.60 elbette

Yorum

Working...
                                X

Debug Information