Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
Akşam TV'ler, yarın gazeteler
"Borsa rekor üstüne rekor kırıyor" diye yaygarayı basacak.
Garip vatandaş çeşme akarken bende testimi doldurayım deyip
son sürat giden trenin son vagonuna kendini atacak.
Sonra kompartımana geçip
Dolmuşa Binme ve Dolmuştan İnme Sanatı kitabını okuyacak. ;)
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]
Merhaba arkadaşlar. Mango ile ilgilenen var mı acaba? Patronlar ellerinde kalan son hisseleri de borsaya kote ettirdiler. Bu satışlar da gerçekleşirse şirketin halka açıklığı neredeyse %100 e gelecek. Sizce böyle bir şeyi hangi amaçla yaparlar? Portföyün bir köşesinde duruyordu. Zararda diye elleşmiyordum ama iflas vb durumlar olabilir mi sizce? Sizce %40 zararla satıp çıkmam mantıklı mıdır? Tecrübeli arkadaşlar veya hisseyle ilgilenenler birkaç kelam ederse sevinirim. Herkese iyi haftasonları.
hadi millet buradada haftalık hisse yarışması var hemd etek hisseyle yarışıyonuz seçin birer hisse 1 hafta yarışalım
[B][SIZE="3"][FONT="Arial Narrow"][COLOR="navy"]TÜRKÜM, DOĞRUYUM, ÇALIŞKANIM, VARLIĞIM TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.
M.K.ATATÜRK[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B]
Halet-i Ruhiye
Geçen akşam iş çıkışı yine trene bindim. (Şaşırdınız mı?) Trende oturmak gibi bir beklentim zaten yok, ama sırtımı dayayabileceğim bir köşe kaptığımda mutlu oluyorum. Bu sefer konforlu bir köşe bulmak da nasip olmadı. 5 yıllık emektar Sony mp3 çalarımı yine yanıma almamıştım. Aylardır mp3 çalarımın içindeki şarkıları değiştirmedim, artık aynı şarkıları dinlemekten fenalık geliyor. Üşendiğimden bir türlü değiştirmiyorum da. Son günlerde tembellikle can sıkıntısı arasındaki hassas denge bozulmaya başladı, sanırım yakında alete yeni şarkılar yükleyeceğim. Her neyse, trende sallana sallana giderken içim daraldı. Kimseyle göz göze gelmemeye çalışarak (Allah göstermesin, taşa döneriz!) etrafı süzmeye başladım. Tam önümde, biri dişi biri erkek olmak üzere iki ayı arasına sıkışmış vaziyette oturan hanımefendiyi incelemeye değer buldum.
Kahverengi saçlı, beyaz tenli, kolye – küpe – makyaj üçlüsünde güzel bir uyum yakalamış, ince yüz hatlarına ve yazları belirginleştiğini tahmin ettiğim çillere sahip, sivil giyinmesine karşın işten eve dönmekte olduğu belli ve parmağındaki yüzükten anlaşıldığı kadarıyla da evli olan bu hanımefendi bir gazetenin kitap ekini okuyordu. Yaklaşık 10 dakika boyunca yeni çıkan kitapların kısa özetlerini okudu; edebiyat ve birtakım yazar hassasiyetleri üzerine yazılmış köşe yazılarını şöyle bir gözden geçirdi. Gazetenin kitap ekindeki tek sayfayı dahi atlamadı. Sayfalar sonunda tükendiğinde eki katlayıp çantasına koydu; akabinde muhtemelen eşini arayıp eve yaklaşmakta olduğunu bildirdi. Daha sonra çantasından kumaş kaplı bir kitap çıkardı ve onu okumaya başladı. Etraftaki herkesin akıllı telefonlarında oyun oynadığı veya yazıştığı (Facebook, Whatsup yahut her ne mikimse) bir ortamda zevk için kitap okuyan bu hanımefendiye hayranlık duymamak namümkün idi. Hakikaten kültür, medeniyet insanın yüzüne, mimiklerine, hal ve hareketlerine yansıyor. Her neyse, yoğun tetkiklerim sırasında hanımefendiyle kazara bir kez çok kısa süreliğine göz göze gelmiş olabiliriz, fakat taşa dönmedik. Rastlantıdır, aynı durakta indik ve evlerimizin yolunu tuttuk…
Döviz – Tahvil
Dolar/TL‘nin 1.7750 desteğinin kırıldığı hafta içerisinde netleşti:
Dolar/TL Perşembe günü hem 1.75 desteğine yaklaştı, hem de grafikten görüldüğü gibi aşırı satım seviyelerine ulaştı. Cuma günüyse yukarı tepkisine başladı. Haftaya Dolar/TL‘nin yeni direnç seviyesine dönüşen 1.7750‘ye kadar tepkisini devam ettirmesi beklenebilir. Düşüşlerde 1.74 – 1.75 aralığının kuvvetli destek teşkil ettiğini tekrar not etmiş olayım. EUR/USD paritesiyse geçen hafta dalgalı bir seyir izledi ve önceki haftaki sert yükselişi hazmetti.
Gösterge niteliğindeki tahvilin bileşik faizi 3 baz puanlık küçük bir gerilemeyle haftayı %5.96 seviyesinde kapattı. Gösterge bileşikteki uzun vadeli düşüş trendinin direnç seviyesi %6.20 – %6.25 aralığına ulaştı. Lakin geçen hafta da belirttiğim gibi, düşüş trendinin sona erdiğini teyit etmek için kırmızı çizginin kırılması yeterli olmayacak. Bir önceki zirve olan %6.45‘in de aşılması gerekiyor. Bu yüzden biz borsacılar açısından henüz panik yapacak bir durum görünmüyor.
Sevgili bonocu dostumun gönderdiği grafiklere göre geçen hafta orta ve uzun vadeli tahvillerde çok bir hareket olmamış. Kısa vadeli tahvillerin faiziyse yaklaşık 10 baz puan kadar gerilemiş. Böylece verim eğrimiz biraz dikleşmiş. Kısmet olursa haftaya sevgili bonocu dostum ile görüşeceğim. Sanıyorum kendisi benden habersiz nişanlanmaya filan kalkacaktı, ölçülü sitemlerimi arz edeceğim.
Emtia
Hafta içerisinde açıklanan veriler altını desteklemese de ons altın kuvvetli bir seyir izledi ve $1,700 direncini yokladı. Haftalık grafikte bir miktar toparlanma var. Lakin Ons altının $1,700 direncini aşmakta zorlanacağı kanaatindeyim. Velev ki aştı, hızlı bir şekilde $1,750‘yi görmemiz işten bile değildir. Gram altın ise Dolar/TL‘deki gerilemeye bağlı olarak ons altındaki yükselişten nasiplenemedi; 95 TL civarında dalgalanıyor. Önceki hafta $30‘da desteğini bulan gümüş ise benzer şekilde $32 direncini şöyle bir yokladı. Burayı aşması kısa vadede kolay görünmüyor. Brent petrol ise dar bir bant içerisinde hareket etmeye devam ediyor. Kısa vadeli desteği $110‘da bulunan petrol için müspet görüşümü muhafaza ediyorum. Doğalgaz için önceki analizimde $3.50‘ye kadar yükseliş öngörmüştüm; haftayı $3.57‘den kapattı. Doğalgaz Pazartesi günü derhal geri gelmezse yükselişin $3.75‘e kadar devamı söz konusu olabilir.
Son olarak, bu yıl için favori emtiam olan pamuk geçen hafta %3 civarı yükseliş kaydederek $78‘in üzerini gördü. Pamuk tüm hafta boyunca uzun vadeli hareketli ortalamasının üzerinde kapanış yaparak gücünü göstermeye başladı. Lakin üzülmeyin, henüz kaçırılan bir şey yok. Önümüzdeki 2 – 3 hafta içerisinde pamukta altın kesişme yaşanacak. Bu esnada pamuğa $80 üzerinden bir kar realizasyonu gelmesini (son jimnastik hareketi) bekliyorum. Böylece hazırlık safhasının tamamlanıp yükseliş trendinin başlayacağını düşünüyorum. Tekrar hatırlatayım, 2013 yılı içerisinde pamukta $100 civarını göreceğimiz kanaatindeyim. Geçen gün Goldman Sachs’ın bir emtia raporu elime geçti. Adamların 3 aylık, 6 aylık ve sene sonu pamuk tahmini $75; popişimle güldüm buna…
Cihan Borsaları
ABD’nin Dow Jones Endeksi (DJI) Cuma günü 13,500‘ü yüksek işlem hacmiyle yukarı kırdı. DJI artık 14,000‘lere yol almak isteyecektir. Alman DAX ise aynı performansı gösteremedi ve 7,750‘nin altında kaldı. Allahtan Anglo Saksonların FTSE diye bir başka endeksi var. FTSE geçen hafta 6,100‘ü aşarak kriz sonrası yeni bir zirveye imza attı; FTSE artık 6,500‘i hedefleyecektir. Gelişmekte olan piyasalardan Brezilya’nın BOVESPA endeksi sakin bir seyir izlerken, Rus RTX kuvvetli görünüyor. Hindistan’daysa SENSEX psikolojik 20,000 seviyesini aştı, artık hedef 21,000‘dir.
Endeks-i Şahane
Endeks-i Şahane geçen hafta %4.90 oranında yükseliş kaydetti ve 85,000 seviyesinin hafif üzerinde bir kapanış gerçekleştirdi. Böylece İMKB 100 Endeksi’nin 2013 yılı getirisi tam %8.69‘a ulaştı. Hafta içerisinde banka hisseleri başta olmak üzere belli başlı tüm hisselerde yabancı alışları dikkat çekiciydi. Yabancılar endekste en ufak bir düzeltme emaresi görüldüğünde derhal deli danalar gibi hücum edip mal alıyorlar efendim.
Endeks endikatörümün Cuma kapanış itibariyle son durumu aşağıdaki gibidir:
Görüldüğü üzere “AL” sinyali halen devam ediyor. Ayrıca uyumsuzluk çizgisinde de sert bir yukarı dönüş yaşandı. Heyecan verecek, paniğe sebep olacak bir durum yok. İMKB 100 grafiğinin son durumu ise şöyledir:
Ocak ayında işlem hacimleri oldukça yüksek seyrediyor. Endeks ile kısa vadeli ortalama arasında 9,000 puana yakın bir mesafe oluştu. Bu mesafenin bir şekilde (endeksin yerinde sayması yahut biraz düzeltme yapması) kapanması lazım, bakalım nasıl olacak… Her neyse, “endeks 3. Fibonacci hedefine ulaştığında VOB’da short pozisyon açacağım, fakat bu seviyenin nerede olduğunu henüz paylaşmıyorum” diyordum ya… Yukarıdaki grafiği dikkatle inceleyen kıymetli okurlarım 3. hedefin nerede olmadığını göreceklerdir. VOB’da macera yaşamak için henüz çok erken.
İMKB 100 Endeksi 29 Mart 2013 kapanış tahmininiz? başlıklı anketi sonlandırdım. Benimki dahil toplam 212 oy kullanılmış. En çok oyu (%31) 80,000 – 90,000 arası şıkkı almış. Hemen ardından da (%28) 70,000 – 80,000 arası şıkkı geliyor. Cevapların ağırlıklı ortalamasını aldım. Buna göre Borsadan Hisse okurlarının 29 Mart 2013 İMKB 100 Endeksi kapanış tahmini 81,500 çıkıyor. Tutacağına dair ciddi şüphelerim var.
İŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. / ISGYO [] 18.01.2013 17:34:19
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Ortaklığın Adresi : İŞ Kuleleri Kule-2, Kat :9 34330 4.Levent- İstanbul
Telefon ve Faks No. : Tel:212 325 23 50 Faks: 212 325 23 80
Ortaklığın Yatırımcı/Pay Sahipleri İle İlişkiler Biriminin Telefon ve Faks No.su : Tel:212 325 23 50 Faks: 212 325 23 80
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Açıklama mı? : Hayır
Özet Bilgi : Genel Müdürlüğe Yetki Verilmesi
AÇIKLAMA:
Yönetim Kurulumuzun 18 Ocak 2013 tarihinde yapılan toplantısında; portföyümüzde yer alan otellerle ile ilgili olarak gelebilecek satın alma tekliflerinin değerlendirilmesi ve görüşmelerin yapılması hususunda Genel Müdürlüğün yetkili kılınmasına oy birliği ile karar verilmiştir.
Tekfen Holding, inşaat alanındaki amiral gemisi TekfezOz'u bilişimcilere satıyor
19.1.2013 - 03:55
TekfezOz'u Türkiye'nin sanal dünyadaki en popüler açık artırma sitesi gittigidiyor. com'un kurucuları internetin dahi isimleri Burak Divanlıoğlu, Serkan Borançılı ve Tolga Kabataş satın alıyor. Geçtiğimiz yıllarda gittigidiyor. com'u dünyaca ünlü ABD'li internet şirketi e-Bay'a 217 milyon dolara satarak gayrimenkule yoğunlaşan ve 2011'de Omurga Yapı Sabah gazetesinden Kerim Ülker'in haberine göre yatırımları firmasını kuran ortaklar, Tekfen Holding'in inşaattaki önemli projelerine imza atan TekfenOz'un tamamını satın alacak.
Projeleri ödüllü
2008'de tamamlanan 86 konutluk Yalıkavak Evleri'nin yatırımcısı olan Tekfen Oz, birçok önemli projeyi hayata geçirdi. Şirketin yatırımları arasında 18 villadan oluşan Bodrum Gümüşlük'teki Müşkülüm Çiftliği, 2009'da gayrimenkulün prestijli ödülü MIPIM Architectural Review Future Awards'ı kazanan Kağıthane Ofis Park'ın yanı sıra Bomonti Apartmanları, Konya'daki Kozağaç Projesi ön plana çıkıyor.
Eski şirketlerini alıyorlar
Yaklaşık 85 milyon liralık sermayeye sahip Tekfen Oz'u almaya hazırlanan Omurga Yapı'nın kurucuları arasında gayrimenkul sektörünün deneyimli isimleri bulunuyor. Bunlar arasında en dikkat çeken isim ise Tekfen Holding kökenli Mehmet Erktin. Erktin'in yanı sıra Oğuz Kösebay, Mustafa Oğuz, Mehmet Kösebay gibi Tekfen kökenli yöneticiler de bulunuyor.
Mevlana der ki;
Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!
YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...
4300 puanlık bir artışın yaşandığı ve son gününde de 85596 puanı görerek yeni rekorun kırıldığı bir haftayı geride bıraktık. Dış piyasalar açısından bakacak olursak hem avrupa tarafında hemde ABD tarafında artık rallileri açısından doygunluk düzeyine erşişilmiş durumda, bilanço bazlı hareketlilikler yaşansa da henüz daha geri dönüş emareleri yok.
Bizde ise ülkeye giren sıcak paranın ve not artırım beklentisinin devamlı gündeme tutulması ile ekonomik durumumuzla pek alakası olmasa da borsa da ivmeli bir yükselişin devam ettiğini görüyoruz. Bu yükseliş devam edermi? Ederse nereye kadar eder? Nerden döneriz? vs. gibi soruların cevapları daha önce de belirttiğim gibi hem afaki olacağı hem de beni bir beklentiye sokup objektif,tarafsız bakmamı engelleyeceğinden peşinde koştuğum öğrenmek için çaba sarfettiğim şeyler değil. Hatta etkilenmemek adına bu konulardaki TV yorumlarını da izlemekten kaçınıyorum..
Çünkü daha önce ve bugün de koyduğum grafiklerde de göreceğiniz üzere çok iyi çalışan çizgilere sahibiz. Bu çizgiler bize önümüzdeki zamanda olabilecek olaylara karşı bir strateji oluşturmamızı sağladığı müddetce başka birşeye gerek yok.
Pekii bu çizgiler bize ne söylüyor..? Çizgiler bugün için 85800 seviyesinin direnç olarak çalışacağını aşağıda ise 83670 ve 83250 seviyelerinin ana destek olarak çalışacağını söylemekte. Ara desteklerimiz ise daha kısa vadeli grafikte 84950 ve 84500 seviyeleri olarak görülüyor.
Hepinize Hayırlı ve bol kazançlı bir hafta dilerim..
pıcus
Yorum