Hisse_Trade 10

Collapse
This topic is closed.
X
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • Penguen
    Mahdumu Kamil
    • 02 Mayıs 2008
    • 1387

Güncelleme 1207

ÇIKANLAR//
    AVOD-BOLUC-BSOKE-CARFA-CMENT-DESPC-FMIZP-GOZDE-GSRAY-IPEKE-
    KAPLM-KCHOL-PEGYO-THYAO-TOASO

GİRENLER//
    AKFGY-ALGYO-ANACM-AYCES-BRISA-EGEEN-GOLTS-IHLAS-IHMAD-ISYHO-
    KARTN-KLNMA-KONYA-MAALT-NETAS-OLMKS-PTOFS-ULAS-UTPYA-VAKBN
    [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]

Yorum

• PEGA_SUS
      Yasaklı
      • 21 Ağustos 2011
      • 2790

Penguen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Güncelleme 1207

GİRENLER//
      ...

ÇIKANLAR//
      ....
      siz büyüklerimiz, abilerimiz bize güzel örnek olacağınız yerde... öğrettiğiniz şeye bakın

''...PEGA sen vopçusun, sana girip çıkan bişey yok....''

demeye getirmişsin sanki lafı

bana yoksa kime var ?

GÜKO' ya mı ?

Yorum

• Penguen
        Mahdumu Kamil
        • 02 Mayıs 2008
        • 1387

PEGA_SUS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        siz büyüklerimiz, abilerimiz bize güzel örnek olacağınız yerde... öğrettiğiniz şeye bakın

bana yoksa kime var ?

GÜKO' ya mı ?
        La havle vela kuvvete ;)
        İyi ki mesajı atıp forumdan çıkıyorum.
        Sohbet-muhabbet etmeye kalsam halim nice olurdu?
        Bir tek şey diyorum : Sizinle başa çıkılmaz ;)
        [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
        [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
        [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
        [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]

Yorum

• Penguen
          Mahdumu Kamil
          • 02 Mayıs 2008
          • 1387

Hisselerin Haftalık Alım-Satım Oranları

Haftalık işlemlerinin 2/3’si alım veya satım kademelerinden yapılan hisseleri
          merak ettim ve aşağıdaki tablo ile karşılaştım. Yanıltıcı sonuçları önlemek
          içinde oranların karşısına hisselerin haftalık performanslarını not ettim.
          Buna göre;

* Kademe oranlarını düzden değil, tersten okumak gerekiyor. Yani yüksek alış
          oranı alıcıların değil satıcıların çokluğuna işaret ediyor.
          * Elinde yeterli para ve hisse olan kademelerle kedinin fareyle oynadığı gibi
          oynayabiliyor.
          * Derinliği olmayan hisselerde aşağı-yukarı salınımlar daha sert oluyor.
          * Piyasa yapıcı alta alış-üste satış girerek fiyatı belirli bir aralığa sıkıştırıyor
          ve elinde hisse bulunan yatırımcıyı bezdirip satışa zorluyor.
          * Büyük oyuncu yeri gelince cömert davranıyor ve küçüklerin elindeki misketleri
          ele geçirebilmek için kaz gelecek yerden tavuğu esirgemiyor.
          * Bir haftalık işlemlerin analizi tahta yapıcının ileriye dönük niyetini okumak için
          yetersiz kalıyor.

Yorum

• PEGA_SUS
            Yasaklı
            • 21 Ağustos 2011
            • 2790

Penguen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            La havle vela kuvvete ;)
            İyi ki mesajı atıp forumdan çıkıyorum.
            Sohbet-muhabbet etmeye kalsam halim nice olurdu?
            Bir tek şey diyorum : Sizinle başa çıkılmaz ;)
            ALLAHÜMME SALLİ BARİİİKKKK...

gene biz suçlu olduk la... k24

mahkeme kurulsun o zaman anasını satıyım...

benmi yazdım giren-çıkan diye...

ADALET İSTİYOOKKK... EŞİTLİK İSTİYOK

Yorum

• Penguen
              Mahdumu Kamil
              • 02 Mayıs 2008
              • 1387

ALLAHÜMME SALLİ BARİİİKKKK...

gene biz suçlu olduk la... k24

mahkeme kurulsun o zaman anasını satıyım...

benmi yazdım giren-çıkan diye...

ADALET İSTİYOOKKK... EŞİTLİK İSTİYOK
              Bir söyle, bin işit.
              Ben okurum çünkü köyün imamı olan büyük dedemin misyonunu devam ettiriyorum.
              Siz kendinize neden, nereden, nasıl vazife çıkardınız onu çözemedim. ;)
              Adalet, eşitlik, insan hakları, demokrasi gibi kavramlar sadece kitaplarda yer alıyor.
              Dünyanın düzen ve dengesi gece-gündüz, iyi-kötü, zengin-fakir gibi zıtlıklar sayesinde sağlanıyor.
              Rivayete göre özlemini çektiğiniz kavramlar bir tek Sam Amca'nın ülkesinde tedavülde bulunuyor,
              orada kedi-köpek mamasına harcanan para ile yeryüzündeki açlık sorununu çözülebiliyor,
              isteyen elektrikli sandalyeye oturup tavuk gibi kızarıyor ve yamyamların karnını doyurabiliyormuş. ;)

Yorum

• radyolog
                OKURYAZAR
                • 03 Ağustos 2008
                • 22826

HAFTALIK TL BAZLI GRAFİK

Uploaded with ImageShack.us
                DÖVÜNMEYİN. NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ

Yorum

• radyolog
                  OKURYAZAR
                  • 03 Ağustos 2008
                  • 22826

AYLIK TL BAZLI GRAFİK

Uploaded with ImageShack.us

Yorum

• radyolog
                    OKURYAZAR
                    • 03 Ağustos 2008
                    • 22826

NOT

her 2 grafiktede

SARI rakamlar muhtemel düzletmenin alt sınırlarını

KIRMIZI rakamlar ise ilgili vadede stop loss RAKAMLARINI GÖSTERMEKTEDİR

Yorum

• PEGA_SUS
                      Yasaklı
                      • 21 Ağustos 2011
                      • 2790

lem dür-zü vurguncular

bundan sonra böyle girecez köyümüze...

stockbroker Nickli Üyeden Alıntı
                      Geçen gün nereye tıklayayım diye sormuştun?

Firefox veya IE, hangi browseri kulllanıyorsan; yapacağın şu:

http://www.google.com.tr/ adresine giriyorsun. arama kutusuna borsa yazıp 8. 9. sayfalarda olan keyborsa.com sonucuna tıklayıp foruma giriyorsun. İnternet geçmişini düzenli olarak siliyorsan, sildikten sonra aynı işlemi bir kere yapman yeterli. Aynı IP den ve internet geçmişi silinmeden yapılan aramalarla girişin pek faydası olmaz. O yüzden sadece bir kere yapman yeterli.

Kolay gelsin.
                      cumaya kadar 1. sayfanın en tepesine gelmesin keyborsa adı...

vallaha

çoook pis

çok pis

çok

ç...

(sık kullanılandan sildim siteyi, hep böyle açacam... artıkın )

10. sayfaya düşmüşüz

herkeş iş başına... k24

Yorum

• GÜKO25
                        Ankara sponsoru
                        • 02 Eylül 2009
                        • 11674

bana yoksa kime var ?

GÜKO' ya mı ?
                        vobdaki giriş çıkışlar daha tehlikeliymiş öle dediler tikkat benden söylemesi ::::::::::::
                        Mevlana der ki;

Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
                        Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!

YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...

Yorum

• GÜKO25
                          Ankara sponsoru
                          • 02 Eylül 2009
                          • 11674

Zarar yazana SPK müdahale edecek

Yeni Sermaye Piyasası Kanunu ile sürekli zarar eden halka açık şirketler mercek altına giriyor

Giriş Zamanı: 09.12.2012 - 02:35 Güncelleme Zamanı: 09.12.2012 - 02:44

Geçen hafta mali piyasaların en çok takip ettiği konuların başında Yeni Sermaye Piyasası Kanunu oldu. Kanun 6 Aralık akşamı TBMM Genel Kurulu’ndan geçti ve Cumhurbaşkanı’nın onayından sonra Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girecek. Yeni Kanunun getirdiği önemli değişikliklerden birisi de Kanun yürürlüğe girdikten sonra üst üste beş yıl zarar eden şirketler ile ilgili. Bu konuyu Milliyet Gazetesi Yazarı Zeynep Aktaş haberleştirdi. Aktaş yazısında, söz konusu değişiklikle birlikte, makul ve zorunlu haller hariç olmak üzere Kanun yürürlüğe girdikten sonra üst üste beş yıl zarar eden halka açık şirketlerde, oy hakkına ve yönetim kuruluna aday göstermeye ilişkin imtiyazların kendiliğinden ortadan kalkacağını yazdı. Aktaş yazısında yeni yasadan etkilenecek şirket sayısını da verdi. İMKB’de işlem gören şirketler içerisinden üst üste beş yıl zarar eden firmalardaki imtiyazlar kalkacağını vurgulayan Aktaş, halihazırda bu kıstasa uyan borsadaki şirket sayısınınsa 18 olduğunu yazdı.
                          Aktaş'ın yazısına göre bu değişikliğin amacı ise başarılı olamayan yönetimlerin değiştirilmesi ve yatırımcıların da menfaatini gözetecek şekilde bir yönetim anlayışının oluşmasını sağlayabilmek. Aktaş'a göre tüm bunların temelinde yatan ana etmen ise sermaye piyasalarına olan güveni artırmak ve yatırımcıların bu alana gelmesindeki kaygılarını giderebilmek. Zira mevcut iktidar geçen süre zarfında yatırımcı sayısında arzu edilen artışın yaşanmadığını görüyor. Piyasaya yeterli sermayenin çekilememesi nedeniyle halihazırdaki performansı yeterli bulmuyor ve bundan ciddi şekilde rahatsız.İşte Zeynep Aktaş'ın Milliyet Gazetesi'nde yer alan yazısının ana hatları:
                          5 yıl zarar eden şirket
                          Bu çerçevede halka açık şirketlerin yönetimlerine de önemli görev düşüyor. Yönettikleri firmaları kârlı tutmaları isteniyor. Kanun yürürlüğe girdikten sonra beş yıl boyunca makul ve zorunlu bir gerekçe olmadığı halde sürekli zarar eden bir firmanın varlığı halinde bu firmadaki oy hakkına ve yönetim kurulu üyelerini belirlemeye ilişkin imtiyazlar Kurul kararı ile kalkacak. Böylece halka açık şirketlerdeki imtiyaz sahibi ortakların, diğer ortakların menfaatine hareket etmesi teşvik edilirken verimsiz yönetimlerin değiştirilmesinin önü açılmak isteniyor.

YATIRIMCI SAYISININ ARTMASI HEDEFLENİYOR

Halihazırda borsadaki yatırımcı sayısı 1 milyon 80 bin. 2002 yılında ise yatırımcı sayısı 1 milyon 32 binde bulunuyordu. Babacan, “Sermaye piyasalarımız 2002’de devraldığımız boyutların maalesef çok üzerine çıkmış değil. Halka açık şirket sayısında sıkıntılar var, yatırımcı sayısı yeterli değil, dolayısıyla piyasalarının gelişmesiyle ilgili köklü adımlar atmamız gerekiyordu” diyor. Verilere bakıldığında ciddi bir sıkıntının varlığı uzun zamandır hissediliyordu. Yeni yatırımcı halka arzlar dışında borsaya gelmez oldu. Gelenler de halka arzlarda yaşanan fiyatlamalardaki sıkıntılar nedeni ile hüsrana uğrayınca yüksek kayıplar doğdu. Eğitimin de yetersiz kalması, sektöre giren bilinçsiz yatırımcının kısa sürede büyük kayıplar yaşamasına neden oldu. Yeni yasada şirketlerin temettü dağıtımına yönelik atılım da önemli adımlardan biri olacak. Veri kalitesinin yükseltilmesi piyasanın genişlemesi açısından vazgeçilmezler arasında yer alıyor.

BEŞİKTAŞ’TA YÖNETİM DEĞİŞİR Mİ?
                          Borsada işlem gören ve 2004’ten bu yana sürekli zarar açıklayan Beşiktaş Futbol’un hisseleri A ve B olmak üzere iki gruba ayrılmış bulunuyor. A Grubu hisselerin sermaye içindeki payı yüzde 1.5. Buna karşın A Grubu paylar, şirketin yönetim kurulu üyelerinin tamamını belirleme yetkisine sahip. Diğer taraftan B grubuna ait bir hissenin bir oy hakkı varken, A Grubuna ait bir hissenin 100 oy hakkı var. Getirilen değişiklik ile birlikte yasanın yürürlüğe girmesiyle beş yıl boyunca firmanın zarar etmesi halinde Kurul’un şirket içindeki bu imtiyazı kaldırması gündeme gelecek. Ancak Kurul karar verirken firmanın zarar etmesinde makul ve zorunlu bir durumun olup olmadığını göz önünde bulunduracak.

5 YILDIR ZARARDA OLAN BORSA ŞİRKETLERİ

Hisse adı 2011/12 2010/12 2009/12 2008/12 2007/12
                          Altınyağ -2.234.434 -2.312.632 -2.106.346 -2.959.882 -708.250
                          Artı Yat. Holding -228.856 -146.674 -113.157 -902.692 -313.343
                          Altınyunus Çeşme -677.021 -2.511.214 -3.766.570 -3.567.489 -2.872.419
                          Berdan Tekstil -33.803.942 -9.968.597 -19.197.043 -1.805.587 -5.515.748
                          Beşiktaş Futbol Yat. -150.801.385 -120.088.837 -52.486.937 -29.417.158 -1.345.510
                          Borova Yapı -1.017.816 -5.372.333 -1.963.342 -1.024.518 -1.926.332
                          Boya -23.020.704 -11.636.393 -8.918.693 -24.648.347 -98.298
                          Doğusan -1.309.386 -1.083.634 -1.237.390 -1.168.903 -1.262.705
                          Eczacıbaşı Yapı -42.987.482 -4.739.055 -16.891.412 -85.420.821 -42.567.115
                          Frigo Pak Gıda -3.220.564 -2.748.716 -3.840.282 -4.392.245 -1.251.375
                          Işıklar Enerji Yapı Hol. -2.120.327 -2.098.991 -2.653.664 -5.851.891 -4.573.720
                          Metemtur Otelcilik -6.560.854 -2.392.483 -1.881.937 -7.717.390 -951.728
                          Milpa -22.805.727 -11.719.933 -5.341.570 -4.891.970 -1.993.435
                          Mert Gıda -2.092.105 -1.004.489 -4.164.557 -3.743.575 -1.255.830
                          T. Tuborg -8.452.745 -5.743.578 -1.446.037 -107.019.176 -41.970.128
                          Transtürk Hold. -3.598.614 -527.888 -2.286.379 -7.809.846 -98.934.737
                          T. Demir Döküm -12.948.702 -25.576.225 -11.382.896 -24.965.345 -5.772.620
                          Viking Kağıt -27.032.502 -12.827.562 -4.293.035 -31.253.233 -14.828.602
                          Mevlana der ki;

Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
                          Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!

YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...

Yorum

• EFEKENT
                            Kıdemli
                            • 15 Mayıs 2008
                            • 4329

Günaydın, sağlıklı, neşeli, bol kazançlı bir hafta sizinle olsun.
                            "Başkalarından üstün olmanız önemli değildir. Önemli olan dünkü halinizden üstün olmanızdır."
                            Hint Atasözü

[url]https://twitter.com/EFEKENT017[/url]

Yorum

• epopeus
                              Tecrübeli
                              • 22 Temmuz 2009
                              • 321

aynı dileklerle herkese sağlıklı haftalar dilerim.
                              "tecrübe haşin bir öğretmendir. önce ders verir, sonra öğretir."
                              yazdıklarım sadece kendi görüşlerimdir yatırım tavsiyesi değildir.

Yorum

• radyolog
                                OKURYAZAR
                                • 03 Ağustos 2008
                                • 22826

bugün de böyle başlayalım

Yorum

Working...
                                X

Debug Information