Hisse_Trade 10

Collapse
This topic is closed.
X
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • GÜKO25
    Ankara sponsoru
    • 02 Eylül 2009
    • 11674

saliha ne var ne yok
    Mevlana der ki;

Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
    Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!

YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...

Yorum

• GÜKO25
      Ankara sponsoru
      • 02 Eylül 2009
      • 11674

iyi akşamlar..
      Mevlana der ki;

Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
      Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!

YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...

Yorum

• ahilas34
        Bağımlı
        • 02 Kasım 2011
        • 1442

sagol gukom ıyıyım, kurstan geldım sımdı actım nevar ne yok dıye......

Hayırlı aksamlar hepınıze, hafta sonunuz cok güzel gecsin.

ögretmen arkadaslarımızın ogretmen ler gunu kutlu olsun..Penguen hocam, radyolog hocam sızde bızlerın ogretmenısınz, bize cok emek verıyosunuz sizin de öğretmenler gününüz kutlu olsun.

selamlar

Yorum

• Penguen
          Mahdumu Kamil
          • 02 Mayıs 2008
          • 1387

Güncelleme 1123

ÇIKANLAR//
          ATSYH-CEMAS-DENTA-EUROM-KLBMO-METUR-PETKM-TBORG-YAZIC

GİRENLER//
          ARENA-ARSAN-BEYAZ-BJKAS-DITAS-EGEEN-ENKAI-FFKRL-FINBN-GUBRF-
          HEKTS-IDGYO-IHEVA-IZOCM-KRTEK-MEMSA-MIPAZ-MRTGG-TEKTU
          [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
          [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
          [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
          [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
          [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]

Yorum

• Penguen
            Mahdumu Kamil
            • 02 Mayıs 2008
            • 1387

Öz Sermayesi Negatif Şirketler

Birkaç gün önce 2012/09 bilançolarından yola çıkarak İMKB şirketlerinin PD/DD’lerine göz atmıştık.
            Bu kez cari/geçmiş dönem zararlarından dolayı öz sermayesi eksiye düşen şirketlere bakmakta fayda var.
            Öz sermayeyi varlıklar-borçlar şeklinde formüle edersek söz konusu şirketlerin sermayeyi kara kediye yüklediği ve halihazırda faaliyetlerini el parasıyla yürüttüğü söylenebilir.
            Bu şirketlerin tasfiyesine karar verilmesi durumunda devlete, bankalara, üçüncü şahıslara olan borçlar ödendiğinde kasa açık veriyor. Bereket yürürlükteki mevzuat pamuk eller cebe kuralını uygulamıyor ve ortakların sorumluluğunu koydukları sermaye ile sınırlı tutuyor. Ancak ilgili kurumların negatif öz sermaye açıklayan şirketleri sermaye artırımına davet etme, pazar değişikliği yapma ve borsa kotundan çıkarma hakkı ortada duruyor.

BERDN
            BJKAS
            CBSBO
            DARDL
            EGYO
            EPLAS
            KERVT
            LTHOL
            MAKTK
            MZHLD
            TRNSK
            ZOREN
            [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
            [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
            [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
            [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]

Yorum

• Penguen
              Mahdumu Kamil
              • 02 Mayıs 2008
              • 1387

XU100

Mayıs ayı sonunda başlayan yükseliş trendi esnasında 2 düzeltme gördük; halen 3 ncü düzeltme safhasında bulunuyoruz.

Endeks ilk düzeltmede 3.100, ikinci düzeltmede 2.900 puan geri çekildi. Rakamlara bakarak düzeltmelerin 3.000 puanla sınırlı kaldığını söyleyebiliriz. Halihazır düzeltmede ise zirve-dip farkı 3.400 puana ulaştı.

Not artırım beklentisi ile İMKB yükselirken dış borsalar geriledi. 6 Hafta süren düşüşten sonra Dow Jones geçen haftayı artışla tamamladı. Cuma günü İMKB kapandıktan sonra yaptığı sıçrama ile de 7 Kasım’dan bu yana ilk kez 13.000 puanın üzerinde bir kapanış gerçekleştirdi.

Çoğunluk 68-68.500 civarına bir sarkma bekliyordu; henüz yukarı dönüş teyidi de alınmadı. Ancak yukarıda sıralananlara ve TSE’nin 13 işlem günü sonra yeşillenmesine bakarak Cuma gününün en düşüğü 69.800’ün dip olma ihtimalinden de söz edilebilir. Kısmetse yaşayıp göreceğiz.

Yorum

• hiram
                Bağımlı
                • 27 Kasım 2008
                • 783

radyolog Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                hiram derse alırımmm
                aman hocam bız yandık siz yanmayınn amg yancısı

aman hocam aman sadce susuyorummmgelen bılgıyı paylasalım dedım bız yandıkk

Yorum

• hiram
                  Bağımlı
                  • 27 Kasım 2008
                  • 783

GÜKO25 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  hıram nerde hiram :::::::::::)) hıtıtı soracam
                  sorma hocammm oç amg yaktı bızı almayın sakın hocam

Yorum

• hiram
                    Bağımlı
                    • 27 Kasım 2008
                    • 783

Gelişen işletmeler pazarında işlem gören Hitit Holdinging ve Kimya petrol kauçuk sektöründe faaliyet gösteren, ikinci ulusal pazar kotasyonundaki Berkosan yalıtımın ve Bilici yatırım ortaklığının bu gün ikinci seans taban yaptığı görülüyor.

Kulisler arkasında dönüp dolaşan dedikodu: Bu üç şirketin hisse senetlerini ortak manipüle eden M.A; E.A ve Z.Y’nin tahta paylaşımında birbirlerine düştükleri ve aralarındaki anlaşmazlık sonucunda piyasada tanınan spekülatörlerden Z.Y’nin ellerindeki tüm malları üç tahta da da satışa geçtiği ve oyunu kendi içlerinde bozdukları yönünde.

Dedi koduya göre BLCYT ve BRKSN hisselerine göre daha başarılı geçen HİTİT operasyonunu kendisine yazmak isteyen Z.Y diğer manipülatörlerden olumsuz cevap alınca bende oyunu bozarım demiş ve elindeki lotları satmış. Yüksek montanlı hisse satışının etkisiyle tahtaların taban yaptığı konuşuluyor. Gelişmeler geldikçe sizinle paylaşacağız.

Bu bölümde yayınlanan içerikler tamamen asılsız olup resmi kaynaklarca doğrulanmamıştır. İlgili şirketlerden aksi bir açıklama geldiğinde okuyucularla paylaşılacaktır.

Sizlerde piyasa ve piyasa ürünleri hakkında duyduğunuz dedikoduları aşağıdaki yorum bölümü yada info@borsahane.com adresine gönderebilirsiniz. TAHTAYI BOZDU YAKTI BIZI I..k24

Yorum

• ahilas34
                      Bağımlı
                      • 02 Kasım 2011
                      • 1442

Özelleştirmeler

Geçen hafta Halkbank’ın ikincil halka arzı gayet başarılı bir şekilde tamamlandı. Halka arzdan 15.10 TL’ye HALKB alan yatırımcı uygun gördüğü takdirde 15.70 – 16.00 aralığından kar realizasyonu yapma imkanı buldu. Böylece hem yatırımcı kazandı, hem devlet kazandı, hem de piyasanın üzerindeki önemli bir baskı kalkmış oldu. Ben Cuma kapanış itibariyle piyasanın artık bu büyük halka arzı hazmetmiş olduğu kanaatindeyim.
                      Hafta içerisinde babamız Sn. Babacan özelleştirmeler hakkında konuştu. Sn. Babacan’ın yaptığı açıklamalardan Vakıfbank’ın özelleştirmesinin biraz öteleneceği, fakat Ziraat Bankası’nın özelleştirmesinin daha önce yapılabileceği anlaşılıyor. Ziraat Bankası geçen hafta televizyonlara ilginç bir reklam vererek dikkat çekmişti; Sn. Babacan’ın açıklamalarıyla beraber ele alındığında rastlantı değildir diye düşünüyorum. Malumunuz yakında bir de Türk Telekom’un kamuya ait bir kısım hissesinin daha özelleştirilmesi yapılacak…
                      Buradan yola çıkarak müsaade ederseniz biraz hükümet yalakalığı yapacağım. AKP iktidarının ilk yıllarında ekonomi hususunda hükümetin arka arkaya birkaç kez dört ayak üstüne düştüğünü düşünüyordum. Fakat sonraki yıllarda gördüm ki, adamlar hakikaten ekonomiyi mümkün olan en iyi şekilde yönetiyorlar. Şu son özelleştirme furyası bunun en güzel örneğidir. Eskiden kriz çıkardı, kıymetli milli değerlerimizi yok pahasına yabancıya satardık. Şu anda Yunanistan’ın yapmakta olduğu gibi… Bizdeyse hükümet kıymetli malını bir sonraki krizi beklemeden, piyasanın en şişkin olduğu dönemde borsaya veriyor. Adamlar şu ana kadar tarihimizin en büyük halka arzı olan Halkbank’ın ikincil halka arzını, Türkiye’nin kredi notunun Fitch tarafından “yatırım yapılabilir” seviyeye çıkarılmasının hemen sonrasına denk getirdiler. Bir üstadımın yorumuna göre, Ziraat Bankası’nın halka arzını da Moody’s in notumuzu yükselteceği döneme denk getirecekler. Böyle güzel hareketler karşısında şapka da çıkartılır, pantolon da indirilir efendim. Eminim ki CHP iktidarda olsaydı, bu özelleştirmeleri hayatta bu dönemde yapmazdı. Bir sonraki krizde, endeks 30.000 – 40.000 aralığındayken, paraya çok sıkışınca kelepir fiyatına verirlerdi kıymetli malları. Vallahi helal olsun AKP hükümetine, benim gibi siyasal görüş olarak zıt ve ruh olarak asi birinin kafasını şapkasız bırakmak kolay değil…
                      Döviz – Tahvil

Geçen hafta Dolar/TL’de heyecan verici bir hareket yoktu, piyasa sessiz ve de sakindi:
                      Dolar/TL geçen hafta bahsettiğim ters omuz-baş-omuz formasyonunun oluşumu için gerekli olan 1,7930 civarına geri çekilme hareketini tamamladı. Formasyonun tamamlanabilmesi için kurun buradan yukarı dönüp 1,81‘i yukarı kırması gerekiyor. Formasyon tamamlanırsa Dolar/TL‘de hedef 1,83 – 1,84aralığı olacaktır. Geniş açıdan baktığımızda Dolar/TL görünümünde önemli bir değişiklik yok: 1,79 ve daha aşağıda 1,7750 destek; 1,83 direnç seviyesidir. Bu arada global piyasaların beklediğim üzere toparlanmasıyla beraber Euro/Dolar paritesi 1,30‘a doğru hızlı bir yükseliş yaptı. Buna bağlı olarakEuro/TL ve döviz sepeti yükseliş kaydetti.
                      Popişimi döviz piyasasına, yüzümü faiz cephesine çeviriyorum:
                      Gösterge niteliğindeki tahvilin bileşik faizinin haftalık grafiğinden anlaşılacağı üzere faizlerdeki düşüş geçen hafta da devam etti. Gösterge bileşik haftayı%6,20 seviyesinden kapattı. Bir önceki yazıda belirttiğim üzere düşüşün 5,80% – 6,00% aralığında nihai dibini bulacağı kanaatindeyim. Büyük başarıları ve yüksek sadakati sebebiyle önceki hafta patronu tarafından akşam yemeğine çıkarılmış sevgili bonocu dostumun yolladığı grafiklere göre, geçen hafta uzun vadeli faizlerdeki gerileme daha sert olmuş. Verim eğrimizin kısa – orta vade bölgesinde yataylaşma emareleri bulunuyor. Aman dikkat…
                      Emtia

Nasıl oldu bilmiyorum ama geçen haftaki kıymetli maden tahminlerim isabetli oldu. Alıntı:
                      Önümüzdeki haftalarda ons altın buralarda desteğini bulup tekrar yukarı dönebilir, $1.750‘nin üzerini görebiliriz. Gram altın fiyatı da buna paralel olarak tekrar 100 TL‘nin üzerine atabilir. Kanımca gümüş de benzer şekilde tekrar $33‘ün üzerini görecektir.
                      Cuma günü ons altın $1.749, gram altın 100,9 TL, gümüş ise $34,1 kapattı. Hafta içerisine Türkiye’nin en cevval gümüş taciri Harun Bey ile de paylaştığım üzere, hedefler ons altında $1.775, gram altında 104 TL, gümüşteyse $35. Diğer ehemmiyetli emtia olan petroldeyse bir sıkışma olduğundan bahsetmiştim. Bana göre sıkışma yukarı kırıldı ve birkaç hafta içerisinde Brent petrolde $120‘yi görme ihtimalimiz oldukça yüksek.
                      Cihan Borsaları

Geçen hafta cihan borsaları beklediğimden de iyi gitti. Amerika’nın Dow Jones Endeksi (DJI) için tepkinin 12.750 - 12.850 aralığına kadar devam edeceğini öngörmüştüm; DJI 13.000 oldu maşallah. Lakin yükselişte işlem hacmi düzenli olarak azaldı, o yüzden bana güven vermiyor bu DJI arkadaş. Amerika’da henüz en kötüyü geride bırakmamış olabiliriz, demedi demeyin… Alman DAX ise beni şaşırtarak bomba gibi performans gösterdi ve Cuma günü 7.250‘nin üzerinde kapattı. Tekrar 7.400 – 7.500 bölgesini test edebilir. Gelişmekte olan ülkelerden Brezilya’nın BOVESPA ve Rusya’nın RTX endeksleri beklentime paralel şekilde Amerikan endeksleriyle beraber yukarı tepki verdi. Lakin bundan sonra ne yaparlar elde net birşey söyleyecek malzeme yok. Önceki hafta mıçan Hindistan’ın SENSEX‘iyse geçen hafta çok sınırlı bir tepki yapabildi, SENSEX hala zayıf görünüyor.
                      Endeks-i Şahane

Endeks- Şahane haftayı 71.000 seviyesinin hafif üzerinde, 0,30% oranında hafif prim yaparak tamamladı. Böylece İMKB 100 endeksinin 2012 getirisi%38,50‘ye yükseldi. Endeks endikatörümün Cuma kapanış itibariyle son durumu aşağıdaki gibidir:
                      Görüldüğü üzere sistem halen “SAT” demiyor. Uyumsuzluk çizgisi de Cuma günü endeksle beraber yukarı döndü. Haftalardır sitemizin Genel bölümünde tekrar ettiğim üzere, paniğe lüzum yok. Aynı mesajı forumumuzun ilgili bölümünde de tekrarlıyorum bir süredir.
                      Jeopolitik riskler hakkındaki önceki yorumlarım bakidir. Durum bana göre çok ciddidir ve 2013′ün ana teması Orta Doğu olacaktır. Türkiye de olayların kenarında değil, tamamen içinde olacak maalesef. Ama piyasaların bunu fiyatlamasına henüz bir süre daha var gibi görünüyor.
                      Teknik olarak değişen birşey yok; kuvvetli destek 68.500‘deyken direnç bölgesi 73.000 – 74.000 aralığında bulunuyor. 2012 sona ermeden 74.000‘in biraz üzerinde yeni bir zirve yapma ihtimalimiz yüksek. Böyle bir zirve gerçekleştiğinde endikatörümüzden uyumsuzluk eşliğinde bir “SAT” sinyali gelirse, işte o zaman popişlerimizi tutuşturup panik yapabiliriz.

Alper özdamar

Yorum

• EFEKENT
                        Kıdemli
                        • 15 Mayıs 2008
                        • 4329

günaydın arkadaşlar. Sağlıklı kazançlı bir hafta olması dileğiyle.
                        "Başkalarından üstün olmanız önemli değildir. Önemli olan dünkü halinizden üstün olmanızdır."
                        Hint Atasözü

[url]https://twitter.com/EFEKENT017[/url]

Yorum

• ahilas34
                          Bağımlı
                          • 02 Kasım 2011
                          • 1442

gunaydın, hepimize hayırlı haftalar olsun..

Rastgele

selamlar

Yorum

• epopeus
                            Tecrübeli
                            • 22 Temmuz 2009
                            • 321

günaydın hayırlı bir hafta olsun hepinize inşallah
                            "tecrübe haşin bir öğretmendir. önce ders verir, sonra öğretir."
                            yazdıklarım sadece kendi görüşlerimdir yatırım tavsiyesi değildir.

Yorum

• azina
                              Katılımcı
                              • 17 Ağustos 2011
                              • 196

Günaydınlar...

Elimdekiler : MEMSA - TEKTU - FONFK - NETAŞ
                              ...::[AZİNA]::...

Yorum

• SÜRGÜNEFE
                                Tecrübeli
                                • 20 Ağustos 2010