KURBAN BAYRAMI geliyor.. Kurban Bayrami KUZU senligine davetlisiniz..

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • PEGA_SUS
    Yasaklı
    • 21 Ağustos 2011
    • 2790

FIRTINA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sevgili PEGA'm, ben sana aselsanı sorarken asıl amacım bu ******* savaş çığırtkanlığı idi
    taka Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    savaş başladımı beklenti biter
    abi ne savaşı ALLAHINIZI severseniz...

hepimiz kredi kartıynan yiyip içiyoz... ***üne gaçmış 70 milyonun

savaş dediğin şey, öyle oyuncak değil...

sıçırtır adamı

senin EKONOMİN savaşı kaldıracak durumda mı ?

her ama her aybaşı ARAP ülkelerinin birinin kapısında yatıyoz 5-10 milyar dolar için

yekten batarız la..

la o uyanık savaşa girer mi la... TÜRÜBÜNLERE OYNUYO anca ya

şimdi faraza ALLAH etmeye, SURİYE ile savaşa girdik...

demezmi millet

''yaw biz niye savaşıyoruz, bize ne ESAD ından, muhalifinden.. alemin derdi bizimi gerdi...''

böyle bişey olsa, daha esamesi okunurmu BUNLARIN ?

HAYIR

bu durumda göze alırmı sizce USTA böyle bişeyi...

biraz mantık... lütfen... rica ediyorum

bak görüyon demi eksper abi... habire dürtüyorlar, hiç durmuyolar...

ben haber seyretmeyeli 2-3 sene oldu, gaste okumayalıda o kadar... nettende bakmam

bilmeyim aklıma gelmesin diye, benden habersiz ne halt yiyorlarsa yisinler diye

bırakında birgünde dellenmeden yastığa koyam kafamı...

bi huzur verin la

Yorum

• EKaya
      Aktif
      • 19 Ağustos 2011
      • 270

ozaman ben sana uykusuz bir gece gecirteyim pegam...

baksana vatan topragina "bayrak" dikmek manset olmus....
      sanki "yabanci" ulke topragi....

http://www.sabah.com.tr/Gundem/2012/...erle-operasyon

ah svg. jako nerelerdesin....

Yorum

• PEGA_SUS
        Yasaklı
        • 21 Ağustos 2011
        • 2790

FIRTINA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Sevgili PEGA'm, ben sana aselsanı sorarken asıl amacım bu ******* savaş çığırtkanlığı idi

Portföyüne baktığım bir abime, bu Suriye ile dalaşmamız başlayınca bundan ilk nemalanacak şirketler savunma sanayiler olacak demiştim

Aselsan ve otokar'ı almaları boşuna değil
        bu dediğinden mi olur, başka şeyden mi bilemem abi emme

35 milyon lot dolaşımda olan bu kağıtta

sene başından beri CİTİ 10 MİLYON LOT almış

% 30 eder... 5 milyonda varmış elinde

düşündürücü gerçekten

cep telefonu, mep telefonu üretemezler... üretim ile bi gelir elde edemezlerde

bi bakın bakalım NETAS gibi

bunların sağda solda satılacak ARAZİLERİ falan var mı ?

kesin vardır da... siz yinede bakın

ne ÇAPANOĞLU dönüyor

NOT: yakın zamanda bölünmüş, lot sayıları 2 ya katlanmış... bölünmeden önceki sayılarla söyledim

şimdi olmuş 30 milyon lotu citinin

Yorum

• manaw
          havacı
          • 28 Ekim 2011
          • 896

Aselsan, cep telefonundan daha komplike teknolojiler üretiyor, ürettiriyor.

Son on yılda hökümetin savunma sanayiine yaptığı yatırımı görünce bunlar da alıyor demek ki.. Hökümet önceliği yerli üretime vermekte. Çok büyük projelerin sorumluluğu altındalar.

Üstelik bir de bu sene havacılık ve savunma sanayiine teşvik geldi. Benim teşvik gelince aselsanda karlar realize olur diye beklentim vardı. Ama olmadı.. daha da arttı.

Yorum

• manaw
            havacı
            • 28 Ekim 2011
            • 896

Aselsan, cep telefonundan daha komplike teknolojiler üretiyor, ürettiriyor.

Son on yılda hökümetin savunma sanayiine yaptığı yatırımı görünce bunlar da alıyor demek ki.. Hökümet önceliği yerli üretime vermekte. Çok büyük projelerin sorumluluğu altındalar.

Üstelik bir de bu sene havacılık ve savunma sanayiine teşvik geldi. Benim teşvik gelince aselsanda karlar realize olur diye beklentim vardı. Ama olmadı.. daha da arttı.

Yorum

• manaw
              havacı
              • 28 Ekim 2011
              • 896

Şöyle ilginç bir durum olmuş. Akbank bu satışta yaklaşık dörtyüzdört milyon hisse sattı. Bu satışın hepsi borsa dışında gerçekleşti.. İlginç olan ise şu.. Satılan miktarın 374 milyonu zaten borsada alışa satışa açık kağıtmış. Yani borsaya köte. Yani mkk'ya kayıtlı. Yani bunları biz takas verilerinde görüyormuşuz.

Ayın 28'inde ise geriye kalanları mkkya kaydettirilmek için başvuru kap'a düştü. Bu kağıtlar dört iş günü sonra adamların ellerine geçiyor.. Yani bir hazirdan. Biz ise t+2 gün sonra görüyoruz. yani 5 haziranda.

6 altı haziranda da öğrenmiş bulunduk ki 5 haziranda kalan kısmı da satmışlar. yani bizim gördüğümüz gün.

Peki ne oldu.. Akbankın fiili dolaşımdaki pay adeti 400 milyon arttı.. Pay adeti 1280 milyon civarlarından 1680 milyon civarlarına geldi adet.

Bu diğer taraftan da şu demek oluyor. Takas verilerinde citide gözüken eksi takasın şöyle bir izahı olabilir. Citi 404 milyon hisse satmış. Bunun yaklaşık 250 milyonu citi tarafından başka fonlarca geri alınmış. Biz kümülatif olan -150 milyonu görüyoruz. Adamlar bu kadar hisseyi toplam 331 kişiye kurulluşa satmışlar..

Benim bunları yorumlamam dönemsel ayı oğlu ayı olduğum için olumsuz oldu. Yatırdı beni tne. Hatta bir kişiye ve kuruluşa yüzde beşten daha fazla hisse satılamayacağı duyurusu ve de holdingin hisse satın alımındaki haklarından feragat etmesi benim düşüncelerimi desteklediği için tepse bile düşüş beklentisi içerisinde oldum.

Eğer satış olmasaydı o aralar kesin tepkiye oynar ve bir süre long yatardım.. Belki de istenen bu idi ve benim gibi adamları ürküterek almalarını engellemek ve veya şortta kalmalarını sağlamaktı.. Aile veya holding başka kurumlar adı altında hisse almadıysa, bu hisseyi daha uygun fiyata almayı bekledikleri içindir veya aile kötü durumdadır. Kötü durumda olmadıklarını düşündüğüm için geriye ya başka kurumlar adı altında almış olabileceği veya daha ucuza almak için bekledikleril olasılığı kalıyor..

Fiyatlar ise şimdilik bunların başka kurumlar adı altında almış olabileceğini gösteriyor. Şimdilik, çünkü ayıların bir şansı kaldı. O da bu son kapanışın savrulma olma umudu. Yoksa ayı mayı kalmaz. Telef oldular. Kendimden biliyorum.

Bunun yanında 1.15 milyar dolarlık satış olmuş. Bu hiçbir zaman azımasanacak bir miktar değil. İsterse firma trilyon dolarlık olsun. Bölgedeki en büyük hacimli satışlarında bir tanesi hatta.

Şimdilik citiyi akbankta çok pis yatırmışlar gözüküyor.

Yorum

• Bear_Bull
                Spread Trader
                • 09 Şubat 2009
                • 773

Windowsun xps dosyası ile açabilirsiniz

dosya içinden
                son 5Y_düşük 5Y_yüksek H_düşük H_yüksek Aydüşük Ayyüksek Y_düşük Y_yüksek G_düşük G_yüksek Dönem öz sermaye sermaye net kar temettü tmt verim fiyat kazanç PD/DD Halka Açık Senet Sayı beta XU100 XU030 Bdz pot kar/srm

değerlerine ulaşabilirsiniz.
                Meşhur bir filozofa: - "Servet ayaklarınızın altında olduğu halde neden bu kadar fakirsiniz?" diye sorulduğunda: - "Ona ulaşmak için eğilmek lazım da ondan" demiş. :)

Yorum

• EKaya
                  Aktif
                  • 19 Ağustos 2011
                  • 270

Svg. Kuzu nereldesin ?

ehehe

Yorum

• Bear_Bull
                    Spread Trader
                    • 09 Şubat 2009
                    • 773

diğer köye yazıyoruz burda her zaman aynı şeyleri paylaşmıyorum ama aklımıza geldikçe taşıyalım gönderileri.

kullanılacak kaldıracın önemi..

Bear_Bull Nickli Üyeden Alıntı
                    bilgisayarda 1 dosya ararken arşivimden denk geldi.

serkan23 Nickli Üyeden Alıntı
                    neler gösteriyon bear hocam allah korusun yaw
                    BU Şekil terse kaldırmayı kabul edemeyenler hiç vob oynamasın.
                    arada aklıma geliyor paylaşıyorum.

puan hesabı ile bir önceki güne göre değişim

son zamanlardaki volatiliteyi öpüp başınızın üstüne koyun.

serkan23 Nickli Üyeden Alıntı
                    kesinlikle haklısınız, buna hazırlıklı olmak lazım ben sadece yarında böyle birşey olabileceğini düşünerekten ürktüm her ne kadar hazır olsakta yeni short açacakların 79,200 ü kırmadan açmaları tehlikeli olacak gibi görünüyor...
                    en azından aylıkta yapabileceği çılgın harekete bakarak ona göre poz.lara ayar çekmek gerekir.

full poz olmak için 20000-22000 puan içine yayılmak lazım dediğimde hemen afaroz ediliyorum.

vob başlangıcından beri aylık % değişimler.

Meşhur bir filozofa: - "Servet ayaklarınızın altında olduğu halde neden bu kadar fakirsiniz?" diye sorulduğunda: - "Ona ulaşmak için eğilmek lazım da ondan" demiş. :)

Yorum

• küçük_k
                      Aktif
                      • 09 Nisan 2012
                      • 293

EKaya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      pegam, bir de benden senaryo...

isyat satilan senete karsi aciyor olabilir...
                      37 milyon isc sattilar...

37,000,000 * 5.5 /10 /700 = 29071 kontrat adamlar da 30k var kafa kafaya... 300 400 kontrata kil tuy yun olsun...

kaldi sanko....
                      Sanko tebin karsi ayagi dersek shortlari 50% acikta kaldi...

Kaldi geriye 22k digerleri..
                      Isyat guzel referans olacagi icin cogu kisiyi etkilyecektir long yonlu...

Shorttan para yedirteceklerini dusunmuyorum...
                      Aksine, short acmaya firsat vermeden, "daha da dusmez"e dayatacaklarini tahmin ediyorum...

sebeplerim..

1. imkb 10 disinda saglam dagittilar...
                      2. bugun ki ihlal ile teknik olarak yukariyi isaretlediler..
                      3. oyun disinda kalan likidite de, "duzeltme" bekliyor.
                      4. rogdopsink in gecen geceki postuna ek referansla, killandigim, tahvil de yerlileri kotu maliyetlendirme..
                      aham saham bir yabanci girisi yok cunku.

5. ic basinda dillendirilmeyen "yabancilara" gelen bir tomar para cezasi vb kil tuy yun...

bu olusumlar vb, "sahsi" olarak su sonucu cikartmama sebep oluyor...

bu pasalar duzeltme sirasinda mali kilitleyip, ver allah ver moduna gecicekler...
                      egim olarak ise uzun asagi yonlu barlar beklentim var...

A.. hizli faiz artisinda icerdeki yerli feci zarar yazar...
                      B.. mallanan "sigirlar" birbirlerini ayilardan beter ezer...
                      C.. arada merkezin istedigi gibi kur fisekler...
                      D.. dagitimi yapilan sirketler, icerde tutma inatcilarindan "itinayla" toparlanir...
                      vb...

oha yaw daha da yazasim geldi.. neyse dusuncemin ozeti bu...

banka ve 2 3 holding disi kagitlar, servis edilmisken, yukselen endekste bunlari geri "zor alir" patronlar geri...
                      doğru diyisin ağam.....

yeni vade ile şekil bir kaç güne kadar netleşir...
                      günlük grafiklerimde henüz sat oluşmasada SAT a çok yakınız.... yukarı sürüşler bence fake olacak....
                      yinede her şey olabilir.... sabit fikirli olmamak gerekebilir... yada şort için portföyün 1/4 geçmemek bir yöntem olabülüüüüüüü

yabancı paylarına baktığımızda son 1 ayda yatay seyir var .. hatta hafifif satış var..
                      yazdıklarım kuzu melemesidir..dikkate alan kuzu gibi meler,,,

Yorum

• taka
                        Kıdemli
                        • 22 Eylül 2009
                        • 3774

PEGA_SUS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        burda yanıldık... EKAYA ABİ bildi burasını...

burda da hem yanıldık, hem bildik...

zaten TEB-MERİL-CİTİ-İŞ in aynı anda taşımalarına imkan yoktu

28 ağustosta 30.000 fazla olmuştu apsd

birinden biri vazgeçecekti bu 30.000 longdan... TEB vazgeçti, İŞ girdi topa

SONUÇ dostlar

TEB-CİTİ nin vazgeçtiği 30-35000 longu, İŞYATIRIM sahiplendi...

maliyet 81700

önümüzdeki maçlara bakacaaz, yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim
                        pegam bu yakaladığın analiz ve yorum çoooooooook ciddi bilesin bendeki sonuçlarla birebir örtüşüyo.çok kanlı bir vade başlayabilir her iki yön için.dikkatli olmakta fayda var.
                        ŞAŞKIN ÖRDEK SUYA DALARMIŞ..HERZAMAN BİR ŞANS VARDIR,YARATMASINI BİLİRSEN.

yazdıklarım beni bağlar,yatırım tavsiyesi kesinlikle içermez.o kadar bilseydim ne işim varki burda...
                        sadece bilgi amaçlı olup; bilgi kutsaldır vede paylaşılmadıkçada bilgi anlamını taşımaz.
                        müzik ahengiyle coşkuları veriyorsa. barları hissetmelisinki dokunacağın noktalar düzgün notaları mırıldansın.

Yorum

• PEGA_SUS
                          Yasaklı
                          • 21 Ağustos 2011
                          • 2790

taka Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          pegam bu yakaladığın analiz ve yorum çoooooooook ciddi bilesin bendeki sonuçlarla birebir örtüşüyo.çok kanlı bir vade başlayabilir her iki yön için.dikkatli olmakta fayda var.
                          sağolasın abi

valla İŞYATIRIM 30.000 long olacağına, TEB+CİTİ 70.000 long olaydı bu kadar korkmazdım abi

şimdi elleri hafifledi...

önceden yabancılar hem spotta hem VOB da longdu

şimdi VOB tarafında elleri hafifledi

spot malları bunlarda, VOB longları işyatırımda

karşıda kimse yok...

küçük_k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          doğru diyisin ağam.....

yeni vade ile şekil bir kaç güne kadar netleşir...
                          günlük grafiklerimde henüz sat oluşmasada SAT a çok yakınız.... yukarı sürüşler bence fake olacak....
                          yinede her şey olabilir.... sabit fikirli olmamak gerekebilir... yada şort için portföyün 1/4 geçmemek bir yöntem olabülüüüüüüü

yabancı paylarına baktığımızda son 1 ayda yatay seyir var .. hatta hafifif satış var..
                          naham bi günlük grafiğimiz abi la bu

cuma günü AL a daha yeni geçti günlükler... sen sata yakınız diyon

Yorum

• taka
                            Kıdemli
                            • 22 Eylül 2009
                            • 3774

evet pegam bu haftanın başı ve sonu çok farklı olacakmış gibi düşünmekteyim.
                            ŞAŞKIN ÖRDEK SUYA DALARMIŞ..HERZAMAN BİR ŞANS VARDIR,YARATMASINI BİLİRSEN.

yazdıklarım beni bağlar,yatırım tavsiyesi kesinlikle içermez.o kadar bilseydim ne işim varki burda...
                            sadece bilgi amaçlı olup; bilgi kutsaldır vede paylaşılmadıkçada bilgi anlamını taşımaz.
                            müzik ahengiyle coşkuları veriyorsa. barları hissetmelisinki dokunacağın noktalar düzgün notaları mırıldansın.

Yorum

• Bear_Bull
                              Spread Trader
                              • 09 Şubat 2009
                              • 773

teb zannetiyorum bu vade eski pozisyonuna kadar çıksın.

son günlerde Bankalarla sanayi endexinin ayrışmasından dolayı boyunun ölçüsünü almıştır

son günlerde bir bölüm spot alışı yaparak Vob pozisyonlarını azalttı.

arbitraj veya korunma için olan tabloyu 1- kaç gönderi önce atmıştım.
                              250gundibeyakinolanlar

250güntepeyeyakınolanlar

diptepeVolatilite

Yorum

• kani
                                Tecrübeli
                                • 26 Kasım 2010
                                • 1084

Geçen haftada dikkatimi çekmişti iş ve iş yatırım spotta mal alıyorlardı yan kağıtlarda barizdi eğer dümen yapmıyorsalar haftalık graflar aşırı alıma sokuldu aslında işi kızıştırıp daha sert alımlar yapıp 9 aylık bilancolara yakın zamana kadar piyasayı diri tutmaları mümkündür düzeltme gelsede ana yapı bozulmayacaktır
                                oturma münkir ile alırsın sancı tutarsın pas paklamaz her kalaycı

Yorum

Working...
                                X

Debug Information