KURBAN BAYRAMI geliyor.. Kurban Bayrami KUZU senligine davetlisiniz..

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • azina
    Katılımcı
    • 17 Ağustos 2011
    • 196

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    nasil....

guzel annattim mi ula...usaglar....ha ha ha....
    Sayın KUZU size okumak büyük zevk ve şans.

İlerde sizi amerikada bi et kombinasının başında şöyle kuzular kesilip kesilip geçerken görecekmiyiz BABO ABİ gibi
    ...::[AZİNA]::...

Yorum

• celikay
      Katılımcı
      • 05 Haziran 2009
      • 71

Teşekkürler sayın KUZU sayenizde bilgi sahibi oluyoruz... hemde bedava.. Allah yolunuzu açık etsin..

Yorum

• mert_77
        Katılımcı
        • 11 Ağustos 2011
        • 152

Faizler ve altın da dibe yolculuk başladı, petrol ve hisseler acilen magmaya doğru bekleniyor

Yorum

• menkul
          Yeni Üye
          • 02 Kasım 2011
          • 11

Ben hep seyirciyim. KUZU'ma anlatmış olduğu konu ve bilgilerden dolayı kuru bir teşekkür edebiliyorum. İyiki varsın.

Yorum

• kuzu
            furuşan akıncı
            • 11 Aralık 2008
            • 13961

beni sevdiginizi biliyorum...bu yuzden hersey bedava size....

sizinle olmak benim ucunde bi zevk ....usaglar....
            YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
              furuşan akıncı
              • 11 Aralık 2008
              • 13961

hos bi adam degilim...dilim sivri...ve iraki cilaladimi beni...cekilmez oluyorum....

emme...

siz cektiniz usaglar...beni hep idare ettiniz....bu beni borclu kiliyor....
              YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
                furuşan akıncı
                • 11 Aralık 2008
                • 13961

yazdiklarimdan anliyorsunuz...ben ormana bakiyorum...agaca degil...o ulkede yasayan herkes benim kardesim..AKP lisi...DINCISI...LAIKI...

skenderin bolerek birbirine dusurdugu herkes BENIM KARDESIM...ONLARA BUYUK PENCEREDEN BAKMAYI OGUTLUYORUM...

birbirlerine kilitlenmeyi...salik veriyorum...benim politikayla alakam olamaz...

beni oyle okuyun....ve oyle degerlendirin...

Yorum

• kuzu
                  furuşan akıncı
                  • 11 Aralık 2008
                  • 13961

dikkat edin...AYI...hacca gitti geldi...dinci...fekat benim dostum...

neden...

cunki...akilli....

dinci degil...duzeltiyorum...DINDAR....

Yorum

• kuzu
                    furuşan akıncı
                    • 11 Aralık 2008
                    • 13961

COK KISA VADE....

BUGUN....askidayiz....74 000 ler....aski ve tereddut yeri....longa yatmis slow traderi zorluyor....hizli tradere tereddut yasatiyor...

Yorum

• gundwane
                      Tecrübeli
                      • 18 Ağustos 2011
                      • 1922

bankalar....

bunnarin elinde bonolar...hisselr...ve sattiklari krediler var...

bu nedenle bunnar faizleri sifira indirmek istediler...ve bunu liborda manupulasyonla yaptilar...

boylece....tasarruf eden...harfurup harman savurmuyan....parasi oln dunya halklarinin paralarinin ustune belese oturdular...

bu beles oturus....ellerindeki eski yuksek faizli bonolarin vadeleri dolana kadar surecek...bu arada sifir faizden yilan para sahipleri...hisse senedine gelecek ve bankalar....ellerindeki senetleri bu gelenlere gomecek....

bununla ...bi tasla iki kus furuluyor....hem bonodan vade dolarak...hem hisseden cikiyorlar....bu aslinda planli....hukumetler ve bankalar beraber yapiyor bunu....ceza hikaye...

bu is bittimi...yani bono ve hisseden cikis....HAKIKI DIP OLUSACK....

O DIPTE....bankalar...halka verdigi hisse senetlerini halktan zaririna geri alacak...bu dow da 7000....bizde 1 dolar seviyesi...ISTE TAM O ANDA...FAIZLER YUKSELMIYE BASLIYCK....VE KRIZ BITECEK...YENI BIR 5 YILLIK YUKSELIS GELECEK....

bunun adi....business cycle dir.

2008 de faizler sifirlandi....25 yillik cycle da...bu sifir 5 ila 6 yil surer....yani...2013 de hakiki dip gelecek...

geriye kalan hersey...politika demokrasi getirmek...v.s....LAGALUGADIR.
                      Hangi faizlerden bahsediyorsun abi.

Kızma ama çizdiğin cycle a yine katılamayacağım ..

Krizin dibinde faizler yükselmeye başlayacak..Yahu faizler ekonominin aşırı ısınmaya başladığı zamanlarda yükseltilir ki enflasyonist baskılar azalsın insanlar biraz mevduata kaydın tasarruf yapsın..
                      Bunun anlamı..Olm çok harcıyorsun kafan uçmuş paranı koru biraz dır..

Bunun krizin dibinde olmayacağı çok açık..

Diğer yandan neden faizler dibe çekildi..İnsanlar harcamıyor..Bankalar devlet ne diyor..Bana para getirme..Git hisse al harcama yap..ekonominin çarkları dönsün..

Ekonominin çarkları dönmüyorsa KRİZ var demektir..

Şimdi soru şu olmalı..Faizler sıfır sa ve kriz varsa neden dax 6500 de biz 60.000 deyiz ve daha da önemlisi dow 12.700 de...

Faizlerin artmaya başlaması için dediğim gibi ekonomik aktivitenin şişmesi gerek..Eğer ekonomik aktivite artarsa borsalar için iyi haber..

Faiz artışı esas dipte değil tepede iken gelir ve borsalar çöker..(geçici olarak) ..Bknz 1987 wall street çöküşü..

Bütün borsalar emtia dipte iken faiz artışı olmaz..

Diğer yandan devlet tahvil bonolarında bir genelleme yapamayız çünkü ispanya italya 7 lerde iken abb almanya ingiltere 1.4 lerde..

Şimdi esas soru şu...2 lerden 3 lerden bunların "almanya abd ingiltere" bonoları alan bankalar karda mı zararda mı...??

Yorum

• kuzu
                        furuşan akıncı
                        • 11 Aralık 2008
                        • 13961

umutla korkunun basabas oldugu yer...askidir.

Yorum

• kuzu
                          furuşan akıncı
                          • 11 Aralık 2008
                          • 13961

bonolar tabiiki....gercek faiz o....

Yorum

• secbul20
                            Yeni üye
                            • 28 Ekim 2009
                            • 1

Halk iyice gümüyor parayı 0 faize, bunlar A.Quinn bişi biliyor bizden saklıyorlar diye. Bi batırırlar bir kaç banka diğerleri korkudan çeker parayı A.Quinn harcamaya başlar.

Yorum

• gundwane
                              Tecrübeli
                              • 18 Ağustos 2011
                              • 1922

bonolar tabiiki....gercek faiz o....
                              Yapma abi gözünü sevim..
                              Millet korktuğu için abd almanya bonolarına saldırdı faiz de düştükçe düştü..

O bonoların çözülmesi korkunun geçmesi demektir..

İşin ilginci sorgulanması gereken abd 10 yıllıkları devamlı düşüyor ama dow düşmüyor..

Sorgulanması gereken bu..ABD 10 yıllıklar 4 lere yaklaştığında zirvede olan DOW 1.4 lara düşmesine rağmen bonolar hala aynı seviyelerde..

lehman battığı 2008 2009 civarı bile 2 nin altına düşmemiş..Ki dow 7000 lerde idi..

Yorum

• kuzu
                                furuşan akıncı
                                • 11 Aralık 2008
                                • 13961

gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                Hangi faizlerden bahsediyorsun abi.

Kızma ama çizdiğin cycle a yine katılamayacağım ..

Krizin dibinde faizler yükselmeye başlayacak..Yahu faizler ekonominin aşırı ısınmaya başladığı zamanlarda yükseltilir ki enflasyonist baskılar azalsın insanlar biraz mevduata kaydın tasarruf yapsın..
                                Bunun anlamı..Olm çok harcıyorsun kafan uçmuş paranı koru biraz dır..

Bunun krizin dibinde olmayacağı çok açık..

Diğer yandan neden faizler dibe çekildi..İnsanlar harcamıyor..Bankalar devlet ne diyor..Bana para getirme..Git hisse al harcama yap..ekonominin çarkları dönsün..

Ekonominin çarkları dönmüyorsa KRİZ var demektir..

Şimdi soru şu olmalı..Faizler sıfır sa ve kriz varsa neden dax 6500 de biz 60.000 deyiz ve daha da önemlisi dow 12.700 de...

Faizlerin artmaya başlaması için dediğim gibi ekonomik aktivitenin şişmesi gerek..Eğer ekonomik aktivite artarsa borsalar için iyi haber..

Faiz artışı esas dipte değil tepede iken gelir ve borsalar çöker..(geçici olarak) ..Bknz 1987 wall street çöküşü..

Bütün borsalar emtia dipte iken faiz artışı olmaz..

Diğer yandan devlet tahvil bonolarında bir genelleme yapamayız çünkü ispanya italya 7 lerde iken abb almanya ingiltere 1.4 lerde..

Şimdi esas soru şu...2 lerden 3 lerden bunların "almanya abd ingiltere" bonoları alan bankalar karda mı zararda mı...??

bunnar boyle....su an faiz sifirken...mali bu buylltugum fiyatlardan devredecek...

sonra cokup esas dibe inecek...ve mali geri alacak...

o arada FED...FAIZLERI 0.25 YUKSELTTIM DEDIMI....BU DIPTIR.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information