turkiye....22 000 dolar endeks....ve petrol....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • kaizer
    Yasaklı
    • 08 Ağustos 2011
    • 162

Sn sercan ,

Düşüncenizi net bir şekilde anlayamadım,

Not düşürülmesi mal toplamak için yapılıyor diyorsunuz,
    Akkız 3 lira olmadan almam diyorsunuz...

Ben net olarak anlamadım...

Yorum

• labtek
      Tecrübeli
      • 11 Ekim 2009
      • 505

Arap gazeteci gözüyle Türkiye’nin Arap ülkelerindeki görünümü

AB başkent Brüksel’de Arap basının önemli simalarından biri olan ve Brüksel’de yıllardır Arap-AB ilişkilerini izleyen gazetecilerden birisi olan eski Cezayir Gazeteciler Birliği Başkan Yardımcısı Ferrat Lakhdar,ABHaber’e Türkiye’nin Arap ülkelerindeki görünümünü anlattı. İşte Lakhdar’ın gözünden Türkiye’nin Arap ülkelerindeki görünümü:

‘‘Son zamanlarda Arap ülkelerinde Türkiye’nin olumlu imajını olumsuz etkileyeci girişimlerin arttığı gözleniyor.Bunu bilhassa yazılı ve görsel basında daha fazla görüyorsunuz. Örneğin Tunus’da yönetime İslamcıların gelmesinin Türkiye’den kaynaklandığı ve İslamcı yönetimin Türkiye örnek alınarak oluşturulduğu belirtiliyor.Buradan yola çıkılarak Türkiye örneğinin İslamcı yönetim olduğu belirtiliyor.

Türkiye’nin bölgede etkinliğinin artması başta ABD ve İngiltere’yi açıkcası batıyı rahatsız ediyor. Türkiye her hata yaptığında bu büyütülüp hemen Arap ülkelerinde kullanılıyor. Amaç var olan olumlu Türk imajını Arap ülkeleri nezdinde bozmak buda çok profosyenelce yapılıyor.Türkiye’de gazeteci ve yazarların hapisanelere atılması Arap ülkelerinde Türkiye’ye karşı çok iyi kullanıldı.Gazeteci ve yazarların hapise atıldığı bir Türkiye Arap ülkelerine ilham kaynağı olamaz dendi.

Türkiye’nin Suriye politikasına gelince.Suriye’de durum ise çok karmaşık.Bir güç mücadelesi yaşanıyor.Esad yönetimi İsrail’den çok büyük bir yardım alıyor.Mevcut Suriye rejimi İsrail‘in çıkarlarını bölgede koruyor.Esad sorunun bir tarafında batı var.Diğer tarafında ise İran,Çin ve Rusya var. Bölgede demokrasi şapkası altında Irak kaybedildi.Irak’ı İran yönetiyor.İran Suriye’yi bırakmak istemiyor.İran Suriye’de yönetimde etkin olarak tüm Ortadoğu’yu elinin altına almaya çalışıyor. Bir anlamda kimin eli kimin cebinde belli değil.Türkiye’nin Suriye duruşu aslında ilkeli.Arap baharının ilk gününden beri Türkiye diktatörlerin değil halkın arkasında duruyor.Ancak Türkiye’yi savaşa sokma girişimleri var.Türkiye Suriye konusunda hata yapmaya zorlanıyor. Türkiye’nin Suriye konusunda yapacağı bir hata bugüne kadar elde ettiği olumlu imaja büyük darbe vurma anlamına gelir.

Gelişmeler bizlere gösteriyor ki dünyada yeni bir paylaşıma doğru gidiliyor.Yani yeni bir Yalta’ya gidiliyor. Rusya ve Çin Suriye’de ki gelişmelerden çok rahatsız.Onlarda Ortadodoğu ve Afrika’da söz sahibi olmak istiyor.

ABHaber, 01-05-2012 11.13 (TSİ)
      Insana dürüstlük öğretmeyen hiçbir inanç ve felsefeye saygı duymuyorum...

"Kutsal kitaplarda çokça adı geçen "şeytan" gerçek dünyada size ahlâk dersi veren bir yobazdan başka bir şey değildir..."

NIETZSCHE

Yorum

• kuzu
        furuşan akıncı
        • 11 Aralık 2008
        • 13961

mujdeyi yorumlarim onceden verir....gerceklesme simdi oldu....tatili sectiler.....

sahsi mujdemde var....yarin verecegim aksam ustu....
        YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• sercan_2014
          Yeni Üye
          • 28 Mayıs 2011
          • 125

kaizer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Sn sercan ,

Düşüncenizi net bir şekilde anlayamadım,

Not düşürülmesi mal toplamak için yapılıyor diyorsunuz,
          Akkız 3 lira olmadan almam diyorsunuz...

Ben net olarak anlamadım...
          akbank 3 tl altına gelmeden almam uzun vade bi düşünce.. ben akbankı 5 tlden alıp 7 den satamam trader değilim çünkü..
          not düşürülmesi mal toplanması amacıyla yapıldığını da düşünmüyorum..
          ancak demek istediğim ülkemizle ile ilgili bazı haberleri bazıları hepimizden önce alıyor ve bu tür haberler genelde mal toplanmak ya da toplandıysa ani çıkışlar için kullanılıyor.. bu kadar basit..
          hayatta yediğin kazık ne kadar çoksa temelin o kadar sağlam olur.
          umut en büyük işkencedir....

Yorum

• filozof16
            Katılımcı
            • 10 Temmuz 2011
            • 144

madem..müjdeyi yarına bıraktınız..bekleriz...
            peki..yarın ne olur..sn.kuzu...
            en son 2.3 ve 4 ünde de yukarı götürürler..demiştiniz...bu haber s.p...fikrinizi değiştirdi mi...saygılar..
            hiçbirşey göründüğü gibi değildir

Yorum

• kaizer
              Yasaklı
              • 08 Ağustos 2011
              • 162

Yarın öğleden sonra Fitch notu düşürdüğünü mü açıklayacak
              Bu shortcular icin iyi olur amma ülke adına olma..

Merakladım şimdi bu süpriz hakkında

Yorum

• kenanji
                Katılımcı
                • 30 Haziran 2009
                • 136

haberturkte mehmet simsek var

Yorum

• Cobalt
                  Katılımcı
                  • 25 Kasım 2011
                  • 149

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  japonlar yuzde 1.5 basti gene....10 500 den....9300lere geldi....bizim usaglar rally den bahsediyor....sanki rally belese oluyor....milyar dolar lazim rally e.....cebinde 10 kontrt vob var....milyar dolar neki desem bilmezki...gelde anlat....
                  Abi ne 10 kontratı ? millet elinde 1 kontratla bilemedin 3 kontratla endekse railli veya çöküş mesajları atıyor. sorumsuzluk had safhada yani

not düşüşü dedin. not düşüşü olmasa da görünümü durağana çevirdiler. şaka gibi. hemde herkes ama herkes not artışı beklerken.

Yorum

• radyolog
                    OKURYAZAR
                    • 03 Ağustos 2008
                    • 23959

mujdeyi yorumlarim onceden verir....gerceklesme simdi oldu....tatili sectiler.....

sahsi mujdemde var....yarin verecegim aksam ustu....

yarın akşam üstü çabuk gelse
                    DÖVÜNMEYİN. NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ

Yorum

• PEGA_SUS
                      Yasaklı
                      • 21 Ağustos 2011
                      • 2790

sevgili sercan ve filozof abilerim

dönen dolaplardan, önceden haber almalardan, dalaverelerden... bunalmış gördüm sizleri

bu mesajımda meselenin özünü anlatmaya çalışmıştım

PEGA_SUS Nickli Üyeden Alıntı
                      sevgili dostum

3 aydır hiçbiryerde TREND denebilecek birşey yok aslında, küçük dalgalar var

vob subatın 9 undan bu yana... kabaca 72000-75000 arası 3 aydır yatay da

İSPANYA, İTALYA, YUNAN... gibi evropa ülkelerinin durumu ayan beyan bilindiğinden ötürü

kimse gidip hisse almıyor, alıcı bulunamayınca satışta gerçekleşemiyor haliyle

PY birgün malı sağ cebine koyuyor, öbürgün sola...

amarikada seçim var diye dow da düşemiyor

korkarım

2012 sonuna kadar bu şekilde yataya sarıp gidecek bu borsalar

ama bence bu şekilde YATAY kalması iyi

terste kalınırsa 1 hafta 15 gün sonra zarar çıkıp, maliyetine geliyor

ocak taki gibi 65 maliyetli şortları, 70 küsürlerden kapatma riski olmuyor

HER DAİM söylüyorum

SPOT PİYASALAR BİTTİ...

aam buraya yazıyorum... 2012 sonuna dek spotta yabancı payı

61,5 in altına düşemez, 63,5 üstüne de ÇIKAMAZ

yabancı gelipte GARANTİ'ye AKKIZ' a 7 lira vermez... 7 verirse o malı satması için en az 20 ye götürmesi lazım

kaldıraçlı, türev piyaslarda ne çarptı, çarptı...

çarpmasa da TÜKKAN açık kalıyor... dostlar alışverişte görsün
                      SPOT NEDEN BİTTİ ?

YERLİ büyükler mala sıkı sıkı yapıştı, koyvermedi... o yüzden

ağustos 48000 inde, sonrakinde, ocak başı 49000 inde... yerli malı satmadı, o yüzden

bu diplerde garanti tahtasını hatırlayanınız varmı ?

5,40 çalışırken, kademelerde kaçar lot yazılı idi ?

elli, yüzbin lotlar yazılı idi... her kadamesinde milyon lot yazılı tahtanın, tüm kademelerini toplasan milyon etmiyordu... ya

siz TÜRKLER borsalar dip yaptığında düştüğünde malı satmazsanız, yabancıda borsayı götürmez yukarı

alemin en uyanığı sizmisiniz ?

o diplerde, o fiyatlardan, yabancı payı % 65 e çıkabilseydi, 5,40-6 aralığından GARANTİ'yi, AKKIZ'ı alabilseydi

İMKB'yi şuan belki 80.000 e götürmüştü

sen adama 5-6 liradan satmazsan garantiyi, o da 7 liradan almaz

Yorum

• PEGA_SUS
                        Yasaklı
                        • 21 Ağustos 2011
                        • 2790

dow salınmaya başladı..

kuzu abi gelir şimdi

13310 dan furdum... diyerekten

çünkü

obo, sağ omuz...13300 , yok teknikcileri bişey yapmak için, falan filan....

gibi bişeyler demişti bi aralar yanılmıyorsam

Yorum

• JAKO
                          Kalender Amca
                          • 30 Mart 2009
                          • 561

Not indirilmesi değil, sıcak para kaçışı, çöküşü getirir. Bu not indirimiyle sıcak parayı uçuracaklar mı, konunun esası budur.
                          önceden öğrenenler indirimli fiyattan öğrenir,
                          otoriteden öğrenenler özgürlük bedeliyle öğrenir,
                          deneyerek öğrenenler etiket fiyatından öğrenir,
                          hayattan öğrenenler gecikme zammıyla öğrenir,
                          hayattan da öğrenemeyenler boşa gitmiş hayatlarıyla öğrenirler...

Yorum

• TALEBE
                            A-YI
                            • 24 Ekim 2010
                            • 1221

gelelim rally olacak diyenlerin ikinci guvendikleri daga....yani QE 3 e....parasal genisleme...birinci guvendikleri not artisini yukarid yazdim...o is mumkun degil bu rakkamlarda....adama gulerler....

imdi QE 3.....IMKANSIZ USGLAR....bu olursa....OBAMA GIDER.....nedenini tam yazana....10 kontrat vob veririm....
                            birinci guvendikleri not artisini yukarid yazdim...
                            o is mumkun degil bu rakkamlarda.......

cin buyume rakkamini acikladi...buyumem dustu dedi....bu ne demektir....daha az hammedde....daha az petrol....daha az hersey demektir....adi....soft landing...istiyerek buyumuyor....bunu planliyor...yoksa....hard landig yapar....yani kic ustu kazigin ustune duserdi....
                            Çin'de daha az hammadde talebi daha düşmüş emtia fiyatları ....demek............ ABD'deki enflasyonla mücadeleye ÇİN'den bir destek........
                            Qe3 ise............ Emtiaya saldırı demek.... saldırı...yükselen emtia fiyatları demek.... yani Enflasyon demek.........Enflasyon demek, Obama'ya seçmenin kızması demek.....

10 kontrat VOB istemem......
                            bir şişe zemzem suyu ikramım olur.....
                            bir daha müskirat içmezsin.....

Saygılarımla
                            talebe A-YI

Not: 2 mayıs günü 15.00- 20.00 arası bu topiğe girmeyeceğim... Kuzunun sürprizi 19.55'den sonra topikte kalmaz inşallah....
                            Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• JAKO
                              Kalender Amca
                              • 30 Mart 2009
                              • 561

kuzu Nickli Üyeden Alıntı
                              bak iste musluman oldun....sehadet getir ula namisiz...gel oflu hoca cennetten tapu veriyor....bi bahce tapusu al....babo bahcivan orada....aasama kadar kafa kafaya verir....tehnik yaparsiniz....
                              Hisseli tapu verir o ofli. Hazine yeri verir, iş çıkarır.

Ara dönemi için bu grafik beklentiyi karşılar mı?
                              Çöküş değil düzeltme gelmesi lazım.

Yorum

• JAKO
                                Kalender Amca
                                • 30 Mart 2009
                                • 561

amerika'nın hedefinde, iran mı öncelikli, suriye mi, Türkiye mi?
                                akp kadar bir dediğini iki etmeyecek, bir isterse iki verecek başka bir işbirlikçi hükümet çıkaramaz.
                                bir kriz çıkarırsa, akp'nin işini bitirir. abd ve ab, akp'yi destekliyor.
                                anayasa yapılacak diyor, suriye'ye girilecek diyor. gecikiyorlar diye mi göz dağı vermek istedi de not indirimine gitti.
                                bahar'da güneydoğu'da isyan çıkartacakları söyleniyordu, bdp milletvekilleri abd'ye gittiler görüştüler tam da bu günlerde. onlara daha yumuşak olun denildi deniliyor.
                                not indirimi de bahara denk getirildi.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information