altin....pariteler...ve beklenen son....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • sakinyatirimci
    Yeni üye
    • 06 Mart 2012
    • 5

bu kadar malı mittal satabildi ise ereğlide sıkıntı yoktur. eğer satamasaydı sorun var derdim, mittalin amacı ereğliyi almaktı alamadı, belki gitti güney afrikada kelepir bir firma düşürdü, ereğlide kar/ zarar hesabı yaptı ve çıktı, ben ereğlinin uzun vadede yönünün yine yukarı olacağını düşünüyorum,

Yorum

• okut_val
      Tecrübeli
      • 03 Mart 2009
      • 1325

Citi de AKBNK a vurmaya başladı....
      Bi yandan mittalll bir yandan citi....
      '' VOB Finansal Bir Kitle İmha Silahıdır '' Warren BUFFET

Yorum

• Cobalt
        Katılımcı
        • 25 Kasım 2011
        • 149

Ama dolar da düşüyor. Yabancı sermaye kaçıyor desek bu dolar neden düşer ?

Bunu bilse bilse birtek Sn.Kuzu bilir.

Dolar tl yorumu yapabilirse çok sevinirim.

Yorum

• TALEBE
          A-YI
          • 24 Ekim 2010
          • 1221

A-YI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          küçük bir temel analiz bilgisi...

EREĞLİ eskliden tekel idi................
          Şimdi yeni teknolojiyle kurulmuş pek çok rakibi var......
          Ancak ereğli yöneticileri eski bürokatik idare tarzlarını sürdürmeye devam ediyorlar......
          büyüklüğün verdiği ivme ile bir süre daha gerçekler örtülebilir....
          Ancak yakın bir gelecekte EREĞLİ duvara tosladığında iş işten geçmiş olacak.......
          Belki de hisse satışı bu gerçeği görenlerin bir hamlesidir...
          Saygılarımla
          talebe A-YI
          tumer1960 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Bunun yatırım tavsiyesi olarak görmeyin lütfen,şayet MİTTAL bu fiyatlara razıysa sıkıntı var demektir.
          Bu yazıyı iyi okuman gerekir,ereglinin durumunu mittal bizden iyi bilir.Bilançolarını sizden çok daha iyi analiz edebilecek adamlara sahiptir.Yukarıdaki yazıyı bu çerçevede okursan daha iyi anlayabilirsin.Ben olayların içyüzünü bilmeden ahkam kesmem
          Bu ülkedeki binaların %70 den fazlası depreme dayanıksız ise ,hükümetler binaların yenilenmesi için çalışmalar başlatacaklarsa ,demir ve çimentodan başka inşaat yapmak için yeni emtialar bulunmadıgı taktirde ,EREGLİ bana göre bu ülkede TEKEL dir.Eregli gibi bir şirketi sıfırdan kurmak için çok para veçok zaman gereklidir.

Arşivciyim.....demiştim......

Sacdan çelik boru üreten bir fabrikanın da müdürlüğünü yapan Sezgin (KANUN) üstada geçmişte sormuşum...nezaket göstermiş... cevap vermiş....... http://forum.keyborsa.com/showthread...-yildiz/page45 446 numaralı mesaj....

Saygılarımla
          talebe A-YI k10

Not: EREĞLİ ...sac üretir..... ürünleri... inşaatlarda..direkt kullanılmaz.....ancak...tünel kalıp sistemlerinde....dolayısıyla.... kalıp imalinde belki işe yarar....
          İZDEMİR... KARDEMİR inşaat demiri üretir...
          Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• kuzu
            furuşan akıncı
            • 11 Aralık 2008
            • 13961

usaglar....

heryerde....altin haclar(golden crosslar)....altin furuslar varsa korkmayin....hedef yerin dibi demektir bu...skender herkesi ikna etmis mala bulastirmis demektir....

misal eregli....

son uc yillik zirvesi 4.20....birileri onu oraya cekti ve ALTIN FURUSU YAPIYOR....

bende ALTIN FURUS YAPTIM...

misal dun altina ALTIN FURUS YAPTIM....1695 DEN....SIMDI 25 DOLAR KARDAYIM....

sistemim geregi dun vob u 75 300 den 1000 ustten caktim....bugun 1000 puan altin furus yaptim....

yani....

ALTIN FURUSLAR SURUYOR....ASSAGI DOGRU....
            YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
              furuşan akıncı
              • 11 Aralık 2008
              • 13961

ALTIN FURUSLARIMDA DURUM BU TOPIK...

1...ALTINDA ILK IKI SHORT 180 DOLAR KAR CEBTE....dun tekrar short 1694...kardayim poz acik....

2...dow da iki kademe short...ortalama 13 150....poz acik....

3...VOB DA....3000 puan kar cebte....elde su an 74 300 ve 73 300 shortlar var....her 1000 puanda poz kapa veya ac...73 300 e inerse bugun 74 300 lerde gidecek...
              YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
                furuşan akıncı
                • 11 Aralık 2008
                • 13961

borsa zero sum gamedir....yani altin furuscunun parasi shortcuya gider...veya shortcunun ki altin furuscuya....

burada para basilmiyor yani....birbirimizi soyuyoruz....

Yorum

• kuzu
                  furuşan akıncı
                  • 11 Aralık 2008
                  • 13961

bu topigi actigimda dow 13 050 den shortlayip 12 800 den kapayip 250 puani cebe atmistim...

tepki kodu 12 950 den shortladim....basti 13 250 ye ikinci kademe shortu bastim....

birazdan 13 250 leri opecegim....simdi 13 130 larda....ALTIN FURUSLAR....

Yorum

• kuzu
                    furuşan akıncı
                    • 11 Aralık 2008
                    • 13961

BUYUR GITTILER....13 100 DEN....13 080 LERE INDI....

250 ALMISTIM...arti 150 daha....400 puan cebde....elde 12 950 ler kaldi....ALTIN FURUS BU ISTE....

Yorum

• kaizer
                      Yasaklı
                      • 08 Ağustos 2011
                      • 162

Kuzum, göz göre göre trade yaptın, helal olsun...

Altın furuş ifadesi ise dikkat çekiyor.Bu konuda Babo ağabey ile ayrıştınız mı ?

Babo abinin beklediği gevşeme, altın vuruş için bie geri çekilme özelliği taşıyor

Sizin düşüncenize göre ise, bu bir geri çekilme değil, bildiğin ayı piyasası

Yanlış mı yorumluyorum ?

Saygılar

Yorum

• kuzu
                        furuşan akıncı
                        • 11 Aralık 2008
                        • 13961

AYNEN....AYI PIYASASI VE COK SERT....

babo neden oyle yapti anlamadim....ben ona kanadadan su ver sellele yapalim dedim...o geldi ALTIN FURUS DEDI....

teknikci....bu beni iyice ikna ettiki sellele var....

Yorum

• guneysu
                          Rize
                          • 01 Mart 2009
                          • 646

Bu ülkedeki binaların %70 den fazlası depreme dayanıksız ise ,hükümetler binaların yenilenmesi için çalışmalar başlatacaklarsa ,demir ve çimentodan başka inşaat yapmak için yeni emtialar bulunmadıgı taktirde ,EREGLİ bana göre bu ülkede TEKEL dir.Eregli gibi bir şirketi sıfırdan kurmak için çok para veçok zaman gereklidir.

Ereğli inşaatlarda kullanılan çelik üretmeyemi başladı...

betonun içine karıştırılan...

bu konuda TEKEL olan Kardemir dir..
                          !!! !!!...' Yüzünü güneşe dönen insan gölge görmez.'....!!! !!!

""ĶőşēМę ĊēķϊŁĎįΜ... βįź ĐēĻįķąήĻįŷįž ĐũŽзή ĶāħРЄ""

Allah'ım çok paranın beni değiştirip değiştirmediğini öğrenmem için lütfen bana bir şans ver !

Yorum

• tumer1960
                            Tecrübeli
                            • 01 Ağustos 2011
                            • 710

Yapı Sektörü
                            İnşaat teknolojilerindeki gelişmeler ve müşteri beklentilerinin etkisi sonucunda yassı çelik bu sektörde giderek daha da fazla önem kazanmaktadır. Yapı çeliği diğer yapı malzemeleri ile karşılaştırıldığında kullanımını avantajlı kılacak bazı temel niteliklere sahiptir.
                            Yüksek dayanımlı olup öz ağırlığının taşıdığı yüke oranı çok küçüktür; dolayısıyla yapının tümsel ağırlığı azalmaktadır.
                            Elastisite modülü diğer yapı malzemelerininki ile karşılaştırıldığında çok yüksektir. Bu nedenle stabilite sorunlarına, dinamik yüklere, titreşimlere uygun bir davranış göstermekte ve sehim problemi olan taşıyıcı elemanların boyutlandırılmasında daha ekonomik kesitler elde edilmektedir.
                            Çekme dayanımı basınç dayanımına eşit hatta burkulma olayı düşünülürse daha yüksektir. Bu niteliği çeliğe mimari açıdan tasarımı özellik gösteren yapılarda bir avantaj sağlamaktadır.
                            Sünek olduğu için büyük bir şekil değiştirme kapasitesi bulunmakta, dolayısıyla beklenmeyen olağan dışı yük durumlarında çürük zeminlerde oluşabilecek oturmalarda ve deprem bölgelerinde çok önem kazanmaktadır.
                            Çelik yanmaz ancak tüm yapı malzemeleri gibi yangın ısısından etkilenir. Bu nedenle her tür yapıda olduğu gibi çelik yapılarda da yangın mühendisliği tasarımı yapılmalıdır.

Aşağıda belirtilen, yassı çeliğin yapı sektöründeki başlıca kullanım alanlarının tamamına hitap eden ürün çeşitliliği ERDEMİR tarafından müşterilerimize sunulmaktadır :
                            Çelik Taşıyıcı Sistemler
                            Bina Cepheleri
                            Çatı Kaplamaları
                            Bölme Yapı Elemanları
                            Elektrik
                            Depolama Sistemleri
                            Döşemeler
                            İklimlendirme Sistemleri
                            Kapı ve Pencere Sistemleri
                            Boru Tesisatları
                            Metal İşleri
                            Diğer (Yeraltı boru sistemleri, Baraj ve HES inşaatı, Köprü sistemleri, Rüzgar türbinleri, İstinat duvarları, Konteyner imalatı, Temeller, Yapı iskeleleri, Beton kalıpları)

Yorum

• tumer1960
                              Tecrübeli
                              • 01 Ağustos 2011
                              • 710

BETONUN İÇİNE KARIŞTIRILAN DİYE BİR TABİR KULLANMADIM.yazımı tekrar okuyabilirsiniz

Yorum

• guneysu
                                Rize
                                • 01 Mart 2009
                                • 646

Sn Tümer, iddaalaşmayalım...

ereğliye yeniden yapılanmadan pay düşmez.............

inşaatlarda kullanılan ana malzeme demir olarak nevrürlü tor çelik dediğimiz demirdir.. bunuda ereğli değil.. kardemir üretiyor..

çimento fabrikaları ve kardemire yarar bu iş.......
                                !!! !!!...' Yüzünü güneşe dönen insan gölge görmez.'....!!! !!!

""ĶőşēМę ĊēķϊŁĎįΜ... βįź ĐēĻįķąήĻįŷįž ĐũŽзή ĶāħРЄ""

Allah'ım çok paranın beni değiştirip değiştirmediğini öğrenmem için lütfen bana bir şans ver !

Yorum

Working...
                                X

Debug Information