FED 2014....DEFLASYON....AKILLI PARA....ve SON FURGUN....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • TALEBE
    A-YI
    • 24 Ekim 2010
    • 1221

filozof16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merak ettiğimiz...herkesin konuştuğu konu...yabancı takası neden artmıyor....malı mı yıkacaklar üstümüze....
    sn.kuzu da bunu ifade ediyor...

gerçekten de 62 lere indi ....7-8 aydır...yatayda...
    bu endeks yabancı takası düşünce düşer...artınca artmaz mıydı...o halde şimdi niye takas artmadı...bu konuda fikri olan var mı....yalnız şu da bi gerçek...
    bazı hisselerde son 1 aydır....iyi alımları var...ancak...genel takası yükseltemedi...
    Aralık ayındaki "dolar 2.50 TL olacak...uçacak..kaçacak.." YERLİ lobisi..... Oradan İMKB'ye gelmiş, ilk hareketi başlatmış, bunun sonucunda da aylardır nakitte bekleyen borsacı KY de hisselere yönelmiş olamaz mı....?

Bu yükseliş, YERLİ AĞALAR'ın başlattığı bir operasyon olamaz mı..?

Saygılarımla
    talebe A-YI
    Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• manaw
      havacı
      • 28 Ekim 2011
      • 896

Şöyle bir şey olması muhtemel..

dow yatayda iken bizi aşağı bastıklarında sonraki yön yukarı olmuştu..
      şu an dow yatayda.. bizi yukarı basıyorlar... yön aşağı olabilir...

Saçma bir tespit gibi gelebilir ama uzun zamandır bütün hareketler ikili tuzaklarla oluyor.. Salıdan bugüne kadarki bütün hareketler tuzak olabilir..

6.4'ın altına gelmeden ve 7.0'nin üstüne çıkmadan birşey almak tehlikeli gibi bana göre.. testereye yakalarsa toşchakları tekmeleye tekmeleye döver...

marj çok geniş gibi görülebilir.. ama bir seansda 0.3 hareketler çok normal olduğu için canı ne zaman isterse yönü verebilir.. faizler de hala kötü değil.. bu da paradan yana olanlar için bir teselli.. şimdilik tabii... (Ayda minimum üç kademelik fiyat kadar faiz var)..

Yorum

• zamanlama
        Speedy Trader
        • 24 Mayıs 2007
        • 109

Borsa herkes Sort olmaya korktuğu zaman satış yer..Bu aralar herkes korkuyor..

Yorum

• EKaya
          Aktif
          • 19 Ağustos 2011
          • 270

A-YI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Aralık ayındaki "dolar 2.50 TL olacak...uçacak..kaçacak.." YERLİ lobisi..... Oradan İMKB'ye gelmiş, ilk hareketi başlatmış, bunun sonucunda da aylardır nakitte bekleyen borsacı KY de hisselere yönelmiş olamaz mı....?

Saygılarımla
          talebe A-YI
          en cok ihracatcilar yuksek kur istiyor...
          demek en buyuk LOBI.. ihracat lobisi

bir kelime ediyorlar...
          ne dediklerinin bilincedelermi merak ediyorum

Yorum

• k3r3m
            Aktif
            • 31 Temmuz 2011
            • 665

acaba.. dün düşündüğümü mü yapacak.. aşağı 1000 puan çakıp ordan 1000 puan daha aşağı.. tahminen 71,400'de mi kapatacak
            öyle olacağını düşünüyorum.. çünkü dünkü düşüşlerden farkı volume var bu defa... bakalım

ekleme:73,350 short
            "the invisible hand is visible...it is FED...."

Yorum

• zamanlama
              Speedy Trader
              • 24 Mayıs 2007
              • 109

Önce garantideki adamı düşüşe ikna etsinler sonra düşerler..Adamın şuanlık tahammülü yok..
              tek başına borsa..aşağı giderse hepsi beraber..herşey 3er kademe inse, garanti inmese..3er kademe inenler, geri çıkıyorlar..

Yorum

• süphan
                Aktif
                • 12 Temmuz 2011
                • 379

sn kuzu,

türkiyede deflasyon riskini nasıl görüyorsunuz

cevabınız için şimdiden teşekkür ederim

Yorum

• DoppelAgent
                  Katılımcı
                  • 25 Ocak 2012
                  • 151

A-YI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Saygılarımla
                  talebe A-YI
                  Yalan degil bir ay öncesine kadar ben de dolarlanip euorlasacaktim az kalsin. Allah kurtarmis. :081:Kararimi nasil oldu da degistirmisim. Simdi tamamen batmistim.
                  Yazdıklarım sadece beni bağlar. Kimse yatırım tavsiyesi olarak algılamasın. Ben kiiiim borsa kiiiim :)))
                  Ben lottoyu oğlum doğduğunda tutturmuşum. İyiki doğdun oğlum.

Yorum

• delidayim
                    Katılımcı
                    • 26 Mayıs 2009
                    • 214

yaw eskiden bi tombul parmak vardı,
                    bu akşamda öyle bi tombul parmak olsa.nostalji babında
                    yazdıklarım kendi düşüncelerimdir,yatırım tavsiyesi değildir.

Yorum

• filozof16
                      Katılımcı
                      • 10 Temmuz 2011
                      • 144

sn.kuzu...bir soru sorup çekilmek istiyoruz....
                      çeşitli yerlerdeki birçok analist kısa vade 60000 in üzeri yoktur...diyerek....satışa geçtiklerini söylüyorlar....
                      kendi analizleri ve sistemleri çerçevesinde yerden göğe kadar haklılar...
                      ancak....bu satılan malları kim alıyor....benim bildiğim borsalar halkın tasarruflarının emilmesi amacıyla kapitalist sistem tarafından kurulmuş araçlardır....
                      eee bu kağıtları şimdi KY.mı alıyor...detroite selamlar...
                      hiçbirşey göründüğü gibi değildir

Yorum

• kuzu
                        furuşan akıncı
                        • 11 Aralık 2008
                        • 13961

2012 yili ve borsalar....

OLUSMUS ORTAK KANAAT SU....borsalar gocecek.....2012 felaket olacak....herkes bu konuda hemfikir....

guzuda derki....hadi lem kerizzler....tam tersine cikacak....

peki neden guzu boyle dusunuyor....

1...soyulmus ve borclandirilmis devletlerin paralari UCMADI...BIRILERININ ELINDE BUNNAR...

2...Soyulmus ve borclandirilmis devletler iki guruba ayrilir...

2-a....parasi rezerv para olan soyulmus ve borclandirilmis olanlar....dolar...euro...yen...pound....

2-b....parasi rezerv olmuyanlar....

COZUM...

2-A....REZERV parasi olanlar batmaz...para basar ve verir...bu parayi alan bankalarda kolletaral olarak ulke bonolarini verir....avrupa bu ise basladi bile...

2-b....REZERV parasi olmuyanlar ise....DEVALUASYON YAPAR....turkiye gibi....

BU IKI COZUM DEVREYE GIRDIMI....GERIYE BI SORUN KALIYOR....

o sorun su....devletleri soyarak birilerinde toplanmis bu para...dolarda...euroda...yende ve poundda....

bu para tek seye bakar....DEGERINI YITIRMEMEYE BAKAR...SKENDER BU PARAYI ALDI...BUNUN DEGERLI KALMASINI ISTER....

oyleyse....rezerv paralar arasinda kararli bi denge kurabilirse....

2012 de....

bu kararli denge ile....SKENDER TUM PIYASALARI FISEKLER.....

buda soyle olur...2012 ilk uc ayda haberler iyice kotulesir ve fekat borsalar gidim gidim yuzde 25 cikar....kimse korkudan mala giremez bu donemde...ikinci uc ayda haberler iyilesir....herkes agir agir borsaya gelirken...ikinci yuzde 25 cikis olur ve MAL GENE YIKILIR....

tahmin ediyorum...tum basinda...tum forumlarda amerika dahil....BENDEN BASKA BUNA INANAN YOK SU ANDA.

26 aralikta yazdigim bu yorum butun yazdiklarimla tuttu....madde madde hepsini yaptilar...bizde deval dahil.

tl bazlida yuzde 25....dolar ve euro bazlida yaklasik yuzde 30 cikti...

bu ilk asama idi....simdi duzeltmesi gelmeli....yatay veya derin fibo 38 gibi....

bu duzeltmeden sonra....ikinci asama yuzde 25....imkb 100 de 68 000 de sonlaniyor....bu rakkami daha once baslik yaparak verdimki o zaman 48 000 e ilk indigimiz gundu...malda kalmis olanlar bosuna 48 000 de mali vermesinler....HEDEF 68 000....MARS MARSDI....Basligin adi...bakiniz arsivde var...

SIMDI O TOPIK DEVREDE....

bu yukaridaki 26 aralik yorumumu....teksey degistirebilir.....oda yunanin orderly olmuyan defaulltu....default orderly olursa CREDIT EVENT olusmaz ve CDS ler tetiklenmez....

ama....yunanli bacilarim ve kardeslerim....tepeleri atarda DEFAULT derlerse....ki mumkun...adamlara komiser atiyorlar....bizdeki duyunu umumiye gibi....yani bagimsizliklari gidiyor....

o zaman tekrar 48 000 lere ineriz....buralardan....bu subat sonu ve mart basi gibi olur....

degilse....68 000 de tekrar gorusuruz usaglar....

kuzudan.....sevgilerimle....
                        YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
                          furuşan akıncı
                          • 11 Aralık 2008
                          • 13961

sevgili FNT hocam....

bu topigide kilitle isi bitti....pazartesi kilitle....arkadaslar goruslerini yazsin....cevapliyim oyle.
                          YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
                            furuşan akıncı
                            • 11 Aralık 2008
                            • 13961

ve.....bu defaulttan su nedenle cok kuskuluyum....

bizdeki cikis duzelmesiz ve cok dik...sanki ACELELERI VAR GIBI....

graflara bakiniz...EGIM....korkunc dik...85 derece,....ne 2009 nede diger cikislar bu denli dikti....

teknik....

bu tur anomaly lerde ise yarar....kotu veya iyi bi haberin cikacagini....EGIM BILDIRIR....

teknikcileri goreve cagiriyorum bu konuda....

babo.....bunu yazardi...ve gorurdu....

ama...

bazi veletler....adama topigini kapattirdilar....

insanlar nankor....NEDE KOLAY BINDIKLERI DALI KESIYORLAR....

YERINE BEN YAZAYIM....teknikci beni sevmez....

usaglar.....

EGIM....85 DERECE.

Yorum

• kuzu
                              furuşan akıncı
                              • 11 Aralık 2008
                              • 13961

DUSUNUN....

yazdigim her yorum tutuyor....yuzde 95 cogunluk onayliyor ve tesekkur ediyor....

bi gurupta varki....sanki bu yorumlari ben yazmamisim gibi davraniyor....beni yoruyorlar...tuketiyorlar...enerjimi onlara cevap vermekte tuketiyorum...

acikcasi....

benim yerimde olsaniz....tek satir dahi yazmazsiniz....bu cok aci.

Yorum

• kuzu
                                furuşan akıncı
                                • 11 Aralık 2008
                                • 13961

uc kisiyiz su an....

.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information