FED 2014....DEFLASYON....AKILLI PARA....ve SON FURGUN....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • gemici
    Ne yazar...
    • 25 Mayıs 2009
    • 250

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ANA YORUMUM BELLI....2012 ILK YARI BORSALAR CIKACAK DEDIK....ARALIK 26 DA....CIKIYORLAR ISTE....

ilk dalga longduk....parayi aldik....duzeltme gelir diye short olduk...yatay duzeltme yapti ve kazigi yedik...bu kadar basit...********** bu normal...

ilk kolu....2008 martta kestim....buda ikinci kol kesmemdi...5 yil sonra...gerisi hep karla kapanis ve hepside bu forumda arsivde...

eeeeeee.....
    eee kol kesmişsin...........ben kol sevmem......... but lazım....bi zahmet................
    itibar puanı verenler karşılığını beklemesin......................ısrar halinde negatif ödeme yapılır.....................

Yorum

• EKaya
      Aktif
      • 19 Ağustos 2011
      • 270

filozof16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      sn.tnaaa28...çok haklı...herkesin bir yatırım tarzı var....biz mesela...sadece rakamlara bakarız...
      4ler 7 olur....16-17ler 28 olur....gibi ....bazı fikirlerimiz vardır....sonuçta...herkes farklıdır...
      burdada baslama
      inat ettin dimi oyle bir "fenomen" yaratacaksin ehehehe...

sonra merkur geri hareketi filen bilmem..

Yorum

• kuzu
        furuşan akıncı
        • 11 Aralık 2008
        • 13961

2012 yili ve borsalar....

OLUSMUS ORTAK KANAAT SU....borsalar gocecek.....2012 felaket olacak....herkes bu konuda hemfikir....

guzuda derki....hadi lem kerizzler....tam tersine cikacak....

peki neden guzu boyle dusunuyor....

1...soyulmus ve borclandirilmis devletlerin paralari UCMADI...BIRILERININ ELINDE BUNNAR...

2...Soyulmus ve borclandirilmis devletler iki guruba ayrilir...

2-a....parasi rezerv para olan soyulmus ve borclandirilmis olanlar....dolar...euro...yen...pound....

2-b....parasi rezerv olmuyanlar....

COZUM...

2-A....REZERV parasi olanlar batmaz...para basar ve verir...bu parayi alan bankalarda kolletaral olarak ulke bonolarini verir....avrupa bu ise basladi bile...

2-b....REZERV parasi olmuyanlar ise....DEVALUASYON YAPAR....turkiye gibi....

BU IKI COZUM DEVREYE GIRDIMI....GERIYE BI SORUN KALIYOR....

o sorun su....devletleri soyarak birilerinde toplanmis bu para...dolarda...euroda...yende ve poundda....

bu para tek seye bakar....DEGERINI YITIRMEMEYE BAKAR...SKENDER BU PARAYI ALDI...BUNUN DEGERLI KALMASINI ISTER....

oyleyse....rezerv paralar arasinda kararli bi denge kurabilirse....

2012 de....

bu kararli denge ile....SKENDER TUM PIYASALARI FISEKLER.....

buda soyle olur...2012 ilk uc ayda haberler iyice kotulesir ve fekat borsalar gidim gidim yuzde 25 cikar....kimse korkudan mala giremez bu donemde...ikinci uc ayda haberler iyilesir....herkes agir agir borsaya gelirken...ikinci yuzde 25 cikis olur ve MAL GENE YIKILIR....

tahmin ediyorum...tum basinda...tum forumlarda amerika dahil....BENDEN BASKA BUNA INANAN YOK SU ANDA.

bu yorumu 26 aralikta verdim...ne diyor once yuzde 25 cikacak.....sonra bi yuzde 25 daha....

bu yorumun ilk etabi yani ilk yuzde 25 cikis bugun tamamlandi.....
        YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
          furuşan akıncı
          • 11 Aralık 2008
          • 13961

gemici Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          kuzu bu alemin en birinci ileriyi görüp yorumluyan adamı..............ikinci ancak kuzunun %10 u ya olur ya olamaz.........................ikinci kim mi ..sensin................
          eee kol kesmişsin...........ben kol sevmem......... but lazım....bi zahmet................

bu dunya....senin gibiler olmazsa cekilmez lem.....butumu sana tutuyorum...ha ha ha
          YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
            furuşan akıncı
            • 11 Aralık 2008
            • 13961

simdi....teknik calismaya baslar artik....

sevgili TNAA....

euro ve tl bazli graflarda bu duzeltmeyi bulabilir....

Yorum

• kuzu
              furuşan akıncı
              • 11 Aralık 2008
              • 13961

simdi gordum....yeni koydu galiba....

bu ilk yuzde 25 cikisin....hem tl bazli....hem dolar bazli graflari ile....bu cikisa motor olan tl-dolar graflarini....

sevgili simurg un topiginde bulabilirsiniz....

Yorum

• k3r3m
                Aktif
                • 31 Temmuz 2011
                • 665

o zaman aklıma şöyle birşey geliyor sayın kuzu...
                bi %25 daha sokmaları için, özellikle ecb para bastığı için eur'unun çok da değer kaybetmemesi lazım bu teknik takılacağı süreçte.. hatta biraz yükselse hiç fena olmaz
                hah şimdi anladım galiba, neden parite'yi düşürmediklerini ;)

peki bu ilk 3 ayda beklediğiniz çıkışın 1 ayda gerçekleşmesi... garip değil mi, napıcaklar kalan 2 ayda... amaç çok daha yukarılar mı
                "the invisible hand is visible...it is FED...."

Yorum

• filozof16
                  Katılımcı
                  • 10 Temmuz 2011
                  • 144

bu arada....sattığınız kağıt gittiyse....yıllar önce bi abimizin söylediği sözü hatırlatıp....çekilelim....
                  bırak da biraz da senden alan kazansın....
                  hiçbirşey göründüğü gibi değildir

Yorum

• TALEBE
                    A-YI
                    • 24 Ekim 2010
                    • 1221

kuzu bu alemin en birinci ileriyi görüp yorumluyan adamı..............ikinci ancak kuzunun %10 u ya olur ya olamaz.........................ikinci kim mi ..sensin................

Ben mi..?...

Estağfirullah... Gemici abi...... Ben soru soran..... Sorularına cevap arayan....
                    bir garip...

talebe A-Yı 'yım....

O kadar....
                    Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• k3r3m
                      Aktif
                      • 31 Temmuz 2011
                      • 665

bugün skenderin neden tam MC'den sonra aşağı çaktığını anladım... tam o anda hiç kimse yukarı gideceğini düşünmüyordu artık.. o yüzden alış kademeleri bomboştu.. bunu vob30 grafiğindeki 5dka'lık garfiği incelerken gördüm
                      adam 500 puana yakın aşağı düşüyor ve bedavaya düşüyor nerdeyse(volume çok düşük).. çünkü algı acayip, herkes düşüşe oynuyor... bir sonraki barda ise hacim en yüksek, orda da artık sürü shortlamaya başlıyor ve skender karşılamaya başlıyor shortları...(hem volume artıyor hem de yavaş yavaş apsd artmaya başlıyor)

vay be... muhteşem zamanlama...
                      eğer tecrübeli olsaydım muhtemelen bunun tuzak olduğunu görebilirdim.. bir sonrakine artık
                      "the invisible hand is visible...it is FED...."

Yorum

• guneysu
                        Rize
                        • 01 Mart 2009
                        • 646

guneysu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        Skenderi .iktiret kuzum, beni dinleseydin yine kapmıştın parayı...

şimdi stratejik bir soru...

hisseler pahalandı, borsa coştu... elinden malı çıkaran çıkardı..

ya şorta geçtiler, yada daha aşağıdan mal almak için senetleri sattılar...

sen skender olarak nasıl bir skenderlik düşünürsün...
                        Skender tam düşündüğüm gibi yaptı..

Guzu'da detroid'e gidecek zamanı buldu..:040::040:
                        !!! !!!...' Yüzünü güneşe dönen insan gölge görmez.'....!!! !!!

""ĶőşēМę ĊēķϊŁĎįΜ... βįź ĐēĻįķąήĻįŷįž ĐũŽзή ĶāħРЄ""

Allah'ım çok paranın beni değiştirip değiştirmediğini öğrenmem için lütfen bana bir şans ver !

Yorum

• sonperde33
                          Kıdemli
                          • 03 Ağustos 2011
                          • 3010

Sn. kuzu amerikadan biraz izlenim aktarabilirmisiniz? Durumlar nasıl?

Geçtiğimiz cuma akşamı obama, (baba ile junior bush'u) oval ofise çağırıp fırça çekti diyorlar,
                          kardeşim siz ne yaptınız bu ekonomiyi ne hale getirdiniz diye...
                          bunları mahkemeyle tehdit edip şantaj yapmış, teksaslı çatlak cumhuriyetçinin seçimden çekilmesi ve kendisini desteklemeleri için,
                          bu kadar fütursuz isteklerin sebebi, obamanın bunların yediği naneler hakkında elindeki dosya baya sağlammış.

richard cordray denilen eleman kimdir?

Birde MF Global başkanı (büyük bir fon yöneticisi) yargılanıyor, sağlam yolsuzluk var diyorlar.
                          Bu herifte ayrıca 500 bin usd Obamanın seçim kampanyasına destek olacağını açıklamı,
                          sal beni salayım sana mantığı.
                          Gel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!

Yorum

• filozof16
                            Katılımcı
                            • 10 Temmuz 2011
                            • 144

merak ettiğimiz...herkesin konuştuğu konu...yabancı takası neden artmıyor....malı mı yıkacaklar üstümüze....
                            sn.kuzu da bunu ifade ediyor...

gerçekten de 62 lere indi ....7-8 aydır...yatayda...
                            bu endeks yabancı takası düşünce düşer...artınca artmaz mıydı...o halde şimdi niye takas artmadı...bu konuda fikri olan var mı....yalnız şu da bi gerçek...
                            bazı hisselerde son 1 aydır....iyi alımları var...ancak...genel takası yükseltemedi...
                            hiçbirşey göründüğü gibi değildir

Yorum

• hakanbakan
                              Katılımcı
                              • 18 Ağustos 2011
                              • 155

tüm forumdaşların kandillerini kutlarım

Yorum

• Tnaaa28
                                Analizci
                                • 18 Ağustos 2011
                                • 1334

hayırlı kazançlarınız olsun.. kandiliniz ve cumanız mübarek olsun...
                                " Yazdıklarım şahsi düşünceler, analizler ve yorumlarım olup yatırım tavsiyesi kapsamında değerlendirmeyiniz..."

Yorum

Working...
                                X

Debug Information