FED 2014....DEFLASYON....AKILLI PARA....ve SON FURGUN....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • gundwane
    Tecrübeli
    • 18 Ağustos 2011
    • 1922

dayan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Diğer köyde Ceday isimli bir arkadaş "Teknik puttur" demiş.
    Çok sevdim bu lafı...
    İşin özü nedir biliyor musun dostum..
    BURUN dur..

Koku almaktır yani..
    Borsada koku alamıyorsan..I ıh..

Borsa kumarhanedir..1 ay evvel cayır cayır satılan bankalar bugün kapış kapışsa bunun adı kumarhanedir..Ne değiştide alıyonuz ulen..

Teknik denen zamazingo ise borsa denen bu ne yöne gideceği belli olmayan deli dana kumarhanesine anlam ve önem katmak için bu işi çok fazla büyüterek önemli bir iş yapıyormuş çok bilgili dopdolu geziyor muş diğer insanlardan farklı imişcesine hava katmak isteyen bir grup insanın sarıldığı daldır..

Abi borsa mı oynuyorsun ya bırak bu işleri diyenlere ..Yok yok bu işler senin bildiğin gibi değil denilerek den bir takım teknik tabirler ile işi olabildiğinden daha karışıkmış gibi gösterme ...

Cem yılmaz ın gora filmindeki sahnesi gibi..
    Teknik tabirler kullanıyorum ki birşey bildiğin zannedilsin..

Borsa ucuzken al pahalı iken sattır bu kadar..
    Yada düşerken al çıkarken sattır..
    En temel tanımı budur..

Bizim KY düşerken satar (çünkü en tepede 100 olacak 200 olacak söylemleri eşliğinde satmamıştır) çıkarken de alır..Yine aynı söylemler yüzünden..

Yorum

• gundwane
      Tecrübeli
      • 18 Ağustos 2011
      • 1922

Bu bağlamda örneğini verdiğim Facebook zamazingosu BURUN dene organın bir ürünüdür..

Yorum

• k3r3m
        Aktif
        • 31 Temmuz 2011
        • 665

eyw.. gundwane hocam... teknikçi geçinen pek çok kişinin lafta teknikçi olduğunu ben de düşünüyorum, ama düşüncelerine değer verdiğim ve planımı ona göre yapmaya çalıştığım teknikçi ustalar var...
        bak kuzu ne demiş.. bir yerde

BORSA SPEKULASYONU...kismen teknik ve temel analize...sentimente...kumara....istatistiki bilgiye...panik ve tuzaklara baglidir....bunnarin tumunu birarada kullanirsan basari sansin artar...en azindan kaybetmexsin...
        BORSALAR...kucuk ve orta olcekli yatirimcidan buyuk olcekli yatirimciya para aktarma mekanizmalaridir...
        "the invisible hand is visible...it is FED...."

Yorum

• gundwane
          Tecrübeli
          • 18 Ağustos 2011
          • 1922

Borsaya yeni bulaşanlar (hatta uzun süredir içinde olanlarda bile bu duruma rastlanır işin mantığını felsefesini kapamamıştır adam) abi teknik analizde bir formül buldum , eee daha evvel bu formüle uygun hareket eden kağıtlar 1 e 3 yapmış ..ba ba ba....Bak şimdi bu formüle uyan bir kağıt var..ee.. 1 tl şu an ya en az 3 tl si var..(adam teknik analiz ile 3 tl yi bulmuş.)
          Burada su soruya verilen cevap ilginçtir..
          Baba aldın mı peki..
          Yok başka kağıtta pozisyondayım..
          Ulan boz gir işte 1 e 3 diyosun..Yok ..

Bir diğeride bir kağıt buldum süper haberidir..

Yahu kardeşim..

Hırsızlık gizli kapaklı yapılan bir iştir doğası gereği..Ama borsa bu hırsızlığın en aleni herkesin gözü önünde yapılanıdır..Burada senden büyük hırsızlar olduğu gibi senden küçükler de var..
          Seviyeyi bilmek gerek..Ben ne boyda bir hırsızım..
          Bunu bilmek içinde iyi bir burna sahip olman gerekir..

Babamın eski üni yıllığında acar bir öğrencinin anıları şeklinde komedi bir yazı vardı orada şöyle bi ifade vardı..
          a.. yeni bir kopya metodu buldum..Artık hiç bir sınavdan korkmuyorum..
          b.. Bahsettiğim yeni kopya metodu asistan tarafından zaten biliniyormuş..

Borsaya bazen basit bir pencereden bakmak önemlidir..Fazla bilgi de gereksiz sıcaklığa yol açar sigortaları attırabilir..

Yorum

• zamanlama
            Speedy Trader
            • 24 Mayıs 2007
            • 109

Adamın önünde daha hedefleri var..
            Endeks 60bin
            garan 7
            işc 4
            Sonra verirmi verir..Bu iş daha çıkmaması lazımla olsaydı adamın 59,5 a kadar gelmemesi lazımdı..
            Buraya geldi daha gitmez demek için hareketi yapanın kulağına sölemesi lazım..

Yorum

• EKaya
              Aktif
              • 19 Ağustos 2011
              • 270

gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Teknikçiler afaroz edecekler beni ama..

Böyle mini rallilerde de çalışmaz .

Arandin

Afaroz...
              uzerine katran dokup, tuye bulayip...
              Kaziga baglayip yakicaz OHA ehehehe...

Ara Rallilerdede calisir..
              Ama bir teknik analizcinin ac kurt gibi her dalgaya saldiracaginida sanmiyorum...
              her dalgada para yonetimi optimal olucak diye bir kaide yok..

amac her dalgayi yakalamak yerine, dalgayi olabildigince garantilemek...
              bence tabi...

Zaman veya fiyat ayrimi onemli...
              ya analiz fiyat bazlidir ya zaman bazli...

ben ikisi hakkinda ayni anda tutarli tahminde bulunulabilecegine
              dair "matematiskel" bir ispatla karsilasmadim...

yoksa kimse batmazdi degilmi...

Zigzaglarin periyotlari belli...
              Hedef zamanlarida belli..

Ama fiyati yaklasik soyliye bilirmisin ?

Diger taraftan fiyatin analizini yaptin...
              zamani surdurulebilir tutarlilikta belirte bilirmisin ?

orn..
              ISC... (grafiklerim adam gibi tek cati altina toplaniyor ah ki ne guzel)
              Kanal tabanindan sekti. zaman hedefi uc asagi bes yukari belli...
              sorun hangi dalganin periyodu devam etmekte..
              trendi degismesi icin 5 lira fiyatlarini gormesi gerek...

ama zamansal acidan sorun yok...
              bir tolerans dahilinde, o periyotta zirve yada dip gelicegini destekli bir sekilde "tahmin" edebiliyor..

KESINLIKLE MUTLAK TUTTURULMUYOR... sende gelmis o mega iddali kisilerin referansiyla sovup sayiyorsun... Yan emi kazikta eheheh

mutlak istiyorsan bear_bull un piramidinin "sana uyanini" yaparsin... tek "allahin emr"i kazandiran yontem o Ayiligi biraz riskli ama bogaligi 100% garanti.. (bekliyecek zamaninda, paranda, portfoy capinda varsa)

para parayi ceker..
              boyu nekadar buyukse okadar ceker..

kisa yoldan para vururum diyende bugun vurur 2 yil sonra vurulur..

Yorum

• k3r3m
                Aktif
                • 31 Temmuz 2011
                • 665

diğer köyü hiç beğenmedim... yine herkesin algı short
                vay be... benim de short... ama apsd bunu desteklemiyor... bu işte bir terslik var
                o yüzden tüm shortları kapattım

Yorum

• akçaağaç
                  Seyirci Üye
                  • 16 Ağustos 2011
                  • 56

k3r3m Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  diğer köyü hiç beğenmedim... yine herkesin algı short
                  vay be... benim de short... ama apsd bunu desteklemiyor... bu işte bir terslik var
                  o yüzden tüm shortları kapattım
                  neden kapattın?kendinle çelişmekten mi korkuyorsun?haklı çıkacakmışsın gibi bir hissim var..

Yorum

• Tnaaa28
                    Analizci
                    • 18 Ağustos 2011
                    • 1334

Stratejistlerin "ayı piyasası" tahmini tutmadı

2012'in başındaki ralliyi öngörememiş olan küresel stratejistler düşüş beklentilerinden vazgeçmeye başladı

02 Şubat 2012 Perşembe 13:02

Hisse senetlerinin 1994'ten bu yana en iyi başlangıcını yapması ve gelişen piyasa paralarındaki yüzde 7 değerlenmesinin ardından en büyük bankaların stratejistleri ayı piyasası tahminlerinden vazgeçiyor.

Yatırımcılarda "tedbirli" davranmaları konusunda uyarı yapmasının yalnızca 2 hafta sonrasında UBS AG'nin baş ekonomisti Larry Hatheway, küresel hisseler ve yüksek getirili tahvillerdeki tavisyesini yükselterek, hata yapmış olduklarını ancak hâlâ geç olmadığını söyledi. Royal Bank of Scotland Group Plc. ve Societe Generale SA'nın küresel piyasalar stratejileri müdürü Benoit Anne de gelişen ülkelerdeki tahminlerinin de yanlış çıktığını söyledi.

MSCI Dünya Endeksi Ocak ayında yüzde 5.7 yükselerek, Avrupa'daki borç krizinden ötürü ilk yarıda kayıp öngörmüş olan Bank of America Corp., Goldman Sachs Group Inc. ve Barclays Plc'nin stratejistlerini şaşırttı. Hisse senetlerindeki ralliyi öngörebilmiş olan JP MOrgan Chase&Co. ise ABD konut piyasasındaki ilerlemelerin sürdüğü ve Çin'in kredi kontrollerini, büyümeyi teşvik edici şekilde gevşetmesi hâlinde bu yükselişin devam edeceğini söyledi.

Geçtiğimiz yılın sonunda herkesin düşüş beklentisi içine girdiğinin altını çizen Bank of America'nın teknik ve piyasa analisti olan ve 27 Aralık'tan S&P 500 Endeksi'nde ilk yarı için yüzde 15 düşüş öngörmüş olan Mary Ann Bartels, 31 Ocak'taki açıklamasında "piyasanın yükselmekten başka çaresi yoktu" dedi.

BLOMBERGHT.COM
                    " Yazdıklarım şahsi düşünceler, analizler ve yorumlarım olup yatırım tavsiyesi kapsamında değerlendirmeyiniz..."

Yorum

• k3r3m
                      Aktif
                      • 31 Temmuz 2011
                      • 665

stres oldum hocam.. mantıklı düşünememeye baladım.. tekrar mantık gelene kadar kenardayım
                      dün ve bugünle beraber biraz kar ettim... biraz da fazla özgüven geldi... bu duygu çok kötü bir duygu...
                      kenardayım

Yorum

• Tnaaa28
                        Analizci
                        • 18 Ağustos 2011
                        • 1334

Dünyadan Türk ekonomisine bakış nasıl ?

Wall Street Journal, “Türkiye’nin Merkez Bankası haklı mıydı” sorusuna yanıt aradığı analizinde, Türk ekonomisine ilişkin, “Rakamlar kesinlikle pembe gibi gönünüyor” diye yazdı.

02 Şubat 2012 Perşembe 14:41

Türk ekonomisine ilişkin son rakamların “pembe” bir tablo çizdiği belirtilirken, alışılmamış bir politika izlediği için tartışma yaratan Merkez Bankası’nın haklı olabileceği yorumları yapılıyor. Wall Street Journal gazetesi, “Türkiye’nin merkez bankası haklı mıydı” sorusuna yanıt aradığı analizinde, “Rakamlar kesinlikle pembe gibi görünüyor” dedikten sonra, “Bu durumda Başkan Erdem Başçı, şömine üstünde Nobel ödülü için yer açmaya başlamalı mıdır? Hayır, henüz değil” diye yazdı.

ABD’nin borsa ve iş çevrelerinin gazetesi Wall Street Journal, “Türkiye’nin Merkez Bankası Haklı mıydı” başlığını kullandığı analizinde “dünyanın en az alışılmış para politikası”nın mimarı olan Merkez Bankası’nın son bir yılda “çok eleştirildiği”ni, derecelendirme kuruluşlarınca cezalandırıldığını, kıs kıs gülen uluslar arası iktisatçıların birçoğunun girişiminin kötü biteceğini söylediklerini” kaydetti.

“VERİLER, KİLİT DENGESİZLİKLERİN İYİLEŞMEKTE OLDUĞUNU GÖSTERİYOR

Ancak verilerin, ekonominin kilit dengesizliklerin iyileşmekte olduğunu gösterdiği için piyasada birçok kişinin Türkiye’nin politika belirleyicilerinin haklı olabileceğini düşünmek zorunda kaldığı belirtilen analizde bu çerçevede liranın değerlendirmesini, hisse ve tahvilin toparlandığının yanı sıra dış ticaret açığının Aralık ayında gerilediğini, bunun da hızlı büyüyen Türk ekonomisinin yeniden dengelenmekte olduğunu kanıtladığını yazdı.

“MORGAN STANLEY: MERKEZ HAKLIYDI”

WSJ, Merkez Bankası’nın “tartışmalı hareketleri”ne destek veren, Morgan Stanley’deki ekonomistlerin, son gelişmelerin Banka’nın haklı olduğunu kanıtladığını söylediklerini belirterek “Bu durumda Başkan Erdem Başçı, şömine üstünde Nobel ödülü için yer açmaya başlamalı mıdır? Hayır henüz değil” ifadelerini de kullandı.

“MERKEZ’İN POLİTİKASI, BİR AY ÖNCESİNE GÖRE ÇOK DAHA ZEKİCE GÖRÜNÜYOR

Merkez Bankası’nın politikasının sadece bir ay öncesine göre “çok daha fazla zekice” göründüğünü belirten gazete, “Ancak birçok analist, geçen yılda (liranın) yoğun satışlara katkıda bulunan dengesizliklerin henüz yok olmadığı uyarısını yapıyor” dedi.

Gazete ayrıca, Türk ekonomisinin “zayıf noktası” olarak nitelendirilen cari açığın hala yüksek olmayı ve büyük ölçüde spekülatif kısa vadeli yatırımlarla finanse edilmeyi sürdürdüğü, bunun da ekonomiye risklere açık bıraktığı yorumunu yaptı.

“ZAYIFLIKLAR, HALA MERKEZ’İN POLİTİKASINI RAYDAN ÇIKARTABİLİR”“ZAYIFLIKLAR, HALA MERKEZ’İN POLİTİKASINI RAYDAN ÇIKARTABİLİR”

ABD’li gazete enflasyonun yüksek olmaya devam ettiğini, Avrupa’daki finansal krizin bulaşma riskinin ılımlaşmış olsa da “açık bir tehlike” olmayı sürdürdüğünü savunduğu analizde, hep birlikte bu zayıflıkların, hala Merkez Bankası’nın “alışılmamış politikayı raydan çıkartabileceği”, bunun da büyümeyi altüst edebileceğini ve hissiyatın olumsuzluğa dönüşmesi halinde sert bir inişe zorlayabileceği” uyarısını da yaptı.

Morgan Stanley’in Pazartesi günü yayımladığı bir notta Türkiye’nin, “hissiyat dibe vurması halinde sermaye akımlarında meydana gelebilecek ani bir değişikliğe en açık yükselen piyasalardan biri olduğu”nu söylediğine dikkat çekildiği analize şu sözlerle son verildi:

“Küresel güven yüksek olduğu bu günlerde Türkiye’nin merkez bankası, giderek piyasadan daha akıllıca hareket etmiş olabileceği gibi görünse de temel konulara, politika öncelliklere ve dış risklere ilişkin kaygılar, şampanyayı patlatmak için henüz erken olduğu anlamına geliyor.”

milliyetfinans
                        " Yazdıklarım şahsi düşünceler, analizler ve yorumlarım olup yatırım tavsiyesi kapsamında değerlendirmeyiniz..."

Yorum

• k3r3m
                          Aktif
                          • 31 Temmuz 2011
                          • 665

eh... 2kg olmayınca, olmuyormuş ;)
                          bakıcaz artık öküzün trene baktığı gibi

ekleme: hormonal dengesi bozulmuş bir ayı olarak(pişmanlık) fikrim şudur: pozu kapatırken şunu düşündüm
                          eğer, aşağı 1000 puan giderse(71,400), orda millet long açar mı? bence evet. o zaman daha da aşağı gider. yani az sayıda kalmış ayı'nın biraz kazanmasına müsade eder, nasıl olsa sonra geri alacak onlardan o parayı...
                          fakat ardarda iki gün boyunca, 2500, 3000 puanlık ters hareketler yapmış artık bugün yapamaz o işi dedim o yüzden aşağı gitmez dedim..

2. hemen MC'den sonra böyle bir hareket yapması gün içinde çok fazla hareket yapma imkanı sağlayacak...
                          malum, düşüşler çok ani olur ve düşene kadar herkesi (önce benim gibi sabırsız ayıları) bıktırır sonra düşer... o yüzden bugünkü yığılmaların olduğu seviyeye kadar tekrar çıkış olabilir

ekleme2: çelişkili şeyler yazmışım, harbi denge bozulmuş

ekleme3: harbi öyle olmuş, 71,400'e gelince... hemen longçular türemiş veya shortçular kapatmışlar shortlarını... bu borsa'da hep bu artık olmaz dediğim şey oldu.... mesela bugün de sağlam düşüş olabilir mi

Yorum

• regedit1
                            Seyirci Üye
                            • 23 Eylül 2009
                            • 50

S.a. Sn. Kuzu ve tüm değerli forumdaşlarım,

Şimdi duruma baktığımızda, skender'in, büyüğümüz Kuzu da dahil olmak üzere,

her tarafta bir düşüş algısı oluşturmakla beraber

korkuyu verip aşağı salar gibi yaptığını görüyorum

aynı hırçın bir at gibi...

silkeleye silkeleye.. yavaşça.. istifini bozmadan...

gel gör ki ameriganın yeşilliğinde kıpraşma yok!

agam hedefine henüz ulaşmamış gibi sanki

her ne kadar yukarlara daha da gideceğine inan(a)masak da, yoksa diyor insan?

skender bilir, mal sağlam zati psikolojiyi de çözmüş kitabını okutuyor

naçizane görüşümdür

Selam ve saygılar ile,
                            Last edited by regedit1; 02 Şubat 2012, 15:54. Sebep: imla

Yorum

• k3r3m
                              Aktif
                              • 31 Temmuz 2011
                              • 665

tespitlerim doğru, noktasal atışlar doğru ama işte o parçaları birleştirmede(satranç gibi) çok amatörlük var hala...
                              ve en önemlisi, poza girip oturmak...

takipteyiz sayın kuzu

ekleme: bugünkü hareket için, satrançta 9 hamle sonrasını görmek gibi birşey gerekiyordu sanırım...

Yorum

• sonperde33
                                Kıdemli
                                • 03 Ağustos 2011
                                • 3010

Türk hava yolları çıldırdı artık,
                                rakipleri batıyor, küçülüyor,
                                dibinde kadar coğrafi avantaj,
                                rakiplerine göre düşük maliyet ve büyüme stratejisi,
                                dehşet bir düşüş sonrası gelen aşırı ucuzluk, bilançoda birde kar olursa ,
                                oy oy oyyy

sanırım bunun adı çatır çatır yükseliş trendi.
                                Gel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!

Yorum

Working...
                                X

Debug Information