Fibonacci Seviyelerine göre Bovespa ile imkb aynı noktada gözüküyor

kuresel ekonomi ve turkiye....
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
-
-BASBAKAN RECEP TAYYIP ERDOGAN, ''SU ANDA FAIZ LOBISININ CALISMASI, ATAGI
VAR. FAIZ LOBISINE KARSI DA GEREKLI KOSELI, SERT CIKISLARI YAPACAGIZ. CUNKU BIZ
FAIZ LOBISINI BU KADAR RAHAT CALISTIRAMAYIZ. FAIZ LOBISI NE KADAR ACIMASIZ
CALISIRSA BU ULKEDE TUKETICI DURUMUNDA OLAN VATANDASIMIZIN HARCAMADAKI IMKANLARI,
SATIN ALMA GUCU DE O KADAR AZALACAKTIR. YATIRIMLAR NOKTASINDA DA GIRISIMCI
YATIRIMINI AZALTMAK DURUMUNDA KALACAKTIR'' DEDI.
söylediğiniz şey... kol bükülüyor işte... canı yanan.... ekrana çıkıp konuşacaktır
2-3 gün önce başçı, gerekirse faiz'i 10 katına çıkartırız gibi uçuk bir beyan verdi... şimdi de başbakan böyle konuşuyor. ilginç.
kutero'nun grafiklerinde de açıkça görülüyor son 1 ayda
dow yatay yukarı
dax yatay
biz aşağı"the invisible hand is visible...it is FED...."
Yorum
-
SEVGILI KAPTAN....
buyuk bi hizmet veriyorsun....allah razi ossun senden ve senin gibilerden....
cok uzuluyorum bu durumlara bende....ama yapilacak bisey yok....hizmet ediyorsun...cirpiniyorsun....bosa gidiyor.YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
Forumlardan çok şey öğrendim..Hala da öğreniyorum..
Sağolsunlar bildiklerini esirgemediler bizlerden eski kalemler/tüfekler..
Bende öğrendiklerimi aktarmaya çalışıyorum yeni başlayan arkadaşlarımıza..
Bilgi paylaşıldıkça güzeldir çünkü..İhtimal dahilinde olan hiçbir şey gözardı edilemez..
İhtimal dahilinde olan her şey için tedbirli olmak gerekir..
[SIZE=3][I][FONT=Comic Sans MS]Grafiklerimi toplu halde görmek için[/FONT][/I] [/SIZE]:
[url]http://kutero.blogspot.com/[/url][COLOR="#000000"][/COLOR]
Yorum
-
buyur....
bu topik....1.5 gunnuk....ama 8915 okuma almis...ustelik forum uye olmuyana kapali....demek ki herkes gelip okuyor...
ben onlara yaziyorum....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
Kaos, sadece Türkiye siyaseti ile ilgili değil...
Mesela Hürmüz olayı...Oradan da kaos çıkar. 2006 veya 2007'de kısa süreli bir petrol sıkıntısı olmuştu. Çin'in Suudilerden parasını ödeyerek aldığı petroller, petrol tankerlerine yüklenip, Çin'e doğru yola çıkmışken, telsiz emriyle Abd'ye yönlendirilmişlerdi.
O tarihte Çin, parasını ödediği petrolü alamayınca, Çin'de heryer birbirine girmişti. Hatta Çin'deki karışıklık, Tv lerde haber olmuştu.
Abd, Çin'den parasını %10 değerlendirmesini istiyor. Çin, penceresinden bakıldığında imkansız görünüyor.
İşte tam bu noktada Hürmüz gerilimi devreye giriyor. Şayet burada Abd ve İran kontrollü bir tepişme yapar ve Hürmüz kapanırsa, mesela 1 ay kapalı kalırsa, Çin için felaket olur. Çin'de insanlar birbirini yer. Çünkü, Çin'e giden petrolün neredeyse tamamı Hürmüz'den geçiyor.
Hiçbir yaptırım olmadan Çin'e, paranı %10 değerlendir deseniz, adamların umurunda olmadığı gibi, bunu söyleyenle dalga da geçerler. Mesela Timothy Geithner, galiba geçen ay Avrupa'daydı, Ab'ye bazı tavsiyelerde bulunmaya kalktı, hiçde kibarca olmayan alaylı bir şekilde, kendi işine bakmasını söylediler.
Bakın, Timothy şimdi Çin'e gitmiş.
Bildiğim kadarıyla, Timothy, Abd Savunma bakanı değil, Hazine Bakanı...ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner'in Pekin'i ziyaretinden önce açıklama yapan, Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Cui Tiankai, Çin'in ticari ilişkileriyle İran'ın nükleer programının birbiriyle bağlantılı olmadığını, nükleer programı nedeniyle İran'a uygulanan yaptırımların tek başına sorunu çözemeyeceğini belirterek, sorunun görüşmeler yoluyla çözelmesi çağrısında bulundu.
Şimdi, Timothy Çinlilere ''paranızı %10 değerlendirin, yoksa Hürmüz'ü kapatırız'' dese, acaba Çinliler ne der?
En azından Avrupalıların yaptığı gibi dalga geçip, gönderemezler, ciddiye alırlar.
Yani buradan da bir kaos çıkabilir.
Lafın kısası hisse senedinde durmak, akıllı insanın yapacağı iş değildir.
Altın'da durulabilir...
Yorum
-
Benim bildiğim 750 milyar dolarlık bir ekonomi idik..
Dolar 1.5 lerde iken..
Yani 1.15 1.2 trilyon tl lik bir ekonomiyiz diyelim..
Dolar 1.9 oldu
Şimdi 630 milyar dolarlık bir ekonomiyiz..(Ya büyümemiş miydik..
)
Aaaaammmmaaa..
Cari açık zaten dolar üzerinden..
105 civarı bir cari ile yılı bitirirsek
Yüzde 16 lık bir cari rakamı karşımıza çıkıyor..
Benim bildiğim iktisat biliminde bu oran max yüzde 8 dir..Yanılıyor muyum..
Bizi satmalarının en büyük nedeni budur diye düşünüyorum..
Tabi bunun ucu tl nin değer kaybı..Buna bağlı enflasyonist baskılar..Buna bağlı gittikçe artan piyasa reel faizi..
Bankaların karlarında erime..haa
Biz dow da değiliz..
IBM ile chevron mcdonalds caterpillar gibi banka dışı yüksek ağırlığı olan firmalarımız da yok..
Baknız dow jones de ki hisselerin ağırlıkları..
BAC a dikkat buyurun..
Birde bizdeki u30 a bakın..
Bizde kaç banka var DJI30 da kaç banka var..
Bizde kaç teknoloji var onlarda kaç teknoloji hissesi var..
O yüzden ABD de bankalar zor durumda olmasına rağman DJI halen 12000 lerin üstünde..IBM mcdonalds gibi firmalar 2007 zirvesinin çoook üstündeler..
Kısacası bankalar kar yazar..IMKB yürür..Bankalar kar yazamaz IMKB durur..
Şimdi buradan 70.000 e neden gidelim..
Bankalar bilmediğimiz yeni bir kar yazma metodumu geliştirecekler..
tcell in pazar payı 2 katına mı çıkacak da 20 tl olacak..(gerçi pazar payı 2 katınada çıksa o katır gitmez bi yere..:081
holdingler mi patlayacak..
tüpraş artan petrol fiyatları ile ( ama dur bu genel ekonomiye ters bu hiç olmadı )
başka ne kaldı..
not artışıııııı..
Bak bu olabilir..
Yoksa yüzde 16 lık cari açık ile yükseliş beklerken düşüş olmasın..
Elimizi çabuk tutup cari yi düşürmemiz lazım..Bunuda doları yükselterek yapıyoruz..
Ama yukarıda örneklediğim gibi elimize fazla bişi geçmiyor..Çünkü dolar bazlı küçülüyoruz bu sefer..
Yorum
-
Dünyadaki paranın elini eteğini çekmesini geçtim avrupa nın gittikçe sıkışması pariteyi sert vurur..
MB istediği kadar müdahele etsin dolar 2 tl psikolojik direncine geldi mi işler çok sarpa sarmaya başlar..
2 tl üstünde ne oluyoruzz yaygarası artar..
En son elektrik ihalelerinde paralar bulunamadı..
Son köprü ihalesi sıfır çekti..
Kümaş ihalesi oldu..Yabancı ilgisi süper dendi evvelden..Bugün ne görelim ne yabancısı... biz bizeyiz..
Bunların haricinde..
Olası bi iran-israel gerginliği..
Olası bir hürmüz krizi..
Buna bağlı petrol fiyatlarında füzeleme..
Olası bir bize has siyasi kriz..(öyle ya son fitch raporunda da siyasi krize atıfta bulunulmuş "amannn " denmişti..Bunu kimse irdelemedi ama benim gibi pimpirik li borsacılar bi yane not ettiler..)
Evet şimdi IMKB çıkacak diyenlerin argümanlarını dinliyelim..
Yorum
-
amerikada....bankalar bilancolari var....bunlarin iyi gelmiyecegi beklentisi hakim....yanieldeki ucun yarin songun....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
bugunde yazdigim gibi....kisa dalgalar halinde...yukari ve asagi....20 gun bu bolgede kaliriz....YATAY....TESTERE....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
Yorum