kuresel ekonomi ve turkiye....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • guneysu
    Rize
    • 01 Mart 2009
    • 646

Svg VOLVO kardeşim,

kuzu'yu tanımam, sadece forumlardan yazılarını okuduğum biridir..

Sen benim kardeşim gibisin, her şeyini bilirim...

ama bu kaos konusunda sana katılmam mümkün değil..

Borsa terimiyle kaos vardı, ve dün gece başbakanın konuşmaları ortalığı düzeltmiş gözüküyor şimdilik..

kaos'ta kuzu parasını çeker usa'ya götürür, götüremeyen, borsadan çeker ne yaparsa yapar..

bu konuda anlayamıyorum yazılanları...

kuzu'nun hatası yokmu var.. parayı alamazsınız bankadan dedi.. Bu güne kadar olmadı öyle bir şey Türkiye'de, olacağınıda sanmıyorum..

Darbe olursa ki, ihtimal dahilinde değil... başka her türlü para güvendedir..
    !!! !!!...' Yüzünü güneşe dönen insan gölge görmez.'....!!! !!!

""ĶőşēМę ĊēķϊŁĎįΜ... βįź ĐēĻįķąήĻįŷįž ĐũŽзή ĶāħРЄ""

Allah'ım çok paranın beni değiştirip değiştirmediğini öğrenmem için lütfen bana bir şans ver !

Yorum

• kuzu
      furuşan akıncı
      • 11 Aralık 2008
      • 13961

evetttt...

simdi sirada....amerikadaki banka bilancolarinin 4 cu ceyrek....durumlari var....bu hafta....bunlarda onemli salinimlara gebe....
      YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• guneysu
        Rize
        • 01 Mart 2009
        • 646

abc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        kaostan çıktığımıza göre 2012 ilk 6 ay için borsa öngörün %50 yukarı mıdır?
        buna cevap verebilecek bir kişi dahi bulamazsın, değil kuzu, merkez bankası başkanı bile cevap veremez..

Eski G. Kurmay başkanının tutukluluğu kalkmaz, yüce divanda yargılanmasına izin vermez ise mahkeme..

Al sana Bir KAOS daha...

günlük yaşamaya başladık bu aralar...

benim görüşümdür.. yatırım tavsiyesi değildir... beni bağlar.....
        !!! !!!...' Yüzünü güneşe dönen insan gölge görmez.'....!!! !!!

""ĶőşēМę ĊēķϊŁĎįΜ... βįź ĐēĻįķąήĻįŷįž ĐũŽзή ĶāħРЄ""

Allah'ım çok paranın beni değiştirip değiştirmediğini öğrenmem için lütfen bana bir şans ver !

Yorum

• kuzu
          furuşan akıncı
          • 11 Aralık 2008
          • 13961

aynen...guzel ozetledi....kisa dalgalara oynayacagiz....
          YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• k3r3m
            Aktif
            • 31 Temmuz 2011
            • 665

1000 puanlık yani
            "the invisible hand is visible...it is FED...."

Yorum

• AYGULL
              Yeni Üye
              • 19 Ağustos 2011
              • 27

Sabah bende alabirdim. Özelden dün gece Sn. KUZUYA yazmıştım. Saat 16 kadar sayfada 14 kişi bekliyordu. Akla gelen ters bir durummu var diye endişe ettim. Sabah belliydi piyasanın artı olacağı. Sn. Kuzu , Bu kadar kasmaya , ne gerek var. O zaman topiğe değil özelden de yazabilirdiniz saat 3 de bekle bir haber yazacam diye. neyse. Ben şahsım adıma yazıyorum , burada rica , lütfen diyerekten bir kaç satır açıklama bekledim. Saat 4 den sonra ,aldık ,sattık ..olan olduktan sonra bana ne. Bende 20 yıldır ilgilenirim. Bankacıyım. Borsa eski borsa değil. Bu işin kuralını daha iyi bileni , okuyanı bulunca haliyle insan faydalanmak istiyor. Global konjukturda ,siyasi, ekonomi de her konuda gerçekten fazlasıyla bilgilisiniz. Bunun için sizin topiğinizdeyim. Yoksa geyik yapmak, vakit geçirmek için değil. Kusura bakmayın , düşüncelerimi yazdım. Böyle... Sellamlarımla..

Yorum

• kuzu
                furuşan akıncı
                • 11 Aralık 2008
                • 13961

bovespa 60 000 su an....bizimde orada olmamiz gerekir....duzelirse durum....

Yorum

• k3r3m
                  Aktif
                  • 31 Temmuz 2011
                  • 665

neden korelasyon olsun ki sayın kuzu?
                  onlar cari fazla veren bir ülke..
                  uçak ürettiklerini de biliyosunuz herhalde, ve otomobil... ve petrol çıkıyor... ve kahve...
                  yani
                  bir ara onlarla korelasyon yakalamışız diye(ki sanırım iç dinamikler nedeniyle) neden öyle bir şey ümit edelim?

Yorum

• sadrazam
                    optimist
                    • 21 Mayıs 2010
                    • 228

-Kargalar sürüyle, kartallar yalnız uçar...

Yorum

• kuzu
                      furuşan akıncı
                      • 11 Aralık 2008
                      • 13961

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      once 2011 sonu itibari ile turkiyeye bakalim....

turkiye ekonomisi eski kurla 750 milyar dolarlik bi ekonomi....bu ekonomide cari acik yuzde 10....

ve kurlar yukseliyor buna bagli enflasyon yukseliyor...ve turk halkinin satinalma gucu dusuyor...

merkez...enflasyonu dizginlemek ucun kura furuyor ama nafile....hem kur cikiyor hemde enflasyon....

ithalata dayali bir ihracatimiz var...ithal etmezsen ihracda edemiyorsun...montaj sanayii yani....

evet dogrudan yabanci sermaye geldi...ama nereye geldi...uretime degil...

neye girdiler....

banka aldilar...finansal piyasalara girdiler...parekende sektorune girdiler....ve telefona girdiler...

girdikleri bu alanlar....TUKETIMI POMPALAYAN VE URETMEYEN ALANLAR....

yani bizi pazar yaptilar....verdiler krediyi bankalarla...aldik parekendeyi....aldik telefonu...aldik otomobili aldik evi....

VE CARI ACIK TAVAN YAPTI....KRIZ YUZDESI 9 DUR...BIZDE 10.....

SU ANDA NE OLUYORDA DOLAR CIKIYOR....

1...YABANCI YATIRIM KARINI YURT DISINA TRANSFER EDIYOR VE NORMAL BU....

2....BANKALAR ALDIKLARI KREDILERIN YILLIK FAIZINI ODUYORLAR VE NORMAL BU....

3...BORSAYA VE BONOYA GELMIS PARA YILLIK KARINI TRANSFER EDIYOR BUDA NORMAL....

emmmeeee....

her ulkede olan bu 3 normal seyin bizde 2011 yillik tutari....10.5 milyar dolar yuvarlak...

merkez bunu oduyor....cunki eski yillarda bu sicak para girisi ve dogrudan yatirimla oluyordu....simdi ikisede kesildi....cunki avrupa kaynakliydi bunnar....avrupa ise krizde veremiyor artik.....

bu 3 kalem yillik karlar eski yiollarda soyleydi....

2005.....9.5 milyar dolar....

2006.....8.8......

2007....13.2.....

2008.....15......kriz yili bu....

2009.....13.3......

2010.....9.5......

2011......10.5 bu yil odenen....

toplam kar transferi.....79.8 milyar dolar....ve cari acikta asagi yukari bu kadar simdi.....
                      k3r3m Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      neden korelasyon olsun ki sayın kuzu?
                      onlar cari fazla veren bir ülke..
                      uçak ürettiklerini de biliyosunuz herhalde, ve otomobil... ve petrol çıkıyor... ve kahve...
                      yani
                      bir ara onlarla korelasyon yakalamışız diye(ki sanırım iç dinamikler nedeniyle) neden öyle bir şey ümit edelim?

bu topigin basinda bu yazi....biseyi anlatiyor....

neyi....

kredi derecelendirme kuruluslarinin turkiye ye takinacagi durumu anlatiyor...cari yuzde 10 GSH DIYOR...

gidin bigpara yi okuyun....ne diyor....kredi derecelendirme kuruluslari macardan sonra turkiyenin notunu indirecek dedikodulari var diyor....

bu topigi actimki bunnari tartisalim....

Yorum

• k3r3m
                        Aktif
                        • 31 Temmuz 2011
                        • 665

işte o oran, kol bükme rakamı değil mi?
                        kol büküldü mü ki, fırlayalım gidelim?

Yorum

• kuzu
                          furuşan akıncı
                          • 11 Aralık 2008
                          • 13961

yapmamiz gereken....kuteronun toplu grafiklerine bakmak....ne kadar kopuyoruz digerlerinden...ve neden....

biz skenderle furusuyoruz....birbirimizle degil....akilli olmaliyiz...enerjimizi bos islere degil...bu islere bosaltmaliyiz.....

Yorum

• boş
                            Aktif
                            • 02 Aralık 2008
                            • 253

Yorum

• KUTERO
                              Beybaba
                              • 19 Temmuz 2007
                              • 437

kuzu, eyvallah..

ahhh ahhh.. :040:

Aramızdaki didişmeyi bir bırakıp, birlik olabilsek..Güç birliği yapsak..
                              Herkes az-çok anladığı konuları masaya yatırsa..Harmanlasak hep beraber..
                              Rotamızı gelen fırtınadan açık geçecek şekilde çizsek..
                              Salimen hasarsız varsak gideceğimiz limana..

ahhh ahhh..:040:

Bu arada bazı korelasyonlar..

İhtimal dahilinde olan hiçbir şey gözardı edilemez..
                              İhtimal dahilinde olan her şey için tedbirli olmak gerekir..

[SIZE=3][I][FONT=Comic Sans MS]Grafiklerimi toplu halde görmek için[/FONT][/I] [/SIZE]:

[url]http://kutero.blogspot.com/[/url][COLOR="#000000"][/COLOR]

Yorum

• kuzu
                                furuşan akıncı
                                • 11 Aralık 2008
                                • 13961

boş Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

EVETTT bos....bak oraya dax a....ve neden almanyanin eksi faizle bonolari kapis kapis oldu gor...

ve bizde bono faizi yuzde 11.....ama kaciyorlar....NIYEKINE....

EKSI FAIZ...adam parasini alman bonosuna koyuyor...bide ustune para veriyor....NIYEKINE....

Yorum

Working...
                                X

Debug Information