kuresel ekonomi ve turkiye....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • kuzu
    furuşan akıncı
    • 11 Aralık 2008
    • 13961

bu anayasaya gore....turkiye cumhuriyetinin tepesinde uc kisi var.....

cumhurbaskani....

basbakan....

genelkurmaybaskani....

bunlardan sonuncusu teror orgutu kurmus onu yillarca yonetmis...yonetirken...mevcut cumhurbaskani ve basbakanda bu teroristi genel kurmay baskani yapmis ve birliktede turkiyeyi yonetmis ve tum sirlarini paylasmislar.....

BU HABER BASITTI MI YAW.....borsa bununla yikilmazda neyle yikilir...bunu neden anlatamiyorum....zormu anlamak....
    YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
      furuşan akıncı
      • 11 Aralık 2008
      • 13961

bundan sonra....ana yorumlarimin altinda tesekkur bolumunde adi olmuyan hickimseyi muhatap almiyacagim....
      YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
        furuşan akıncı
        • 11 Aralık 2008
        • 13961

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        once 2011 sonu itibari ile turkiyeye bakalim....

turkiye ekonomisi eski kurla 750 milyar dolarlik bi ekonomi....bu ekonomide cari acik yuzde 10....

ve kurlar yukseliyor buna bagli enflasyon yukseliyor...ve turk halkinin satinalma gucu dusuyor...

merkez...enflasyonu dizginlemek ucun kura furuyor ama nafile....hem kur cikiyor hemde enflasyon....

ithalata dayali bir ihracatimiz var...ithal etmezsen ihracda edemiyorsun...montaj sanayii yani....

evet dogrudan yabanci sermaye geldi...ama nereye geldi...uretime degil...

neye girdiler....

banka aldilar...finansal piyasalara girdiler...parekende sektorune girdiler....ve telefona girdiler...

girdikleri bu alanlar....TUKETIMI POMPALAYAN VE URETMEYEN ALANLAR....

yani bizi pazar yaptilar....verdiler krediyi bankalarla...aldik parekendeyi....aldik telefonu...aldik otomobili aldik evi....

VE CARI ACIK TAVAN YAPTI....KRIZ YUZDESI 9 DUR...BIZDE 10.....

SU ANDA NE OLUYORDA DOLAR CIKIYOR....

1...YABANCI YATIRIM KARINI YURT DISINA TRANSFER EDIYOR VE NORMAL BU....

2....BANKALAR ALDIKLARI KREDILERIN YILLIK FAIZINI ODUYORLAR VE NORMAL BU....

3...BORSAYA VE BONOYA GELMIS PARA YILLIK KARINI TRANSFER EDIYOR BUDA NORMAL....

emmmeeee....

her ulkede olan bu 3 normal seyin bizde 2011 yillik tutari....10.5 milyar dolar yuvarlak...

merkez bunu oduyor....cunki eski yillarda bu sicak para girisi ve dogrudan yatirimla oluyordu....simdi ikisede kesildi....cunki avrupa kaynakliydi bunnar....avrupa ise krizde veremiyor artik.....

bu 3 kalem yillik karlar eski yiollarda soyleydi....

2005.....9.5 milyar dolar....

2006.....8.8......

2007....13.2.....

2008.....15......kriz yili bu....

2009.....13.3......

2010.....9.5......

2011......10.5 bu yil odenen....

toplam kar transferi.....79.8 milyar dolar....ve cari acikta asagi yukari bu kadar simdi.....
        sünger bob Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        çok sevdiğim bir dostumun bazı forum ekonomistleri ile ilgili benzetme yaparken eğlence olsun diye sorduğu bir soruyu ben burada sorayım
        ekonomiyi aslında biraz bile bilmeyen ama bir bilen gibi görünüp aslında çok birşey bilmeyen fakat çok bildiğini sanan komplo teorisi üretenlere bayılan ve üretmeyi seven türk insanı ile yakından ilgili bir sorum olacak
        mecazi olarak en çok ne kullanırlar ? biraz ip ucu vereyim ülkemizde en çok istanbul zeytinburnu ve izmir şirinyer de kullanılır ülkemizde en kalitelileri zeytinburnu civarında üretilir
        cevapları siz yazın ben cevabı yarın bu saatte yazayım

lem sunepe....

ustte rakkamlarla yapilmis bi turkiye yorumu var....

1...dersinki bu rakkamlar yannis....dogrulari sunnar sunnar....

2...dersinki bu rakkamlar dogru ve turkiyede cozulmesi gereken onemli sorun var....

SEN NE DEMISSIN....

bilgin yok....rakkamlari bilmiyorsun....haberin bile yok...anlamlarinida bilmiyorsun....

ne diyorsun ama...kasaba politikacisi cevat beyin ATTIKLARINI TEKRARLIYOR KENDINE HAKARET EDIYORSUN....21 CI YUZYILDAYIZ ARTIK....RAKKAMLA KONUS.

Yorum

• poritino
          Çalışkan
          • 04 Mayıs 2009
          • 2005

poritino....

su volvoyu yumusatin...kuvette masaj mi yaparsiniz....ben ona iraki mi ismarliyayim...neyse...aranizda dost meclisinde bi ceza kesin....manif hakem ossun emme...

guneysuyu affetsin....adam bu gunlerde bana cok lazim....barismiyorsa...kavgayi bi ay ertyelesin....su badireden bi cikalim...onu buldojer gibi ezmezsem serefsizim....ha ha ha
          Mevzu dadliya baglandi...guneysu abiyle de kirginlik halloldu. an itibariyle asayis berkemal
          Söylediklerim yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalıdır. Başkalarının yorumuna göre trade edenler büyük ihtimalle zarar ederler.

Yorum

• kuzu
            furuşan akıncı
            • 11 Aralık 2008
            • 13961

iyi lem rakilar benden....tansiyonu cikiyordu...rahatlamistir....

Yorum

• ULUSCUTURK
              Yeni Üye
              • 22 Haziran 2007
              • 27

Sevgili kuzu kazancınız daim olsun
              Tüm bu tutuklamalar ,askerlerin içeri alınması ve en sonunda İlker Başbuğun içeri alınması hepsi Amerikanın bilgisi ve isteği dahilinde Pensilvanyadan gelen emirlerle oluyor Amerika Bop projesinde herhangi bir engel ve direniş istemiyor bu nedenle borsadaki düşüşün askerlerin içeriye alınmasıyla alakalı olduğunu sanmıyor benim şüpelendiğim Başbakanın sağlığı sanırım piyasalar bu konuda ya tedirgin yada aldıkları bir duyum var yoksa bu kadar düşmemiz çok normal değil

Yorum

• kuzu
                furuşan akıncı
                • 11 Aralık 2008
                • 13961

uluscuturk....

oda onemli....olabilir...

ama basbakan o aciklamasiyla pensilvanya ve tarafcilari disladi....

Yorum

• k3r3m
                  Aktif
                  • 31 Temmuz 2011
                  • 665

işte bu da sizi, ilk argümana götürmüyor mu sayın kuzu
                  koalisyon çatırdıyor?
                  "the invisible hand is visible...it is FED...."

Yorum

• kuzu
                    furuşan akıncı
                    • 11 Aralık 2008
                    • 13961

hep soyledim...bu hukumet koalisyon hukumeti....

icinde....eski ANAP....eski DYP....eski koministler....eski azili solcular...liberaller...KURTCULER...VE CEMAATLAR VAR.....cemaatlar orgutlu...ve basbakani zorluyorlar....

bu yurumez....

muhalefet ise sifir...CHP ikdidar olsa ulke batar....hepsi yan gel yatci....YANI ZOR ISIMIZ....

c

Yorum

• zamanlama
                      Speedy Trader
                      • 24 Mayıs 2007
                      • 109

evettt....

yedigim kazigi cikardim mi yapacagim onu....dun mala girdim,,,GIRDIGIMI DUN YAZDIM....BUGUN TEKRAR DUNKI SEVIYELERE INDI...ISTIYORSAN SENDE ALIRDIN ZAMANLAMA....

neden almadin....

yarin ne olacagini biliyormusun....

madem benden etkilendin...dun ve bugun neden almadin...ben dun mala girecegimi yazdim....
                      biz zaten sürekli işlem yapıyoruz...alıp, satıyoruz..ama tepkide alıp satmakla,beklentide alıp satmak farklı,birde olumsuz düşünceler ortasında ya düşersek şeklinde alıp-satmak var..siz 1 kere alırken ben 10 kere al sat yapıyorum..
                      insanlar genelde nerden alıp-satayım yada borsa düşermi yükselirmi düşüncesine göre hareket etmezler..10 kişi okurlar hepsi farklı yazar..kime göre hareket etsinler..
                      herkesin ve benim asıl okuduğumuz şey global ekonomi ve ülkenin durumuyla ilgili yorumlar..seninde bu yorumlarını okuyorum..
                      şuan borsa nasıl artıyorsa,kapanışta -2 olmayacağını kimse söyleyemez,çünkü ortada bişey yok..aldım çıkardım,sattım düşürdüm durumu var..not inecek diyolar düşürüyolar,yok öle bişey diyolar yükseltiyolar..o yüzden sen ısrar ediyorsunya karı alayım gideceğim diye..sende güvenmiyorsun ortama.

Yorum

• kuzu
                        furuşan akıncı
                        • 11 Aralık 2008
                        • 13961

AMA BEN LONGA OYNUYORUM....cunki skender bi care bulmustur....

Yorum

• kuzu
                          furuşan akıncı
                          • 11 Aralık 2008
                          • 13961

zamanlama....

baktim hicbir yorumumla ilgili degilsin...oralarda adin yok...ana yorumlarda...

gule gule kardesim....geldigin yere....

Yorum

• kuzu
                            furuşan akıncı
                            • 11 Aralık 2008
                            • 13961

bundan sonra....ana yorumlarimin altinda tesekkur bolumunde adi olmuyan hickimseyi muhatap almiyacagim....

kural bu...burasi yol gecen hani degil....ve kuzuda onune gelenle muhatap olacak biri degil....

Yorum

• k3r3m
                              Aktif
                              • 31 Temmuz 2011
                              • 665

altında short ne zaman olmayı düşünüyorsunuz
                              1645 civarı oldu?
                              "the invisible hand is visible...it is FED...."

Yorum

• zamanlama
                                Speedy Trader
                                • 24 Mayıs 2007
                                • 109

genelde yazmam ama şunu sende iyi biliyorsunki;
                                al-satı bilen,borsadan anlayan kişi başkasının al-sat lafıyla,şunu al lafıyla işlem yapmaz..kendi bildiğini yapar..
                                bilmeyen kişi ise alır,bön bön bakar,zararda satamaz,karda dur biraz daha kar ediyim der..hızlı hiç değildir..
                                burdan şu çıkıyor..pazar feyza ya gider,pazartesi bu ülke bitti-kaçıyorum,salı long oldum..lafıyla kimse işlem yapmaz sadece okur..
                                hadi yazmıyorum bidaha..

Yorum

Working...
                                X

Debug Information