İtalyanın Eylülde yüklü ödemesi var, altın satmak zorunda kalabilir...
altinda....altin furus....1900 den 1400 e...yuzde 25 dusus...MAKULDUR...EYIDIR...ICABIDER...
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Once ben vurucam, sonra kim vurursa vursun umurumda degil!kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösteraltina....kim...neden ve nicin furacak...adini versem agziniz acikta kalir...gozlerniz yuvalardindan oynar....
en iyisi vermiyim lem.....ha ha ha
Yorum
-
Sayın kuzu ve Babo,
altında tepki hareketi bitti mi?, buralardan (1827) şort giyilir mi, yoksa 1912 yeniden görülür de ordan tanga mı giyilir
))))))))
Not. Sayın kuzu, sizin için endişelenmeye başladım...haberler çok kötü geliyor ordan...lütfen tedbirinizi alınız...eminim benim gibi birçok kişi için de çok değerli bir insansınız...lütfen arada bir mesaj yazınız, merakta kalmayalım...Lütfen herkes kendi kararını kendi versin...sonra üzülmeyelim...
Yorum
-
http://www.hurriyet.com.tr/planet/18595339.asp
tahminen türkiye saatiyle, bugün (pazar) saat 17 gibi new york'a gelecek irene
dikkatli olun sayın kuzu"the invisible hand is visible...it is FED...."
Yorum
-
Yanlız bu Skenderin eğitim işi tek taraflı olmaz, hep çift taraflıdır.
Kuzu Bey diyor ki, Skender eğitim yaptı, tekrar 1900 lerden shortlayacam...Fakat bu sefer 1725 yada 1650'de üstünden inmeyecem, 1440'a kadar devam edecem...
Peki, 1900'lerde böyle düşünen shortçuları doğrayıp, önce 2000'e sonra da 2400'e giderse ne olacak? Skender eğitimi böyle yapmış olamaz mı?
Petrolde kaldıraçlı işlemler, petrol piyasasının %3-5'ini geçmez. Çünkü vade sonunda petrolü teslim almanız gerekir. Bu yüzden petrol, uzun vadeli kontratlarla alınıp satılır. Yani 2008'de, kriz öncesi petrol 150 dolar olduğunda, mesela Türkiye petrolü 150 dolara almıyordu. Elindeki uzun vadeli kontratlara büyük ihtimalle 70-80 dolarlara alıyordu. 2008 krizinden kısa süre sonra petrol 40 dolara düştüğünde, Türkiye petrolü yine 40 dolara alamıyordu, yine büyük ihtimalle 70 dolarlara alıyordu. Yani petrolde uzun süreli spekülasyon yapmak mümkün değildir.
Altın piyasasını iyi bilmiyorum fakat çok spekülatif bir piyasa olduğu, son günlerde yaşanan fiyat hareketlerinden belli... Günde 100-200 dolar oynayan bir piyasada, hem kaldıraçlı hemde stopsuz işlem yapmak çılgınlık...Hisse.nette okuduğum bir yazıda, eskiden beri petrol üreticilerinin, petrol satarken, doların yanında bir miktar da altın talep ettiği, bu yüzden altın fiyatlarının çok yükseldiği, bu yüzden kağıt altınların icat edildiği anlatılıyordu. Buna göre altın üreticileri, sahip oldukları rezervlere dayanarak, kağıt altınları icat ettiler ve piyasaya sürdüler. Fakat bu rezervler hayaliydi.
Bu yazı doğruysa, birileri sürekli fiziksel altına dönmek için fırsat kolluyor demektir. DEmekki altın 1440 lara falan düşmez.
Yorum
-
fiziksel altına dönmek, sanki geriye gitmek gibi sayın erol.erdem
eski bayramlar ne güzeldi...vs.vs. demek gibi
bence pek çok enstrüman var kullanılabilecek böyule bir çözüm yerine... yoksa bile bulunabilir
üstelik bunu yapsa yapsa bankalar yapar, ki onlarda da altın stoğu yok bildiğim kadarıyla (var mı?)
... diye sesli sesli düşünüyorum"the invisible hand is visible...it is FED...."
Yorum
-
-
Aman ha aşağıdakileri bilmeden işlem yapmak sorun yaratır dikkat !
Opsiyon işlemlerinde, doğrusal getirili forward ve futures işlemlerinin aksine,
uzun ve ısa tarafın yükümlülükleri birbirinden farklıdır. Opsiyon sözleşmeleriyle
alınıp satılan şey aslında kıymetin kendisi değil, kıymet üzerinde iddia edilen haktır.
Bir opsiyon işleminde opsiyon alıcısı alım veya satım taahhüdüne girer.
Opsiyon vadesinin bitiminde alım veya satımın gerçekleşmesi alıcının tercihine
Dolayısıyla opsiyon sözleşmeleri cayma hakkı veren vadeli kontrat alım
satımıdır.Ancak burada önemli olan konu cayma hakkı kullanabilme yeteneğine kimin sahip olduğudur. Bir opsiyon sözleşmesinde alıcı ve satıcı olarak iki taraf söz konusudur. Alıcı hakkını
kullanmak istediğinde satıcı bu isteği yerine getirmek zorundadır. Diğer bir ifadeyle
satıcının cayma hakkı yoktur. Buna karşılık eğer alıcı yapmış olduğu antlaşma
yararına olacaksa anlaşma hükümlerini yerine getirir, zararına olacaksa anlaşmadan
vazgeçebilir. Diğer bir ifadeyle opsiyon sözleşmelerinde vazgeçebilen kişi alıcıdır.
Opsiyonu satın alan yatırımcı opsiyonun primini öder ve satın
alır. Ancak opsiyon satan yatırımcılar, takas kurumunun belirlediği bir tutarı teminat
olarak yatırmak zorundadır. Opsiyon satan yatırımcının teminat yatırma
zorunluluğunun nedeni, opsiyon satan yatırımcıların kar potansiyeli sınırlıyken
(tahsil edilen prim kadar) zarar potansiyeli alım opsiyonu satışında sınırsızdır.
Özetle:

svg
Yorum
-
Özetin Özeti:
Alım (Call) opsiyonu alıyorsanız zarar ödediğiniz prim kadar kar ise sınırsız oıabilir.
Alım (Call) opsiyonu satıyorsanız zarar sınırsız kar ise aldığınız prim kadar olabilir.
Satım (Put) opsiyonu alıyorsanız zarar ödediğiniz prim kadar kar ise sınırsız olabilir.
Satım (Put) opsiyonu satıyorsanız zarar sınırsız kar ise aldığınız prim kadar olabilir.
syg
Yorum
-
Usaglar bu irene denen Gaci Ne Yok ile beraber ayni boylamda bulunan benim sehri de vuracak.
Hemide Pazar gunu oglenden sonra (yani bugun)
İnsallah hasarsiz atlatiriz bu isi.
Yorum
-
bikmisbroker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterUsaglar bu irene denen Gaci Ne Yok ile beraber ayni boylamda bulunan benim sehri de vuracak.
Hemide Pazar gunu oglenden sonra (yani bugun)
İnsallah hasarsiz atlatiriz bu isi.
Abi ins siz ve Guzu Hocam zararsiz, ziyansiz atlatirsiniz....Dualarimiz sizlerle.
slms,
freesky
Yorum
)
Yorum