Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
babo abi genel sentiment üzerine konuşacak olursak aralık sonunda çok kötü bir ilk çeyrek bekleniyordu fakat geldiğimiz noktada özellikle şubat sonundan sonra mali birlik anlaşmaları vs. global borsalarda bir yükseliş bekleniyor. Siz yanlış hatırlamıyorsam 2012 haziran için 35000 binli seviyeler bekliyordunuz imkb için.Aslında temelde çok büyük düzelmeler yok piyasalarda.özellikle ABD de finans kurumları işçi çıkarımları ve maaş indirimleri sonucu kar açıkladılar.işsizlik yine yüksek seviyelerde ve konut piyasasında hala düzelme yok.sizin düşünceleriniz nedir babo abi?
Sevgili renovica, Dogru ozetlemissiniz. ANCAK o dogru ozet iceirisnde siralamada HATA var. Onu da ben duzelteyim.
Soyle ki;
USD/TL nin yukari hareketi nedeni ile TCMB Faizi yukseltiyor.
USD/TL nin atesini sondurmek amaci ile yapilan bu faiz artirimi, son mudahalede ise yaradi.
Es zamanli olarak da USD satisi yapti TCMB.
USD/TL deki bu olasi YUKARI hareketi frenlemek amaci ile FAiZDE de yukari hareket baslayacak. Ongorum ve siralamasi bu.
Değerli abi,
bu mahşerin üç atlısının (döviz-faiz-borsa) birbirleriyle olan ilişkilerini öyle güzel anlatıyorsunuz ki...yalnız bir hususu belirtmek isterim...daha önce de paylaşmıştım...sizin tecrübelerinizi, anlattıklarınızı okumak, öğrenmiş olmak bunu sizin gibi 'uygulayabileceğimiz' anlamına gelmiyor...birinin bize yüzme tekniğini teorik olarak öğretmesiyle direkt yüzmeye geçemeyeceğimiz gibi...sizi siz yapan, bu aşamaya gelene kadar yaşadıklarınızdır...(kaldi ki o dönemler finans piyasalarının birçok açıdan en sıkıntılı dönemleriydi)..o yüzden bizimkisi ucundan feyz almaya çalışmaktır, yoksa sizi okumak, anlamakla birlikte hemen sizin gibi 'uygulayıcı' olmak hayaldir...ne zaman ki biz de bazı şeyleri tecrübe ederiz, o zaman birşeyler olabilir diye düşünüyorum...üstelik hepimizin yapısı, heyecanları, ruhsal yapımız vs farklı...
işte bu noktada, bir yol gösterici, bir denizfeneri misali bize kendi çizeceğimiz rotamızda yolumuzu aydınlatan, tecrübe-birikim-bilgi dolu gönderileriniz için minnettarım...eminim diğer arkadaşlar da aynı duyguyu paylaşıyorlar...
sevgi ve saygılarımla..
Lütfen herkes kendi kararını kendi versin...sonra üzülmeyelim...
Yazdıklarım sadece beni bağlar. Kimse yatırım tavsiyesi olarak algılamasın. Ben kiiiim borsa kiiiim :)))
Ben lottoyu oğlum doğduğunda tutturmuşum. İyiki doğdun oğlum.
Sevgili Polat55 kardes
33 yilim doldu bu piyasalarda.
Allaha bin sukur ki diplere de vurmama ragmen bugun halen ayaktayim.
Bu benim basarim degil Allahin bir hikmeti.
İyi olan finansal Piyaslardaki cesitliligin artmasi kotu olan ise "mertligin bozulmasi" dir.
Bu laflarim ile ne kastettigimi kismet olurda fiziki olarak karsilasirsak bana hatirlat sana uzun uzun anlatirim.
Buradan yaz abi dersen de kusura bakma "sAbrim yok" yazamam.
sevgili abim babo,
en son verdiğin dolartl grafiğinde ikinci destek 1.775 civarı görünüyor,200 günlük ortalamada şu anda orada,ben şahsen yarın vadesi dolan tl ile dolar tarafına geçeceğim,portföyün tamamı değil.ufak bi kısmı.
göstergelerde baya bi soğuma var.biraz yukarıları denemeden aşağı devam etmesi imkansız olmasada çok kolay değil.
bazı arkadaşlar bunaltıcı sorular soruyorlar,sabrın içinde hepimiz adına teşekkür ederim.
yazdıklarım kendi düşüncelerimdir,yatırım tavsiyesi değildir.
Yorum