BaBo ve guzu....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • bikmisbroker
    BaBo
    • 27 Şubat 2009
    • 1009

polat55 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi,
    sizce düşen kanal direnci olan şu an değdiği kırmızı çizgiyi aşıp (herkesi de çıkışa inandırıp) üstteki siyah paralel çizgiye değdikten sonra mı, yoksa hiç kırmızı çizgiyi aşmadan mı 48.000'i aşağı kırar?...fikrinizi merak ediyorum...
    düzeltme; gerçi 'dolares gacısında 1,81 in altı yok' cümlesinden sinyal aldım ama malum acemilik olduğundan sinyali teyid edeyim dedim

grafikler ve emekleriniz için çok teşekkürler...
    saygılarımla.
    En ustteki KIRMIZI izgiyi kasdediyorsan, ihtimal dahilinde olmakla beraber, bence "COK ZOR".
    Diger sac ayaklari olan Faiz ve Dovizde grafikler assagilara yonelmis olmasi lazim.

Faizde Bear_Bull'un bu sabahki verilere gore %9.99 a degmis olmasi Borsa lehine yorumlansa bile USD/TL de henuz soguma isaretleri netlesmis degil.
    Zaten TCMB USD/TL deki cikis potansiyeli karsisinda FAiZ silahini cekmis bulunuyor.

Yukselen faizler ise SIKINTI, demek.
    Problem demek, Maliyet artislari demek, kisaca BORSA assagi demek!
    USD/TL deki hareket piyasalara Yon verecektir.

Yorum

• greenspan41
      Aktif
      • 30 Nisan 2009
      • 327

babo abi usd tl grafigide verebilir misiniz?

Yorum

• bikmisbroker
        BaBo
        • 27 Şubat 2009
        • 1009

greenspan41 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        babo abi usd tl grafigide verebilir misiniz?
        Bence USD/TL grafiginden ziyade Aktif tahvilde olusabilecek bir OBO formasyonuna konsantre olmak daha akillica olacak sanki?
        Elbette bu durumda da USD/TL de assagi kayma hizlanir!

Butun bunlar kisa vadeli ongoru icerisinde yer aliyor.

Bu OBO gerceklesmesi durumunda TCMB nin kisa vadede "Faiz" silahi ise yaramis olacak demektir.

Yorum

• bikmisbroker
          BaBo
          • 27 Şubat 2009
          • 1009

Yine de USD/TL nin grafigini vereyim..

Yorum

• renovica
            Yeni üye
            • 16 Ağustos 2011
            • 5

Biıkmış abi dolar'da 1,81 altı yoku mu daha dikkate almalı yoksa tahvildeki oluşuma göre mi stratejiyi belirlemeliyiz.

Eğer Tahvil'de bir düşüş olursa dolarda 1.81'in altına gelecek demek yanlış mı olur acaba

Açıkcası biraz kafam karıştı kusura bakmayın,eğer tahvil'de düşüş olursa faizler ve dolar düşecek bu imkb'ye yarayacak fakat dolar'da 1.81 altı yok analizin benim kafamı karıştırdı.

Şimdi nasıl bir strateji kurmak gerek anlayamadım kusura bakma tekrar Bıkmış abi.

Yorum

• bikmisbroker
              BaBo
              • 27 Şubat 2009
              • 1009

renovica Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Biıkmış abi dolar'da 1,81 altı yoku mu daha dikkate almalı yoksa tahvildeki oluşuma göre mi stratejiyi belirlemeliyiz.

Eğer Tahvil'de bir düşüş olursa dolarda 1.81'in altına gelecek demek yanlış mı olur acaba

Açıkcası biraz kafam karıştı kusura bakmayın,eğer tahvil'de düşüş olursa faizler ve dolar düşecek bu imkb'ye yarayacak fakat dolar'da 1.81 altı yok analizin benim kafamı karıştırdı.

Şimdi nasıl bir strateji kurmak gerek anlayamadım kusura bakma tekrar Bıkmış abi.
              Sevgili Turkun Furuskan evladi..
              Cikmissin er meydanina, almissin eline Kilicini ve okunu emme ve Lakin neyi nerede ve nasil kullanacagini bilmiyorsun?
              Ya da daha kestirme yol ile "Nasil savasacagini" bilmiyorsun???

Keske grafikden ve Teknik analizden biraz anlasaydiniz?
              OBO olusumu icin SAG omuzun olusmasi gerekir.
              Faizde bu olusumun gerceklesmesi demek, USD/TL de de yukari ATAK demektir.

Grafiklerimin tercumesini yazmak yoruyor beni.
              Madem bu piyasanin icindesiniz, bu piyasanin yorumlama sekli, (teknik analiz dahil vb) gibi enstrumanlar da nasil okunur? Nasil yorumlanir biraz internetten vs arastirin ve kendinizi yetistirin lutfen.

Bu hali ile "Armut pis, agzima dus" oluyor da.
              (Benimde buna vaktim yok acikcasi-Ne olur sende kusuruma bakma-Bu kadar acik ve NET yazdigim icin-Seni kirmak niyeti ile yazmadim, ama oku ve arastir, kendini yetistir biraz)

Yorum

• repalize
                Aktif
                • 05 Aralık 2011
                • 311

babo adamın hası ha aha buraya yazdım

Yorum

• mutimar
                  Bağımlı
                  • 12 Mart 2009
                  • 1356

bikmisbroker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  Bence USD/TL grafiginden ziyade Aktif tahvilde olusabilecek bir OBO formasyonuna konsantre olmak daha akillica olacak sanki?
                  Elbette bu durumda da USD/TL de assagi kayma hizlanir!

Butun bunlar kisa vadeli ongoru icerisinde yer aliyor.

Bu OBO gerceklesmesi durumunda TCMB nin kisa vadede "Faiz" silahi ise yaramis olacak demektir.

Faizde bu olusumun gerceklesmesi demek, USD/TL de de yukari ATAK demektir.

abi anlamadıgım birisinde dolar yukarı diyorsun birisinde aşşağı diyorsun...
                  2-3 defa okudum aslında ama kafam takıldı
                  kusura bakma abi ama çelişki var sanki....
                  Tırsık VOB'cu...

Yorum

• mert_77
                    Katılımcı
                    • 11 Ağustos 2011
                    • 152

Benim anladığım, faizde OBO oluşurken dolar yukarı, sonra formasyon gereği her 2 side aşağı gidebilir diye anlıyorum...

Yorum

• bikmisbroker
                      BaBo
                      • 27 Şubat 2009
                      • 1009

mutimar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      [/SIZE]

abi anlamadıgım birisinde dolar yukarı diyorsun birisinde aşşağı diyorsun...
                      2-3 defa okudum aslında ama kafam takıldı
                      kusura bakma abi ama çelişki var sanki....
                      Celiski yok..
                      Siralama var, zamanlama var..
                      Farkli vadeler var..

Cok kisa vadede;
                      Once Dolares yukari.
                      Arkasindan Faiz Yukari (Sag omuz olusmasi baslar)..
                      Bu arada BORSA assagi, (cikisin duzeltmesi de derler-Boslugun dolmasi da)

Kisa vadede;
                      Arkasindan Dolares assagi Faizde OBO, Faiz assagi, ve .
                      Tahterevallinin diger ucundaki BORSA da yukari.

Aslinda Dolares de cok guzel bir SIKISMA var, ve bu SIKISMA neticesinde Dolares Yukarda belli rakami kiramazsa (Bir sonraki assagi salinmasinda 1.81 in de altina inecegi) bir duzeltme icerisine girebilir demektir.

ORTA ve uzun vadede ise bu durum Dolares'in guclenmesi anlamina gelecektir.

Yorum

• greenspan41
                        Aktif
                        • 30 Nisan 2009
                        • 327

babo abi sizin grafikteki bosluk 1.85 civarına kadar çıkış sonra kıramadığı zaman 1.72 civarına bir düşüş bekliyorsunuz sanırım.

Yorum

• polat55
                          Tecrübeli
                          • 09 Temmuz 2011
                          • 539

Abi,
                          dolares gacisiynan flörte başladık, bir türlü yerinde durmuyor, ben de neden diye düşünüyordum, megerse SIKIŞMA varmış kendisinde....
                          Değerli Abi diyorsunuz ki belli degerin üstüne çıkmazsa...bu durumda bu gaci kaçın altında kalırsa bu canlılığı kaybeder, bir başka deyişle bu gaciyi ne zaman gevsetmeli
                          Lütfen herkes kendi kararını kendi versin...sonra üzülmeyelim...

Yorum

• renovica
                            Yeni üye
                            • 16 Ağustos 2011
                            • 5

Herkesten özür dileyerek Babo abinin yazdıklarında bende epeyce şaşırmıştım,bir düşecek bir çıkacak Allah Allah demiştim.

Sonradan anlayabildim.Faiz'de oluşacak sağ omuz için faiz yukarı yapacak bu durum dolarıda yukarı taşıyacak diyor babo abi böylece şimdilik 1,81'in altı gerçekleşmemiş olacak ve yukarı atak başlayacak.

Ardından Obo oluşur ise faiz tarafında bir düşüş meydana gelecek bu Dolarıda etkileyecek ve Dolardaki aşağı kayma hızlanacak.

Ne yalan söyliyim epeyce kafam karışmıştı faiz aşağı gidecekse dolar nasıl 1,81'in altına inmeyecek diyordum ki mesajdaki küçük ayrıntıları kaçırdığımı anladım.

Sadece paylaşmak istedim,zaten iki saatte zor anladım,Babo abiye öngörüleri ve yardımları için sonsuz teşekkürler bütün arkadaşlarada bol kazançlar.

Yorum

• bikmisbroker
                              BaBo
                              • 27 Şubat 2009
                              • 1009

Sevgili renovica,
                              Dogru ozetlemissiniz.
                              ANCAK o dogru ozet iceirisnde siralamada HATA var.
                              Onu da ben duzelteyim.

Soyle ki;
                              USD/TL nin yukari hareketi nedeni ile TCMB Faizi yukseltiyor.
                              USD/TL nin atesini sondurmek amaci ile yapilan bu faiz artirimi, son mudahalede ise yaradi.
                              Es zamanli olarak da USD satisi yapti TCMB.

USD/TL deki bu olasi YUKARI hareketi frenlemek amaci ile FAiZDE de yukari hareket baslayacak.
                              Ongorum ve siralamasi bu.

Yorum

• PEGA_SUS
                                Yasaklı
                                • 21 Ağustos 2011
                                • 2790

Sevgili renovica,
                                Dogru ozetlemissiniz.
                                ANCAK o dogru ozet iceirisnde siralamada HATA var.
                                Onu da ben duzelteyim.

Soyle ki;
                                USD/TL nin yukari hareketi nedeni ile TCMB Faizi yukseltiyor.
                                USD/TL nin atesini sondurmek amaci ile yapilan bu faiz artirimi, son mudahalede ise yaradi.
                                Es zamanli olarak da USD satisi yapti TCMB.

USD/TL deki bu olasi YUKARI hareketi frenlemek amaci ile FAiZDE de yukari hareket baslayacak.
                                Ongorum ve siralamasi bu.
                                pek yakışıkalmadı sileyim

abi günaydın... nasılsın ?

Yorum

Working...
                                X

Debug Information