BaBo ve guzu....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • bridge
    Katılımcı
    • 22 Haziran 2009
    • 74

Sayın k3r3m , BİLGİ işte herkeste olmayıp ABD de olan birazda guzu&babo da

Piyasalar yaşayan organizmalardır ve bazan nefes alır (nakti kendinde toplar) bazan geri verir.

Bazan malların değeri yüksek tutularak üretim yapılarak (bilgi sahipleri) soyuluruz.

Bazan kredi çekip onun faizi para ile. Şimdi bu evrenin sonuna yaklaştık,hani EW ile sayılmaya çalışılan da budur.

Kaynakları satın alma sahip olma evresi bitiyor. Şimdi parayı nakdi değerli kılmalı ,ama rezerv olanı. Altın alternatifmidir tartışılır, değişim de kullanma şansımıza bakmalı. bir de Çin in rızasına
    Sonra devam ederiz...

Yorum

• vmr
      ketenhelva
      • 12 Mayıs 2009
      • 313

sn bridge yazınız uyarı niteligi taşıyor,daha farklı açıylada bakmaya çalışırım elbette ama bu bilgimin miktarı ile dogru orantılıdır,haklısınız bu konuda..sizin yazınız üzerine şöyle bir düşündüm yanlış şeylermi söylüyorum diye,-hayır,benim kasdım en bi baba ekonomik görüş ,dehşetengiz bilgi birikimi vb degil,sadece bir iki ufak(yada büyük)ilke..hala aynı fikirdeyimde üstelik,ama haklı yönlerinizde var;dolar alana,satana..ferrari varken tofaşa rıza...ve benzerleri konusunda...haklısınız ,fakat aklı selim denilen şey işi ilkelilikten,prensipten çıkarıp bagnazlıga götürmeme konusunda destegimizdir,yoksa herkes hayatı boyu ifratla tefrit arasında gezinir..yani işi o noktalara götürüp bagnazlaşmak yerine ilkelerimize sadık kalmak için aklı selim olmalıyız..sizin yazınız farazi bir yazı,yani dogru yada yanlış denebilecek durumu yok fiiliyat açısından,temenniler manzumesi ışıgı altında degerli bir yazı elbette,ama dedigim gibi ben hala,ekonomik bilgim olmasa bile,prensiplerimin oldugu ve ifrata kaçmamak adına aklı selim davrandıgım noktasındayım....

hamiş:yazmayacaktım ama sn bridgenin yazısı degerli bir yazı idi,karşılık vermemek o yazıyı kaale almamak,saygısızca davranmak gibi gösterecegi için yazmak mecburiyetinde kaldım...
      su akar yolunu bulur..

Yorum

• vmr
        ketenhelva
        • 12 Mayıs 2009
        • 313

Sorun anlatsın ustalar bildiğimiz dilimizin döndüğünce bizde yardımcı olalım ama senin ülkeni senin elinle/oyunla,rızanla soyanlara değil onlardan bir kıl kopartanlara gelmiş ahkam kesiyorsun OLMUYOR.

bilgi ile alakalı yazmış oldugunuz fikrinize ters bir cümle kurmuşsunuz...benim hakkımda bizi soyanlara laf edip etmedigimi bilmiyorsanız eger,bu cümleyi kurmak yerine susmalıydınız...

-laf edip etmedigimi biliyormusunuz???
        su akar yolunu bulur..

Yorum

• UJI
          Yeni Üye
          • 08 Eylül 2011
          • 19

Herkes kendi işine baksın tanımadığın bir insanın nerede yatırım yapacağı seni niye ilgilendirir,
          Burada hepimizin amacı para kazanmak değilmi?
          İsteyen hisse senedi alır kazanır, isteyen altın, isteyen de gider amerikada ev alır
          Önemli olan bu forumda insanları biraz olsun aydınlatabilmekdir ki sayın Kuzuda bunu bence iyi yapıyor
          marlbora sigara iç,coca colayı höpürtet,yabancını arabasına bin sonra detroitten ev alma yok öylee
          Yargılamayalım, yargılanmayalım.

Yorum

• hakanbakan
            Katılımcı
            • 18 Ağustos 2011
            • 155

birisi Nasreddin Hoca'nın yolunu kesip:
            -Hocam, demiş; bir tepsi içinde kızarmış bir hindi götürdüler demin...
            Hoca ilgisizce omuz silkerek. -Bana ne, demiş.
            -Bana ne olurmu hocam ! Kızarmış hindiyi sizin eve götürdüler.
            -Öyleyse sanane ?

Yorum

• sadrazam
              optimist
              • 21 Mayıs 2010
              • 228

güzel bir gün. kalp kırmamak lazım.
              -Kargalar sürüyle, kartallar yalnız uçar...

Yorum

• k3r3m
                Aktif
                • 31 Temmuz 2011
                • 665

sayın bridge
                şöyle düşünüyorum, veya şöyle bir framework kurmaya çalışıyorum kafamda
                paranın döngüsel dönüşümünde
                1. para fed tarafından basılır ve iki şekilde piyasaya verilir
                - hazineyi finanse ederek. böylece abd kendi askeri,altyapı, eğitim, sağlık vs.vs. hizmetlerine yatırım yapar: bu şekilde ihaleyi alan kalın enseliye veya memuruna para aktarır
                - bankaların elindeki batık bonoları veya diğer finansal enstrümanları satın alarak. yani kendi kurmaylarıyla (kuzu'nun cengizhan topiği o açıdan çok güzeldi) citi, bofa, para aktarır: bu şekilde değersiz bonolara karşılık cebine para koymuş olur
                2. bu para ile amerika, petrol ihraç eden ülkelerden petrol alır, üretim yapan ülkelerden mal alır, kaliteli hizmer alır ve amerikadaki parayı bu ülkelere aktarır.
                - petrol ihraç eden ülkeler: rusya, araplar, venezuela, kazakistan.vs.vs. bunların ekonomileri yoktur zaten(brezilya hariç), yani vardır da petrol çıkarma üzerine ve finanstır. herneyse bunlar petrolü verirler, doları alırlar ve bu doları giderler genelde amerikan bonolarına yatırırlar (yani amerika'ya tekrar geri verirler o parayı, düşük bir faiz karşılığında). bunların en büyük korkuları bono faizlerinin artması, yani amerika'nın tökezlemesidir
                - üretim yapan ülkeler: genelde know-how'ları olmayan veya girişimci ruhu olmayan ülkelere bizzat amerikan sermayesi gidip know-how ile orda üretim merkezleri kurarlar veya varolan şirketleri ucuza satın alırlar(genelde kriz dönemlerinde). bunların bir kısmı ciddi üretim yaparlar (japonya, çin, almanya) ve cari fazla verirler ellerine dolar geçer ve gidip amerikan bonosu alırlar, diğerleri ise cari açık verirler... bizim gibi ve bu dünya düzeni üzerinde en zavallı durumda olanlardır

yani bu sistem ile amerika, dolarını ihraç eder ve karşılığında mal alır
                ve o verdiği parayı tekrar faiz karşılığında geri alır

çok güzel alan memnun veren memnun, sıkıntı nerde çıkıyor? bence 2 sıkıntı var
                1. diğer ülkelerde çok fazla amerikan doları var: ve para'nın temelinde olan şey, yani bu oyundaki belki de ilk aksiyom: para bir ülkenin namusudur, ona sahip olan o ülkedeki satılan herşeyi satın alma hakkına sahiptir ve bu amerika için bir zayıf noktadır
                2. amerikan ekonomisi kötü durumdadır: işsizlik yüksek, şirketler düzgün vergi vermiyor, kapitalizmin kamburu olan "too big to fail" ile ölmesi ve onun yerine yeşermesi gereken yeni şirketler yerine, büyük ve hantal şirketler dinamik ve verimli pek çok şirketi yemektedir ve işler daha da kötüye gitmektedir

bu bilgilere göre (eksik ve yanlış olanları tamamlarsanız sevinirim)
                paranın amerika'ya dönmesi sadece 1. maddedeki durum için yarayacaktır, yani yabancı ülkeler amerikayı çok fazla finansal açıdan tehdit edemeyeceklerdir
                2. madde için işe yarayacağını dşünmüyorum

var mı atladığım birşeyler?

peki bu durumda para neden amerika'ya dönsün
                eğer dönerse, zayıf ülkeler çökeceği için dolar devalue olur???
                "the invisible hand is visible...it is FED...."

Yorum

• erol.erdem
                  Yasaklı
                  • 16 Aralık 2009
                  • 83

tuncelide,samsunda,antalyada vs ev almazsın,iş kurmazsın,kurdugun işte kendi işsiz vetandaşın çalışıpta karnını doyurmasın
                  çünkü, kuracağın iş batar, Türkiye'de herşey tavanda, dibe vurması lazım ki yatırım yapılabilsin...

Detroit ise çok yanlış, dibe vurmuş olması bir şey değiştirmez. Abd, 300 milyon nufusu olan buna karşılık ateşli silah sayısı 300 milyonun üzerinde olan bir ülkedir. Türkiye'de bir av tüfeği almak için teskere almak gerekir, bunun için de bir ay uğraşırsınız. Sabıkanız varsa av tüfeği almanız mümkün değildir. Sabıkayı bırakın vergi, sigorta borcunuz varsa bile alamazsınız.

Abd'de ise herhangi bir gunshopa gidip, bir AK-47 alıp evinize götürebilirsiniz...Su soğutmalı makinalı tüfek alıp, evinize götürebilirsiniz. Hatta bir roketatar alıp evinize götürebilirsiniz.

Evet, Abd sermayesi 1960'lardan sonra dünyaya açıldı...Fakat o zamanlar bir şey daha oldu, 1960 öncesi bir göçmenin Abd topraklarına ayak basması mümkün değilken, göçmenlik yasalarının gevşetilmesi sonucu, Abd, 100 milyondan fazla göçmenle doldu.

Bu durum, İngiltere Kraliçesinin Sir ünvanı verdiği Ted Kennedy gibi nonoş liboş takımı sayesinde oldu. Yani, İngiltere Kraliçesi Ted Kennedy'ye Sir unvanını, Abd'yi 300 milyon nufuslu bir üçüncü dünya ülkesine dönüştürdüğü için mi verdi? Düşünmek lazım...Bildiğim kadarıyla Sir ünvanı İngiltere Devletine hizmet edenlere verilir.

Yine bildiğim kadarıyla, Abdullah Gül'de hemde Cumhurbaşkanlığı makamında otururken bu unvanı almıştır.

Şimdi, Abd sermayesi Abd'ye dönüp, yatırım yapıp, bu göçmenleri mi doyuracak?

Buradaki göçmenler ya geldikleri yerlere geri dönerler ya da canlarından olurlar...başka seçenek yok...Aryan ırkı acımasızdır...

Yorum

• VOLVO
                    indikatör
                    • 30 Nisan 2009
                    • 1448

sadrazam Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    güzel bir gün. kalp kırmamak lazım.
                    Bu da teşekkür için , akıllıca,zekice

Seviyorum hepinizi

Yorum

• k3r3m
                      Aktif
                      • 31 Temmuz 2011
                      • 665

sayn erol erdem
                      göndermiş olduğunuz video'yu izleyemedim
                      biraz araştırma yaptım ama yine de tutarlı bir bilgiye ulaşamadım
                      kimdir bu aryan ırkı
                      "the invisible hand is visible...it is FED...."

Yorum

• TALEBE
                        A-YI
                        • 24 Ekim 2010
                        • 1221

Olayları kişiselleştirmemek lazım.....

Burada "kâr" için varız........ (yeşil ;) )

"kuzu" ağzı var-dili yok cinsinden değil....

Kuzu kılığına girmiş sarp bir kayadan sarp bir kayaya zıplayan yetişkin bir dağ keçisi gibi ...maşallah ...

Yaptığını / yapacağını... İnandığını/inanmadığını özel üslûbuyla savunma kabiliyetine sahip.....

Karşı fikirler, tenkitler "taraflar alınganlık göstermediği sürece" belki de topiğe "değer katar"...

"Biz çömezler izleyip sorarsak daha fazla istifade ederiz"... diye düşünüyorum......

Saygılarımla
                        AYI (sarı bal meraklısı çömez )
                        Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• labtek
                          Tecrübeli
                          • 11 Ekim 2009
                          • 505

Su anki topikte hepimiz sn. Babo ve Kuzu icin buradayiz. Onlar olmasaydi her birimiz baska topiklerdeydik. Havayi ne sekilde olursa olsun bozmamamiz, bozulmamasi lazim. En ustun deger "haddimizi bilmektir". Her iki komutana da saygi dolu tesekkurler.
                          Insana dürüstlük öğretmeyen hiçbir inanç ve felsefeye saygı duymuyorum...

"Kutsal kitaplarda çokça adı geçen "şeytan" gerçek dünyada size ahlâk dersi veren bir yobazdan başka bir şey değildir..."

NIETZSCHE

Yorum

• hanXX
                            Yasaklı
                            • 13 Aralık 2010
                            • 58

____ k3r3m......"kimdir bu aryan ırkı?" . Avrupa_dilleri konuşanlar, arian halklardır. http://tr.wikipedia.org/wiki/Hint-Avrupa_dilleri

Yorum

• liono
                              Tecrübeli
                              • 17 Ağustos 2011
                              • 420

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              yamstm bunnari obur topikte....

su anda olan yazayim...

amerkan bankalari avrupa bankalarna verdkleri dolar kredleri geri istiyor....

ne yapti bu kredleri avrupa bankalari....yunandan...italyadan...bzden...bono ve hsse senedi aldi....bzim bankalara sendikasyon verdi...

getirin lem paralari diyorlar...getiremiyorlar...yunana gidiyorla dukan kapali....bize geliyorlar...liqit piyasa dosuyorlar...

dosuyor emme...TURK ANNAMIYOR...

cunki usturuplu dosuyor....dolar bazlda endeks yerin dibinde emme...tl bazlda kiyak hala...turk dustugunu annamyor henuz...

cunki tl ye bakyor....son darbe tl de geldiginde anniyacak emme....

usulet ve suhuletle gomuyor....dolar tl....1.40 dan 1.84 e gelmis...endeks hala rally yapabilyor....bu yanltici hareket turku uyusturup onun gercegi gormesini geciktiriyor....ve soyuluyor....
                              Sayın GUZU bu yeni konjekturde yıl sonu 68000 hedefinizi hala koruyor musunuz ?

Yorum

• egelii
                                Tecrübeli
                                • 25 Ağustos 2011
                                • 2961

56600 stop rakamıma uydum şahsım adına hayırlısı

Yorum

Working...
                                X

Debug Information