Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
doğrusu beklentim yok... hareketi görünce daldım, bir anda aşağı verdi.
ov de beklentim var. seçimler yaklaşıyor. başladı mı sorusu yanlış iş yaptırdı...
Günaydın,
İMKB Bugün İçin Beklenti :
İMKB30 spot endeks orta vadeli trend seviyesinin üzerine ve hareketli ortalamaların
birbirine çok yaklaştığı kritik bir dönemeçte hareket ediyor. Zira İMKB30 spot endeks 82500
seviyesinin altına kayarsa hem trend desteğini kıracak, hem de hareketli ortalamalar aşağı
yönde birbirlerini keseceğinden sert bir ivme ile 77000’e doğru hareket edebilir.
Diğer yandan 84500 seviyesinin üzerine çıkarak hacim desteği ile orada kalabilirse bu
sefer ivme yukarı yönde sert gelecek ve hedefi 88500 olacaktır.
Yukarıda kısaca açıklamaya çalıştığım teknik bölgeler olan 84500 ile 82500 arasındaki
hareketlilik; belirsizliği arttırarak, gün içi garip oynaklığa sebep olmaktadır. Yatırımcılara
tavsiyem; kırılma yönü netleştiğinde, eğer pozisyonları o kırılmanın tam aksi yönünde ise
stop-loss çalıştırmaları yönünde olacaktır. Pozisyon açmak için bekleyenler ise; kırılma
olmadan ve bu kırılma yönü teyit olmadan, pozisyon açmamalıdırlar. Çünkü kırılma olunca;
gerisini sert getirecek olan bir stres birikiminin oluştuğu, gün içindeki garip oyanklıktan da
anlaşılmaktadır. Yani olası kırılma aşağı ya da yukarı yönde minimum 4000 – 5000 puanlık
ya da başka bir anlatımla %5’e yakın bir hareketi işaret etmektedir.
Yorum