Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
cimbombom mu ihmal etmeyin izleyin ligin ikinci yarısında iyi top oynayıp şampiyon olcakmışlar..
Mevlana der ki;
Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!
YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...
Hatirlanacagi uzere mb’nin 16 aralik 2010 tarihinde para politikasi kurulu
toplantisinda aldigi kararlar 2011 yili icinde artik yeni bir seyrin
olusacagini isaret etmisti. Faiz oranlari %7’den %6,5’e duserken gecelik
borclanma faizleri de %1,25’e indirilmisti. 2011 icin enflasyon hedefi %5,5 ve
2012 icin% 5 olurken bu cercevede mb’nin ocak ayi icindeki toplantidan 50 baz
puanlik daha faiz indirimi ongorulmekte. Bu durum kisa vadeli yabanci fonlarin
doviz piyasasinda tl’den cikmasina sebebiyet verirken 1.45tl seviyelerinden
baslayan yukselis hareketi 1,50 uzerinde devam etmekte. Kisa vadede 1,56tl
direncini bu sabahki acilisla yukari kiran usd/try paritesinde yukari yondeki
yukselis hareketinin 1,6120 seviyelerine kadar ulasmasini beklemekteyiz. Teknik
anlamda ilk satislarin bu bolgeden gelmesini beklemekle birlikte onumuzdeki
donemde paritenin bir sure 1,60-1,65 bant araligina yerlesmesini
beklemekteyiz.
Yukaridaki grafik ise global kriz sonrasi 1,82 seviyesine
yukselen tl’nin son 2 yil icindeki seyrini gormekteyiz. En dusuk 1,38
seviyesini goren tl’nin seyri borsalardaki dususlerden degil, daha ziyade
mb’nin son donemde almis oldugu para politikasindaki degisiklerin seyrine bagli
olarak yukselis gerceklesmistir. Bu durum sicak para girisindeki asiriligi
onlemekle birlikte yabanci fonlarin daha uzun vadeli tahvil alimlarina
yonlendirmektedir. Bu durum kisa vadede tl’yi zayiflatma politikasiyla uyumlu
olmakla birlikte bir miktar dis ticaret dengesindeki duzeltmeye gidilmesi
hedefinide tasimaktadir.
bu gusgr 'nın hali nedir öyle yaw
hacim sığ kağıt yerlerde
son 2 gündür güzel salmışlar sanki son düdük çalar gibi vaziyet !
takibe alıp görelim bakalım
BÜYÜK OLMANIN HAYALİ KURULURKEN ,KÜÇÜK OLMANIN İLK ADIMI ATILMIŞTIR...
endeks düşerken bile yazdığımız senetler kazandırıyor. deniz deki bekletim hala devam ediyor, krvt. kıpraşmaya başladı. maalt derseniz çakalları utandıracak ..
endeks düşerken bile yazdığımız senetler kazandırıyor. deniz deki bekletim hala devam ediyor, krvt. kıpraşmaya başladı. maalt derseniz çakalları utandıracak ..
hocam size güvenimiz tam ALLAH (cc) zihin açıklığı versin : )
Geceyi gündüzün içine sokarsın, gündüzü gecenin içine sokarsın; ölüden diri çıkarırsın, diriden ölü çıkarırsın. Dilediğine de hesapsız rızık verirsin !!
USTADIM HER ZAMAN DİYORUM SENIN SEVABIN COK COK BÜYÜK
cemil cübbeliye söyle de bizim forum için bir dua okusun onun duası tatar
nerde keşke etse : ))) tutsa kendine okur : ))
Geceyi gündüzün içine sokarsın, gündüzü gecenin içine sokarsın; ölüden diri çıkarırsın, diriden ölü çıkarırsın. Dilediğine de hesapsız rızık verirsin !!
Bangladeş'de borsa bir saatten az bir sürede yüzde 9,25 oranında değer kaybedince küçük yatırımcılar polisle çatıştı
Dakka Borsası'nda DSE Genel Endeksi bir saatten az bir sürede yüzde 9,25 (660 puan) birden düşünce borsada işlemler durduruldu. Bu borsanın 55 yıllık tarihinde bir gündeki en büyük düşüş olarak kaydedildi.
Borsa'nın sözcüsü Şafikül İslam, borsanın yüzde 9,25, düşmesinden sonra düzenleme komisyonunun isteği üzerine alım-satımların askıya alındığını belirtti.
Borsadaki bu sert düşüş üzerine başkent Dakka'da küçük yatırımcılar borsa binasının önünde toplanarak protesto gösterisi yaptı. Polis protestocu yatırımcılara müdahalede bulundu.
Polis yetkilisi Azizul Hak, 5 bin kadar yatırımcının borsa binası önündeki caddelerde protesto gösterisi yaptığını, hükümet binalarına zarar veren göstericilere polisin güç kullandığını söyledi.
Yatırımcılardan Arif Muhammed Handker, ''Bugün 3 bin dolar kaybım var. Yatırımlarımın üçte birini kaybettim, 1996'da borsanın çöktüğünü görmüştün ancak, bu ondan daha kötü'' dedi.
Başka bir yatırımcı Münirul İslam da, ''Bugün 70 bin dolar kaybettim. Tüm birikimim uçup gitti'' diye konuştu.
Geçen yıl yüzde 80 değer kazanan Dakka Borsası, geçen yıl aralık ayında bazen keskin düşüşler göstermişti.
Bangladeş'te son yıllarda borsanın yükselmesi yüz binlerce küçük yatırımcının borsaya yönelmesine yol açmıştı
Onlara güneşi işaret ettim, onlar parmaklarıma baktılar...
Yorum