Ay Yıldız

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • TALEBE
    A-YI
    • 24 Ekim 2010
    • 1221

başkan................... aktarmış.....

kentsel dönüşüm kapsamına girebilecek arazileri olan şirketler

İndeks Bilgisayar, bağlı ortaklığı Teklos'un mülkiyetinde bulunan Istanbul-Ayazağa'daki 40 bin metrekarelik arazinin en uygun şartlarda projelendirilmesi için Seba Vadi ile sözleşme imzaladı. Yüzde 46,5 Teklos; yüzde 53,5 Seba Vadi İnşaat gelir paylaşımı öngörülüyor.

Hasılat paylaşımı sonucunda Teklos'un elde edeceği asgari hasılat tutarının yaklaşık 88.5 milyon doların üzerinde olacağı tahmin ediliyor. Bu gelişmenin üzerine borsada bu şekilde arazi beklentisi olan şirketleri araştırdık.(cnbc-e de sahibi, 75 M $+kdv... eylül 2013 te başlayacak..üç yıl sürecek... dedi..)

T.Şişecam da geçen hafta Paşabahçe arazisini (209 milyon TL alım bedelli), Anadolucam'ın Topkapı arazisini (üretim tesisi Eskişehir'e taşınmıştı) ve Çayırova Cam'ın Kancotepe arazisini satış ve proje geliştirme seçenekleriyle değerlendirmeye karar verdiğini açıkladı.

ADEL DE YETKİ VERDİ
    Anadolu Holding'in ikisi halka açık olan şirketinde arazi projesi beklentisi bulunuyor. Holding, Isuzu, Anadolu Motor ve Adel Kalemcilik'in fabrika arazilerinden boşalan 150 dönüm arazi üzerinde rezidans ve ofis yapmayı planlıyordu. Burada geliştirilecek inşaat projelerinden en az 200 bin metrekarelik bir satılabilir alan çıkması bekleniyordu. Geçtiğimiz haftalarda Adel Kalemcilik, fabrika tesislerinin bulunduğu Kartal'daki gayrimenkullerini 22 milyon TL ile 27 milyon TL arasında satmaya karar verdiğini açıkladı. Anadolu Efes'in Merter'deki arazisi için ise en az üç-dört yıl zaman gerektiği belirtiliyor.

Akın Tekstil, İstanbul/Bakırköy sınırlan içindeki tesislerini Lüleburgaz ve Kastamonu'ya taşıdıktan sonra 2004 yılından bu yana burada 74 bin metrekare alan üzerine kurulu tesislerinde üretim yapmıyor. Bu arazinin 51 bin 823 metrekaresi Akın Tekstil'e, geri kalanı Akın Ailesi'ne ait. Arazi son olarak geçen yaz aylarında meydana gelen depo yangınında gündeme gelmişti. Arazinin değerinin imar sorununun çözülmesi durumunda 100 milyon doları bulabileceği kaydediliyor.

BEKO FABRİKASI NE OLACAK?
    Arçelik'in İstanbul/Beylikdüzü'ndeki 176 dönümlük Beko arazisinin geçmiş yıllarda 170 milyon dolara satılacağı yönünde haberler çıkmış, hatta şirket arazinin değerlendirilmesi yönünde karar aldığını iMKB'ye açıklamıştı. Arazinin talipleri arasında Büyükçekmece Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) adı geçerken, büyük gayrimenkul şirketlerinin de araziyi almak için yarışması bekleniyor. Ancak arazinin çok büyük olması ve bu nedenle yüksek bir değer ortaya çıkması nedeniyle satış sürecinde sıkıntıların olduğu ifade edilmişti. O nedenle hala satışı beklenen araziler arasında yer alıyor.

KARTAL BÖLGESİ ÖNE ÇIKIYOR
    Araziler arasında kentsel dönüşüm çerçevesinde değerlemeleri artanlar da bulunuyor. Bu anlamda en fazla Kartal bölgesi öne çıkıyor.

Eczacıbaşı: Eczacıbaşı Yapı'nın İstanbul Kartal'da bulunan ve Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamına giren 300 dönüme kurulu fabrikası Eskişehir Bozöyük'e taşındı. Arazinin değerinin 300 milyon dolar olduğu değerlendirilmesinde bulunuluyor. Eczacıbaşı Gayrimenkul Geliştirme şirketi tarafından inşa edilecek projede konut, rezidans, AVM ve ticari üniteler yer alacak.

Mutlu Akü: İstanbul Kartal Kentsel Dönüşüm Projesi içindeki bir başka arazi ise Mutlu Akü'nün. Şirketin 70 dönümlük eski fabrika arazisinin değerinin 70 milyon doların üzerinde olduğu tahmin ediliyor. Bir dönem arazinin değeri için 100 milyon dolar rakamları dolaşmıştı.

Otokar: Otokarın İstanbul Güngören'deki 16 dönümlük eski Magirus fabrikası arazisi için 19-20 milyon dolar civarında değer biçiliyor. Geçmiş yıllarda araziyi Güngören Belediyesi'nin istediği yönünde haberler çıkmıştı. Araziyle ilgili imar izni alınamadığı yönünde bilgilere yer verilmişti.

Parsan: Gümüş Holding bünyesinde faaliyet gösteren Parsan ın İstanbul Pendik'te 91 dönüm fabrika arazisi bulunuyor. Bu tesisle ilgili alınmış bir karar olmamakla birlikte borsacılar değerleme yaparken, 82 milyon dolar değer biçilen bu araziye de dikkat çekiyor.

Emlak GYO: Kentsel dönüşüm projesinin devreye girmesi sonrası konut sektörüne olan talebin daha da artabileceği düşünülüyor. Bu bağlamda ön plana çıkan şirketlerden birisi olarak Emlak GYO gösteriliyor. Şirketin, geçtiğimiz aylarda İstanbul finans merkezinde bulunan arsasının TCMB'ye satışı konusunda mutabakata varılmıştı.
    Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• TALEBE
      A-YI
      • 24 Ekim 2010
      • 1221

Oneto..demiş..

Bu şortçuluk,

Aslında tam doktora tez konusu.
      Bizim ky niye hep şort ağırlıklı.

Kendi adıma bunun cevabını biliyorum.
      2008'i dibine kadar yaşadım.
      Spotta 55.000' de almaya başladım.
      20.000' de sattım çıktım.

Birisi bilimsel araştırma yapsa, gönüllü kobay olurum.
      Hem de iyi bir kobay.
      Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• TALEBE
        A-YI
        • 24 Ekim 2010
        • 1221

egeli....bugün yazmış...

105 te kapatırmıyım nafakamı alırmıyım diye bekliyodum ama başka bi karara vadım
        bu pozu beklemeye karar vedim hedefim 103500

Yorum

• TALEBE
          A-YI
          • 24 Ekim 2010
          • 1221

Kara28..aktarmış.

Merkez bankası: Cari işlemler dengesi daralmaya devam ediyor
          ANKARA (CİHAN)- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre 2012 son çeyreğinde de cari açık daralmaya devam etti.
          TCMB, Ödemeler Dengesi Raporu’nu yayımladı. Rapora göre cari işlemler dengesi 2012 yılı son çeyreğinde, bir önceki çeyreğine göre bir miktar ivme kaybetse de daralmaya devam etti. 2012 yılında doğrudan yatırımların ve diğer yatırımların payı azalırken, portföy girişler ön plana çıktı. Azalan cari açık ile birlikte yüksek düzeyde gerçekleşen sermaye girişleri 2012 yılında rezervlerin önemli oranda artmasına imkan sağladı. Raporda öne çıkan bazı maddeler şöyle:
          - Merkez Bankası’nın 2010 yılı sonunda başlattığı para politikası uygulamasının bir sonucu olarak talepte ortaya çıkan dengelenme hareketi; iç talep unsurlarının yavaşlaması ve net dış talepte artış, 2012 yılının bütününde cari açıkta ortaya çıkan gerilemenin temel nedeni oldu.
          - Rekabetçi düzeyini koruyan Türk lirası mal ve hizmet ihracat artışına katkı yaparak cari açıktaki azalmayı etkileyen diğer önemli faktör oldu. Hizmetler dengesinin cari açık daralmasına yaptığı katkı, son çeyrekte artış gösterdi.
          - 2011 yılı sonlarında Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde derinleşen finansal kriz Türkiye’nin AB’ye ihracatının hız kesmesine neden oldu. Fakat ihracat pazarları çeşitlendirildi ve AB kaynaklı olumsuzluklar bertaraf edildi.
          -2012 yılının ikinci çeyreğinden itibaren altın ihracatı artış gösterdi.
          -2012’de yurt içi talepteki yavaşlama toplam ithalat talebini sınırladı.
          - Asya ülkeleri başta olmak üzere Euro bölgesi dışı ülkelerden gelen turist sayılarındaki artış turizm gelirlerini artırdı.
          cihan alıntı,,,

Merkez Bankası cari açıktaki artışı sınırlayacak
          Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özetinde, 2013 yılı ilk çeyreğine ait verilerin, iktisadi faaliyetteki toparlanmanın sürdüğüne işaret ettiği vurgulanarak, sanayi üretiminin ocak ayında aylık bazda artış göstererek, aralık ayındaki düşüşünü kısmen telafi ettiği bildirildi.

Kurulun 26 Mart tarihli toplantısına ilişkin yayımladığı 29 Mart tarihli toplantı özetinde şubat ayında tüketici fiyatlarının yüzde 0,30 oranında arttığı, yıllık enflasyonun yüzde 7,03'e gerilediği belirtilerek, bu gelişmede gıda fiyatlarının etkisi gözlenirken temel enflasyon göstergeleri ve hizmet fiyatlarının ılımlı seyri koruduğu kaydedildi.
          Gıda ve alkolsüz içecekler grubu fiyatlarının yıllık artış oranının yüzde 5,60'a gerilediği vurgulanan toplantı özetinde işlenmemiş gıda grubunda yıllık enflasyonun özellikle sebze fiyatları kaynaklı olarak yüzde 1,87'ye gerilediği, işlenmiş gıda grubunda ise aylık artış oranındaki yavaşlama eğiliminin bu dönemde belirginleştiği ifade edildi.
          PPK Toplantı özetinde, ekmek ve tahıllar grubunda yurt içi buğday fiyatlarındaki görünüm paralelinde artışların sürmesine karşın diğer işlenmiş gıda ürünlerindeki olumlu seyirle yıllık işlenmiş gıda enflasyonunun şubat ayında yaklaşık yarım puanlık bir azalışla yüzde 8,39'a gerilediği dile getirilerek, öte yandan, öncü göstergelerin işlenmemiş gıda grubunda yıllık enflasyonun Mart ayında yükseleceğine işaret ettiği kaydedildi.
          Şubat ayında enerji fiyatlarının yüzde 0,64 oranında artarken yıllık enerji enflasyonunun yüzde 11,75'e gerilediği belirtilen toplantı özetinde, şu ifadeler eyer verildi:
          ''Bu dönemde uluslararası petrol fiyatlarındaki yükselişin etkisiyle yurt içi akaryakıt fiyatları yüzde 1,85 oranında yükselmiştir. Öte yandan, Mart ayı içinde uluslararası petrol fiyatlarının yeniden Ocak Enflasyon Raporu'nda varsayılan seviyeye gerilediği gözlenmektedir. Hizmet grubunda yıllık enflasyon sınırlı bir artışla yüzde 7,21'e yükselmiştir. Alt gruplar bazında bakıldığında, yıllık enflasyon haberleşme ve ulaştırma hizmetlerinde yükselirken kira, lokanta oteller ve diğer hizmetlerde sabit seyretmiştir. Diğer taraftan, mevsimsellikten arındırılmış hizmet fiyatlarının artış eğilimi ile yayılım endeksi Şubat ayında bir miktar yükselse de grup fiyatlarındaki ılımlı seyrin sürdüğü görülmektedir.
          Temel mal grubunda yıllık enflasyon 0,14 puan artarak yüzde 4,46 olmuştur. Giyim grubunda fiyatlar mevsimsel ortalamaların üzerinde bir oranda düşüş kaydederken dayanıklı tüketim malları fiyatlarında otomobil ve mobilya fiyatlarına bağlı olarak yükseliş gözlenmiştir. Böylece, son dönemde gerilemekte olan dayanıklı mal yıllık enflasyonu Şubat ayında yükselmiştir. Giyim ve dayanıklı tüketim dışında kalan temel malların yıllık artış oranındaki yavaşlama ise sürmüştür. Öte yandan, mevsimsellikten arındırılmış veriler temel enflasyon göstergelerinin ana eğilimindeki göreli ılımlı seyrin korunduğuna işaret etmiştir.''
          Enflasyonu Etkileyen Unsurlar
          PPK toplantı özetinde, 2013 yılı ilk çeyreğine ait verilerin, iktisadi faaliyetteki toparlanmanın sürdüğüne işaret ettiği vurgulanarak, sanayi üretiminin ocak ayında aylık bazda artış göstererek aralık ayındaki düşüşünü kısmen telafi ettiği kaydedildi.
          Gerek taşıt ve beyaz eşya satışlarının gerekse kredilerin seyrinin iç talebin artış eğiliminde olduğunu ortaya koyduğu ifade edilen toplantı özetinde, İktisadi Yönelim Anketi (İYA) ve Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) gibi anket göstergelerinin de yurt içi nihai talepte hem tüketim hem de yatırım talebi kaynaklı olmak üzere sağlıklı bir toparlanmanın başladığına yönelik sinyaller içerdiği dile getirildi.
          Toplantı özetinde, dış ticaret ve cari dengeye ilişkin son dönem verilerinin iç ve dış talep gelişmelerinin öngörüldüğü şekilde seyrettiğine vurgu yapılarak, ''İhracatın ana eğilimi zayıf küresel büyümeye rağmen ürün ve pazar çeşitlendirmesinin desteğiyle nispeten olumlu bir görünüm arz etmektedir.
          İthalatta ise yurt içi talepteki toparlanmayla birlikte kayda değer bir yükseliş gözlenmektedir. Bu durum cari işlemler açığında bir miktar yükselişe neden olmaktadır. Kurul, mevcut politika çerçevesinin cari işlemler açığındaki bozulmayı sınırlayacağı değerlendirmesinde bulunmuştur.
          Mevsimsellikten arındırılmış tarım dışı istihdam 2012 yılı Aralık döneminde hız keserek artmaya devam etmiştir. Bununla birlikte, iş gücüne katılım oranındaki yükselişten dolayı işsizlik oranları sınırlı bir artış göstermiştir. Bu dönemde tarım dışı istihdam artışı asıl olarak, 2012 yılı son çeyreğiyle birlikte toparlanma eğilimine giren sanayi sektöründen kaynaklanmıştır.
          Önümüzdeki dönemde iktisadi faaliyetteki toparlanmaya paralel olarak istihdamın kademeli bir şekilde artmaya devam edeceği öngörülmektedir. Bununla birlikte, küresel ekonomiye dair belirsizlikler yatırım ve istihdam artışını sınırlayabilecek bir unsur olarak önemini korumaktadır'' ifadelerine yer verildi.
          Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özetinde, kurulun ilk çeyrekteki kredi büyümesinin Türkiye için sağlıklı olduğu düşünülen yüzde 15 referans değerinin üzerinde bir eğilime işaret ettiği değerlendirmesinde bulunduğu bildirildi.
          Kurulun 26 Mart tarihli toplantısına ilişkin yayımladığı 29 Mart tarihli toplantı özetinde yılın ilk aylarında sermaye akımlarındaki güçlü seyrin etkisiyle finansal koşullarda belirgin bir iyileşme gözlendiği ve kredilerdeki artışın öngörülen seviyelerin üzerinde seyrettiği belirtilerek, kurulun ilk çeyrekteki kredi büyümesinin Türkiye için sağlıklı olduğu düşünülen yüzde 15 referans değerinin üzerinde bir eğilime işaret ettiği değerlendirmesinde bulunulduğu kaydedildi.
          Toplantı özetinde, son dönemde küresel belirsizliklerin artması sonucu sermaye girişlerinde tekrar bir yavaşlama olduğuna dikkat çekilerek, gelişmiş ülkelerdeki ekonomik politika belirsizliğine ve Avro bölgesinde süregelen sorunlara bağlı olarak 2012'nin ortalarından itibaren güçlü seyreden sermaye girişlerinin yakın dönemde hız keserek, yeniden oynak bir görünüm aldığı ifade edildi.
          Kurulun sermaye akımlarında artan oynaklığa karşı Rezerv Opsiyonu Mekanizmasının (ROM) etkinliğini kademeli olarak artırmaya karar verdiği dile getirilen toplantı özetinde şu ifadelere yer verildi:
          ''Sistemin otomatik dengeleyici niteliğinin güçlenmesi için katsayıların yukarı yönlü ayarlanmasının ve yüzde 35-40 basamağının ilave edilmesinin uygun olacağı ifade edilmiştir. ROM'un daha etkin bir şekilde devreye girmesi geniş faiz koridoruna duyulan ihtiyacı büyük ölçüde azaltmaktadır. Bu doğrultuda kurul, gecelik borç verme faizlerinde 100 baz puanlık indirime gitmiştir.
          Böylece faiz koridoru daha simetrik bir hale getirilmiştir. Küresel ekonomiye dair belirsizliklerin sürmesi nedeniyle para politikasında her iki yönde de esnekliğin korunmasının uygun olacağı belirtilmiştir. Bu doğrultuda, alınan tedbirlerin krediler, yurt içi talep ve enflasyon beklentileri üzerindeki etkileri dikkatle takip edilecek, Türk lirası fonlama miktarı gerekli görüldüğünde aşağı veya yukarı yönlü ayarlanacaktır. Kurul, önümüzdeki dönemde likidite yönetiminin önem kazanacağını belirtmiştir. Bu kapsamda likidite yönetimini bir miktar sıkılaştırmak için bir ay vadeli fonlamanın payının azaltılmasına karar verilmiştir.''
          ''Para politikası oluşturulurken Orta Vadeli Program'da belirlenen çerçeve esas alınmaktadır''
          PPK Toplantı özetinde kurulun, daha sıkı bir likidite politikasının, sermaye akımlarındaki zayıflama ile birlikte kredi büyümesini yavaşlatacağını öngördüğüne vurgu yapılarak, sermaye girişlerinde tekrar hızlanma olması durumunda ise mevcut politika çerçevesi dahilinde likidite politikasının, ROM ve zorunlu karşılıklar gibi araçlar kullanılarak gerekli tedbirler alınacağı kaydedildi.
          Küresel talepteki yavaşlama ve emtia fiyatlarının görünümünün enflasyona ilişkin yukarı yönlü riskleri azalttığı belirtilen toplantı özetinde küresel ekonominin zayıf seyri enerji ve ana metal fiyatları üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturduğu dile getirildi.
          Toplantı özetinde ayrıca son dönemde yaşanan gelişmelerin en büyük dış ticaret pazarı olan Avro bölgesinin talebindeki toparlanmanın beklenenden daha zayıf olabileceğine işaret ettiği kaydedilerek, bu gelişmelerin enflasyon üzerindeki yukarı yönlü baskıları sınırladığı, bununla birlikte, iç talep ve kredilerdeki artışların fiyatlama davranışları üzerindeki etkilerinin yakından izlendiği belirtildi.
          Kurulun, maliye politikasına ve vergi düzenlemelerine ilişkin gelişmeleri enflasyon görünümüne etkileri bakımından yakından takip ettiği vurgulanan toplantı özetinde, şu ifadelere yer verildi:
          ''Para politikası oluşturulurken Orta Vadeli Program'da belirlenen çerçeve esas alınmaktadır. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde mali disiplinin korunacağı ve yönetilen/yönlendirilen fiyatlarda öngörülmeyen bir artış gerçekleşmeyeceği varsayılmaktadır. Maliye politikasının söz konusu çerçeveden belirgin olarak sapması ve bu durumun orta vadeli enflasyon görünümünü olumsuz etkilemesi halinde para politikası duruşunun da güncellenmesi söz konusu olabilecektir. Küresel dengesizlikler karşısında ekonomimizin dayanıklılığını koruması açısından maliye ve finansal sektör politikalarındaki temkinli duruşun sürdürülmesi kritik önem taşımaktadır.''
          Toplantı özetinde orta vadede ise mali disiplini kalıcı hale getirecek ve tasarruf açığını azaltacak yapısal reformların güçlendirilmesinin, makroekonomik istikrarı destekleyeceği vurgulanarak, bu yönde atılacak adımların aynı zamanda para politikasının hareket alanını genişletecek ve uzun vadeli kamu borçlanma faizlerinin düşük düzeylerde kalıcı olmasını sağlayarak toplumsal refaha olumlu katkıda bulunacağı kaydedildi.
          PPK Toplantı özetinde bu çerçevede, Orta Vadeli Program'ın gerektirdiği yapısal düzenlemelerin hayata geçirilmesi konusunda atılacak adımların büyük önem taşıdığı ifade edildi. alıntı,,,, kaynak aa

Yorum

• TALEBE
            A-YI
            • 24 Ekim 2010
            • 1221

kuzu.............

borsa.....din....felsefe....
            bu ikisinden turiyen sosyoloji ve piskoloji....ve cok azda ekonomi bilgisi gerektiren....BI ARENADIR.

Yorum

• TALEBE
              A-YI
              • 24 Ekim 2010
              • 1221

kuzu...........

usulet ve suhulet geregi.....2000 puanda kar alindi.....105 500 ler gitti.....ve 104 500 lere bu kar eklendi....onlarin maliyeti 106 500 e cekildi....boylece sko agami aynen kopyaliyor....ne yapiyorsa aynisini yapiyorum....

piramitleme....102 kirildimi basliyor.....

heee yazdim o raporu....emme 2009 da yazdim....altin 1000 panginottu....3600 nihahi hedef dedim...cekte karsilikliydi durzu.....

altin 1900 e geldi....BERNANKE.....parasal genisleme ve faiz sifir 2013 sonuna kadar surecek deyince.....derhal ALTIN UCUN OZEL BASLIK ACTIM...2011 DE....DEDIMKI....3600 U UNUTUN GAYRI....HEDEF 1400....ve altin 1530 a indi....tum finans aleminde ILKTIM....HER IKI RAPORDADA...

SEBEB....entropi idi.....gene oyle....parasal genisleme durdurulursa....altin 3600 hedefini yeniden verecegim....2014 gibi....

Yorum

• TALEBE
                A-YI
                • 24 Ekim 2010
                • 1221

kuzu..........

usulet ve suhuleti tasarladigimda....ANA HEDEF MALDA KALABILMEK VE HEP KARDA MALDA OLMAKTI....

CUNKII....

SKO....DUSUSU....HICKIMSENIN BEKLEMEDIGI ANDA BIRDEN VE ANIDEN YAPIYOR....

BU NEDENLE....usulet ve suhuletin bir adida KENE dir....sko ya yapisir kanini emer.....yillar aldi bu tasarim....yillarrrr....aci dersler...ve mukkemmel bi cozumle sonuclandi....

Yorum

• TALEBE
                  A-YI
                  • 24 Ekim 2010
                  • 1221

kuzu...........

piramitleme..

elindeki mal kadar tekrar furacaksin shortu...diyeceksinki abi manyakmisin...zaten 4000 puan kardasin...kari alsana.....aalmiyorum...kari 15 000 asagida aliyorum....diyelim 102 000 de piramitledin...elindeki kadar....iste bunnarin karini...2000 puan altta yani 100 000 de aliyorsun...tepki kodumu 1000 puan....tekrar pramitleri cakiyorsun....ANA MAL DUSUS BITINCEYE KADAR ELDE HEP....15 000 ANA MALDA....10 000 PUAN BAZEN 15 000 PUANDA PIRAMITLERDE....ALIP TIRLARI YUKLEYIP SESIZCE DEFOLUP GIDIYORSUN...bunu 109 dan 93 000 olan ilk dususte aynen yaptim...VE DEDIMKI HADI EYVALLAH HEDEF 84 000 ....ORADA GELIRIM DEDIM...emniyet ucun...82 000 de usulet ve suhuleti baslattim....su an 3500 puan kardayim...kapatsam...emme kapatmam....

Yorum

• TALEBE
                    A-YI
                    • 24 Ekim 2010
                    • 1221

Originally Posted by loruhlano
                    Sevgili Cüneytt; sana sıkı bir soru >>>> Bu senenin Netaş adayı ?? , Bu senenin Brisa adayı ???? , Ya da bu sene yok öyle bir şey.) ????

Cevap vermek isteyen herkese açık......)
                    cevap veriyorum...
                    xa- tire ve reysaş........bekle ve gör
                    ya) GÖLLER BÖLGESİ...yB) ÖBÜR TEKERLEK... yc) NUH ÇİMENTO (PLASE) d) EGEEN (HANTAL)

BOL KAZANÇLAR...

lorulll
                    Tire de temel iyileşmeler olabilir ama, Reysaş biraz garip(ürkütücü) ....Haklı olabilirsin aslında, her ikisi de manipülasyona hedef olabilirler.....

Yorum

• TALEBE
                      A-YI
                      • 24 Ekim 2010
                      • 1221

eksper..............

fenerbahcemizi canı gönülden kutlarım...tur cepte sayılır... vob hedef 112000...sağından baktım, solundan baktım bu cıktı...

bunun gercekleşmesi bozacak tek hareket 99500 ün yanmasıdır....aksi halde vob da ana hedef şu anda 112000..

aksine hereket yanlıştır...ilk fırsatta stoplu long olacağım...stop 99500 de olacak....

şu anda 112000 ana hedefli dalganın icerisindeyiz....99500 yanar ise kuzunun orada yazdıgım devrededir....riski alacağım ve bu senaryoya uyacagım...orada yazdıgım ana senaryo 102000 nin gecilmesiyle iptal olmuştu....yani 90000 iptal....düşebilecegi max seviye 99500...buna oynayacagım....risk almaya deger...ucunda 10000 puvan var...

102 ve 100 arası secin beğenin alın...heryer long yeri....stop 99500 olmak kaydı ile....hedef 112....

Yorum

• TALEBE
                        A-YI
                        • 24 Ekim 2010
                        • 1221

kuzuya soruldu..........

kuzu 102 altındayız, ekleri açtın mı?

cooktaannnn....sistemden taviz yok....10 yilin urunu....KENE....

Yorum

• TALEBE
                          A-YI
                          • 24 Ekim 2010
                          • 1221

eksperin .......

-evet....hafta sonuna long....kaderim belli olacak....ya tamam ya devam....hala bu bir düzeltmedir....pazartesi ikinci vuruşu yapıp ya stop olacagım ya malı götürecegim....
                          -dalga yapısında sona geldik....aşşağısı ucurum .....99500 ve 99000 kırıldıgı anda long biter..
                          -pazartesi elim tetikte olacak....bu gercekleşir ise long diyen adamı odunla kovalamak lazım...
                          -pazartesi muhtemelen son kez yanınızda olacağım....şimdiden kırdıgım, üzdügüm, zarar görmesine yol actıgım kerdeşlerim varsa hepsinden ayrı ayrı haklarını helal etmesini dilerim..

Yorum

• TALEBE
                            A-YI
                            • 24 Ekim 2010
                            • 1221

kuzu.

YAAAA....PIRAMITLERDE 2000 PUAN....ANA MALDA....6500 PUAN....TOPLAM 8500 PUAN....1 kodum iki olduya 250 puan kaldi....parayi ikiye katliyor....yetermi....daha degil....TIRLAR BAKIMDA.....

ne dedim hep....bizim borsaya euro bazli grafta bakin dedim...

teknik olarak....IMKB 100.....TL Bazlida....86 000 de ikili zirvesini yaparken....simdi dikkat...EURO BAZLIDA ILK ZIRVESINI ASTI....

gene teknik olarak....10 gun once....imkb 100....82 000 ila 84 000 araliginda gezdirilip...82 000 kirilir gibi yapilirken...bu noktada EURO BAZLI ENDEKS IKILI TEPEDE...IDI...brokerlar euro esasli olanlar...short ve aciga satiyordu...NIYE IKILI TEPE GEREGI VE TEKNIK OLARAK SATIYORLARDI....SKO mermi hiziyla yukari 86 000 e basti...ve euro bazlida ikili tepe gecildi....AYNI BROKERLAR ZARARINA POZ KAPATIP MUSTERI EDILDI....bu sefer SKO...kendi aciga satti ve shortu cogaltti....

artik 82 000 tutarmi....nahhhh tutar....cunki SKO acikci artik...oburleri long....

oyleyse....15 000 puan...106 000-15 000=91 000 HEDEFTIR...

DIYECEKSINIZKI....guzu giciksin....heee ula....eleyim...

cunki...teknigi dogru yorumlamayi biliyorum....

BU BAKIMDAN TIRLARI BAKIMA YOLLADIM...YUKLERI AGIR OLACAK

Yorum

• TALEBE
                              A-YI
                              • 24 Ekim 2010
                              • 1221

chaotic...........

2008 düşüşünü büyük W olarak düşün. 2009dan itibaren düşüşün düzeltmesini yapıyoruz. Dünya ekenomilerinde yapısal bir düzelme var mı? Bence yok. Türkiye de dahil buna. Düzelme falan yok. Borcumuz artıyor + yatırım yapmıyoruz + borç aldığımız parayı betona gömüyoruz. Bu X düzeltmesi bitti diyorum ben. Çoğu kişi de diyor ki henüz bitmedi bir yukarı dalga daha var. Ben de diyorum ki aşağı Y başladı 3-5 gün önce.

Bu Ynin içinde mutlaka tepkiler olacak. Hatta tepeyi bile geçebiliriz uygun ortam olursa. Ama 5-10 yıldır blok halde dokunulmadan tutulan yabancı pozisyonları satılmaya başlandı. Artık büyük satış başladı. Bundan sonra yükselsek de Ağalarımız daha çok satsın diye yükseleceğiz.

Ynin hedefi W nun çok daha altı olacak bence, imkb30 çok rahat 20yi görür. Hatta Y nin sonunda borsa ve forex felsefi olarak sorgulanıp tamamen kaldırılma ihtimali çok yüksek
                              . Çünkü, insanlığa bir faydası yok, boşa zaman harcıyoruz...

Yahudilerin kurmaya çalıştığı tek dünya devletinde tek para birimi olacak ve insanlar boş işlerle uğraşmayacak, herkes topluma faydalı bir iş yapacak. Bu devletin kurulamayacağına inanıyorum ben. Onlar tüm hazırlıkları yapacak ama müslümanlar bir şekilde galip gelecek. Onların kurmaya çalıştığı sistemi daha da iyileştirip müslümanlar devam ettirecek. Bu yeni sistemde orta/uzun vade yatırım olacak ama günlük trading tamamen bitecek...

Yorum

• TALEBE
                                A-YI
                                • 24 Ekim 2010
                                • 1221

AÇIL SEZEN'ÎN BİR YAZISI:

Kahraman trader algoritmaya karşı ..........

Bugün Borsa İstanbul'un ilk günü. Umuyorum herkes için hayırlı uğurlu olur.

Ama bu değişimin isim değişikliğinin ötesine geçebilmesi için birçok farklı unsurun bir araya gelmesi gerekecek.
                                Bunlardan bir tanesinin önemli ölçüde dikkatlerden kaçtığı kanısındayım: Teknoloji borsacılığı.

Eski yatırımcı-borsacı tanımı, dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Türkiye'de de değişmiş durumda.

Artık verilen otomatik emirleri alan, ileten, farklı hisselerle, hatta farklı borsalarla bağıntı kurarak onlarca pozisyonu aynı anda değiştiren algoritmalar var.

TRADERIN BAŞ DÜŞMANI
                                Ve bu algoritmalar, bugün aracı kurumlarda görev yapan traderların en büyük sorunlarının başında geliyor.

Geçtiğimiz günlerde birçok farklı traderdan aynı konudaki serzenişlerini duydum.

Bir arkadaşım diyor ki:

"Elimde 1 milyon lot X satış emri var. Tahtaya bakıyorum, 1.5 milyon lot alıcı görüyorum. Sat tuşuna bastığım anda ne olduğunu anlayamadan bir saniye içinde tahta 2 milyon lot satıcıya dönüşüyor.

Alıcıların hepsi ortadan kalkıyor, her kademeye tek tek satıcı dolmuş oluyor.

Emrim pasife düşüyor, satışı yapamıyorum. Ne zaman yüklü emir versem, aynı durumla karşılaşıyorum."

FİKTİF EMİRLER
                                "Bunda ne var, satım emri gelince satışa geç algoritması çalışmış işte" diyebilirsiniz. Fakat işin aslı öyle değil.

Çünkü karşıda oluşan emirler aslında fiktif. Yani siz sat emri verdiğiniz anda karşı tarafta satıcı tahtasına yüklü miktarda emir giriyor. Sizin emrinizi pasife düşürüyor, aynı anda da emir iptali ile kendi verdiği emri siliyor.

Eğer bir tahtanın çıkmasını ya da düşmesini engellemek istiyorsanız, biraz da yatırım gücünüz varsa hisse derinliğine bağlı olarak örneğin 100 bin lotun üzerinde bir emir geldiğinde onu pasife düşürecek bir algoritma ile bunu yapabilirsiniz.

EMİR İPTALİ FENA VURDU
                                Üstelik emir iptali için uygulanan cezanın kaldırılmış olmasının ardından bu işlemi yapmanın hiçbir maliyeti de kalmamış durumda.

Tek dikkat etmeniz gereken, diğer algoritmaların aldığı pozisyonların sizinkini ezmemesi. Bunun için de mesela verdiğiniz emrin saniyenin kaçta birinde devreye girdiği gibi noktalar öne çıkıyor. (Saniyenin 20'de birine kadar ineni duydum, daha iyisi olabilir, cehaletime verin.)

BİRÇOK ÜLKEYİ İÇİNE ALIYOR
                                Biraz araştırıp işin derinine girince, farklı örnekleriyle de karşılaştım.

Örneğin bu algoritmalar sadece bir hisse için geçerli çalışmıyor. Mesela aynı anda X şirketini al, aynı anda VOB 30 Endeks kontratını 1'e 10 kaldıraçla sat, bunu yaparken Polonya'da X hissesini al, Rusya'daki X hissesini sat, bu arada Doğu Avrupa Portföyü içindeki risk hesabına göre teminat hesabımı şu noktaya getir.
                                Gel de çık işin içinden.

İMKB 30 Endeksi içindeki hisselerin tamamı için yazılmış ve bu şekilde çalışan birçok algoritma var.

KAZANAN YABANCILAR
                                Bu işin kazananı, hiç kuşku yok ki tüm ülkelerde bu işi yapan ve müthiş sistemler kuran yabancı banka ve aracı kurumlar. Borsadaki yükselişten yabancılar kazandı, yerliler yaya kaldı derken, biraz da bunu kastediyoruz. Düşünsenize, kağıdın gideceğini görüyorsunuz, emir veriyorsunuz (tradersanız emir giriyorsunuz) tahta gözünüzün önünde gidiyor, siz araya girip kademe bulamıyorsunuz. Ya da satış görüyor, zararı minimize etmeye çalışıyorsunuz, yine kademe bulamıyorsunuz.

İMKB 30'UN TÜMÜNDE VAR
                                Yerli yatırımcının bu temelde işleyen bir piyasada para kazanma ihtimali ne kadar ki?

Hep küçük yatırımcıyı eleştirdik "spekülatif kağıtlarda yüksek getiri arıyor" diye. Onlar da hep dediler ki "Ne yapalım, büyük kağıtların sahipleri var."

Doğruydu. Eskiden spekülatörlerin aldığı pozisyonlar çok etkindi. Şimdi kötü bir şeymiş gibi gerek spekülatörler gerek "gömlekçiler" kurutuldu.

Ama şimdi büyük kağıtların yeni sahipleri var. Siz bir şirket ile ilgili ne görürseniz görün, ne kadar iyi hazırlanırsanız hazırlanın, üstelik ne kadar paranız olursa olsun, karşınızda makine var.

"Bu dünyanın her yerinde var, herkes buna uyum sağlamak zorunda" diyebilirsiniz.

Doğrudur, var.

Ama o piyasalarda derinlik de var, çok büyük likidite de var. Algoritma karşısında bizim aracı kurumlarda görev yapan traderların şansı olması mümkün mü?
                                Şimdi çok daha rahat görülebiliyor sanırım, geçtiğimiz iki yol boyunca yabancı yatırımcıların SPK ve İMKB yönetimlerinin üzerinde kurduğu "Emir iptali istiyoruz" baskısının gerçek nedeni.

MAKSAT KOMİSYON MU, SERMAYE PİYASASI MI?
                                Borsada hacim yükseldi mi, yükseldi. Maksat hacmi yükseltip İMKB'nin komisyon gelirini yükseltmek ise maksat hasıl oldu. Ancak bu arada gerek yerli yatırımcı gerekse traderlar için kabus dönemi başladı.
                                Borsa İstanbul'un yeni yönetiminin en büyük önceliğinin bu olması gerektiğini düşünüyorum. Yoksa vitrini değiştirmek, müşteriyi artırmaya yetmeyebilir.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information