Ay Yıldız

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • TALEBE
    A-YI
    • 24 Ekim 2010
    • 1221

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'dan (S&P) yapılan açıklamada İş Bankası, Garanti Bankası, Garanti Finansal Kiralama, HSBC Bank, Vakıfbank ve Yapı Kredi'nin notları 'BB'den 'BB+'ya yükseltildiği, görünümün durağan olduğu belirtildi.
    ... ülke not artırımlarından/düşürümlerinden..hemen önce... bu şirketlerin hisse fiyatlarında sert hareketler olabilir.... mi...? Olmuş mu..?
    Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• TALEBE
      A-YI
      • 24 Ekim 2010
      • 1221

egelii Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      102 ye doğru düşüş başlar dedikmi dün
      dedik
      bu hızı 102 kesmezzz 100600 de bi ihtimal
      eksper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      yarın uygun yerden longlamak lazım.....öyle veya böyle deper bu....
      en ,iyi satım yeri 102700-103 olur gari
      egelinin yazdıgı yer on numero....100600....güvenli long yeri....2000 puvanı alıp tüyülücek yer....
      chaotic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Sabah kalktığımızda saldırı olmamışsa, 100500den kapatıp üstten tekrar shortlamayı deneyebilirim.
      fenerbahcemizi canı gönülden kutlarım...tur cepte sayılır... vob hedef 112000...sağından baktım, solundan baktım bu cıktı....
      bunun gercekleşmesi bozacak tek hareket 99500 ün yanmasıdır....aksi halde vob da ana hedef şu anda 112000...
      şortları kapattım....
      düşüş ücün son max 2000 puvan....istemiyorum onun olsun....
      102 ve 100 arası secin beğenin alın...heryer long yeri....stop 99500 olmak kaydı ile....hedef 112....

hoyttt
      üleyn eyiki bigün işimiz çıktı bakamadık
      hoş baksakta 100600den longu vururdum ya ptesi vurem gari
      ..........
      Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• TALEBE
        A-YI
        • 24 Ekim 2010
        • 1221

KOÇ yazmış..........

haftaya vob 30 da 104.500 bekliyorum bende.
        testere dolu nisan ayı.
        mayısta da 86

Yorum

• TALEBE
          A-YI
          • 24 Ekim 2010
          • 1221

baboli........

Abi gönül isterdi ki yeni zirvelere yol alalım diyeyim ama kendimi 105-106 üstünde stoplamak üzere şorta ayarladım ve hedefimi verdim(108950-93225=15725......106000-15725=90275 ) . Ara ara trade de yapacağım. Ama kimseyi olumsuz etkilemek istemiyorum o nedenle mümkün mertebe grafikleri yorumsuz paylaşıyorum ki herkes saf olanı görüp kendine göre yorumlasın.

Yanılırsam kafa kafaya pozdan çıkarım. Umarım yanılırım da siz zararsız çok karlı çıkarsınız.

Bu arada 103-104 arası bir yere tepmesini bekliyorum

Yorum

• TALEBE
            A-YI
            • 24 Ekim 2010
            • 1221

madsoul..........
            -100.000 altını pek beklemediğimi söylemek isterim ki sarkarsa da çok fazla altına sarkmaz bence; bu sefer ki düşüncem de 98xxx ler görülmeden 108xxx lere gidebileceğimiz yönünde, uzun maliyetleri yapıyorum..,

99.600 altında günlük kapanış olursa görüşüm değişir..

baboli...
            -Bu beklentinizin dayanağını anlatabilirmisiniz?,
            c nin bitiş yeri hakkında öngörünüz nedir?

-Sanırım Elliot'da 4c dalgası olarak saydığınız için sizin hedefiniz 92xxx gibi bir rakam sayın thebaboli, eğer sayımınız doğruysa ki ben elliot üzerinden bakmıyorum, ancak 99.600 altında kapanış görülürse benim de teknik analizime sat sinyali gelir ve dediğiniz rakamlar görülebilir..Ben sadece daha önceki stratejilerimde de yaptığım gibi güçlü olan tarafın şu anda yukarısı olduğunu, daha önceden kurduğum önce 101xxx sonrasında da 108xxx stratejimin bozulmadığını belirtmek istedim, b planı her zaman olmalı diyerek o koşulu da söyledim ve zaten o koşul gerçekleşirse sizin sayımınızın doğru olduğu teyidini de alırız ve beklediğiniz noktaya gideriz..Sizin sayımınızda da 105xxx görüldüğünde zaten 4b nin döndüğü yerin üzerine çıkacağımız için 4c hareketi içinde olmadığımız anlaşılır ve bir hata olabileceği ortaya çıkar; buradan da referans alarak belki tekrar bir sayım yapmak gerekebilir geriye yönelik...

Yukarı maliyet ve stratejimi de tam zamanında paylaştığımı düşünüyorum, özellikle analizimde teyit gelmesini bekledim ve sabahtan yazmadım, zaten sonrasında da yazımın hemen ardından alım geldi piyasaya.

baboli...
            -Detaylı cevabınız için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi 106 üstüne atarsa sayım yanlıştır ve düzeltilmesi gerekiyordur. Şuan yukarı oluşan hareketi 106 yı geçmediği sürece tepki olarak görüyorum senaryoma istinaden.

Merak ettiğim konusu ise 99600 ün neden destek olduğu? Neye göre o noktayı belirlediniz?

madsoul...
            -108xxx e gelene kadar daha önceki 101xxx düşüşünde olduğu gibi destek ve direnç paylaşacağım günlük, zaten ana stratejim belli sürekli yazı yazmaya gerek yok..

Eğer bu senryoyu tehdit eden bir durum oluşursa da belirtir, yeni analiz yapar devam ederiz..Her zaman dediğim gibi her türlü soruya da açığım..

Sayın thebaboli, 99.600 ün önemini gösteren grafiği size seans sonu yollayacağım şu anda upload edemedim..

Yorum

• TALEBE
              A-YI
              • 24 Ekim 2010
              • 1221

baboli......

Bence çok düşük bir ihtimallede olsa olasılık dahilinde. Ama onu 4 olarak saymamız için 106 nın üstüne atmalıyız. Zaten o durumda Madsoul üstadın senaryosu doğru olmuş olur. Şahsen 4 ün bu kadar kısa sürmesini beklemiyorum. Hatta C de bitmeyip D ve E dalgalarının da olabileceğini düşünüyorum. Ama önce C den emin olalım.

Senaryo şu; 99600 kırılırsa Madsoul hocam ile ortak oluruz şort pozisyonda 106 kırılırsa ortak oluruz long pozisyonda.

Yorum

• TALEBE
                A-YI
                • 24 Ekim 2010
                • 1221

hissenete...grafik yapıştırmak için.............

Print screen yaptıktan sonra mouse n imlecini sağ üst köşeye getirin kenardan birşey çıkacak oradan ara yı seçin paint yazın painti açın

Sent from my HTC Vision using hisse.net mobile app

Yorum

• TALEBE
                  A-YI
                  • 24 Ekim 2010
                  • 1221

madsoul.....

Günaydın arkadaşlar, gap doldurulabilir hafif bir geri çekilmeyle aşağıda 102.200 önemli yukarıda da 102.800, kırılımın olduğu yöne gün içi 400-500 puan bırakabilir..

Orta vadeli analiz hedefim zaten 108xxx, uzun pozisyonlarımı korumaya devam ediyorum..

Herkese kolay gelsin

Yorum

• TALEBE
                    A-YI
                    • 24 Ekim 2010
                    • 1221

TCMB/BASCI:TURKIYE DUSUK FAIZ DENGELI BUYUME YAKLASIMINA ONCULUK EDEN ULKELERDEN OLDU - CNBCE-E

TCMB/BASCI:ISLENMIS GIDA ILE DOVIZ KURU OYNAKLIGI ENFLASYON UZERINDE ETKILI- CNBCE-E

TCMB/BASCIOVIZ KURLARINDAKI OYNAKLIGI AZALTMAK FIYAT ISTIKRARINA BUYUK KATKI SAGLIYOR - CNBCE-E

TCMB/BASCI:TL'NIN ZAMAN ZAMAN ASIRI DEGERLI OLMASININ NEDENI KISA VADELI SERMAYE AKIMI - CNBCE-E

TCMB/BASCI:KISA VADELI SERMAYE AKIMLARINA KARSI BIRDEN FAZLA POLITIKA ARACI KULLANIYORUZ - CNBCE-E

TCMB/BASCI:2012'DE DAHA HIZLI VE SURDURULEBILIR BIR BUYUMENIN BASLANGIC KOSULLARI SAGLANDI - CNBCE-E

TCMB/BASCI: FINANSAL ISTIKRARI MAKRO BIR PERSPEKTIFTEN GOZETMEYE DEVAM EDECEGIZ

TCMB/BASCI: SERMAYE AKIMLARINDAKI OYNAKLIGIN OLUMSUZ ETKILERINI SINIRLANDIRMAYA YONELIK POLITIKALARIMIZI SURDURECEGI

BASCI: UYGULAYACAGIMIZ POLITIKALAR 2012 YILINDAKI ETTIGIMIZ KAZANIMLARI
                    KORUYARAK DAHA ILERI GOTURMEYI AMACLIYOR

BASCI: SERMAYE AKIMLARINDAKI OYNAKLIGIN OLUMSUZ ETKILERINI SINIRLANDIRMAYA YONELIK POLITIKALARIMIZI SURDURECEGIZ

MERKEZ BANKASI BASKANI ERDEM BASCI'NIN BANKANIN 81. OLAGAN GENEL KURUL
                    TOPLANTISINDA YAPTIGI ACIS KONUSMASININ BIR BOLUMU ASAGIDA BULUNUYOR:

ENFLASYONU HEDEFLE UYUMLU SEVIYELERDE TUTMAYI AMACLARKEN FINANSAL
                    ISTIKRARI DA MAKRO BIR PERSPEKTIFTEN GOZETMEYE DEVAM EDECEGIZ. BU DOGRULTUDA
                    SERMAYE AKIMLARINDAKI OYNAKLIGIN YURT ICI EKONOMI UZERINDEKI OLUMSUZ ETKILERINI
                    SINIRLANDIRMAYA YONELIK POLITIKALARIMIZI SURDURECEGIZ. BU VESILEYLE, FINANSAL ISTIKRARIN
                    KORUNMASI VE CARI DENGENIN SURDURULEBILIR BIR SEVIYEDE SEYRETMESI ACISINDAN
                    KREDILERDEKI ASIRI BUYUMEYE VEYA TURK LIRASININ YABANCI PARALAR KARSISINDAKI ASIRI
                    DEGER KAZANMASI VEYA KAYBETMESINE KAYITSIZ KALMAYACAGIMIZI BIR KEZ DAHA
                    VURGULAMAK ISTERIM.

2013 YILINDA UYGULAYACAGIMIZ POLITIKALAR IKTISADI DENGELENME SURECININ BELIRGINLESTIGI,
                    ENFLASYONDA ISTIKRARLI BIR DUSUSUN GOZLENDIGI, BUNLARLA BERABER IKTISADI FAALIYETIN
                    BUYUMEYE DEVAM ETTIGI 2012 YILINDA ELDE ETTIGIMIZ KAZANIMLARIN KORUNARAK DAHA ILERI
                    GOTURULMESINI AMACLAMAKTADIR.

TCMB/BASCI:KREDI ARTIS HIZILARINDA ASIRI OYNAKLIK FINANSAL ISTIKRARA ZARAR VERIYOR
                    - CNBCE-E

.................................................. .................................................. ....................................

Yakın bir gelecekte....... BDDK tarafından.....bankaların kredi vermelerine yönelik sınırlamalar...gelebilir... diye düşünüyorum.....

BDDK'dan böyle bir sınırlama gelmesi.... Endekse ciddi düşüş getirebilir.......

Bakalım..... ne olacak......?

Yorum

• TALEBE
                      A-YI
                      • 24 Ekim 2010
                      • 1221

hakankara.......GOLDAŞ....için..fıkra yazmış...

benim şahsi görüşüm bu işin olumlu olma sonuşlanma ihtimali de var tabi bilnçolar dandik değilse ben olmadığına inanmak istiyorum.. .. eğer ortada büyük gayrimenkuller fabrikalar olsaydı alacaklı bankalar anlaşmaya yanaşmaz paralarının büyük kısmını tahsil ederlerdi.. ve müşteri alacaklarına da el konur tahsili yapılınca bankalara para ödenirdi..Ama GOLDAŞTA ne doğru dürüst gayrimenkul var ne de müşteri alacağı.. alacakların çoğu diğer gurup şirketlerinde .. ..şöle bi hikaye anlatayım , diyelim x bir şirket var ve aynı durumda bankalar alçaklarını iflas masasına yazdırdı tabi tl olarak artık dolar istemek yok..iflas massı da baktı ki X şirketin iştiraki olan tomruk pazarlamadan bi tomar alacağı var . tomruk pazarlama da pazarlama ya vadesi gelen borcunu kıllık bu ya, iflas masasına ödemedi ..ödemiyorum dedi.. peki iflas masa sı napıcak bu sefer tomruk pazarlamayla dört sene uğraşacak ..dört sene sonra tomruk pazarlamayı iflas ettirecek ..ama bir bakacak bu seferde para başka gurup şirketi yersen pazarlamada böle böle gidecek..iflas masasından alacağı para zaten tl..faiz işlemiyor.. yersen pazarlama da da vermiyor .. onu iflas ettirsen dört sene sürecek, bi bakıcaksın bu sefer para yaş mı kuru mu pazarlamada ..ister taze ister kuru ister döner yersin ister pilav üstü..istese bu şirket hiç parayı ödemez .. ama ama durum tomruk pazarlamanın olduğu köyün itibarını zedelemesin diye belki bi iylik düşünür tomrukçular...tabiiki bu durumda alacaklara bi sakal traşı yapmadan da olmaz..ne dersiniz güzel bi hikaye değil mi.... umalım bizim hikaye de böle bitsin..

Yorum

• TALEBE
                        A-YI
                        • 24 Ekim 2010
                        • 1221

Fed / plosser: Fed'ın aslı gorevı fıyat ıstıkrarıdır

fed / plosser: Enflasyon fed'ın hedef bant ust sınırı olan yuzde 2'nın altında

fed / plosser: ıssızlık bu yılın sonuna kadar yuzde 7 ve onumuzdekı yılın sonunda yuzde 6.5 olacak

fed / plosser: Abd ekonomısınde 2013 ve 2014'te yıllık yuzde 3 buyume beklıyorum

fed / plosser: Fed'ın bılancosundakı kabarma beraberınde pek cok rısk de getırıyor

fed / plosser: Tahvıl alımlarının durması sıkılastırma donemının basladıgına ısaret etmez

fed / plosser: ıstıhdam pıyasalarında guclu bır toparlanma goruyorum

fed / plosser: Pıyaslar bır aylık ıstıhdam verısıne degıl ıstıhdamın ızledıgı trende bakmalı

fed / plosser: fed tahvıl alımlarını yıl sonuna kadar sonlandırmalı

fed / plosser: ekonomı ve ıstıhdam pıyasaları tahvıl alımlarını azaltmaya ızın verecek kadar guclendı

fed / plosser: tahvıl alımlarını sınırlamanın zamanı geldı

Yorum

• TALEBE
                          A-YI
                          • 24 Ekim 2010
                          • 1221

Chaotic.......... yazmış...

Dün akşamki yazımı buraya da kopyalıyorum.

10 Nisan Gün Sonu:

Ortak topikte arkadaşlar haftasonu çok felaket senaryosu yazdığımı söylediler. Arkadaşların algısını bozmamak için gün içi çok fazla yazmıyorum. Ama gündemde o kadar çok kötü haber var ki ben de bu haberleri yazınca felaket tellalı gibi hissediyorum kendimi. Dolayısıyla arkadaşlara hak veriyorum ama benim de doğru bildiğimi söylemem lazım. Şimdi bugünün bir özetini yapayım:

1) Dow ve diğer Amerika borsaları: Sert yükseliş var. Zaten aylardır yükseliyoruz. Mal toplamak isteseler sert yükseltirler mi? Sert yükseliş dağıtım aşamasında olur. Dün akşam Melikeyi dinledim, bu yıl için 15000 hedefi veriyormuş yatırım uzmanları. Dow 15000e gidecekse (daha yukarı gitmeyecekse) bizim yükseliş çoktan bitmiştir ve düşüşe başlamışızdır. Çünkü bizim cycle hep önden gidiyor.

2) Bugün gün içinde Avrupa ile ilgili yığınla kötü haber geldi ama borsalar pek etkilenmedi. Küçükleri geçtim, Portekiz, İspanya, İtalya çözümsüzlüğe doğru gidiyor. Yakın gelecekte İspanya ve Portekiz bankalarında Kıbrıs türü bir çözüm dayatmalarını bekliyorum. Şu an hem kötü haber verip hem de borsaları yükseltiyorlar ki yatırımcıların haberlere duyarlılığı azalsın ve %5 gibi bir düşüşü fırsat bilip kötü habere rağmen yatırımcı mala atlasın. Global PALA sadece bugün değil, %20 düşüşte bile mal satmayı planladığı için yatırımcıyı alıştırıyor.

3) Uzakdoğudaki olaylar, Çin ile Avustralya dolar kullanmama konusunda anlaştıktan sonra çığırından çıktı. Big Brother rezerv parasından vazgeçen herkese dersini vermiştir. Irak, Libya vs. hatırlayın. Dünya dolar kullanmazsa Amerika 6 ayda çöker. Dolayısıyla savaşmayalım sevişelim söylemleri falan çok yüzeysel. Amerika savaş istiyor. Çin engellemeye çalışacak ama K.Kore savaşacak. Birkaç hafta daha uzayabilir ama bir kıvılcım çakacak orada. Bugünkü avrupa ve amerika piyasalarındaki hareketler telaş göstergesi olup, kıvılcım bir haftadan önce bile çakabilir.

4) Bizim PALA spotta günlerdir satıyor. Takasların 10 güne çıkarılması kararı daha 3 ay önce alındı biliyorsunuz. Bizim borsa temel olarak satılacak noktada, savaş mavaş olmasa da satacakdı zaten ama şimdi takvim sıkıştı, oyun oynayacak durumu kalmadı, tepki ile yükseltme ile falan uğraşamıyor gelene malı teslim ediyor. Yurtdışının iyi olması da yardımcı oluyor, cesur alıcılar geliyor.

5) Big brother rezerv parayı güçlendirecek, cazibesini artırmaya çalışacak. Aslında Japonyaya yaptırılan da bu amaca yönelik. Şimdi gelişen ülkeler deval yapacak, çünkü hepsinde 10 yılın birikimi büyük değerlenme var dolara karşı. Tabi avrupanın kötü haberleri de gelecek bu arada. Tüm dünya halkları bir süreliğine big brotherın rezerv parasına saygı duyacak.

Evet, tüm bu bilgiler ışığında geceye long kalmak intihar demektir. Çünkü ertesi gün çok alttan açılma ihtimali var. Gün içi long olunup akşam kapatılabilir. Ben, önümüzdeki 6 ayda hiç long olmayacağım. Short kapatıp açabilirim duruma göre. Shorttan kaybedeceğim puan maks. 10000, kazanacağım puan 60 - 80000. 1/6 - 1/8 risk/reward oranı var.

Yorum

• TALEBE
                            A-YI
                            • 24 Ekim 2010
                            • 1221

kuzu..... (altın 14xx dolar görünce..)

ne dedi guzuettin....ALTIN GOCECEK DEDI....

NIYE ELE DEDI....****ttin agam altina gicik dedi....borclu ulkeleri kurtarirken altini nizi satin diyecek...girbista yapti....onda altin az....portekizde 412 ton altin var ula.....1530....bi yil onceki dipti....onu test ediyor....kirildimi 100 dolar birden gocer....

kendisine soruldu...guzu emmi.. 102'deki piramitleri ne ettin... 102de geri kapandı mı onlar..

- hayir murat....mala yerlesmeye devam....KORKUNC BUYUK BI FURGUNU PLANLADIM VE UYGULUYORUM....

iki kademe maldayim henuz....ve ortalama maiyet 104 250 de....KENEDE.....IKI KEZ KOMISYON ODEDIM...O KADAR....

FURGUN....anlik degildir....sabreden goturur....sabredemiyen kaybeder....

en hizli furgun iki ayda sonuclanir....furgun senin bekledigin anda gelmez....SIKOETTIN AGAMIN....seni yildirdigi anda gelir....

guzuettin....poza ya girmez...yada girdimi....TIRLARI YUKLEMEDEN CIKMAZ....

-HER FURGUNUMDA....beni izliyenler...bu adam umutsuz vaka der ilk basta....tirlari yukledigim gun gozleri faltasi gibi acilir....emme artik terso pozda....al sat yapa yapa pilleri bitmis....kuccuk ve minnacik paralarki...bunnari sikoettin bile bile verirki...balik oltaya gelsin...ve HEM siko nun hem benim tabagimda olu gozleri ile ikimizide seyreder....

hadise yillardir boyledir ve DEGISMEZ....

-ve......altin 1494.....ve.....guzu bu boru deellllll.....

-USAGLAR BIRBIRINI CIYNIYE CIGNIYE ISTOP OLDULAR....guzu nun genel prensibi bu an poz kapama anidir...isterse yerin dibine insin....ilk eylem istoplarda yapilmalidir.....SKO DAN BELE OGRENDIM...

-diger pozlarimdada.....bele gelecegim....gozlerinizin onunde....TIRLARI YUKLEYIP GIDECEGIM...

BU TOPIK EFSANE OLACAK......

BUNU HICKIMSE HICBIRSEY DURDURAMAZ....HICBIRSEY YOKTAN VAREDILEMEZ....rabbimin disinda.... hickimse beni durduramaz....

.............

-evet baboli...grafik dogru...bende tirlari yukledim o yuzden....pull backte yeniden cakacagim....200 dolar kar aldim....YEDDI CEDDIME YETER...

-RATING KURULUSLARININ....turkiyeye verdigi not....macro ekonomisi incelenirse.....YUKSEKTIR....

PONZI BI FINANSMAN VARDIR....elektrigi ozellestir...aliciya devlet bankasindan kredi ver....alici bu krediyi devlete odesin...devlet bunu butcede gelir diye kullansin....bu ponzidir....OLMUYAN PARAYI YARATMA VE PARAYI GENISLETMEDIR....notun dusurulmesi lazim....

-
                            diger yazdiklarimda boyle olacak....zamani var.....pozlara yerlesme ve YILDIRMA BITMEDI HENUZ.....

-o bakimdan....guzu deveyi hamuda ile goturen bi furguncudur.....gunnuk takilan adamin beni izlememesi lazim....

cunki....

is bittiginde onun cebindekini aliyorum....bu tirlar hevadan dolmuyor....birinin cebinden cikiyor...

o biride...bana dusman oluyor...halbuki cogunu SKO AGAM ALIYOR....BENDE ONU IZLIYORUM...

-manif...kuzu emmi, 40 yılın başı longda güzel gidiyorduk. İşkillendirdin beni...gel 5000 puana anlaşalım. 109.250-450 görelim, senin tırların yanına bizde pat-pat çekip, kısalarımızı kuşanalım. Olmaz mı emmi? Kurtarmaz mı seni?

-KURTARMAZ OLURMU MANIFIM...hatta daha iyi olur benim icin...bu pozda 8500 pun kardaydim 100 000 indiginde...almadim...ve almam diyede yazdim...

-

Yorum

• TALEBE
                              A-YI
                              • 24 Ekim 2010
                              • 1221

chaotic...........

Dünya altınlarının %80 i NWO tasarımcısı Rothschildlerin kontrolündedir. Onlardan habersiz olarak kimse altını 1 günde %5 düşüremez. Elbet bir planları var, zamanla göreceğiz.

NWOda, sistem dışı parayı yok etmek için altının değerinin sıfıra indirileceği söyleniyor. 1 kg ekmek = 1 kg altın gibi yani. Kayıt dışı para ile yaşayamayacağız, kağıt paraları da geçersiz yapacaklar. Hepimiz sistemin kölesi olacağız. Onların izni olmadan boğazımızdan bir lokma geçemeyecek.

Bu söylenti doğruysa, altının değerini bir gecede sıfırlamak dünya halklarını isyan ettirir. Piyasalar vasıtasıyla hergün %1 - %2 düşürseler kimse itiraz edemez. Altına yatırım yaptım servetimi kaybettim dersin çekilirsin kenara.

Tabi altını tam olarak çökertmeden önce olabildiğince çok kişiyi altına çekecekler ki milletin serveti erisin, QElerle sürülen paralar buharlaşmış olsun.

Hep sorarlar ya bu kadar QE yapıldı, para geri nasıl toplanacak diye. Mümkün olduğu kadar çok kişi altına ve borsaya çekilecek. Altın çökecek. Borsalarda da seçilmiş insanların aldığı firmalar iflas etmeyecek, diğer grubun aldığı firmalar iflas edecek. Böylece para seçilmişlere transfer edilmiş olacak.

Ama NWOya daha zaman var biraz daha. İzleyelim bakalım.

Şahsen ben altını almam da satmam da, çünkü yatırımlarımı teknik ve temel analiz üzerine kurarım. Altında temel analiz yoktur. Enflasyon korkusuyla veya savaş korkusuyla altın alırsın ama bu korkuyu nasıl ölçeceksin? Bir firmanın F/K sı var PD/DD var. Bunlara göre pahalıysa tekniğin de yol göstermesiyle satarsın. Altında sadece teknik uygulanabilir, temel yok.

Altında temel olsa olsa çıkarma maliyeti olabilir. O da 400 dolar civarıydı galiba. Rothschild kendi fiktif işlemleriyle altının değerini 10 dolara düşürse o temel de anlamsız olur, kimse altın da çıkarmaz bundan sonra. Böylece altın tarihe gömülmüş olur.

Gelecek için en iyi yatırım, şehir merkezlerine uzak, NWO askerlerinin elinizden alamayacağı, yüksek dağlarda/yaylalarda, sulu bahçe/tarla...

Yorum

• TALEBE
                                A-YI
                                • 24 Ekim 2010
                                • 1221

kuzu...

mehmedim....

su anda icinde oldugumuz cycle.....1870 ila 1907 arasindaki cycle dir....o donemi okursan simdiyi kolay anlarsin....

bak usaglar inanamiyorlar....altindaki dusus sahte diyorlar....niye oyleler...DEFLASYONU bilmiyorlar.....su anda tum para SKO da....bununla altin alsa SKO....altin once 10 000 bile kesmez....bunu yapsa dunya halklarinin kolu bilezik boynu resat kayniyor....onlari zengin eder...SKO boyle bisey yaparmi....ne yaparrr....dolarrr disindaki herseyi gocertir....buna ev fiyatlarida dahil...evler morkicta ve kredi sko dan....1907 de new york daki evlerin yuzde 65 i SKO ya gecmisti....

bak altin 1485.....hala babo nun dedigi olur diye kendini avutuyor usaglar....1485 bildigim kadari ile 1530 dan 45 dolar assagida....

SKO...once bu algiyi olusturur....ve sonra mezbahaya sokar ve keser....adam olur...emme ruhu....acimadiki acimadiki der ve ucusur...

guzu....tarihtir.....bilgidir....

ve bilgi.....aklina mukayyet olmayi ogretir....farkindalik....awareness....ingilizcesi ....BILGININ BEKCISIDIR.

dunyada ki DENGELER SOYLE KURULUR....

emtialar petrol altin v.s.....borsalar ve bonolar.....ve kurlar....

PARA....bunnar arasinda danseder....

akilli bi yorumcu....brezilya borsasinin 54 000 gocertilmesini gordumu....ki turkiye 86 ooo...ikiside ayniydi...rusyanin 1800 den 1400 gocertilmesini gordumu....ki bu iki ulke...2012 boyunca gocertiliyor...bi yildir....sessiz ve edasiz yapiliyor du bu....kimse niye dusuyor bu borsalar annamiyordu...

her ikiside....emtia ulke....

peki bu nedemekti....neden sko sessiz ve sedasiz...cari fazla veren...ekonomisi mukemmel olan bu ulke borsalarina furuyordu....

guzu bunu degerlendirdi tabii.....FURUYORDU BUNNARA....cunki....emtialari gocertecekti....her iki ulkedende ciktiktan sonra....bugun...ALTINA GUZUNUN BEKLEDIGI DARBEYI FURDU....guzu....altinin gocecegini bu nedenle...yani brezilya ve rusya borsalarinda son bi yildir olanlari degerlendirerek yazmisti....

peki....bundan sonra sko....kime ve niye furacak....altindan alacagimizi aldikta....sko nun yeni soygununda...guzu nunda bulunmasi icabediyor...bunu yeni baslikta arzedecegim....

bu aralar guzu...genisliyen FED bilancosunu inceliyor...coleteral aldigi mallari...nasil ve kime ufleyebilir...ve bu uflemenin alt yapisinda...altinin gocertilmesi yaninda...baska ne gibi korku pompalari gerek...yani usaglar...furgun ucun calismak ilazim....

asla....altinin iyi gunneri bunnar....halkin elinde altin oldukca....altinin hic sansi yok repalize....

altini shortlamaya devam edecegim...ama artik onu buralara yazmam...VERMEK ISTEDIGIM MESAJI VERDIM....ODA ALTIN GOCECEKTI...BUNU 2011 DEN BERI YAPIYORUM.......
                                Pariteler....sirada bu var.....

sevgili repalaize...

senin elinde altin var....baskalarindada var....istiyorsun ki...guzuda babo gibi....altinda 1530 un alti yok desin....ben altin dusecek dedigimde 2011 de sirf altini inceleyen topik actim....altin 1900 du....inanip islem yapsaydin...500 dolar kardaydin...onun yerine babo ya inandin...simdi suruneceksin...bu is boyle....SURUNMEDEN HICBISEYI OGRENEMEZSIN....

VE CEDDIMIZIN TURKULERINDEN BIRINI SECIP...CIGIRACAKSIN...en uygunu seninucun...

kendim ettim kendim buldum....

gul gibi SARARIP....soldum...

bu turku uygun....sari...sararmak....hepsi kafiyeli....rahatlatici bi turku...

pull back.... bir hafta sonraki fiyat....polat....

Yorum

Working...
                                X

Debug Information