Ay Yıldız

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • TALEBE
    A-YI
    • 24 Ekim 2010
    • 1221

A-YI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şövalye..yazmış..

Tek gerçek veri FİYAT'tır. Gerisi tırı vırıdır...Aynı veriler gibi Piyasada öngörü yapmak hikayedir... eğer hislerime uyup fiyata uymasaydım yataya oynar çarpılırdım ama fiyat trend diyorsa trenddir. Herşey fiyattır. Neden yazıyorum. Belki bir kaç kişi bu işi meslek olarak yapmak istiyordur. Yazım onlar içindir
    Herkese bol şanslar...

kuzu da...FİYAT ve ZAMAN.... diyordu........

şövalye devam etmiş....

O haberlerin hepsi borsada hikayedir. Insider trader bile borsada haberle para kazanamaz. Haberler hikayedir. Borsadaki dalgaların keyfine varın sorgulamayın...
    Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• TALEBE
      A-YI
      • 24 Ekim 2010
      • 1221

kuzu...şubatta yazmıştı....

en tehlikeli suru.....korkunun etkisine sokulmus surudur....bu suru....bi an once olup kurtulmak ister....acgozluluk ve korku.....surunun olum fermanlaridir....yuce allahim ele yaratmis suruyu.....
      ....biz parayi suruden aliriz...onun ne dusundugu onemli....o assagi dedimi....borsa yukaridir....
      Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• TALEBE
        A-YI
        • 24 Ekim 2010
        • 1221

mv400.......

...Dolayısıyla forumlardan okuduklarınızla değil, kendi analizlerinizi forumlarda analiz yapanların analizleriyle karşılştırarak acaba benim kaçırdığım bir şeyi analizinde grafiğinde yakalamış mı kontrolünü yaparak kendi mantık süzgecinizden geçirerek karar vermeniz çok daha yararınıza olur

Yorum

• TALEBE
          A-YI
          • 24 Ekim 2010
          • 1221

arunnatal....

GREEDOMETER 1

2000 - 2003 cokusu;

Indikator Kasim 1999' da 7.000 rpm degerine ulasmis (kirmizi bolgeye giris degeri)..

Kasim '99' dan Nisan 2000' e kadar kirmizi bolgeyi terketmemis ve Nisan 2000' de 7.300 rpm' e ulasarak pik yapmis..

Kirmizi bolgede son olarak Eylul 2000' de bulunmus ve bu doneme kadar, hic kesintisiz, 6.000 rpm (cok yuksek risk bolgesi) konumunu muhafaza etmis..

S&P, indikator kirmizi bolgeyi terketmeden 2 hafta once 47% oranina varacak dususune baslamis..

S&P, 1. zirve - 1,552.87 (24.03.2000)
          2. zirve - 1,530.09 (01.09.2000)
          Dip - 768,63 (10.10.2002)

Dusus orani - 50,50%

XU100, 1. zirve - 20,617.92 (17.01.2000)
          2. zirve - 19,576.57 (02.05.2000)
          Dip - 6,796.94 (22.02.2001)

Dusus orani - 67,03%

YORUM: Greedometer uyarisini yaptiktan sonra XU100, S&P' ye gore, cok daha hizli reaksiyon gostermis ve dususe baslamis. Greedometer ikazi basarili.

Yorum

• TALEBE
            A-YI
            • 24 Ekim 2010
            • 1221

arunnatal......

GREEDOMETER 2

2007 - 2009 cokusu

Subat 2007' de indikator kirmizi bolgeye gecmis.

Bu kez Ocak 2007 - Kasim 2007 arasi surekli 6.000 uzerinde (cok yuksek risk seviyesi) seyretmis ve anilan donem boyunca 47 haftanin 21 haftasi surekli 7.000 uzerinde kalmis.

Mayis, Haziran ve Temmuz 2007' de 7.700 rpm ile pik degerlerine ulasmis.

S&P zirve - 1,576.09 (11.10.2007)
            dip - 666,79 (06.03.2009)

Dusus orani - 57,69%

XU100, 1. zirve - 58,864.34 (15.10.2007)
            2. zirve - 58,747.28 (01.11.2007)
            dip - 20,912.19 (20.11.2008)

Dusus orani - 64,47%

YORUM: XU100, indikator uyarisini takiben, S&P ile yaklasik benzer donemlerde reaksiyon gostermis ve dususe baslamis, onceki donemde gosterdigi kadar hizli reaksiyon gostermiyor, hala sig bir piyasa olsak da, reaksiyon donemindeki benzerligi zaman icinde ABD ve Avrupa borsalariyla daha korele hale gelmemiz ile izah edebilecegimizi dusunuyorum. Greedometer ikazi basarili.

Yorum

• TALEBE
              A-YI
              • 24 Ekim 2010
              • 1221

arunnatal......

GREEDOMETER 3

2011 cokusu

Mart 2011' de indikator kirmizi bolgeye gecmis.

Nisan 2011' de 8,000 rpm gorerek (en yuksek seviye) pik yapmis.

S&P, 1. zirve - 1,370.58 (02.05.2011)
              2. zirve - 1,356.48 (07.07.2011)
              dip - 1,074.77 (04.10.2011)

Dusus orani - 21,58%

XU100, zirve - 70,335.62 (04.05.2011)
              dip - 48,600.16 (11.08.2011)

Dusus orani - 30,90%

YORUM: Yine benzer donemlerde dususe basliyoruz. Greedometer ikazi basarili.

Yorum

• TALEBE
                A-YI
                • 24 Ekim 2010
                • 1221

arunnatal......

GREEDOMETER 4

Bugun

Ocak 2011' de 7,000 rpm' e tirmandi..

Sitede son 3 haftada gonderilen raporlardaki degerler asagidaki gibi;

21 Subat raporu - 7,700 rpm
                27 Subat raporu - 7,900 rpm
                7 Mart raporu - 7,800 rpm

Yanlis yorumlanmaya acik bir nokta, son gonderilen raporda indikator degerinin dusmus olmasinin 'tehlike gecti' seklinde algilanabilecek olmasi, oysa tam tersi, indikatoru bulan kisi, bunun tehlikenin kesin teyidi oldugunu soyluyor..

Zira, indikatorun zirvede gezen degerlerinin gerilemeye baslamis olmasi, 'parti bitti, dagilma zamani' demek aslinda..

'Ben dusuyorum ama sensiz olmaz' diyerek S&P' ye bir selam gonderecek sozun kisasi..

6,000 rpm (cok yuksek risk seviyesi) uzerinde ne kadardir bulunduguna dair bilgi bulamadim sitede..

Onemli olabilecegini dusundugum 2-3 nokta daha var dikkatimi ceken, metnin karmasik hale gelmemesi icin sonraki mesaja birakiyorum..

Yorum

• TALEBE
                  A-YI
                  • 24 Ekim 2010
                  • 1221

arunnatal............

GREEDOMETER:............ GENEL YORUM......

Ilk ve en onemli nokta bunun yavas bir indikator oldugu, degerlerin yuksek risk seviyelerinde geziyor olmasi ve hatta 7,000' lerde bulunmasi yarin yada 1-2 gun icerisinde yada onumuzdeki hafta dususun baslayacagini gostermiyor..

Dusus baslangicini en yakin zamanlamayla yakalamak icin izlenmesi gereken su;

S&P bir zirve yapacak, ayni anda (yada benzer donemde diyelim) indikatorde oyle.. Bunu izleyen donemde bir gevsemeyi takiben, S&P 2. zirvesine yonelirken indikatorde yukselecek ancak 2. zirve icin 'gayet gonulsuz' olacak, dususe cok yakin olundugunun en acik gostergesi bu.. Ancak bunun gorulmesi icin daha fazla dataya ihtiyac var, ongoru izleyen 4 ay icerisinde bu beklentinin gerceklesmesi.. Asagida bunu izah eden bir link var;

Sayfada en altta The Greedometer basligi altinda bulunan ve sayfadaki son sekil olan diyagramin hemen altinda bir ifade var, orada yazdigimi detayli bicimde grafik uzerinden izah ediyor..

Ayni sayfada benim dikkatimi ceken, indikatorden tamamen bagimsiz olarak, ust kisimda bulunan S&P' nin P/E (fiyat/kazanc) oranlariyla ilgili bir calisma..

S&P' nin fiyat/kazanc oranlari halen 23 kusu seviyelerinde bulunuyor ve bu deger uzun vadeli ortalamasi olan 16.4' un yaklasik yuzde 40 uzerinde, daha carpici olan S&P' nin P/E orani ne zaman 24 degerlerine ulassa piyasa saglam satis yemis..

Benim tum bunlardan cikardigim sonuc, belki belli bir sure daha LONG algiyla devam edilebilecegi ancak guclu bir SHORT akimin da yaklasmaya basladiginin bilincinde olunmasi gerektigidir..

Tum yazdiklarimi rasyonel bir yaklasimla degerlendirenlere, garip bir yaklasimla her yazilan da anlamsiz artniyet aramayanlara, yararli olmasini diliyorum.. Paylasimimin yegane sebebi budur..

Yorum

• TALEBE
                    A-YI
                    • 24 Ekim 2010
                    • 1221

R-2.........

Syn Arunnatal,
                    Bu greedymeter olsun, PE analizleri olsun; hep zirveyi tahmin etme arayışı. Sadece zirveyi tahmin arayışı değil,ardından gelecek çöküşü tahmin etme arayışı. Gel bu sevdadan vazgeç! Amaç ne? Zirveden shortlamak di mi

PE hakkında
                    Bi kere şu an 23-24 aralığında olan SP500'ün PE'si değil, Shiller'in başka şekilde hesapladığı PE oranı. Senin linkindeki grafik şu :
                    Shiller PE Ratio chart, historic, and current data. Current Shiller PE Ratio is 42.18, a change of +0.17 from previous market close.

Görüldüğü üzere 30 da olur, 40 da olur... Olur mu, olur!

WSJ ve CNN'e güvenebiliriz. SP'nin şu anki PE'si 18.30.
                    http://online.wsj.com/mdc/public/pag...1-peyield.html

Yükselişlerde 25'e kadar çıkabiliyor. Bi de buna karların iyileşmesini eklersen (çok adam işten çıkardılar, satışlar artmadan karlar artıyor şu an), SP'de %40-50'lik bir yükseliş daha olur mu, olur!
                    Bunun üzerinde olan artışlar balon olur.

Şu an "pahalı" sularda yüzüyor ama daha da pahalı olabilir! Buradan %10-20 artsa halen pahalı olur, shortlar mort olur ama balon olmaz.

PE oranları ile falan trade, VOB, kaldıraçlı piyasa falan oynanmaz. Ancak PE'ler fiyat gerilemelerinden dolayı çok düşerse ama karların uzun vadede yine toparlayacağını düşünüyorsan, uzun vadeli hisse yatırımı yaparsın. Aynı şekilde PE>25 olduğunda kademeli satarsın vs..

Yalnız piyasalar statik değil, hep dinamiktir. Oyunun kuralları değişir, bağıntılar kopar.
                    örneğin geçen hafta bakır ve gümüş gerilerken (EURUSD de düştü), SP zirve yaptı; görülmüş şey değil! Ama oldu!

Şimdi eskiden PE ortalamaları 16 falanmış ama para arzı 3 katına çıktı. Bundan sonra bu ortalama artacaktır. Ama kaça? Onu bilemeyiz...
                    Bir de PE'yi asıl belirleyen unsur reel faizlerdir. ABD'de reel faizler sıfır! Bu da PE'nin artmasına yol açıyor. Şöyle hesaplayalım, ABD'de PE=16 yaklaşıl %3'lük temettü verimine tekabül ediyor. Reel faizlerin düşüş ile temettü verimleri de %2'lere gerilerse, PE=24 olur! İşte yeni ortalama
                    Yani belki SP500 , DJ %50 yükselecek nerden bilelim.

Gelin bırakın bu piyasaya don biçme işlerini, kriz kahinliğini. Trend yukarıysa alcan işte, aşağı ise satıcan. Sonra güzel bi tren takip sistemi ile oturcan trendde.
                    Ama ancak uzun vadeli spotta yatırımcıysan o ayrı. Krizde alıcan malları yatıcan üzerine.

Naçizane tavsiyeler....

Yorum

• TALEBE
                      A-YI
                      • 24 Ekim 2010
                      • 1221

eksper..........

günaydın....iceriden bilgi alınmış..... görüntüye bakarsan cezalara şükürler olsun denmiş... şimdi bu adama para kazandıracak bu öylemi?....hic anlamam bu işlerden....ekranım kapalı... acıp kapattım...sadece forumu okuyorum...tavsiyem tersteyseniz bu tip ortamlarda ekranı acmayın.... dışarıda bugün zevk yapacagım....taki istedigimi yapana kadar..

altında verdiğim dip deger tuttu....1575 den yukarıya dönüyor gibi......sıra dowda....bakalım bize nasıl yansıyacak....

Yorum

• TALEBE
                        A-YI
                        • 24 Ekim 2010
                        • 1221

.........

Yorum

• TALEBE
                          A-YI
                          • 24 Ekim 2010
                          • 1221

aerius.......
                          bu VOB düşmeye ne kadar meraklı düşerken tepetaklaak olan hisseler..VOB çıkarken hiç tınmıyorlar bile...

can emrah yılmaz....
                          en sevdiğim trade indikatörüdür, sürüden ayrılanı tespit et, tekrar sürüye katılana kadar eşlik et, yerini bulunca koyver gitsin

Yorum

• TALEBE
                            A-YI
                            • 24 Ekim 2010
                            • 1221

BDDK .........

1- kredi kartlarının taksitlendirme... kullanımına....
                            2-ve kredili kredi kartlarına bir sınırlama getirebilir...
                            3-Bireysel kredilerin bir şekilde sınırlandırılması lazım....
                            4-ayrıca konut kredilerinin de.... konut değerinin en fazla %33'üne kadar kredi verilmesi lazım... Gerçi bu..inşaat sektörünün hiç hoşuna gitmez....Ama...ikinci el konut satışlarında böyle bir uygulama yapılabilir....

Mekez Bankasından ayrı bu uygulamaları da bekliyorum.. Önümüzdeki birkaç hafta içinde......
                            MB faizi 0,25 puan düşürürken...... Zorunlu karşılıkları 0.50 puan artırabilir......mi..?

Yorum

• TALEBE
                              A-YI
                              • 24 Ekim 2010
                              • 1221

taka emice..........

arkadaşlar "ho"ların olabildiğince geniş olanlarını tercihleyiniz çalışmalarınızda başarılı olacaksanız mutlaka en basit yöntemlere baş vurunuz.ne kadar çorba o kadar nane demektir.hayırlı geceler.

Yorum

• TALEBE
                                A-YI
                                • 24 Ekim 2010
                                • 1221

kuzu.........

6 ayi birak....1.5 ay sonraki rakkamlari vereyim...mayis ayi yani....

altin....1400...

imkb0100.....65 000...imkb 30....72 000....

Yorum

Working...
                                X

Debug Information