Ay Yıldız
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
kuzu..........
merkez bankasi baskanindan ilginc aciklamalar...
diyorki....enflasyon dusuyor 7.8....buyume devam ediyor....emme tl degerleniyor....bunu duzeltmek lazim derken faizi indirecegi imasiyla....faizler yikiliyor....
bi bakalim ne diyor...
tl degerleniyor 1.80 bu cok diyor....emme bakiyorsun...merkez bankasi dolar rezevi tarihi zirveye firlamis son iki ayda....117 milyar dolar rezerv olmus....dolarlar garip bi sekilde 1.80 civarinda merkez pankasina akivermis...allah allah....nasil akmiski....kim akitmis...
dibs lere bakiyorsun....yabancilarda mal yuzde 94....pehhh tahvillere binmis kefere...bin atli akinlarda cocuklar gibi sen...faizlerde duserse....kar katlar....
hisse senetlerinde oyle...kefere malda.....paralari getirip getirip 1.80 den merkezin ustune atmislar rezervler 117 milyara firlamis...
vayyy vay vay.....hangi kefere turmeye niyetlense merkezde yeteri kadar dolar var...verecek oda tuyecek....
TUYERLER MI......bilmem.....oda bi baska yazima.kur 1.80...faizler 6.36....borsa 72 000....buda burada dursun...bi ay sonra kullanirim....ARALIK 15 E KADAR DUSUS GARANTI EDILDI....merkezin bu hamlesi ile....Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....
Yorum
-
ABD mâli uçurum.............. dedikleri...
4 ağustosta .neler yazmış..... Doç. Dr. Şevket Tüylüoğlu.........
Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....
Yorum
-
kuzu........
turkiye 800 milyardolar ekonomi ile G20 de 17 ci ulke olarak....SAHLANMISTIR....BU BIR GERCEKTIR....BIR IFTIHARDIR....
surer mi bu....bu soruya en kestirme cevabi borsacilar verir...elini parayla tasin altina onnar surer....onun ucun bilmeleri sarttir...
bi bakalim....2000 oncesi turkiyeye ortalama yilda 1 milyar dolar yabanci yatirim yapilirken....bu krizden sonra yilda ortalama 20 milyar dolar yatirim girmistir....
turkiye vergi gelirinin onemli bi kismini kdv ve otv den karsilarken dogrudan vergi coookk gerilerde kaldi....
su andada oyle...TURK FISCAL POLITIKASINDA...GELIRLERIN cogu VAT.....bu oran korkunc...bu hacimsel dususte...vergi gelirleri birden duser ve butce korkunc acik verir....
turkiye GDP sinin yuzde 28 si uretim....yuzde 62 si telekom ve finans ve turizm gibi servis sektor..tarim yuzde 10....halbuki uretim yuzde 40 ustu olmali surdurulebilirlik ucun...
OYLEYSE BU SAHLANISIN MOTORLARINDAN BIRI....dogrudan yatirim 20 milyar dolar yil....ve bunun urettigi uzerine konan VAT...duserse iki sey olur...
1...cari acik karsilanamaz....
2....butce acik verir...fiscal politika bozulur....
bu ikisini izliyen parametre...monoteri politikadir...oda kurdur...kur yukseliyorsa yukaridaki ikisi ayvayi yiyor demektir....
borsaci....
yapi itibari ile pictir.
sunu dusunur hep....mademki motor dogrudan yatirimla gelen 20 milyar dolar yil....eee birader 12 yildir geliyor bu....turkiyedeki her sektorde yatirimlarini tamamladilarsa bu durzuler kesilir bu giris...veya tamamladiklari gun kesilir....ve gelen yatirimlar parasida urettigi maldan elde ettigi karida her yil turkiye disina transfer eder...
dedimya borsaci pictir....bu dolar niye 1.80 ula....saturated equilibruim.....doymus denge hali....her sektorde...ornegin otomil...bu sektorde herkez girmisse bi daha giris olmaz....turkiyenin her sehri ofis binalari ile dolmussa bi daha giris olmaz....
oyleyse....her yil giren bu 20 milyar dolar....bu denge olusmussa kesilir....bunun simdiki yonetimle hic alakasi yok...bunun kuresel dunyayla alakasi var...O YONETIYOR....yerlesikler laga lugadir...
LAGALUGADUR YERLESIKLER....CUNKI SAHLANAN BI TURKIYE DEGILKI....TUM GELISEN ULKELER....
turkiye hala en kotusu....cari acik nedeniyle....buda hukumetin obur gelisen ulkeler gibi basarili olmadigini gosterir....
not artisi....altin bi elmadir....emme avrupa birligi girisi tikaliysa....TUNELDEN ONCEKI SON CIKISTIR.....Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....
Yorum
-
kaizer...........
Sn kulmer,
Belirli trendlerde bu tür oranların olduğuna ben de inanıyorum ama,
Bu oranlar H1-H2 de veya günlüklerde ancak belirli bir dönemde ve trendde uygulanabiliyor.
Yani piyasaya yön veren önceden nereye gideceğini ve yönünü bilen bilgisayar programına bu veriler yükleniyor
PC de bu verilere göre piyasaya yön veriyor.
Fakat bir süre sonra trend bitiyor ve bu sefer her iki yöne doğru olabilen başka bir trend başlıyor ve bu sefer PC başka bir programa göre çalışıyor
Dolayısıyla bizler ancak geriye dönük grafiklerde bu oranları görebiliyoruz fakat trendin içindeyken bunu bilemiyoruz...
kulmer..........
Haklısınız Sn. kaizer,
bende bunlari görüp paylaşmak istedim sadece.
PC ile ilgili yorumunuza kati surette katiliyorum.
Resmen PC ye karşi mücadele ediyorum.
Ha benim dediğim rakamlar en azından açilan pozlar kapatiliyor iken faydalanilabilecek rakamlar.
Kapa pozunu belli bir süre ver, dip yaktiktan sonra en az 4-6 tane 5 dakikalik bar gör.
Duruma göre birkaç yüz puan yukaridan geri al gibi.
,
Bizde bahsettiğiniz o PC ye karşi elimizde TA den başka hiçbir güç yok.
Sonuna kadar öğrenip mücadelede elimizi kuvvetlendirmemiz lazım taiikine.
Ben zamansal analizler de yapmaya çalişiyorum mesala.
Hatta salı 16:00 barından sonra da devam ederse adına düşüş dedirtiyor analizim bana.
O zamana kadar düzeltme gibi.
Bugün 17:10 a kadar yeni dip gelmezse düzeltme olarak kalacakti mesela
O yüzden eldeki KISA pozlarımı 17:11 itibari ile kendi streatejime göre kapamam lazım idi.
Çok çalişmamiz lazım çokkkk...Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....
Yorum
-
sercan_2014..........
25 YILLIK İŞC ..
BENİM GÖRDÜĞÜM İŞC ÖNCÜLÜĞÜNDE İMKB 10 BİN PUANIN BİLE ALTINA SARKABİLECEK ÇOK CİDDİ BİR AYI PİYASASININ HEMEN ÖNCESİNDEDİR..
FİYAT HAREKETLERİ İŞC NİN 2010 KASIMINDA YÜKSELİŞ TRENDİNİN TAMAMLADIĞINI GÖSTERMEKTEDİR.. 2010 KASIM-2011 AĞUSTOS DÖNEMİNDE HİSSE CİTY BANK YABANCI TAKASINDA GÖZÜKEN YABANCI ORDİNO VE FEDİLİTY FONLAR ÖNCÜLÜĞÜNDE 150-200 MİLYONDAN FAZLA SATIŞ YEMİŞ, 10 AYDIR 6,70-3,14 DÜŞÜŞÜNE TEPKİ VERMEYE ÇALIŞMAKTADIR... ANCAK DOLAR BAZLI SON Bİ YÜKSELİŞ İHTİMAL DAHİLİNDE OLSADA ZAMAN HEDEFİ OLARAK MAYISTA ŞİDDETLENECEK ŞEKİLDE OCAK AYINDAN İTİBAREN BÜYÜK SATICILARIN MEZBADA BEKLEDİĞİDİR..
HİSSENİN 2015 YILINA KADAR 1 TLNİN ALTINDA Bİ FİYATA KADAR DÜŞMESİNİ BEKLİYORUM..
BUNU SOSYONOMİK YANSIMASI BENİM PENCEREMDEN İŞİN HİKAYE BOYUTUDUR..
HERŞEY İKİ GRAFİĞİN KEYFİNE BAKAR..
2006 48 bin zirvesinden itibaren 48-32 bin düşüşü 4-a 32-58 bin yükselişi 4-b 58-20 bin düşüşü 4-c olucaktı... düzeltme saygılr..Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....
Yorum
-
http://forum.keyborsa.com/showthread...yidir.../page8
Ekaya....
ders ozeti:
gorsellige dayali analiz yontemleri tuttuysa kral yapar, tutmazsa kimse suclamaz. ^.^ piyango gibi mubarek. kral yapabildigine gore
lineer mi log mu ? sayisal olarak hicbir fark olmasada gorsel olarak cok fark var.
gozler kotu bir garantordur.. gordugunun yarisina duydugunun hicbirine inanma.
dogruyu tahmin etmekten ziyade olasi dogrular kumesinei gore yayilmak ayiyi da bogayida batirmaz. (tamamen sahsi tercihtir, tek havuz para ile ikisi ayni anda olunamaz)
piyasa salinimlidir nasil olsa...
uzun periyotta boganin riski
sermaye arttirimi, kotulesen piyasa sartlari, faiz firsat kaybi
uzun vadede ayinin riski,
temettu kaybi, iyilesen piyasa sartlari, enflasyon
tek dogru pesinden kosmak kanimca ve "matematiksel" olarak gordugum/ispat edebildigim iflasin/kaybin en saglam temeli.
herseyde oldugu gibi parayi veren dudugu calar, rakkam az olsa da "oransal" islem buyukte de kucukte de ayni karliligi getirir.
muthis bir sermaye transfer araci olan borsada, amac kazanmak yerine kaybetmemek olursa belki gorusler de degisir...
dogru amac, dogru beklenti, dogru enstruman.. gerisi hayal tacirligi.
svg kuzunun hosgorusuyle yazdim, uygunsuz ise moderator silebilir.
sercan 2014..
sn ekaya işc ile ilgili paylaşımızın dışında diğer görüşleriniz ile ilgili: nakitte ya da hissede olmak kişinin psikolojisi,disiplini ve çevresi ile etkileşimi sonucunda oluşan bi durum diye düşünüyorum..
bu piyasada çok yanlış yolda diyebileceğiniz kişi çuvalla para kazanabiliyoken, bütün donanıma sahip kişi çok ciddi zarar edebiliyor...
bu dediklerim tabii işc garan tüpraş ford vs hisseler için geçerli....
2008 eylül ayı... öyle bi insan tanıyorum egs dış ticarette bi ev parası batarmış borsaya tövbeli...
diyorum abi borsa gümbür gümbür düşüyor... sercan söz diyor tüpraş 10 olsun alıcam... tüpraş 16 tl filan ay eylül değil biraz geri olabilir...derken borsa 28 binden 20 bine soluksuz düşüyor..tüpraş 2 gün üst üste çift dip.. abi diyorum tüpraş 10 tlyi de deldii... ve o adam inanmıyor... grafiği açıyor bakıyor... tüpraş 10 tl olamaz diyor ve o hisseyi alamıyor... kime al desen sağlam bi ha****** çekiyor ya da boş boş bakıyor...
bugün nakitsin... çevrene göre ya ev almalısın ya da bi şeye yatırım yapmalısın.. sebep paranın alım gücü düşüyormuş..
insanımız borsaya gelmezde olmadık evlere olmadık paralar gelecekler gömülüyor... henüz erken ama özelde çalışıp 1929 krizi gibi bi durum olursa ülkemizde çok emlak mağduru olucak,aldığı evi kaybedecek insan yığının temeli oluşuyor diye düşünüyorum... çok alakasız şeylerden bahsettim ama aklıma gelmişken yazayım dedim...
Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....
Yorum
-
kuzu.........85 000 ler ilk hedefimdi....onceden verdim...1 kodum 2 aldim yeri....skender bunu yapmazsa duzeltme oldu diyemeyiz...DUZELTME...sadece slow tradere karsi yapilandir....bundada nisadirin suruldugu yer ayni yerdir...gunnuk trader veya al satciya karsi duzeltme yapilmaz....onlara SILKELEME uygulanir....mesala bugun 87 400 e inip oradan 89 000 lere basis shortculari silkelemeydi....
esas hedefi.....88 000 bazi uzerinden hesaplanir...ustunde 93 000 e 5000 var....altinda ise 88 000 den 5000 at...83 000 dir.
.............
bugunki hareketle su an notr durumda....once shortculari kesti......tam herkes longa yonelmisken...dondu onlarida kesti ....simdi herkez .. ortalikta....ne yapacagini bilmez durumda....kisa vadeli oyuncular yenik ve essekten dusmus gibiler....attan dusmekle essekten dusmek ayni sey deellldir...ben bilirim herikisindende dustum cocukken...essekten dusen zor adam olur...nitekim benim adam olmamda coookkk zaman almisti...misal ata uzun sure binememistim...ondan dusmeyi daha korkunc sanmistim...meger deelllmis...dusunce ogrendim.
cunki boyle bi hareket iki sonucada gebedir....isterse 93 000 e gider....isterse 83 000 e gider...iki yolda acik su an....
93 000 e gidecekse....85 000 lere iner ve doner gider...shortcu yarattiktan sonra....o yuzde ben 85 000 leri opusme yeri diye sectim...
...............
eksper....
senin kar al yerin benim iki misli long yerim....ya hero ....ya kol kesme....
Yorum
-
ishak alaton..........
.....Dünyada önümüzdeki 40 yıl içinde gıda pazarının yüzde 50, enerji pazarının yüzde 100 ve sağlık pazarının yüzde 1.800 büyüyeceğini belirtti.Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....
Yorum
-
kuzu...........
sevgili pega....
yillar kendine en uygunu secmeyi ogretir insana....borsada...daytrade...sistemci....grafikc i...gibi kisa vadeye oynayanlar gibi...birde trendsel donusumlere oynuyan contrarianlarla doludur....
eger tonla komisyon odemek istemiyorsan....eger skenderin her hareketinde kanser olmak istemiyorsan...TRENDSEL DONUSUMLERE OYNARSIN....bu donusumler yuzde 20 ila 25 lik bi marjdir...yani vob da 20 000 puandir....ister long yonunde yakala ister short yonunde yakala....yilda iki kez olusacak bu hareketleri yakalamak hem zordur hem kolaydir....kolaydir grafikler ve macro hareketi mustular....sen poza girersin....5000 puan kardasindir....hedefin 20 000 puandir...BU DURUMDA KAR ALMAZSIN....alirsan trenden inmis olursun...bi daha binmek zordur...indinmi daytrader olursun....
bu nedenle....sabirla skenderin zamani kullanmasini beklersin...zamani kullanir cunki ....borsa zamandir.
borsa fiyat ve zamandir....fiyat....oyuncularin hedefledikleridir...her oyuncu o fiyati belli bi zaman ucun bekler...iste skender o fiyati o beklenilen zamanda vermez....o fiyati mutlaka verir emme...ne zaman verir...kendinden baska kar edecek kalmadigi zaman....
ben ise....dayanabildigim kadar dayanmisimdir hep....o zamani yakalamak ucun....skenderin zamanini yani...onun fiyatini yani....73 000 bini.....
skender her fiyati gider gorur ....ustte ve altta....bunu hep zamani kullanarak yapar....Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....
Yorum
-
grafiklere bakarsan....kasim 2010 dan kasim 2012 ye kadar....2 yilda....93 000 den 50 000 e....50 000 den 93 000 e....bu fiyatlari 3 er kez vermistir....bu iki yilda kriz filanda yoktu....tamamen zaman ve fiyat...emme ve basma ile ilgilidir....hicbirsey surekli basilamaz....emmen lazim....emmeden basmak dogada yoktur....basmak zordur...bir yil basarsin bir ayda emersin...basarken suru olusturursun....bu zaman alir...emerken suru olusturmazsin...sadece kasaplar ve bicakli adamlar yeterlidir...suruyu kesersin....bi ayda......
Basma isleminde cok goygoycu olur...tum cambazlar ortaliktadir....esegi at...karincayi deve...leylayi mecnun yaparlar....hersey gulluk gulistanliktir....kimse malini vermez....
Emme islemi aciklidir....ortalikta kimse olmaz...kasaplar ve bicaklar vardir...kan akar...ne at kalir ne deve....herkez malini verir....sessizlik esastir...kimse kaybettim demez...bu ayiptir...
Yorum
-
kuzu......
ceddimiz....kanuni....tarihte gorulmus en buyuk padisahtir....
46 yil hukmetmistir....vakti hukmunde....oglu mustafayi bizzat bogdurtmus....oglu bayezidi ve ondan olan torunlarini dusmanina bogdurtmus....sadrazamlarinin cogu ayni akibete ugramis....ve buyuk padisahi ve onun basinda oldugu buyuk turk devletini TEK SEY COKERTMISTIR....
tek sey....bunu tarihci anlatmaz....ben anlatiyim....BASMA....cokertmistir....her devlet ekonomi ile devlettir yada degildir...
ne cokertmistir....kanuniyi ve osmanliyi....
ALTIN cokertmistir.....osmanli bidaha belini asla dogrultamamistir....
amerika kitasi 1492 de kesfedilip....orta cag kapanip yeni cag baslayinca.....istanbulun fethi degil...bu turkun turke yalani...
1500 de korkunc miktarda ALTIN a ulasildi....amerikada....tonlarla altini ispanyollar getirince....HERSEY BITTI....
MUHTESEM SULEYMAN....parayi uc kez devalue etti....gumus katti altina....olmadi....
donanma yolladi ALTIN a....hint okyanusuna....piri reis asildi....yapamadi....tekrar yolladi...tekrar yolladi...
hepsi ALTINA ulasmak ucundu....ULASAMADI VE OLDU....
YERI CENNET OSSUN....MUHTESEM BI PADISAHDI....
tayyip bey hakli....bu padisah oyle anlatilmamali....suleyman the magneficient bu.....
+++
Yorum
-
eksper............
töbe haşa....biz kardeşiz ve arkadaşız.....hepimizin yaşıda aynı.....ortak bir yola baş koymuşuz....graf hayatımda atmadım, atmam..... ayrıca bakmamda zaten....cok nadir göz ucuyla siz gönderdiginizde bakarım....o kadar...pastaymış,takasmış boş şeylere bakmam....
KINALI KUZUM..... inşallah dedigin gibi olur.....yanında olacagım emin olabilirsin.....inat işini coktan bıraktım.....GÖRDÜGÜMÜ UYGULARIM...KECİLİK YOK....
eksper..metotlarını ifşa ediyor........
Yorum
-
kuzu.......su anda....teknik olarak....2009 dan 2010 a uzanan trend cizgisindayiz....zirve yani....buralardan gene 2008 dibinden 2011 dibine birlesen destek trende dusecegiz....oda 73 000 de....
bunu hickimse durduramaz....
.............evet marmarali....ortada kodugun grafik....alt kirmiziya....2009 ila 2010 kasim sonunu birlesit bidaha koy....O 10 YILLIK YENI DUSUS TRENDININ UST BANDI....ONA DEYDIK....30 KASIMA KADAR ORALARDA SURUNUR VE COKER.....
mamaralı41 çizmiş....ve yazmış....Benim çıkarımımım ise şu. Kuzu abim sen 73 bin VOB diyorsan o zaman 1-3 aya sağlam düşmesi gerekiyor sanırım.
Çünkü alttaki kırmızı önümüzdeki haftalar için 73000-74000 binden geçiyor..

Yorum
Yorum