Ay Yıldız

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • TALEBE
    A-YI
    • 24 Ekim 2010
    • 1221

hadge fon............. yazmış...

Bu piyasada Temel Analiz,Teknik Analiz kadar Tahta Stratejisi yani Spekilatorlerin Taktik ve uygulamaları da aynı derecede önemlidir.Halbuki bu platformlarda aranan tek şey "bu kağıt uçar","kar %100 artacak","arazisini satacak","tavan tavan gidecek" yazıları.Yani inanmak istediklerimiz.Halbuki "Fiyat" dayanaksız ve hamasi fikirlerle değil,gerçeklerle oluşuyor.Bu gerçeklerin başında da "spekilatör strateji ve taktikleri"geliyor.
    Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• TALEBE
      A-YI
      • 24 Ekim 2010
      • 1221

kemerleri bağlayalım................

$ bazında %25 düşüş için..............
      .........dua............
      Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• TALEBE
        A-YI
        • 24 Ekim 2010
        • 1221

dursun buralarda.....................

Yorum

• TALEBE
          A-YI
          • 24 Ekim 2010
          • 1221

kuzu..........

.....................

bu alttaki grafik....bu grafta 2 yil destek gorevini yapan trend cizgisi kirilmisti....simdi 1.5 yilda....bu kirilan destek cizgisina geldik...buradan iki yol var....ya asagi donup 73 000 lere inip alt destegi birdaha deneyecek...BUNA OYNUYORUM....yada bu direnc cizgisida yukari kirilip....2010 kasim tepesinden buna cizilecek paralelde en ust direnc cizgisi hedef olacak....KRITIK RAKKAM 93 500 DUR....

Yorum

• TALEBE
            A-YI
            • 24 Ekim 2010
            • 1221

kuzu..............
            OTE YANDAN....

Turkiye....yakaladagi yabanci sermaye akisi ile....ortadoguda onemli bi guc haline geldi....ve hukumet bu gucu kullaniyor....ilk kez tayyip bey....israel terorist bi devlettir dedi...bu amerikada cok buyuk yankilara sebeb oldu...cunki cok onemli bi soylemdi...mevcut hukumet 10 yilini doldururken....baskanlik yasasi gibi....onemli ve koklu degisikliklere gidiyor....bu gidisler mevcut muttefiklerin onayi ile olursa SORUN CIKMAZ....degilse....alttaki kirmizi yani 73 000 tutmaz....o zaman 2011 dibi 60 000 hedef olur....

turkiyenin dis borcu 320milyar dolar....2002 de 130 milyar dolardi....bunlarin GDP ye orani....2002 de yuzde 54....simdi yuzde 40...burada onemli olan gdp....bu 800 milyar dolar....bu bi sebeble duserse...oran bozulur....

yumusak karni....ozel sektor ve banlarin dis borcudur...bu 210 milyar gibi korkunc bi rakkamdir...ozel sektor ve bankalarin aldigi bu krediler....insaat gibi trade edilemeyen....yatirimlara gitmisse...bu cok tehlikelidir...bu krediler euro kokenlidir....euronun dusmesi islerini kolaylastiriyor....emme....avrupa kokenli bi finansal calkantida...veya bi baska nedenle bunlarin geri cagrilmasi veya roll over yapilmamasi TURKIYEYI ZORA SOKAR...

BICOK EKONOMIST....ben muhendisim...borc GDP orani onemli der....ve turkiyedeki yuzde 40 orana iyi der....bunu derken...turkiyeyi ispanya...ingiltere...italya vesaire ile karsilastirir...burada elma ile armudu kiyasliyarak korkunc hataya dusuyorlar....euro...pound...dolar...rezerv para....tl ise oyle degil....turkiyeyi ekonomik kiyaslarken...emerginglerle kiyasliyacaksin...

....................

sorular?
            -2008 borsa krizi neden çıktı..? Krize insanları getiren ne idi..?
            - Kriz sonunda kimler ne kazıklar yedi...? Mortgage snetleri kimlein elinde ne kadar patladı..?

- ABD hükümeti krize karşı ne tedbir aldı..?
            -ABD Federal Rezev Bankası ne tedbirler aldı..?

- Avrupa Topluluğu Ülkeleri ne tedbirler aldı..?
            -Avrupa merkez bankası ne tedbir aldı..?
            -İngiliz Merkez Bankası ve Hükümeti ne tedbir aldı...?

-Çin bu gelişmeler karşısında , MB, hükümeti, ve Emtia politikalarını ne yaptı...?

-Tükiye, MB, hükümeti ne yaptı...?

soruları daha artırmak mümkün, ama burada keselim...? ali babacan sorularımıza kısmen cevap veiyor..

Yorum

• TALEBE
              A-YI
              • 24 Ekim 2010
              • 1221

Mali Uçurum...?

Niye uçurum olsun ki....?

ABD hükümeti alacağı vergileri hammaddesi kendinde olan emtiaları kullanabileceği altyapı yatırımlarına harcadığı takdirde...
              hem işsizlik problemine kaynak bulur.... Hem de emtia fiyatlarını çok da zorlamaz.....

tekerlek dönmeye başlar......

Yorum

• TALEBE
                A-YI
                • 24 Ekim 2010
                • 1221

Altın...........

Evvelce çeyrek altın 45-50 TL iken , gide bir kuyumcudan 5-10 çeyrek altın alır.... eve koyardım..... evlenen , doğan oldukça... stoktan evlenen çiftlere, doğan bebeklere takardım......
                Diğer insanlar da öyle yapardı......

Şimdi... ben de...başkaları da..... evlenene, doğana 50-100 TL takıyor.........

Altınla işimiz kalmadı vesselam....

ÇİN merkez bankası koysun onları depolarına....

Yorum

• TALEBE
                  A-YI
                  • 24 Ekim 2010
                  • 1221

İran'a net 6 milyar dolarlık altın ihrac etmişiz..............

Türkiye... onsu 300-400 $ seviyelerinden yıllarca altın ithal etti....

Şimdi onsu 1700 $ seviyelerinden ihrac ediyormuş.............

Elimizdeki altınları... son gramına kadar verelim............

Ticaret............... buna derim......

..........

Aslında... zînet olarak ... kadınların ilgi alanından çıksa (avrupa ve amerikalı kadınlar öyle olmuş , diye duydum) ..... altın, sanayide ne kadar tüketilebilir ki...?

İngiliz Merkez Bankası 2000 li yılların başında altın stoklarının tamamını satmış.... elinden çıkarmış.......

İngiliz MB bu kararıyla, "günümüzde zararda" gözüküyor.... Ancak "uzun vadede"...... Haklı çıkacak mı....?

Yorum

• TALEBE
                    A-YI
                    • 24 Ekim 2010
                    • 1221

kuzu.........
                    *2011 de yazdim...hukumet tum altini satiyor ve satmali dedim...altin topigimde bunnar var...1800 panginot dolar eyidir...halkin yastikaltini toplayip satmali demistim...ve iki yildir satiyor oda tukeniyor....elde saglam sey merkezdeki 117 milyar dolar....

*hukumet...2002 den 2011 e kadar....DUSUK KUR...YUKSEK REEL FAIZI UYGULADI....

VE YOLUN SONUNA GELDIK....faiz yuzde 5 ler....ve dolar kuru 1.80 tepede....bu DUSUK KUR...YUKSEK REELL FAIZ DEGIL ARTIK....bundan pankalar kar edemez....

Yorum

• TALEBE
                      A-YI
                      • 24 Ekim 2010
                      • 1221

VE YOLUN SONUNA GELDIK....faiz yuzde 5 ler....ve dolar kuru 1.80 tepede....bu DUSUK KUR...YUKSEK REELL FAIZ DEGIL ARTIK....bundan pankalar kar edemez....
                      kuzu böyle diyor............

soru....
                      * banka bilançolaının 2012 yılından sonra....düşük faizlerden dolayı ......... pek tadı tuzu olmayacak......... mı...?
                      * bankalar kendilerine hangi çıkış yollarını bulabilirler..?
                      Gerçi bilgisayar, internet v.s kullanımlarla işletme maliyetlerini çok düşük noktalara getirdiler.... ( Geçenlerde Kuveyttürk internet şubesinden $ satın alacaktım... baktım tahtakaledeki büfelerden pahalı.... almadım... ama adamlara mesaj attım "taş atıp ta kolunuz mu yorulacak ?" internetten düşük kâr majıyla $ alıp satsanız diye.... cevap geldi... uygulamayı düzelttiler.... alım-satım arasındaki marjı düşürdüler.... ben de eski tahtakele çağımdan kalma usulumu değiştirdim...... artık paraya el sürmek yok....... kuveyttürk intenet şubesinden döviz alım satımı işimi gerçekleştirebiliyorum.......)

Yorum

• TALEBE
                        A-YI
                        • 24 Ekim 2010
                        • 1221

kuzu emice...eklemiş.....
                        kurtuluslari....dolarin 1.60 a basilmasi....euronun 2.25 e.....

global dunyadayiz....bu dunyada....

refarans duzlem kurlardir....o duzlemde cizilen egrilerde....ENFLASYON VE FAIZ GOSTERILIR....

DUZLEM YERDEGISTIMI....egriler hapi yutar....anlamsiz olurlar....

Yorum

• TALEBE
                          A-YI
                          • 24 Ekim 2010
                          • 1221

sonperde33...........
                          soru bana değil ama bildiğim 3 temel gerçeği anlatayım gerisi size kalmış.

1-) şu an türkiyede 500 bin adet ihtiyaç fazlası yeni yapılan konut var (türkiye inşaat mühendisleri odası başkanı)
                          2-) iyi muhitler hiç bir zaman değer kaybetmez, aksine ülke zenginleştikçe değer kazanır, (Erenköy, suadiye,nişantaiı..v.s.)
                          3-) Oturmak için ev alıyorsanız 20 25 f/k demeden alın, yatırım için alıyorsanız direkt krizi bekleyin.

Yorum

• TALEBE
                            A-YI
                            • 24 Ekim 2010
                            • 1221

bu da kuzu...dan........

emlak alim isi....ikiye ayrilir....

1...kendi paranla emlak almak....bu halde krizi bekliyecekin...

2,,,banka parasi ile ev almak....BU HALDE BIGUN DAHI BEKLEMEDEN EVI ALACAKSIN...cunki panka faizleri en dusuk halde...yuzde 0.79 halkbnkta....faizleri mutlaka sabitliyeceksin....

paran olsa dahi...onu kullanmiyacaksin...o krizde ikiye katlar faizler firladimi....banka faizlerin sabitse....ev belese gelir....semti ve sehri iyi sececeksin....

KRIZDE YIKILACAK FIYATLAR....hep buyuk sitelerdir...buralarda aidatlar yuksekse....isletici hala muteahhit firma ise....bu evlerin fiyatlari yikilir...bunnardan uzak duracaksin....

Yorum

• TALEBE
                              A-YI
                              • 24 Ekim 2010
                              • 1221

ekaya...... aktarmış....

0-49 yaş grubunda erkek nüfus fazla..........
                              50 yaşından itibaren ekekler erken ölünce..... kadın nüfus fazla kalıyor..........

"karı dırdırı...." ..dediklerinin sonucu...... bu mu ola...?

Yorum

• TALEBE
                                A-YI
                                • 24 Ekim 2010
                                • 1221

mamaralı 41..........

Yukardaki grafiklerden okuduklarım bunlardı..
                                Şimdi gelelim Kuzu abinin grafiğinin güncel haline...

Yorum

Working...
                                X

Debug Information