Dost Meclisi

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • EFE_09
    Tecrübeli
    • 14 Mayıs 2009
    • 1078

Kendimce takip ettiğim rakamları ve gün içi trade stratejimi yazıyorum sadece yarın benim için

orta bandım...64.900>>><<<<64.000
    Dış bandım >>üstte yukarı 65.300 altta aşağı 63.650

hangi yöne kırılırsa o yöne pozisyon alacağım >>başarısız trendde aynı nokta stop..
    PS:Orta band içeri dış bantlar dışarı kırırlırken pozisyon alırım..
    Rakamlar Xu030 değil direk Xu030 yakın vade(aktif kontrat) grafiğinden çıkarılmıştır..
    İMKB-100 açılana kadar ki vobda oluşan orta bandın dışarı kırılmalarını hacimli olmadığı sürece ciddiye almıyorum.
    Ben küçük yatırımcıyım yazdıklarım kendimce not almak içindir ..Mesajlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez..

Yorum

• VOLVO
      indikatör
      • 30 Nisan 2009
      • 1448

EFE_09 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      bu sefer kendime ihanet etmedim..65.175 şort

Yorum

• VOLVO
        indikatör
        • 30 Nisan 2009
        • 1448

VOLVO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Bütün arkadaşlara selam,

Beni ve sehayatlerimi takip eden tüm dostlar bilir Volvo indikatörlerini.

Şu anda Almanya'dayım. Eee Almanya'dayken ne oluyordu bilirsiniz sanırım.

Perşembe -Cuma %60 .

Olmadı haftaya kesin

Not: Siz benim seyahat indikatörlerime bakmayın. Hepsi deli saçması. Amaç sadece burada emek verenlere selam vermekti
        Yukarıdaki mesajı 2 Şubatda yazmıştım. Eee 4-5-6 şubatlarda ne olduğunu hepimiz hatırlıyoruz sanırım.

Meraklısına ek bilgi 21 Şubat'da Dubai'ye gidiyorum. Dubai seyahatlerim de meşhurdur hani
        Bu da 4 şubat tarihli yazım Dubai dönüşü ne oluyor hatırlamanız lazım ama.

Herkese iyi geceler.

Yorum

• EFE_09
          Tecrübeli
          • 14 Mayıs 2009
          • 1078

Yukarıdaki mesajı 2 Şubatda yazmıştım. Eee 4-5-6 şubatlarda ne olduğunu hepimiz hatırlıyoruz sanırım.

Bu da 4 şubat tarihli yazım Dubai dönüşü ne oluyor hatırlamanız lazım ama.

Herkese iyi geceler.
          Öncedende yazmıştım tek güvendiğim indikatorler bu geziler.. iyi yolculuklar..
          Ben küçük yatırımcıyım yazdıklarım kendimce not almak içindir ..Mesajlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez..

Yorum

• BORSASİHİRBAZI
            Demirbaş
            • 30 Nisan 2009
            • 0

Dostlarım...bir haberi ...kısa vadedeki piyasadaki olası etkileri adına ...paylaşmak istiyorum...

Fed bankalara doğrudan para verdiğinde uyguladığı iskonto faiz oranını sürpriz bir kararla çeyrek puan artırdı ve 0.75 puana çıkardı.

Fed bu kararla, mali kuruluşların kısa vadeli para gereksinimleri için para piyasalarına yöneltmeyi amaçlıyor.

Açıklamada "Bu değişiklik Fed'in borç verme uygulamalarını daha normalleştirmeye yöneliktir. Değişikliğin, hane halkı ve şirketler için daha sıkı mali koşullara yol açması beklenmemektedir ve bu karar, ekonomi için beklentiler ya da para politikasında bir değişikliği işaret etmemektedir." denildi.

Fed gösterge faiz oranının "uzatılmış bir süre istisnai biçimde düşük kalmaya" devam edeceğini tekrarladı.

bu haberde henüz gösterge faiz'de bir değişikliğe gidilmiyor densede..düşük faiz-bol likidite politikası adına ilk değişim sinyalini vermesi açısından sonuçları önemle izlenmelidir diyorum...tepki yükselişlerinde önemli eşiklerde bulunan İMKB ve yurtdışı borsalar adına ...stresi önemli oranda arttıracağı ve tekrar aşağı döneme ihtimali içinde olunabileceğini hatırlatmak isterim...

özellikle İMKB'de 52.000 seviyesi altında satışların hız kazanarak altta çok önemli saydığım 49.500-50.000 aralığını test etme ihtimalinin masada olduğunu belirtmek isterim...

teknik olarak mevcut grafiklere baktığmızda tepki yükselişi tam olarak bitti diyemesekte bugünkü işlemler ve haftalık kapanış ,bu tepki yükselişinin kısa vadedeki ömrünü ve yönünü bulma adına oldukça önemli olacaktır...
            YAR...İLLEDE YAR...

Yorum

• karınca06
              KASAP
              • 12 Nisan 2009
              • 976

tşk ler cüneyt abi.....

Yorum

• ufukARIKAN
                Çalışkan
                • 23 Eylül 2009
                • 0

eline sağlık,teşekkürler vefakar dost Cüneyt Paksoy ...

Yorum

• poritino
                  Çalışkan
                  • 04 Mayıs 2009
                  • 2005

BORSASİHİRBAZI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  Dostlarım...bir haberi ...kısa vadedeki piyasadaki olası etkileri adına ...paylaşmak istiyorum...

Fed bankalara doğrudan para verdiğinde uyguladığı iskonto faiz oranını sürpriz bir kararla çeyrek puan artırdı ve 0.75 puana çıkardı.

Fed bu kararla, mali kuruluşların kısa vadeli para gereksinimleri için para piyasalarına yöneltmeyi amaçlıyor.

Açıklamada "Bu değişiklik Fed'in borç verme uygulamalarını daha normalleştirmeye yöneliktir. Değişikliğin, hane halkı ve şirketler için daha sıkı mali koşullara yol açması beklenmemektedir ve bu karar, ekonomi için beklentiler ya da para politikasında bir değişikliği işaret etmemektedir." denildi.

Fed gösterge faiz oranının "uzatılmış bir süre istisnai biçimde düşük kalmaya" devam edeceğini tekrarladı.

bu haberde henüz gösterge faiz'de bir değişikliğe gidilmiyor densede..düşük faiz-bol likidite politikası adına ilk değişim sinyalini vermesi açısından sonuçları önemle izlenmelidir diyorum...tepki yükselişlerinde önemli eşiklerde bulunan İMKB ve yurtdışı borsalar adına ...stresi önemli oranda arttıracağı ve tekrar aşağı döneme ihtimali içinde olunabileceğini hatırlatmak isterim...

özellikle İMKB'de 52.000 seviyesi altında satışların hız kazanarak altta çok önemli saydığım 49.500-50.000 aralığını test etme ihtimalinin masada olduğunu belirtmek isterim...

teknik olarak mevcut grafiklere baktığmızda tepki yükselişi tam olarak bitti diyemesekte bugünkü işlemler ve haftalık kapanış ,bu tepki yükselişinin kısa vadedeki ömrünü ve yönünü bulma adına oldukça önemli olacaktır...
                  Teşekkürler abi ve herkese günaydın....
                  Ben Sn Doğanay'ın uzun vadeli analizlerinde faiz artırımlarının başlaması ile artık borsaların yükselişinin sonlanmaya başlayacağı anlamında yorumlar hatırlıyorum....Ya da ben yanlış yorumluyordum...
                  Birisi hatırlıyorsa beni düzeltebilir mi?
                  Bu artık ABD'nin tüm dünyadaki paralarını anayurda çağırmaya başlaması anlamına mı geliyor?
                  Üstadları tam dinlemeyince hepten karışıyor kafa..

Doğanay'ı da bu vesileyle özlemle andık.

Sn Simurg'a da 1 çift lafım var Arada kızıyor ya burada yazmayanlara...Vallaa abi yazsak da ne yazdığımızı görüyorsun işte Bil ki paylaşmadığımızdan değil; ustaların yanında acemiliğimizden yazmıyoruz...

Saygılar
                  Söylediklerim yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalıdır. Başkalarının yorumuna göre trade edenler büyük ihtimalle zarar ederler.

Yorum

• simurg
                    Administrator
                    • 10 Mart 2007
                    • 9248

günaydın dostlar, kazancınız bol ve bereketli olsun...
                    https://twitter.com/keyborsa_simurg

Yorum

• EFE_09
                      Tecrübeli
                      • 14 Mayıs 2009
                      • 1078

Cüneyt abimin yazısını sbah gördüm eline sağlık Cüneyt abi bu yazı önümüzdeki süreçte ışık olacak bize

...

Yorum

• EFE_09
                        Tecrübeli
                        • 14 Mayıs 2009
                        • 1078

nerde nerde diye arıyordum buldum..

EFE_09 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        XU100 52. 698 üstünde kapatmadığı sürece yarın çubuk rengi kırmızı ..Buda yarınki tahminim olsun dostlar
                        geceye şortta girmemmin sebebi bu yazıydı.. üst bandı kırmadığımız sürece yön aşağı devam ki şu an alt banda bile varamadık izlemeye devam..

Yorum

• yemekçi
                          Gurme
                          • 22 Mart 2009
                          • 3314

Fed faiz artırdı ve herkes borsalar düşecek diye bekliyor
                          vede düşebilir normaldır.
                          peki dow bu haberle 10.720 tepesini geçerse ne olacak

şimdi her 2 durumda ki yorumları yazayım

1-Fed faiz artırımıyla daha sıkı
                          para polıtıkasına geçişin işaretini verdi
                          ve ucuz para bulma dönemi kapanacak olan
                          pıyasa satışa geçti

2-Abd nın içine düştüğü durum
                          fed faizi artırımıylada anlaşıldıki
                          çok kötü değil
                          pıyasaların beklenenden de erken toparlanma işaretleri
                          abd borsalarını yukarı taşıdı

Peki yemekçi olarak sizin tahmınınız ne derseniz
                          Kısa vadede 1-2 gün olumsuz tesiri olur
                          sonra unutulur

ama şunuda unutmayalaım
                          dunya borsalarının zirve yaptığı dönemler
                          faiz artırımının devam ettiği dönemlerde olmuştur
                          Kapitalizmin zor sınavı
                          Bir dönemin sonuna doğru

Yorum

• EFE_09
                            Tecrübeli
                            • 14 Mayıs 2009
                            • 1078

Dostlar net seçiliyormu bilmiyorum ..Bu noktaları yeni yaptım aXu100 grafiğimde Mavi noktanın üzerindeki kapanış olmadıkça yön aşağı mavi nokta 52,211 ..
                            51.973 ise pivot noktamız ...

Yorum

• BORSASİHİRBAZI
                              Demirbaş
                              • 30 Nisan 2009
                              • 0

yemekçi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              Fed faiz artırdı ve herkes borsalar düşecek diye bekliyor
                              vede düşebilir normaldır.
                              peki dow bu haberle 10.720 tepesini geçerse ne olacak

şimdi her 2 durumda ki yorumları yazayım

1-Fed faiz artırımıyla daha sıkı
                              para polıtıkasına geçişin işaretini verdi
                              ve ucuz para bulma dönemi kapanacak olan
                              pıyasa satışa geçti

2-Abd nın içine düştüğü durum
                              fed faizi artırımıylada anlaşıldıki
                              çok kötü değil
                              pıyasaların beklenenden de erken toparlanma işaretleri
                              abd borsalarını yukarı taşıdı

Peki yemekçi olarak sizin tahmınınız ne derseniz
                              Kısa vadede 1-2 gün olumsuz tesiri olur
                              sonra unutulur

ama şunuda unutmayalaım
                              dunya borsalarının zirve yaptığı dönemler
                              faiz artırımının devam ettiği dönemlerde olmuştur
                              sevgili kardeşim ...

zaten bende yazımda tepki yükselişi bitti demek için erken deyimini kullandım...

hatta bugünkü canlı yayında bunuda belirttim...

fed'in açıklamalarında hala gösterge faize dair düşük seviyelerin uzun süre korunacağına dair söylemler var...

piyasa birincil agılama olarak satış gösterdi...sonradan tekrar fed'in karar kısmını değil açıklama kısmını baz alarak pozitife dönebilir...

amaaa..

sende bilirsinki...hayal kurmak ayrı birşey...gerçekleşmeler ayrı bir şey...

kırılmaması gereken desteklere konsantre olmak lazım...kırılırsa...stoploss lazım...

yukardada en azından bir 53.000/300 aralığının tekrar geçildiğini görmek lazım...yurtdışında işlerin durulduğunu görmek lazım...

yani temkini arttırarak tam konsantre olmak lazım...

çünki kabul etsekte etmesekte...piyasalarda..dolar merkezli bir dönem startı verildi...ne kadar sürer..ne nereye gider gitmez..izleyip göreceğiz..ama bunu atlamamak lazım...
                              YAR...İLLEDE YAR...

Yorum

• EFE_09
                                Tecrübeli
                                • 14 Mayıs 2009
                                • 1078

BORSASİHİRBAZI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                sevgili kardeşim ...

hatta bugünkü canlı yayında bunuda belirttim...
                                Cüneyt abi canlı yayındamıydın ..kaçırdık:( abi nerede ne zaman yayına katılacağın konusunda takiğ edebileceğimiz bir yer varmı..yada naçizane önerim Bir blog sayfasında bunları belirtsen değerli görüşlerini kaçırmamış oluruz tabi takdir senin

Yorum

Working...
                                X

Debug Information