Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
Hemen bir düzeltme yapayım. Kafamdakini kelimelere doğru aktaramamışım.
Örneği yenilersem daha basit olur anlaşılması;
2009 Kapanış 52000 diyelim. %5'i 2600 puan yapar.
İşte bu 2600 puanlık bantda dalgalanma sorun yaratmaz demek istemiştim. Yani maksimum toplam 2600 puanlık marj içinde hareketler olumluluğa işaret sayılacaktır. Diyelimki 1000 puan aşağı sonra 1600 puan yukarı gitti ve endeks 52600 oldu. Ya da 1800 puan aşağı 800 puan yukarı gitti ve 6 iş günü sonunda endeks 51.000 kapattı. gibi gibi değişik varyasyonlar. Yada 300 puan düşüş 200 puan yükseliş ve endeks 51.900 kapattı. yani yine maksimum sınır olan toplam 2600 puan bantında hareket etmiş olmuş oluruz. Birde ilk 6 iş günü önemini unutmayalım lütfen.
Anlamayan varsa ,kafasında soru işareti oluşan varsa ö.m atabilir.
Hemen bir düzeltme yapayım. Kafamdakini kelimelere doğru aktaramamışım.
Örneği yenilersem daha basit olur anlaşılması;
2009 Kapanış 52000 diyelim. %5'i 2600 puan yapar.
İşte bu 2600 puanlık bantda dalgalanma sorun yaratmaz demek istemiştim. Yani maksimum toplam 2600 puanlık marj içinde hareketler olumluluğa işaret sayılacaktır. Diyelimki 1000 puan aşağı sonra 1600 puan yukarı gitti ve endeks 52600 oldu. Ya da 1800 puan aşağı 800 puan yukarı gitti ve 6 iş günü sonunda endeks 51.000 kapattı. gibi gibi değişik varyasyonlar. Yada 300 puan düşüş 200 puan yükseliş ve endeks 51.900 kapattı. yani yine maksimum sınır olan toplam 2600 puan bantında hareket etmiş olmuş oluruz. Birde ilk 6 iş günü önemini unutmayalım lütfen.
Anlamayan varsa ,kafasında soru işareti oluşan varsa ö.m atabilir.
iyi geceler tekrar...
teşekkürler üstad..
Soru da bilgiden doğar, cevap da.. (Mevlana)
» Kelimelerin gücünü anlamadan, insanların gücünü anlayamazsınız....Konfüçyüs
imkb de düşen işlem hacmi(heleki vob yerlerde sürünmekte)bana hiç hayra alamet gibi gelmiyor.sanki güzel bir yıl kapanışı yapma adına göstermelik bir caba var.bu duruş dow da dahil hiç güçlü bir duruş değil..Sektörde çalışanlar bilir.Otomotiv sektöründe çalışan biri olarak şimdiden planlı duruşlar önümüzdeki sene de en azından benim çalıştıgım yerde devam edecek.bu balon öyle bir patlyacakki patladıgında şu piyuasada yaşanan realiteyi aynen yansıtır duruma gelecek borsalar.Sonucta bir beklentiyi satın alıyorsunuz ve beklentiniz diğerlerinden önce davranıp piyasanın iyiye gideceği düşüncesinden hareketle oluyor.Marttan bu yana gelen süreç gibi.E şimdi bu iyileşmenin olmadıgını ve daha uzun yıllar alacağını gören yatırımcı nasıl olsa iyileşir bir gün diye finans piyasalrında balonlara kanıp piyasanın şişmesine katkıda mı bulunur yoksa iyileşme beklentisine yatırdıgı parayı bir numara olmadıgını gördüğü için hızla realize mi eder?bence ikincisi yeni kaynak para her ne ise gelmesi için hiçbir sebep yok!! carklar dönmüyo çarklar?nere gidiyon yukarıtp çevir çevir nereye kadar.Bu günleri köprüden önce son cıkış olarak görüyorum.Cıkamayan zaten uzuuun vadeli yatırımcı nazırı olur diye düşünmekteyim
artık anlık takıp edemedıgımden dolayı yukarıdakı yeşil ve kırmızı çizgilerin kırılmasıyla vob da işlem yapacagım ve ılk sınyal gelene kadar flat olarak bekleyeceğim.takıp edemedıgımız pıyasada yazı tura atar gıbı pozısyon almaya gerek yok.gunluk oldugunda aksam kapanışı ızlemek yeterlı olacaktır ve en önemlısı bır stratejım olacaktır.bakalım ızlemeden başarılı olabılecekmıyım...
tahmin göstergem yarın için YEŞİL ÇUBUK(veya pozitif yönlü piyasa) sinyali vermiştir..
gösterge bugünde yanıltmadı hadi hayırlısı diyelim..Bugün için sinyal vermemiştir..
Dostlar 450 puanlık dar bantta sıkıcı bir gün yaşadık bu yarın için hareketli olabilecek bir gün olacağını düşünüyorum..
Dostlar kendimce takip ettiğim rakamları ve gün içi trade stratejimi yazıyorum sadece yarın benim için
orta bandım 65.650>>><<<<65.400
Dış bandım >>üstte yukarı 65.800\ altta aşağı 65.200 hangi yöne kırılırsa o yöne pozisyon alacağım >>başarısız trendde aynı nokta stop..
PS:Orta band içeri dış bantlar dışarı kırırlırken pozisyon alırım
Akşama pozisyon taşımamaya çalışıyorum ama taşıdı isem strateji gereği orta band kırılmaları stop tur.Rakamlar Xu030 değil direk Xu030 yakın vade(aktif kontrat) grafiğinden çıkarılmıştır.
Ben küçük yatırımcıyım yazdıklarım kendimce not almak içindir ..Mesajlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez..
Yorum