Kuzu & Catedral

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • BORSASİHİRBAZI
    Demirbaş
    • 30 Nisan 2009
    • 0

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    soyleki....

arap-islam devleti genisleyipte maveraunnehire dayandiginda...turklerle temasa geciyor...hazreti muhammedin orada yecuc ve mecuc var ondan sakininiz dedigi millet ya turkler yada mogollar...turkleri kastediyor aslinda cunki mogol diye biri yok o yillarrda...ama bizim sunni islamcilar bizi kastetmedi deyip isi mogollara yikmislar o ayri....

neyse,

bu nasihate ragmen araplar bu yecuc ve mecuc ne menem birbiseydir deyu nehri obur tarafa geciyor...ve kilic zoruyla tam 200 yil suren bi prosesle bizi musulman ediyorlar...meraktan iste...sonradan arap alimleri ne gelirse insanin basina ya merak yada taraktandir lafini yaziyorlar....

cunki...musluman olur olmaz onun en buyuk cihatcisi ve savunucusu olup....araplari yikip yerine turk devletlerini oturtuyoruz....buyuk selcuklu semarkentten malazgirte kadar genisleyip basinda alp aslan vezriri iranli NIZAMULMULK...YENI BI DUNYA DUZENI KURUYOR....nizamulmulk islamin makyevelisi olur...makyeveli prensi yaziyor oda siyasetnameyi...derlerki makyeveli kopya cekiyor ondan....yani ne kaddin hile ve hurda is var kaada dokuluyor....

ve araplar....1000 li yillardan 1900 lu yillara kadar....selcuklu...eyyubi...kolemenler....osmanli turklerince...cezalandiriliyor...bizi musluman ettikleri ucun bu cezaya carpildiklarini alimleri bu esaret donemi boyunca yazdi....bize barbar turkler diyen ilk onlardir...binbir gece masallarinda....ve avrupa onlardan oyrendi bizi....

GUNUMUZDE ISE....

geldiler bizide dunya finans sistemine zorla soktular 12 eylul ve ozal yapti bunu....hem 12 eylul hemde ozal...onlar tarafindan basimiza oturtuldu...

bunlari analarindan dogduguna pisman etmemiz yakindir.....daha musulman olali 25 yil oldu...teknigi...temeli...dursunu...macroyu...past ayi...coregi...efg yi....biberi ogrendik....hatta bazi yorumcularimiz isi o kadar abarttiki...tersi yorum ve dusunce sergiliyene dinden cikti bu zindik katli vaciptir demeye basladi bile...YANI SURU OLUSTURULUYOR,.....

YETIS YA RESULALLAH...
    yazmak lazım...

dayanamıyorum...

okuyorum..anlamaya çalışıyorum...

ben istanbul ünv. uluslararası ilşkileri bitirdim...bitirdiğim sene 1987

senelerdir okumaya devam ediyorum...

hem mesleğim hem hobim...uluslararası siyaset ve ilşkiler yumağı...

borsacılık yanına geldi...oturduğumuz temel belli...hem okuduk ,hem araştırdık ,hem uyguladık...

eksiğimizi giderme adına hergün güncelliyoruz mecburen bilgimizi..

çağ bilgi çağı...

halada eksiğimiz var...günün hızına yetişmek zor...

hemen eskiyor haberler ,yazılar, analizler...

bu eskimeyi giderme için... klasik teknik analiz dışında ...ew ve benzeri bakışlar geliştirilmiş..büyük resme bakalım...az yanılalım diye...

onunda sonu belli..ya dalgalarda kaybolmak...yada kendini guru ilan etmeye doğru gitmek...( doğru analiz yapan..yapmaya çalışan..kendini geliştiren herkesi dostum olsun olmasın tenzih ederim...)

neyse burdayım kuzu resim çekip koymana gerek yok...yani okuyoruz..okuyacağız...ne düşünüyorsun diye...ne yazıyorsun diye..

hem burda keykafe dağıldıktan sonra bir dolu dostumuz var..hepsi mecburen buraya geldi...onlarıda okuyalım...

ve bunu açıkça yapacağız tabiki...gizli yapmayacağız...

başka nickle yapmayacağız...misafir gibi yapmayacağız...

direk geleceğiz BORSASİHİRBAZI kimliğimizle yapacağız...adımızda belli bizim cüneyt.

neyse...asıl bu yazını ve diğer herşeyi yüzyüze konuşabilmek adına...
    ve herşeyi tam anlamak adına...seni anlamak adına...

yüzyüze yapacağım görüşmeyi bekliyorum...cidden bekliyorum....

hayırlısı olsun bakalım...

BORSASİHİRBAZI....cüneyt.
    YAR...İLLEDE YAR...

Yorum

• simurg
      Administrator
      • 10 Mart 2007
      • 9248

Farklı kişilerin yazıları farklı mecralara taşımaması için baştan söyleyim... sn. kuzu olsun sn. borsasihirbazı olsun ikisi de birbileriyle yazışacak olgunlukta ve büyüklükte insanlardır. Diğerler dostların müdahil olup foruma zarar verecek yaklaşımlardan kaçınmalarını rica ediyorum.... Kaldı ki dün gece foruma yapılan saldırıları temizlemekle uğraşıyorum...:(
      https://twitter.com/keyborsa_simurg

Yorum

• Rubber
        Aktif
        • 12 Mayıs 2009
        • 0

Ben bi grafik eklemiştim.. neden göremiyorum..
        Az ve Uz

Yorum

• cancan
          Aktif
          • 15 Mart 2009
          • 233

1000 puanlik + makas olmali benim short acmam icin, akbankin 8 olma itimali cok yuksek dolayisiyla u100 40000 i cok rahat devirir overshooting derken bu vadeyi u100 43000-44000 kapatabilir .yabanci madem borsaya para gomuyor inatlasmaya gerek yok.inatlastik zarar ettik ama inalasmamizin nedeni bizim imkb yi yurtdisiyla kiyasliyor olmamizdi.

Yorum

• CATEDRAL
            TATLI CADI
            • 26 Şubat 2009
            • 897

Alt periyotlara göre 955 e doğru bir atak yapacak olsada 957 geçilmedikçe 950 ye doğru bir geri çekilme bekliyorum..

Yazılarım ve öngörülerim kişisel fikirlerimdir.. herkesin parasına geçer sözü..

Fasulyeden.. nohuttan yada herhangi bir hububattan.. Herkes bir gün batmanın dayanılmaz hafifliğini yaşayacak..(catedral)

Yorum

• CATEDRAL
              TATLI CADI
              • 26 Şubat 2009
              • 897

Petrolde de 72 doları zorlayabilecek olsada günlüklerin artık düzeltme yapmadan yukarılara gidebileceğini düşünmüyorum.. 65 dolar seviyelerine kadar gelecek bir düzeltmeden sonra 85 doları zorlaması mümkün...

Fasulyeden.. nohuttan yada herhangi bir hububattan.. Herkes bir gün batmanın dayanılmaz hafifliğini yaşayacak..(catedral)

Yorum

• CATEDRAL
                TATLI CADI
                • 26 Şubat 2009
                • 897

1.4250 yi tekrar denesede geçebileceğini düşünmüyorum.. 1.3890 lara tekrar bir geri çekilme mümkün...

Yorum

• greenspan41
                  Aktif
                  • 30 Nisan 2009
                  • 327

Yorum

• CATEDRAL
                    TATLI CADI
                    • 26 Şubat 2009
                    • 897

SP de ise oluşan yükselen kama ve günlüklerdeki indikatörüm düzeltmenin kaçınılmaz olduğunu göstermekte..

Alt bant üst bant kamanın devam edebileceğini düşünsekte indikatör çok zorlanacakk.. Zor görünüyor..

Yorum

• qwedsa7410
                      Aktif
                      • 17 Mayıs 2009
                      • 28

CATEDRAL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      1.4250 yi tekrar denesede geçebileceğini düşünmüyorum.. 1.3890 lara tekrar bir geri çekilme mümkün...

1,4150 ye düşerse Long yapıcam ben deneme hesabımda...
                      Üste çıktım diye şımarma , alta gedim diye üzülme

Yorum

• CATEDRAL
                        TATLI CADI
                        • 26 Şubat 2009
                        • 897

Esas soru bu düzeltmeleri doğru tahmin etmiş olsak dahi......

Yorum

• CATEDRAL
                          TATLI CADI
                          • 26 Şubat 2009
                          • 897

Yarın sabah açılış itibariyle olsa bile ya sonra?

Yorum

• greenspan41
                            Aktif
                            • 30 Nisan 2009
                            • 327

Petrolde stoklar artıyor, fiyat direniyor
                            finanstrend.com Zayıf talep ve artan stoklarla birlikte petrol fiyatları 65 dolar civarında dolaşıyor ancak bu artışın kalıcılığı ciddi bir biçimde tartışılıyor. Bunun en önemli nedeni dünyanın en büyük petrol tüketicisi olan ABD'de, düşen talep sonucunda ham petrol, benzin ve petrol ürünleri stoklarının son 19 yılın en yüksek seviyesine çıkması. ABD'de 2009'un ilk yarısındaki petrol talebi son 10 yılın en zayıfıydı, küresel tüketim ise ikinci çeyrekte son dört yılın en düşük seviyesine indi.

Bazı analistler petrol fiyatlarındaki artışa ekonomik iyileşmenin yardımcı olduğunu düşünürken bazıları da spekülasyonun fiyatları yukarı ittiğine inanıyor ve ciddi bir düzeltmenin fiyatları 50 dolara çekebileceği düşünüyor.

ABD Hükümeti eski danışmanı olan ve 2007 yılında petrol fiyatlarının 100 doları aşacağını öngören Prof. Philip Verleger'e göre durum daha vahim. Akaryakıt talebi üzerinde durgunluğun daha derin bir baskı yaratmasıyla birlikte ham petrol fiyatları 20 dolara kadar gerileyecek.

Yorum

• karınca06
                              KASAP
                              • 12 Nisan 2009
                              • 976

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 745x320 and weights 45KB.

ocak ayındada koşar adım 9175 e gelmış dönüşüde muhtesem olmuş. volume ocak ayındakı gıbı dusuk.abd vade bası olması ve daha yukarıdan shortlamak için dowu yukarı cekme cabaları olabılecegını aklıma getırıyor...izleyerek hep beraber görecegız 9175 kırılacakmı......

Yorum

• FNT
                                KARAKARTAL
                                • 29 Mart 2008
                                • 4754

Selamun aleyküm, iyi akşamlar dostlar.

Ben geldim.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information