Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
Halojen arkadaşımız vermiş linki kendi başlığında, dolar/tl yorumunu tuttum...Tam içimden geçenleri yansıtmışlar...
"Arkadaşlar, yüzyıllar nadir olarak dahi yetiştirir. Şu talihsizliğimize bakın ki o büyük dahi çağımızda Türk Milleti'ne nasip oldu. Mustafa Kemâl'in dehasına karşı elden ne gelirdi."
(D. Lloyd George, İngiltere Başbakanı, 1922)
Değerli arkadaşlar,
Bıkmadınızmı daha, bu fiktif kendine has, hiçbir piyasayı takmayan, güya senet piyasasını hedge için kurulmuş, ama hiçte alakası olmayan bir şekilde, güzel ülkemize yakışmayan şekilde birkaç kurumun elinde oyuncak olmuş bi piyasadan umutlanmaya. Bırakın, çıkın bidahada uğramayın bu "afedersiniz" ne üdüğü belirsiz piyasaya kendi kendilerine çelik çomak oynasınlarda görsünler hanyayı konyayı.
Para kazanmak istiyorsanızda hesabınızı hemen forex piyasasına kaydırın hiç olmazsa analiz yapabilir, fiyatları öngerebilir, boşuna şımarık birkaç kurumun oyuncağı olmaktan kurtulursunuz.
Teknik analizin işlemediği, dalgaların işlemediği, adına VOB denen bu piyasanın oyuncularının namuslu hareket etmesi için birlik olup bir süre bu piyasayı protesto etmeyi öneriyorum. Bu adamlar bizleri salak yerine koymaktan usanmadılar, her açtığımız kısayı gördükçe kıs kıs gülmekten vazgeçmediler, neden bunların önünde oyuncak olmaya devam edelim, bi tane anlamlı neden gösteremezsiniz. Çünkü bu piyasa piyasa falan değil, gerçeği görün artık, uzak durun bu piyasadan. Kumarhanenin hası burası, burası asla yatırım arenası falan değil, resmen kumpas mekanizması için icat edilmiş, asli özellikleri manüple ederek değiştirilmiş bi piyasa. Kuzum hocam kızacak ama kısa falanda düşünmeyin boşuna, sakın ha bunlar adamı kendileri gibi ruh hastası yapar, dikkat edin arkadaşlar özellikle reklamlardan etkilenen küçük yatırımcı arkadaşlarıma söylüyorum, neymiş efendim senetleri hedge edecek bir yolmuş, bu laf burada kocaman bir yaaalan, çok dikkat edin çok, uzaktan takip edin.
syg
Bu fikri bende çok düşündüm aslında..
Vob işi resmen kumpas..
Kaç kere denk geldi bana..
Pozisyon açıyorum..emrim gerçekleşip tahtaya düşüyor..Bir an işlemler duruyor..Herhalde " kim bu " diyorlar..
Vallahi ben gerçek anlamda forexe başldım bugün..
Analiz yapıyorsunuz.Düşünme zamanı oluyor..
Yok illaki heyecen arıyorum Vob bana uygun diyorsanız lafım olmaz..
Ama forexde de heyecan var..
0.1 lik işlem yaparsanız 4 haneli küsuratta her bip 1 usd.
1.0 likte 10..
5.0 likte 50 usd
Yani asıl risk burada..En azından emeklerinizin karşılığını alma şansınız var..
İhtimal dahilinde olan hiçbir şey gözardı edilemez..
İhtimal dahilinde olan her şey için tedbirli olmak gerekir..
[SIZE=3][I][FONT=Comic Sans MS]Grafiklerimi toplu halde görmek için[/FONT][/I] [/SIZE]:
Grafiklere bir göz attım da spot direk düşüşle açacak gibi bir kapanış yapmış.Vob ise büyük bir ihtimal 48500+- 50 puan görecek gibi.Ama ardından yine düşmeye devam edebilir.Bu düşüş dün gece yazdığım coşku gerçekleşmediğine göre zayıf bir düşüş olarak kalabilir.Tabi bana göre.47300 ler kamanın altı desteği.Bu desteği yoklamaya gidebiliriz.
Hamdım...Piştim...Yandım...
Yüreksize Yorgan Döşek, Koçyiğide ver Meydanı... Şu Yeryüzü Er Meydanı...
Değerli kuzum hocam topik senin, elbette bunlar, bigün yıkılacak gibi yapacaklar ama bu daha çok beklentileri yönlendirme daha çok can acıtma için olacak, sizin özlediğiniz piyasayı size artık vermezler burada, bu yazımı, 15 günde bir repeat et, bakalım, kontrol edelim ne olmuş. Hiç olmazsa buraya uğrayan arkadaşlarımız başlarken neyle karşı karşıya kalabileceklerini görsünler. Her 4 tekrarda muhasebeyi yap istersen. Manuplasyonu çıkartmak elinde. Sende yol yakınken gel Teo' nun yanına makro nasıl mikroyu etkiler orada yaz, göreceksin herşey daha güzel olacak.
syg
Grafiklere bir göz attım da spot direk düşüşle açacak gibi bir kapanış yapmış.Vob ise büyük bir ihtimal 48500+- 50 puan görecek gibi.Ama ardından yine düşmeye devam edebilir.Bu düşüş dün gece yazdığım coşku gerçekleşmediğine göre zayıf bir düşüş olarak kalabilir.Tabi bana göre.47300 ler kamanın altı desteği.Bu desteği yoklamaya gidebiliriz.
47,300 e gitsen ne olacakki, bugün 48,000 e gidince olanın aynısı, trendin devamını short kapama ve kapattırmaya bağlamış bizim manyaklar, taze shortçu lazımsa gideriz gitmesine de devamı için henüz vakit vardır, kızdırmayın agaları salarlar bir imf haberi, hazır zamlarda yapılıyor nasılsa
There are known knowns, unknown knowns, known unknowns, and
most importantly unknown unknowns.
Trader Vic
Yorum