Mavilim Köşesi

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • EDY
    Yasaklı
    • 15 Aralık 2008
    • 1381

hayalım Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sn edy picasso fırçayı alır mı eline acaba?

Grafikler 15 dakikalik.. Her ne kadar toparlanma cabalari gözlemlensede bir an önce 2,88 üstüne atsa iyi olur diyor görüntü...

Yalniz dikkat cekmek istedigim bir husus var...

Sn mavilim hocamiz alip sattigi bir cok senette artik cizgilerin dönüs noktasini cok iyi kestirebiliyor...

bende o tecrübe yok... Ve Sn mavilim laf olsun diye senet almaz bildigim kadariyla...

Yorum

• universe
      Katılımcı
      • 07 Haziran 2009
      • 68

valla picasso beni fena boyadı, tuval olarak kullandı beni desem yeridir ama hala tutuyorum inat ettim

Yorum

• tamirci
        Yasaklı
        • 24 Mart 2009
        • 118

universe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        valla picasso beni fena boyadı, tuval olarak kullandı beni desem yeridir ama hala tutuyorum inat ettim
        bende size bi destek atıp alark alayım bakalım oynatabilicezmi

Yorum

• universe
          Katılımcı
          • 07 Haziran 2009
          • 68

tamirci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          bende size bi destek atıp alark alayım bakalım oynatabilicezmi
          aman sayın tamirci oynatcaz derken fırçayı kırmayalım

Yorum

• EDY
            Yasaklı
            • 15 Aralık 2008
            • 1381

EDY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            oldu olacak itiraf edeyim...

Bimas 52,25´lere kadar sarkarsa kesin alirim diye bir düsüncem vardi... vermiyorlar...

Bu arada kücük bir hatirlatma yapayim...

Cuma günü tüm gün yatayda seyreden 100´lük lotlarla is gören Bimas´ta kapanisa 3-5 dakika kala HSBC 50,25´teki 23 bin lotu tek tus yapmisti...

Bugün 9300 lotla en büyük dördüncü alici görüntüsü var... Ve HSBC beni oldum olasi tedirgin eder...

Hatirlatmak istedim...

Asagidaki grafik 30 dakikaliktir..

52,00 kanal alt destegi... Eger kanal alt cizgileri kirmaz yukari yönlenirse haftalik grafiklerde 54,50 direnci var... onu asabilirse cosku beklerim diyecegim...

15 dakikaliklarda RSi´de dipten dönüs emareleri var...

Yalniz kücük bir ekleme daha yapmam gerekirse eger, senette bes günlük bir yükselis trendi oldu... Düzeltmeyi yataydami yaparlar yoksa asagiyami cakarlar bilmiyorum...

Bildigim sey dün Ca Cheuvre´nin 53-54 araligindan yüklü alimlar yaptigi... Kapanisa yakin EFGninde oldukca mal kaldirdigi, bugünde EFGnin tahtada oldugu göze carpiyor...

Yorum

• teselli
              Tecrübeli
              • 16 Nisan 2009
              • 355

hepimize hayırlı günler bol stressiz kazançlar inş..

bugün paranın yarısını çekiyorum borsadan uzun süreligine..
              az geride kalıp takip edecegim.. kasımdaki krizin şaşalı günleri herkezin batıyoruz dedigi günlerde dahi senedim vardı..
              ama baktım artık bütün yorumcular o zamanların batıyoruz bitiyoruz diyen forumdaşlar da dahil tamamen bir yükseliş inancı hakim.. hatta tgrt de bir borsa programı yapankesinlikle hisse senedi almayın diye bagırıp duran amcam bile yukselişin devamından bahseden konuklar getirtmeye başlamış..evet devam edecek gibi yani sanki el mecbur devam ediyor dünki daralma bile etkileyemedi borsayı o kadar yukarı yönlü istek varki gidiyor..
              biliyorumk kardan olabilirim ama ben bimaş 19 ları gördügünde dahi borsada bayagı bimaş sahibi idim ve maliyet 29 du eksi 25 000 yazıyordu zararda..tırsmadım ama 31 e geldigindede sattım onun gibi sinpaş 2 lerden girip 1.40 lardan maliyet düşürürkende korkmadım tekfene 3.30 lardan girip 2.50 lerden ortalama yaparkende batacak denen global i pegyoyu hep 0.20 civarlarından aldım sattım o zamanlar inanın zerre korkum yoktu aldıgım hiiselerden. netaşı 8 lerden aldıgımda hesapta ömürlük evladiyelik olarak almıştım 8.80 çıkışım düşünün yani bu kadar fırsatlar içinde yüzmüş gözükürken şu an totale baktıgımda portföyümden yuzde 20 zarardayım kar etmedigim hariç paranın kendi getirisi hariç. kendi adıma o zamanda bile para kaznamadıysam bu havada asla kazanabilecegime inancım yok. inanmadıgım yerdede mücadele etmemim manası yok..
              hepimize bol şanslar.. bol kazançlar..
              "Şerefli bir ölüm yaşamanın en güzel ifadesidir."

'Tecrübe;istediklerinizi elde edemediginizde kazandıklarınızdır..'

Yorum

• tabularasa
                Katılımcı
                • 16 Mart 2009
                • 94

Mavilim üstadımız,gelmeyecek mi bugün acaba arkadaşlar.

Yorum

• EDY
                  Yasaklı
                  • 15 Aralık 2008
                  • 1381

teselli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

az geride kalıp takip edecegim.. kasımdaki krizin şaşalı günleri herkezin batıyoruz dedigi günlerde dahi senedim vardı..
                  ama baktım artık bütün yorumcular o zamanların batıyoruz bitiyoruz diyen forumdaşlar da dahil tamamen bir yükseliş inancı hakim.. hatta tgrt de bir borsa programı yapankesinlikle hisse senedi almayın diye bagırıp duran amcam bile yukselişin devamından bahseden konuklar getirtmeye başlamış..evet devam edecek gibi yani sanki el mecbur devam ediyor dünki daralma bile etkileyemedi borsayı o kadar yukarı yönlü istek varki gidiyor..
                  biliyorumk kardan olabilirim ama ben bimaş 19 ları gördügünde dahi borsada bayagı bimaş sahibi idim ve maliyet 29 du eksi 25 000 yazıyordu zararda..tırsmadım ama 31 e geldigindede sattım onun gibi sinpaş 2 lerden girip 1.40 lardan maliyet düşürürkende korkmadım tekfene 3.30 lardan girip 2.50 lerden ortalama yaparkende batacak denen global i pegyoyu hep 0.20 civarlarından aldım sattım o zamanlar inanın zerre korkum yoktu aldıgım hiiselerden. netaşı 8 lerden aldıgımda hesapta ömürlük evladiyelik olarak almıştım 8.80 çıkışım düşünün yani bu kadar fırsatlar içinde yüzmüş gözükürken şu an totale baktıgımda portföyümden yuzde 20 zarardayım kar etmedigim hariç paranın kendi getirisi hariç. kendi adıma o zamanda bile para kaznamadıysam bu havada asla kazanabilecegime inancım yok. inanmadıgım yerdede mücadele etmemim manası yok..
                  Üzüldüm hocam be....

Su an sana sadece sunu söyleyeyim... Aksam saatlerinde üstadla sohbet esnasinda iki hafta sonra önümüzü cok daha net görebilecegimizi ve büyük ihtimalle asil trendin o zaman baslayacagini dile getirmisti...

Kendisi burada yok ama su satirlarini okuduktan sonra söylemeden gecemedim...

Yorum

• EDY
                    Yasaklı
                    • 15 Aralık 2008
                    • 1381

tabularasa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    Mavilim hocanin dün ilk seans yazmis oldugu yazi...

mavilim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    YArın nasip olursa İzmirdeyim..

Yorum

• carizzm
                      Tecrübeli
                      • 16 Mayıs 2008
                      • 317

mavilim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      YArın nasip olursa İzmirdeyim..
                      tabularasa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Yorum

• tamirci
                        Yasaklı
                        • 24 Mart 2009
                        • 118

rysas

Yorum

• Arslanoğlu
                          Yeni üye
                          • 13 Mayıs 2009
                          • 24

şu an totale baktıgımda portföyümden yuzde 20 zarardayım kar etmedigim hariç paranın kendi getirisi hariç. kendi adıma o zamanda bile para kaznamadıysam bu havada asla kazanabilecegime inancım yok. inanmadıgım yerdede mücadele etmemim manası yok..

Dostum görüşlerine katılıyorum, Şimdi biz bir senet alıyoruz belki yanlış bir yerden sonra senet bir düşüyor % 10 zarar, ardından biraz ek alım yapalım falan derken maliyet düşürüyor ve senet yavaş yavaş yükselmeye başladıktan sonra biz ahanda zararı çıkardık az bir kar yeter deyip satıyoruz, bazen satmıyoruz yine zarar ediyoruz.

Bana göre en önemlisi senede nereden gireceğini bilmek, destek ve dirençleri takip etmek, senedi aldıktan sonra hatta almadan önce dahi stoploss noktasını tespit etmek ve stoplosu kesinlikle uygulamak, riskli kağıtlara bulaşmamak. Endeksin yönünü takip etmek gibi şeyler faydalı olur diye düşünüyorum

Yorum

• carizzm
                            Tecrübeli
                            • 16 Mayıs 2008
                            • 317

biraz orta vade takılıp ekranlardan uzak duralım sn teselli bende kendimi iyi hissetmiyorum. zarar benide eskisinden çok kızdırmaya başladı .biraz uzaklaşma ihtiyacımız var .borsanın fırsatı bitmez .ben alkimleri 1020 den aldım 460 dan sattım iki günde o zaman kaybettiğimin & 2 sini kaybettim sinirlendim ve o an anladımki biraz uzaklaşmakta fayda var .

Yorum

• teselli
                              Tecrübeli
                              • 16 Nisan 2009
                              • 355

şöyle diyeyim ben 50 bin pegyo aldım 0.20 den ve asla satmayacagım (yemin etmiştim birde keffareti var)dedim 1 tl oluncaya kadar(halada bana göre 1 tl yi görüp ordanda bedelli vs ihtimali var) nedirki 10 bin lira yapıyor dursun işte degilmi 0.26 oldugunda yarısı yoktu 0.33 lerde de diger yarısı
                              neyse destek ve direç dedin ya şimdi 1 lerden alıp sattıgım arçelige2.32 den 2.44 e sonra 2.39dan alıma başlayarak 2.32 ye kadar alıp satıyorum kaç gündür. 2.44 den 2.32 ye 1.80 e düşşe kim itiraz edebilecek destek 2.28 tamamda çekse taban a satacakmıyım? hayır 2.44 den 2.39da satmadımki düştü diye aldım. 2.28de belki gene ilave alacagım sonra ?

bu tabi benim karakterimdeki sorun zaten böyle 10 lirayı sattıgım hisseyi geri 12 liradan 15 liradan alabilmeyi mavilim hocam sayesinde aştımda bir türlü tam beceremiyorum. yapı meselesi onun için trade bana uygun degil
                              yoksa 8.80 den sattıgım netaşı 9 dan geri yerine koymayı zamanında becerebilseydim veya 0.26dan sattıgım pegyoyu 0.28den zaten bunları düşünüyor olmazdım işte mavilim hocamın üstad lıgı burdan geliyor..
                              böyle uzun uzun yazıyorum ama maksat fikirsel gelişim .
                              kusuruma bakmazanız
                              "Şerefli bir ölüm yaşamanın en güzel ifadesidir."

'Tecrübe;istediklerinizi elde edemediginizde kazandıklarınızdır..'

Yorum

• tamirci
                                Yasaklı
                                • 24 Mart 2009
                                • 118

sn teselli bende 100de 35 kadar zararda idim senin gibi alıp satacağım yeri kestiremediğim ve bunungibi şeyleri bende yaşadım düşüncelerini anlıyorum bu zararlarımın hepsini 3 aydır syn. mavilimim hocamızın her aldığı senedi alarak çıkardım ALLAH ondan razı olsun mesela ben syn. üstat bizimle paylaşımı keserse (allah korusun) veya borsayı bırakırsa (allah göstermesin) öyle bırakırım bu seansları tabiki son karar kendinindir (mavilim in potinlerinin izindeyiz)

Yorum

Working...
                                X

Debug Information