Mavilim Köşesi

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • doğukan
    Yeni üye
    • 25 Nisan 2009
    • 2

mavilim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sn doğukan; ben kimseye öneride falan bulunmuyorum..
    sadece tekniğini beğendiğim hisselerin grafiklerini sizlerle paylaşıyorum..
    Gönderdiğim grafiklerin bir AL-SAT tavsiyesi niteliği
    taşımadığını özellikle vurgulamak isterim..

sayın mavili göndermiş olduğunuz cevap için teşekkür ederim ben farklı şekilde algılamışım
    en azından paylaştığınız grafiklerden yaralanmaya çalışırım.size zahmet olmazsa tektu nun grafiğini inceleyebilirmisiniz teşekkürler
    iyi hafta sonları

Yorum

• mavilim
      Kadrolu
      • 15 Şubat 2009
      • 5026

tektu ilgilendiğim bir senet değil sn doğukan..

Yorum

• mavilim
        Kadrolu
        • 15 Şubat 2009
        • 5026

Tektu; ama potin onayı alındığında nasıl hareket çektiğini
        görmek isterseniz grafik burda..
        Potin gene affetmemiş...

Yorum

• hunter07
          Tecrübeli
          • 13 Mart 2009
          • 417

ustat hafta sonu dememişsiniz kösenize gelmişsiniz cok saolun.ben hisse sormayacagım verdiğiniz grafikler yetiyor fakat herkesin merak ettiği bu yukselişin nerde duracağı.sizin grafikleriniz endeks icin uzun vadede ne diyor hocam mumkunse yorumlarmısnız.

Yorum

• mavilim
            Kadrolu
            • 15 Şubat 2009
            • 5026

crayz Nickli Üyeden Alıntı
            mavilim hocam....PKENT grafik nasıl duruyor acaba...tşk.
            İstisna dışı ,sipariş analizi istenen bugün birkaç grafik gönderdim
            Fakat Pkent gibi sığ bir senedin grafiği güzel çıkarsa
            okuyucuların aklını çelebilirim ..
            Hani ne şeytanı gör ne salavat getir hesabı..
            Sığ bir senet olduğunu düşünüyorum ve grafiklerine bakmadığım senetlerden biridir.

Yorum

• mavilim
              Kadrolu
              • 15 Şubat 2009
              • 5026

hunter07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              ustat hafta sonu dememişsiniz kösenize gelmişsiniz cok saolun.ben hisse sormayacagım verdiğiniz grafikler yetiyor fakat herkesin merak ettiği bu yukselişin nerde duracağı.sizin grafikleriniz endeks icin uzun vadede ne diyor hocam mumkunse yorumlarmısnız.
              Bu konuyla ilgili düşüncelerimi daha öncede yazdım..
              Endeksle pek işim yok.. Takip ettiğim senetlerin
              stopları üzerinde hareket etmesi benim için önemli.
              endeks 58bine giderken vestl gitti mi?
              58binden düşerken başka senet yukarı gittimi? bence gitti..
              mesele onu bulmakta..

Yorum

• mavilim
                Kadrolu
                • 15 Şubat 2009
                • 5026

xu-100;mavi yuvarlak içindeki dip seviyesi altında
                kapanış yaptığı için, endeksin düşüş başlangıcı olarak
                15.01.2007 tarihini baz alalım..

Yorum

• MESUTC
                  KEYFE KEDER YAZAR
                  • 22 Mayıs 2008
                  • 4444

Tebnk; bu senedi mavi yuvarlak içine aldığım, formasyonun
                  en alt evresinde almıştım..Orda 3 kademe yukardan sattım ve tedirgindim..
                  Formasyon bu aşamdayken; bu senedi almaya hiç tereddüt etmem.
                  0.78den geçen kalın beyaz stoplos ve bunu bilmek yeterli..
                  Üstat, öncelikle elinize emeğinize, paylaşımınıza ne kadar teşekkür etsem azdır. Derin sevgi saygılar.

Sizin grafiklerinizle tanışalı yaklaşık 1,5 yıl oldu, o dönem yazmakta paylaşmakta olduğum siteye sessizce gelip grafikleri koyup giderdiniz; ne slm alır ne slm verirdiniz İletişim kurmak istemediğinizi düşünerek yazmadım. Sonrasında uğramaz oldunuz, göremedim sizi, tesadüf, Şubat ayı olmalı sn yağmurla msn de yazışırken başka sitede bulunan topiğinizden söz etti, ne ki orada ara vermiştiniz; eski grafiklerinizi inceleme fırsatım oldu, derken bu siteye şeref verdiniz.

Çizgileriniz çok güçlü borsa mantığı açısından son derece isabetli görüş ve düşünceleriniz var, endeks tahminleriniz sekmiyor neredeyse...
                  Ama... Tüm bunlara rağmen, sizi yükseliş dalgalarında dahi (ki Kasım 2008 in son haftasında başlayıp Ocak ayında biten yükseliş dalgasındaki grafik yorumlarınızda da sizi tedirgin bulmuştum.) bu yükseliş dalgasında da sizi tedirgin görüyorum, yazdığınız, paylaştığınız mesajlardan anladığım kadarıyla, çok güzel formasyon için de olan hisselerin bile peşinden uzun süre gitmiyor yarı yolda sanıyorum portföyden çıkarıyorsunuz. Bazı mesajlarınızda paylaştığınız üzre, 2-3 kademeye satıp sonra o hisseden hiç sözetmediğinize bakarak portföyden çıkardığınızı sanıyorum (örnek SNGYO)

Sizi tedirginliğe iten paylaşmadığınız temel bir öngörünüz mü var.

Teşekkürler, başarılarınızın daim olmasını temenni ederim
                  Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.

Yorum

• BEDESTENLİ
                    Aktif
                    • 01 Haziran 2008
                    • 276

mavilim...bizim borsa dış borsaların bağımlısı ise dow da durum nedir....
                    Evlat Fazla Bıdı Bıdı yapma

****BABA YORGUN !!!!

Yorum

• mavilim
                      Kadrolu
                      • 15 Şubat 2009
                      • 5026

Fenıs;15.01.2007 de dipten yukarı dönmüş...
                      endeks düşerken bile para kazandırmış....
                      bilmem anlatabildim mi?
                      Bunlar diyeceksiniz münferit olaylardır.haklısınız
                      ama dikkatli ve detaylı bir analiz bu münferit olayları
                      gün yüzüne çıkarabilir..

Yorum

• esinti1977
                        Katılımcı
                        • 18 Nisan 2009
                        • 151

Tire; siz alım için hangi seviyeyi beklerdiniz?
                        sayın mavilinin yazmasını beklerdim.. baska yapacak bir seyim yok Allah razi olsun Allah işini rast getirsin. ben eski ben olsaydım 3.00 den malıyetlenmıstım tireyi ve 1.90 dan da satmıstım. 1.84 tabanından donup tavana gıdecegını adım gıbı bılıyordum ekranın basındaydım ama tek bır sey yaptım mavilinin sayfasını acıp mesajları ızledım tıre ıle ılgılı bır sey yoktu sormaya bıle gerek duymam.
                        dostlarla beraber nice güzel günlere..

Yorum

• mavilim
                          Kadrolu
                          • 15 Şubat 2009
                          • 5026

MESUTC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          Üstat, öncelikle elinize emeğinize, paylaşımınıza ne kadar teşekkür etsem azdır. Derin sevgi saygılar.

Sizin grafiklerinizle tanışalı yaklaşık 1,5 yıl oldu, o dönem yazmakta paylaşmakta olduğum siteye sessizce gelip grafikleri koyup giderdiniz; ne slm alır ne slm verirdiniz İletişim kurmak istemediğinizi düşünerek yazmadım. Sonrasında uğramaz oldunuz, göremedim sizi, tesadüf, Şubat ayı olmalı sn yağmurla msn de yazışırken başka sitede bulunan topiğinizden söz etti, ne ki orada ara vermiştiniz; eski grafiklerinizi inceleme fırsatım oldu, derken bu siteye şeref verdiniz.

Çizgileriniz çok güçlü borsa mantığı açısından son derece isabetli görüş ve düşünceleriniz var, endeks tahminleriniz sekmiyor neredeyse...
                          Ama... Tüm bunlara rağmen, sizi yükseliş dalgalarında dahi (ki Kasım 2008 in son haftasında başlayıp Ocak ayında biten yükseliş dalgasındaki grafik yorumlarınızda da sizi tedirgin bulmuştum.) bu yükseliş dalgasında da sizi tedirgin görüyorum, yazdığınız, paylaştığınız mesajlardan anladığım kadarıyla, çok güzel formasyon için de olan hisselerin bile peşinden uzun süre gitmiyor yarı yolda sanıyorum portföyden çıkarıyorsunuz. Bazı mesajlarınızda paylaştığınız üzre, 2-3 kademeye satıp sonra o hisseden hiç sözetmediğinize bakarak portföyden çıkardığınızı sanıyorum (örnek SNGYO)

Sizi tedirginliğe iten paylaşmadığınız temel bir öngörünüz mü var.

Teşekkürler, başarılarınızın daim olmasını temenni ederim
                          Öncelikle övgü dolu sözleriniz için teşekkür ederim.
                          Sizin imzanızda yer alan günlük tradelerle yoluma devam ediyorum.
                          Yalnız bunu yaparken koyduğum kurallara harfiyen uyduğumu bilmenizi isterim..Trendini tespit ettiğim senetlerin peşini hiçbir zaman bırakmam.
                          Çizgilerimde trendin bittiğine emare olabilecek en ufak detayı
                          göz ardı etmem.Tedirginlikle ilgili söylediklerinize gelince;
                          en ufak bir tedirginliğim yoktur.Çizgilerle olan muhabbetimin
                          beni doğru yönlendirdiğine inanıyorum..
                          Çizgileri güçlü eller çizdirir ve bana sadece yorumlamak düşer.
                          Yani yukarda örneğini verdiğim tebnk 0.55 den alırken tedirgin olduğumu
                          ifade ederken 0.82den almaya hiç çekinmem dedim.
                          Burda çizgilerin hareketi söz konusudur.
                          diyelim bir tarladan kestirme bir yol seçtiniz ve evinize gitmek istiyorsunuz,etraf karanlık.. acaba çukur mu var? köpek mi çıkar diye
                          tedirgin olursunuz..Aynı kestirme yolu gündüz katettiğinizde
                          köpeği de çukuru da rahat görebilirsiniz.
                          Demek istediğim çizgilerinde böyle bir karanlık ve bir de açık yüzü vardır.
                          Mühim olan artı değer yazmaksa; bunu gündüz gözüyle yapmak
                          daha mantıklı değil mi?

Yorum

• ynos006
                            Yeni üye
                            • 09 Mart 2009
                            • 13

saygıdeğer "BİLGE" MAVİLİM
                            "Çizgileri güçlü eller çizdirir ve bana sadece yorumlamak düşer."
                            her kelimenizde bana göre derin anlamlar var
                            ve her şey için teşekkürler...
                            en kalbi duygularla sevgi ve saygılarımı sunarım.
                            öğrenciniz ve takipçiniz,
                            ynos

Yorum

• mavilim
                              Kadrolu
                              • 15 Şubat 2009
                              • 5026

Burda anlatmak istediğim; sisteminiz her ne olursa olsun,
                              onu iyi tanımanızdır..O çizgilerin size ne ifade ettikleri
                              önemlidir.Şüpheye düştüğünüz durumlarda tereddüt etmeyin ve satın.
                              Sonra izleyin

Yorum

• hunter07
                                Tecrübeli
                                • 13 Mart 2009
                                • 417

tesekkur ederim ustat deyerli yorumlarınız icin.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information