Sistematik Borsa...

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • mehmet emin
    Tecrübeli
    • 19 Ağustos 2008
    • 303

hocam isterseniz tuddfa da bir bakın kafanızı karıştırmak istemem ama teknik güzel gibi
    'Değer verdiğinin gözünde değerlenmekten daha değerlisi ne ola ki...'

MEDUM

Yorum

• YORUMCU
      Çalışkan
      • 26 Kasım 2008
      • 1296

mehmet emin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      hocam isterseniz tuddfa da bir bakın kafanızı karıştırmak istemem ama teknik güzel gibi
      Tekniği güzel. Şirketin durumu ne ama. SB haberleri kısmına biraz yeni tarihli haberler yapıştırırsan. Şirketin karlılık durumlarını. Takasları ile ilgili bilgilerini yapıştırırsan sevinirim. Yönü daha yukarı görünüyor. ancak riski fazla, güzel haberleri yoksa.
      Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.

Silgi kullanmadan resim çizme sanatına hayat denilmektedir. - John Christian

Yorum

• YORUMCU
        Çalışkan
        • 26 Kasım 2008
        • 1296

Yarın işim olmadğı için evde olacağım. 2,20 den uygun dursa da akgrt hakkında yarın yazacağım. Piyasayı bir görsek iyi olacak. çarşamba veya perşembeye kadar düşüşün sürmesi olası. 4 gün sürse %15-20 arası kayba neden olabilir.

Yorum

• YORUMCU
          Çalışkan
          • 26 Kasım 2008
          • 1296

mehmet emin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          biraz gevşeyebilir....

Yorum

• YORUMCU
            Çalışkan
            • 26 Kasım 2008
            • 1296

2 ocakta başladık. 400 birim parayla. amaç aylık %5 yıllık %80 e denk geliyor. seneye 2 ocakta 720 birim paramızın olması gerek. 600 den aşağı olursa yokum ben bu işte..
            348 birim para nakit var
            anelt 1,27 maliyetten 99 birim para ile alındı.
            Toplamda 447 birim para var.

Yorum

• YORUMCU
              Çalışkan
              • 26 Kasım 2008
              • 1296

10 TL den aefes alınabilirse aşağı kırmazsa iyi olacak. ve kazandıracak bize inşallah.
              116 birim para ile deneyeceğiz.
              10 lira yazdım ama daha yukarıdan alabilirim. Maliyeti yazarım zaten. %80 ihtimalle senedin yönü yukarı olacak. aşağı olsa bile 9,40'a kadar gelebilir.
              11 liraya geldiğinde de satışı düşünürz eğer bozmazlarsa senedi.

diğer senedimiz ise 2,20'den akgrt, 58 birim ile alınacak bu senette. ancak son karar yarın sabah. futureleri bir görelim.

Yorum

• YORUMCU
                Çalışkan
                • 26 Kasım 2008
                • 1296

Bazı sorular sormuştum ama kimse cevap vermedi. Tam gaza geliyorum. Sonra geri durmam gerektiğini anlıyorum.
                Burda doğrularımızı yanlışlarımızı paylaşmak ve tekrar etmemek amacıyla yazalım diyorum kimseden tık yok.
                Yaklaşık 3 ay önce biriyle tanıştım forumların birinde sonra msn adresini verdi bende kaydettim. Sen al diyince alacağım. sat deyince satacağım dedi. tamam dedim kabul ettim. Hangi senetlere girdiğimi de söyledim. Ne zaman sattığımıda söyledim. Ancak o alakasız bir şekilde. Başka senetlere girmiş ve şimdi halen daha zararda. Sonra zarar ettiklerinde niye zarar ettin diye sordum ancak hatalarına devam ediyor. Bile bile göz göre göre. Cebimizden para çıkmayınca internetten alıp satmak kolay geliyor galiba. Neyse herkes kendine bir yön tayin etmiş zaten. Kazançları ve kayıplarıyla herkes kendinden sorumlu sonuçta.
                Kimseye yardımcı olamayacağım. 3. ve son kez anlaşılmıştır.

Yorum

• ketenhelva
                  ..................
                  • 10 Aralık 2008
                  • 1488

vazgeçmeyerek yazmaya devam etmeniz yararlı olacaktır mutlaka..
                  her şey olacağına varır..

Yorum

• YORUMCU
                    Çalışkan
                    • 26 Kasım 2008
                    • 1296

ketenhelva Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    vazgeçmeyerek yazmaya devam etmeniz yararlı olacaktır mutlaka..
                    kendi kendimi bir kaç hafta daha yazarım. ondan sonra ne olur bilmem. İmza kısmındaki mesajlarda belirtmiştim zaten. Kendi kendime araştır bul oyunu oynayınca olmuyor. Burda hep beraber araştırıp hep beraber para kazanırız diye umuyordum.

Yorum

• EDY
                      Yasaklı
                      • 15 Aralık 2008
                      • 1381

YORUMCU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      2 ocakta başladık. 400 birim parayla. amaç aylık %5 yıllık %80 e denk geliyor. seneye 2 ocakta 720 birim paramızın olması gerek. 600 den aşağı olursa yokum ben bu işte..
                      348 birim para nakit var
                      anelt 1,27 maliyetten 99 birim para ile alındı.
                      Toplamda 447 birim para var.

2 ocakta endeks: 26.685
                      şimdi ise endek..: 23.368

endeks: %12,43 düşerken biz %11'in üzerinde kazanç sağlamışız. Yani tutup kimse bizi yargılamasın şu bu diye görünen köy klavuz istemez. eski sayfalara gidip yaptığımız işlemleri tarih ve fiyatları ile kontrol edebilirsiniz.
                      yani biz %12 para kaybetmek şöyle dursun %11 kazanmışız. buda demek oluyor ki %23 kazancımız var. eğer senet tutsaydık mahvolurduk.
                      endeks düştüğü halde sistematik borsanın ve sistemli borsa oynamanın. stoplosları kullanmanın önemini görmüş oluyoruz.
                      Ne yaparsanız yapın kendinize bir sistem belirleyin ve bu sistemden asla dışarı çıkmayın.
                      zararına stoplos uyguladığımız portföyde olan tire şuan ne halde... Stoploss un önemi burada ortaya çıkıyor. Sistem dışına çıkmadık ve kümülatifte kazancımız büyük. Kalın sağlıcakla...

Hmmm... Güzel bir konuya deginmissiniz Sn Yorumcu...

Acikcasi son iki gündür aklimi kurcalayan bir soru vardi... Aslinda grafiklere dalsam sorunun cevabini bulmam mümkün belki bilemiyorum...
                      Yalniz gerek borsadaki gerekse grafiklerdeki tecrübesizlik, ve hatta gecen hafta cok yogun olusum soruna odaklanmama engel oldu...

Rakamlari net yazmadan bir örnek vermeye calisayim.. Üc hafta önce Bjkas almistim 1,58´den... Malum Bjkas 1,96´ya kadar uzadi... Fakat orada net bir stoploss seviyesi belirleyememistim kendimi.. Cünkü bakmis oldugum günlüklerde HO´lar falan ucuk kacik vaziyetteydi... Ve olasi bir kar realizasyonu´yada yükselisin bitis noktasi seviyesini bir türlü kestiremedim... Sistemimdeki destek direncleri belirledigim cizgiler 11,02 tarihinde 1,69 icin eski direnc yeni destek görüntüsü verdigi icin ve gün ici 1,69 alti kapanis yapacagina kani oldugum icin o gün 1,76´dan vermistim kagidi....

iste burada soru su... Alirken günlüklere baktik... HO´lar umulandan güzel hareketler sergiledi.. Geri dönüs esnasinda bakmamiz gereken kistas ne olabilir... ?

Bu soruyu bir iki topikte daha dile getirecegimi umuyorum.. Sizinde fikirlerinizi almak istedim.. . Misal olarak su an Kozaa´nin durumunu ele alabiliriz mesela...

Yorum

• EDY
                        Yasaklı
                        • 15 Aralık 2008
                        • 1381

2,26 şuan fiyatı olan akgrt 2,20 den alım deneyeceğim. Yalnız portföy içindeki ağırlığını dikkate al Polat.
                        Haberleride yapıştırıyorum. İlgisini çeken olursa inceler. Eğer endeks düşükten açılmazsa fırsat vermeden gidebilir. Şimdiden 2,20 olarak girişini yapıyorum. Yarın yine seans içindeki durumuna bakarım yinede.
                        .
                        Hmmm... Grafiklerime baktigimda hic hos seryler söylemiyor... Ama elbette cizgiler herseyi söylemez... Dediginiz gibi haberleride dikkate almak sart...

izlenecekler listesine ekliyorum...

Yorum

• EDY
                          Yasaklı
                          • 15 Aralık 2008
                          • 1381

Bazı sorular sormuştum ama kimse cevap vermedi. Tam gaza geliyorum. Sonra geri durmam gerektiğini anlıyorum.
                          Burda doğrularımızı yanlışlarımızı paylaşmak ve tekrar etmemek amacıyla yazalım diyorum kimseden tık yok.
                          Yaklaşık 3 ay önce biriyle tanıştım forumların birinde sonra msn adresini verdi bende kaydettim. Sen al diyince alacağım. sat deyince satacağım dedi. tamam dedim kabul ettim. Hangi senetlere girdiğimi de söyledim. Ne zaman sattığımıda söyledim. Ancak o alakasız bir şekilde. Başka senetlere girmiş ve şimdi halen daha zararda. Sonra zarar ettiklerinde niye zarar ettin diye sordum ancak hatalarına devam ediyor. Bile bile göz göre göre. Cebimizden para çıkmayınca internetten alıp satmak kolay geliyor galiba. Neyse herkes kendine bir yön tayin etmiş zaten. Kazançları ve kayıplarıyla herkes kendinden sorumlu sonuçta.
                          Kimseye yardımcı olamayacağım. 3. ve son kez anlaşılmıştır.
                          Birebir yardimci olmaya kalktiginiz her durumda hüsrana ugrarsiniz.. Tecrübelerle sabittir... Kar yapildiginda Allahtan zarar oldugunda sizden bileceklerdir... Genis olun, sahislara degil kitleye hitap edin derim...

Yorum

• YORUMCU
                            Çalışkan
                            • 26 Kasım 2008
                            • 1296

EDY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            Hmmm... Güzel bir konuya deginmissiniz Sn Yorumcu...

Acikcasi son iki gündür aklimi kurcalayan bir soru vardi... Aslinda grafiklere dalsam sorunun cevabini bulmam mümkün belki bilemiyorum...
                            Yalniz gerek borsadaki gerekse grafiklerdeki tecrübesizlik, ve hatta gecen hafta cok yogun olusum soruna odaklanmama engel oldu...

Rakamlari net yazmadan bir örnek vermeye calisayim.. Üc hafta önce Bjkas almistim 1,58´den... Malum Bjkas 1,96´ya kadar uzadi... Fakat orada net bir stoploss seviyesi belirleyememistim kendimi.. Cünkü bakmis oldugum günlüklerde HO´lar falan ucuk kacik vaziyetteydi... Ve olasi bir kar realizasyonu´yada yükselisin bitis noktasi seviyesini bir türlü kestiremedim... Sistemimdeki destek direncleri belirledigim cizgiler 11,02 tarihinde 1,69 icin eski direnc yeni destek görüntüsü verdigi icin ve gün ici 1,69 alti kapanis yapacagina kani oldugum icin o gün 1,76´dan vermistim kagidi....

iste burada soru su... Alirken günlüklere baktik... HO´lar umulandan güzel hareketler sergiledi.. Geri dönüs esnasinda bakmamiz gereken kistas ne olabilir... ?

Bu soruyu bir iki topikte daha dile getirecegimi umuyorum.. Sizinde fikirlerinizi almak istedim.. . Misal olarak su an Kozaa´nin durumunu ele alabiliriz mesela...
                            çok kısa vade için stoc ve willams kullanılabilir.
                            willams'ı kullanırken. 14-20 ve 30 u sırayla deneyebilirsin.
                            Ben öyle yapıyorum. ama en etkilisi stoc oluyor.
                            bunlar tek başına yeterli değil ancak yol gösterici olabiliyor.
                            EDY karı cebine koymuşsan gerisi önemli değildir.

Yorum

• YORUMCU
                              Çalışkan
                              • 26 Kasım 2008
                              • 1296

EDY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              Hmmm... Grafiklerime baktigimda hic hos seryler söylemiyor... Ama elbette cizgiler herseyi söylemez... Dediginiz gibi haberleride dikkate almak sart...

izlenecekler listesine ekliyorum...
                              endekse bağımlı diye de ekleyin bence.

Yorum

• EDY
                                Yasaklı
                                • 15 Aralık 2008
                                • 1381

çok kısa vade için stoc ve willams kullanılabilir.
                                willams'ı kullanırken. 14-20 ve 30 u sırayla deneyebilirsin.
                                Ben öyle yapıyorum. ama en etkilisi stoc oluyor.
                                bunlar tek başına yeterli değil ancak yol gösterici olabiliyor.
                                Dikkate alacagim.. Tesekkür ettim...

EDY karı cebine koymuşsan gerisi önemli değildir.
                                Elbette... Ama zamanlamayi tutturamazsak %20 kar bile günes görmüs kar gibi erir gider korkusu... Yeniyim yorumcu.. Ögrenmeye calistigim sey cok..

endekse bağımlı diye de ekleyin bence.
                                O da dikkatimi cekmisti.. Yazmadim... Ve endeks su an icin cokta olumlu seyler söylemiyor daha diye düsünüyorum ben... Elbet her cikisin bir inisi, her inisin birde cikisi olacaktir ama orasini kestirmek mesele iste...

Yorum

Working...
                                X

Debug Information