Sistematik Borsa...

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • hiram
    Bağımlı
    • 27 Kasım 2008
    • 783

Piyasalar bu hafta Merkez Bankası Para Politikası’nın alacağı faiz kararı gündemin ilk sırasında yer alıyor. 2008 yılı enflasyon verilerinin ardından, Merkez Bankası’nın bu toplantısında da faiz indirimi kararı alması bekleniyor. ABD’de açıklanacak perakende satış verileri ve enflasyon rakamları da önem taşıyor. Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararını alacağı toplantı da yakından takip edılecek

Yorum

• YORUMCU
      Çalışkan
      • 26 Kasım 2008
      • 1296

Polat Aksoy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      2009 yılının ilk ayında yurtiçindeki en önemli gelişme IMF heyetinin gelmesi ve yeni stand-by anlaşmasının imzalanarak, IMF icra direktörleri kurulunda görüşülmesi olacak. IMF ile stand-by, hem piyasaya güven verilmesi bakımından hemde IMF’den sağlanacak kredi miktarı ile cari işlemler açığının finansmanı bakımından 2009 yılında Türkiye’yi yatırım yapma kategorisinde üst sıralarda tutacak. 2009 yılı gibi zor bir yılda Türkiye’nin de elini rahatlatacak önemli bir kart olacak. Diğer yandan dış piyasalarda ise özellikle ABD piyasalarında ekonomik gelişmeler yakından izlenecek. Görünüşe gore, ABD otomotiv endüstrisi ve burada yaşanacak gelişmeler piyasalarda ağırlık kazanacak. Bunlara ek olarak, Merkez Bankalarının faiz indirimleri piyasalara yön vermeye devam edecek.

IMKB’de başlayan olumlu seyrin Ocak ortasında kadar sürmesini bekliyoruz. 27000 direncinin aşılması ile birlikte yükseliş devam edebilir. 32600 seviyesini hedef olarak görebiliriz.

Alternatif bir yorum olarak alıntı yapılarak sunulmuştur. Yararlı olabilmek dileğiyle...
      ortasına geldik sayılır zaten risk almaya gerek yok. don't panic...
      Sb haberleri diye ekonomi ve finans haberleri topiğine yer açtım karışmaması için senetlerimizle sonra bulmakta güçlük çekiyorum ne kadar paramız olduğuğun ne kadar kazandığımızı gösteren mesajı ve önemli notları bulmakta oraya haberleri yapıştırın arkadaşlar bende sayfa safya dolaşıp internette bir yerlere girip vakit harcamayayım. Hepsine burdan ulaşabileyim. Yalnız haber varken tarihine dikkat edin. iki gün öncesinden daha öncesine ait olmasın yoksa yanlış yorumlar yapabilirz. endeks düşüşe girecek biz döneceği yeri bulmaya çalışacağız.
      Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.

Silgi kullanmadan resim çizme sanatına hayat denilmektedir. - John Christian

Yorum

• YORUMCU
        Çalışkan
        • 26 Kasım 2008
        • 1296

hiram Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Piyasalar bu hafta Merkez Bankası Para Politikası’nın alacağı faiz kararı gündemin ilk sırasında yer alıyor. 2008 yılı enflasyon verilerinin ardından, Merkez Bankası’nın bu toplantısında da faiz indirimi kararı alması bekleniyor. ABD’de açıklanacak perakende satış verileri ve enflasyon rakamları da önem taşıyor. Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararını alacağı toplantı da yakından takip edılecek
        merkez bankasının vereceği karar piyasaları olumlu etkileyecek o yüzden belki biraz daha yukarı gidebiliriz ancak riske gerek yok diye. bu haftayı artıyla kapatmak biraz zor....
        abd de iyi bir sonuç gelmeyecek bence. Olumlu bir sonuç gelirse, amb faiz düşürürse 32.000 ler görülebilir ama yine söylüyorum riske gerek yok. Çakal olacağız. zamanı gelince tam uygun olunca piyasaya dalacağız.
        olumlu haberler diyoruz. Ya çıkmazsa o zaman ne olacak.... Bu riske şuan için değmez. teknik göstergeler çok desteklemiyor çünkü.

Yorum

• ketenhelva
          ..................
          • 10 Aralık 2008
          • 1488

sistematiginizi oturtmaya başlıyorsunuz yavaş yavaş,akıllıca oluşturulmuş bir sistemde ayrıca..

ama henüz hisse belirlemek için erken gibi,düşüşten sonra en fazla düşenlere bakmanız daha dogru olur kanaatimce.son yükselişte en fazla ve çabuk yükselenler,belki en hızlı ve çok düşmeyebilir.düşüşün takibi ile hisselere bakmanızı öneririm(siz çıkış için bakmışsınız).birde 4 senetten birisi sigorta sektörü,abd de ciddi zorlanan bir sektör,eger battı yada zora düştü haberi gelirse mutlaka bizdeki sigorta sektör kagıtlarınıda etkileyecektir.

kolay gelsin..:037:
          her şey olacağına varır..

Yorum

• YORUMCU
            Çalışkan
            • 26 Kasım 2008
            • 1296

ketenhelva Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            sistematiginizi oturtmaya başlıyorsunuz yavaş yavaş,akıllıca oluşturulmuş bir sistemde ayrıca..

ama henüz hisse belirlemek için erken gibi,düşüşten sonra en fazla düşenlere bakmanız daha dogru olur kanaatimce.son yükselişte en fazla ve çabuk yükselenler,belki en hızlı ve çok düşmeyebilir.düşüşün takibi ile hisselere bakmanızı öneririm(siz çıkış için bakmışsınız).birde 4 senetten birisi sigorta sektörü,abd de ciddi zorlanan bir sektör,eger battı yada zora düştü haberi gelirse mutlaka bizdeki sigorta sektör kagıtlarınıda etkileyecektir.

kolay gelsin..:037:
            abd de çok gelişen ve artık durağan bir sektör ancak ülkemizde geleceği parlak olan sektör sigorta sektörü. Bilançosundaki değişimlere bakınız. Sizin umduğunuz gibi bakacağım zaten. bundan kuşkunuz olmasın. 4 hisseye bölüp riski zaten azaltacağız. Ona bakarsan krizde en zor durumda olanlar bankalar. o zaman banka hissesi hiç almayalım. ama alacağız. sadece garanti mi akbank mı hangisi hızlı düşerse ona karar vereceğiz.

Yorum

• YORUMCU
              Çalışkan
              • 26 Kasım 2008
              • 1296

takip edenler bilir...
              Doğru mu karar vermişiz yanlış mı siz düşünün.
              0,58 den krdmd alıp 0,60 dan vermiştik şuanda 0,53 te elimizde tutsaydık zarardaydık.
              bagfaş 67 den alıp 67 den geri verdik. şuan 61 lirada.
              tspor 7,10 dan verdik 7,30 dan alıp hareket yok.
              çıksada yukarı gitsede sorun olmaz. biz zararı minimize ediyoruz riske gerek yok.

Yorum

• YORUMCU
                Çalışkan
                • 26 Kasım 2008
                • 1296

arkadaşlar biri bu topiğe düşük not vermiş veren kimse sebep söyleyebilir mi? Hatta özelden yazarsa çok memnun olurum. Çünkü hata yapmış isem hatalı taraflarımı söylerse bu beni üzmez aksine mutlu eder ve hatamı telafi yoluna giderim.

Yorum

• naz
                  Aktif
                  • 17 Ağustos 2008
                  • 373

saygılar

yorumlarınız gayet guzel cok begeniyorum en azından emek var yola devam hocam saygılar
                  istedigini soyleyen istemedigini isitir

Yorum

• YORUMCU
                    Çalışkan
                    • 26 Kasım 2008
                    • 1296

naz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    yorumlarınız gayet guzel cok begeniyorum en azından emek var yola devam hocam saygılar
                    sayın naz. olumsuz puan versinler bu önemli değil ama sebep ne? Yanlışım ne bunu bilmek isterim. Sadece burda ben çalışmak istemiyorum. Kendim yazıp kendim oynamak istemiyorum. Bu suçsa suç. olumsuz puan veren her kimse lütfen bana sebebini söylesin. Geyiğine vermiş olsa dahi. Hatamı bilmek istiyorum.

Yorum

• gunguruk
                      Aktif
                      • 23 Mayıs 2007
                      • 191

YORUMCU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      arkadaşlar biri bu topiğe düşük not vermiş veren kimse sebep söyleyebilir mi? Hatta özelden yazarsa çok memnun olurum. Çünkü hata yapmış isem hatalı taraflarımı söylerse bu beni üzmez aksine mutlu eder ve hatamı telafi yoluna giderim.
                      hocam bilincli yatırımcı bulmak çoz zor. Bilinçli arkadaşlar edinmek çok çok zor. İnsanların birşeyleri mutlaka düşünmeleri gerekiyor. Aslında pek tanınmamış bir site olmasından kaynaklanıyor. Birde fazla kişi olmaması nedeniyle oluyor. zamanla dolacaktır inşallah. Burası dolduğu zaman büyük ihtimal bende miladımı doldurmuş olurum. Sessiz yerler bana göre. doğru dürüst paylaşım yapacak 20 kişi çok şey. boş olduktan sonra 100 kişi olsa ne yazar. Neyse hocam sana olumsuz puan verenlerden biri benim. zaten hepsi bir kişi kasıtlı verdim. Sevmediğim ya da kastım olsun diye değil. Muhalefet mutlaka olmalı
                      (Sn.Yorumcudan alıntıdır)

Bakın fanatikleriniz sizi taklide başlamışlar ve sırf muhalefet olsun diye size düşük puan vermişler

Yorum

• YORUMCU
                        Çalışkan
                        • 26 Kasım 2008
                        • 1296

gunguruk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        hocam bilincli yatırımcı bulmak çoz zor. Bilinçli arkadaşlar edinmek çok çok zor. İnsanların birşeyleri mutlaka düşünmeleri gerekiyor. Aslında pek tanınmamış bir site olmasından kaynaklanıyor. Birde fazla kişi olmaması nedeniyle oluyor. zamanla dolacaktır inşallah. Burası dolduğu zaman büyük ihtimal bende miladımı doldurmuş olurum. Sessiz yerler bana göre. doğru dürüst paylaşım yapacak 20 kişi çok şey. boş olduktan sonra 100 kişi olsa ne yazar. Neyse hocam sana olumsuz puan verenlerden biri benim. zaten hepsi bir kişi kasıtlı verdim. Sevmediğim ya da kastım olsun diye değil. Muhalefet mutlaka olmalı
                        (Sn.Yorumcudan alıntıdır)

Bakın fanatikleriniz sizi taklide başlamışlar ve sırf muhalefet olsun diye size düşük puan vermişler
                        öyleyse kabülüm. Yeter ki ondan versinler.

Yorum

• YORUMCU
                          Çalışkan
                          • 26 Kasım 2008
                          • 1296

mesutc ye öyle yazmıştım ben adama 5 kişi not vermiş hepsi 5 vermiş olur mu dedim olmaz. bende bastım 1 puanı... sonrada söyledim. ama kendi söylediği senetlere baktım oldukça iyi...

Yorum

• YORUMCU
                            Çalışkan
                            • 26 Kasım 2008
                            • 1296

senetleri sattığımızdan bu yana borsa bayağı düştü beklediğim gibi gidiyor piyasa daha aşağılara gelecek. ( ilerleyen günlerde bir miktar yükseliş olsa bile).

Yorum

• YORUMCU
                              Çalışkan
                              • 26 Kasım 2008
                              • 1296

Kalın sağlıcakla arkadaşlar. ben kaçıyorum. piyasa normale dönmeden teknik olarak ben senet yazmayacağım. potföy oluşturmayacağım.
                              Yemek zamanı bye. şu an için izlemenin bir faydası yok benim için. zamanı gelince bol bol izleyeceğiz piyasayı.
                              Biri de sevabına sb haberlerine gözüne çarpan önemli haberleri yapıştırırsa makbul geçer.

Yorum

• hiram
                                Bağımlı
                                • 27 Kasım 2008
                                • 783

Sn Yorumcu Hocam

Yorumlar Ve Tahminleriniz Guzel Teşekkur Ederm Inş Sizlerin Sayesinde Basarili Bir Ay Sergileyecegiz

Yorum

Working...
                                X

Debug Information