M&M (Mesut& M.Ayhan) ile Mutlu Trade

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • MESUTC
    KEYFE KEDER YAZAR
    • 22 Mayıs 2008
    • 4444

yagmur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    amaç lipton zaten görünüşe göre, başarmış ki konuşuyoruz

sehpa diyor,masa diyor ama kitaplığı bilemiyor olabilir..çok çay içmese bilir

benimkini bildi ama be yahu
    Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.

Yorum

• MESUTC
      KEYFE KEDER YAZAR
      • 22 Mayıs 2008
      • 4444

hocam Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      merhaba topik dostları. birkaç gündür yazamadım. iş amaçlı Almanyaya geldim. (Gelsenkirchen Herne dolaylarındayım buraları bilen dostlar varsa diye yazıyorum). seansı kopuk kopuk takip etmeye çalışıcam akşamlarıda hocalarımızın yazdıkları öngörüleri dosya olarak hazırlamaya devam edeceğim. gönül birliği böyle birşey işte farklı ülkelerde olsakda çalışmaya devam. herkese çok selam.
      hOoo Hoşgeldiniz
      Yokluğunuzu hissettik doğrusu
      Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.

Yorum

• MESUTC
        KEYFE KEDER YAZAR
        • 22 Mayıs 2008
        • 4444

emeklica Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        kadınlardan kormayan kafir.....yaşıma ve tecrübeme güvenerek söylüyorum....
        Endeksin düşüşünden korkmam; kadından korktuğum kadar

Yorum

• carizzm
          Tecrübeli
          • 16 Mayıs 2008
          • 317

yaşar erdinç hocamdan saygı ile duyurulur. sonuna kadar okunmasını tavsiye ederim..

4 Mayıs 2009
          Kriz dönemlerinde piyasalar hızla kötüleşir, sonra bir bakarsınız ki, piyasalar düzelmeye başlamış. Şu an bu tür bir dönemi yaşıyoruz. Bazen yükselişler o kadar keskin ve güçlü olabilir ki, krizin bittiğine inanırsınız. Bu tür dönemler ilk defa olmuyor. Bu hafta para dergisinde yayınlanan yazımda bu konuya dikkat çektim. Aşağıda bu yazıyı bulabilirsiniz. Olduğu gibi veriyorum. Bu yazı sonrasında da eklemek istedikleirm var.
          Para dergisindeki yazım
          Grafik - 1-
          Geçen hafta piyasalardaki en önemli olay, borsadaki sert yükselişti. Cuma günü 1 Mayıs tatili nedeniyle sadece dört gün işlem gören İMKB, haftalık bazda yüzde 6.66 oranında değer kazandı. Haftalık verilere göre, 8 haftadır yükselen bir borsa görüyoruz. Grafikte görüldüğü üzere, günlük bazda bir günde el değiştiren hisse sayısı geçen Çarşamba günü 1.5 milyara yaklaşarak tarihi bir rekor kırdı. Haftalık bazda da işlem miktarı rekoru kırıldığını görüyoruz. Eğer dünya ekonomisi normal şartlarda olsaydı, bu tür bir hareket için, “artık uzun vadeli bir yükseliş trendi başladı” yorumunu yapabilirdik. Fakat, bütün dünyada son yüzyılın krizi yaşanmışken, dünya ekonomisinin kalbi olan finansal sistem çökmüşken, Türkiye’nin tek başına bütün dünyadan ayrışması mümkün değil. Borsanın bu tür hareketleri 2001 yılında da gerçekleşmiş ve borsa endeksi, gördüğü dip seviyeye göre, yüzde 100’e yakın primler yapmıştı. Grafik 2’de bu tür hareketler çok net bir şekilde görülmektedir.
          Grafik -2-
          2001 krizinin borsa üzerindeki etkileri, neredeyse 2003 yılının sonuna kadar sürdü ve 2003 yılının Eylül ayında IMF’nin, borçlarımızı ileriki yıllara ötelemesiyle birlikte borsada 5 yıl sürecek olan büyük yükseliş dönemi başladı. Tarih, krizler sonrasında oluşan bu tür hızlı yükseliş ve rallilerle doludur. Evet şu an borsa yükseliyor ve bu yükseliş sonsuza kadar olmayacaktır. Tabi ki bunu herkes biliyor ama, merak edilen en önemli konu, yükselişin nereye kadar olacağıdır.
          Borsamızın son yükselişi 22.700 seviyesinden başladı ve geçen hafta sonu itibariyle, 31.651 seviyesinden kapanış oldu. Yani yüzde 39’un üzerinde bir yükseliş hali hazırda gerçekleşti. 2001 krizi sonrasında oluşan bu tür rallilere baktığımızda ise, endeksin ortalama olarak, yüzde 80 civarında yükseliş yaptığını görüyoruz. Dolayısıyla eğer endeks 5-6 bin puan daha yükselirse şaşırmamak gerekir. Fakat bu çapta bir yükseliş olabilir mi? Eğer olursa yatırımcının hali nice olur?
          Öncelikle Grafik-1’i dikkatle inceleyiniz. Bu grafikte eflatun yatay çizgi, 58 binden başlayan düşüş için çizilen Fibonacci çizgisinin yüzde 38.2 geri çekilme seviyesine denk gelmektedir. Fakat dikkat ederseniz, 43 bin civarından başlayan yeni sert düşüş trendi için çizilen fibonacci geri çekilme seviyelerinin yüzde 61.8 çizgisi de eflatun yatay çizgiye denk gelmektedir. Dolayısıyla bu seviyede çok güçlü bir psikolojik direnç oluşabilecektir ki, bu seviye 34.500-35.000 aralığıdır. Dolayısıyla en kritik dirençlerden biri olan 30.250 seviyesi yukarı geçilmiş ve 34.500-35.000 seviyelerine kadar olan yükseliş bölgesi açılmıştır. Bundan dolayı önümüzdeki 1 ay içinde endeks bu direnç seviyelerine kadar yükselebilir. Fakat bu yükseliş kademeli olacaktır. Yani yükselişler sonrasında geri çekilmeler olacaktır. Bu tür bir durumda stop-loss, yani zararı durdurma seviyesi teknik olarak 29.750 seviyesidir. Bu seviye aşağı kırılırsa bu rallinin gücü kırılmış olacaktır. Dolayısıyla eğer endeks bu seviyeyi aşağı kıracak olursa, satış yapılmasında fayda vardır, aksi halde zararlar çok büyüyebilir. Fakat hissede olan yatırımcı için en akıllıca strateji, endeksin 33 bini geçmesi durumunda her 500 puanlık yükselişte hisselerin yüzde 20’sinin nakde geçilmesi olabilir. Bu durumda ortalama olarak 34 binden satmış olacaksınız. Endeks kanımca ilerleyen zamanlarda yeniden çok uygun alım fırsatları verecektir.
          Olacak en tehlikeli şey ise, bu olumlu havanın herkesi sarıp coşku yaratmasıdır. Bu tür bir yukarı yönlü rallide en tehlikeli duygu budur. Yaşanılan yükseliş coşkusu asla satmayı aklınıza getirmez. Eğer hissede iseniz veya hisse almayı düşünüyorsanız, en coşkulu ve bir daha borsanın düşmeyeceğinden emin olduğunuz gün mutlaka satış yapınız. Yoksa ileride çok acı tecrübeleri yeniden yaşamak zorunda kalabilirsiniz. Bu hafta içinde borsanın bir geri çekime yaparak özellikle 30 bin ile 31 bin aralığında alım fırsatı verebileceğini düşünüyorum. Unutmayınız borsada tepede satmayı düşünen biri dipte, dipte almayı düşünen biri de tepede alır. Eğer önceden strateji belirlemezseniz, paranız sağlığınızı bozar ve para kazansanız bile ileride sağlığınız için harcamak zorunda kalırsınız.
          Bu haftaya başlarken en önemli konu, banka stres testi sonuçları olacaktır. 7 Mayıs'ta açıklanacak olan stres testi sonuçlarına ilişkin olarak şu an bankalarla hazine arasında görüşmeler devam ediyor ve bankalar itirazlarını bildiriyorlar. Bu stres testi sonuçlarının artık piyasalar üzerinde ani ve şok etkiler yaratmasını bekleyemeyiz. Çünkü şu an zaten bankaların ellerinde bu sonuçlar var ve, kanımca piyasalarda büyük fonları yönetenler zaten sonuçların büyük kısmını şu ana kadar öğrendiler. Cuma günü dow jones endeksi yüzde 0.54 artış yaparak kapandı. Eğer çok beklenmedik sonuçlar söz konusu olsaydı dow jones'Un bu kadar rahat olacağını bekleyemezdik. Dolayısıyla, banka stres testleri açıklandıktan sonra, bir miktar volatilite olsa bile, ciddi anlamda piyasaları sarsacak veya coşturacak güçte bir etkisi olacağını zannetmiyorum.
          Bu hafta ABD'den açıklanacak önemli veriler var. Özellikle 8 Mayıs perşembe günü açıklanacak olan işsizlik oranı etkili olacaktır. Piyasa işsizliğin yüzde 8.9 olmasını bekliyor. Bu rakam geçen ay yüzde 8.5 seviyesindeydi.
          Bizim endeksin durumu ise briaz daha farklı. Yukarıda endeksin teknik dinamiklerine değindim. Bu yüzden kısaca son gelişmelere ve bunların piyasalar üzerindeki etkisine değineceğim.
          Birincisi bugün hazienin iki tane ihalesi var. Ayrıca Hazine Merill Lynch ve Goldman Sachs'a eurobond orçlanması için yetki verdi. Bugünkü ihalenin sonuçları önemli olacaktır. Tahminen hazine ihalelerine talep yüklü olacaktır. Ayrıca yurt dışı borçlanma da iyi geçerse, bu durum var olan olumlu havanın devamını getirebilir.
          Diğer taraftan ekonomi yönetimi önemli değişikliğe uğradı. Sayın Babacan'ın ekonomiden sorumlu bakan olarak tam yetkiyle donatılması kanımca yurt dışı yabancı yatırımcılar açısından da olumlu olarak algılanacaktır. Ayrıca IMF ile görüşmeler bu sayede hız kazanabilir. Fakat en ilginç olanı da, ilk defa maliyeci olmayan birinin, yani sayın Mehmet Şimşek'in Maliye Bakanı olmasıdır. Bunu çok fazla önemsiyorum. Dilerim sayın Mehmet Şimşek, şu ana kadar yapılamayan ve mutlaka yapılması gereken ve Türkiye'yi kökünden değiştirebilecek reformları yapar. Fakat şu an için pek umudum olduğunu da söyleyemem.
          Sonuç olarak ekonomi yönetimindeki değişim çok olumlu olarak algılanmıştır. Bu da ayrıca piyasalara olumlu katkı yapabilecektir. Şimdi de daha çarpıcı bir noktaya değinelim.
          Şu an süreç birçok yatırımcıyı peşine takacak duruma gelmiştir. Büyük bir coşkuya yol açacak gelişmeler olabilir ve bu tür coşkulu zamanlarda bile, alım yaptığınız anda hangi zarar seviyesinde ya da hangi kâra ulaşınca satacağınızı belirlemeden alım yaparsanız, zarara uğrayan tarata olacaksınızdır.
          Sağlıcakla kalınız...

Yorum

• ketenhelva
            ..................
            • 10 Aralık 2008
            • 1488

MESUTC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Siz piyasa yapıcısı olsaydınız ne yapardım sorusuna vereceğiniz yanıtın tersini yapmanız yeterli bence
            tersini??o zaman sürüye dönerim tekrar..
            her şey olacağına varır..

Yorum

• carizzm
              Tecrübeli
              • 16 Mayıs 2008
              • 317

herkese iyi geceler , sabah görüşmek dileğiyle ,bu arada araba aldım nakitim çıkışmadı borsadan yarın sabah itibariyle ,1 ila 2 aylığına çıkıyorum ,içimde buruk bir duygu var , bilmiyorum neden ,pozisyonum olmassa bile burdan ayrılabileceğimi zannetmiyorum ,hepinize saygılar kendimi askere gider gibi hissettim bir an. ,lakin paylaşıma devam .tamda kazanmaya başlamıştık sağlık olsun ,güle güle hisseciklerim:m25:

Yorum

• ketenhelva
                ..................
                • 10 Aralık 2008
                • 1488

imdiii,3 şekil var;a:herkeşle beraber hareket et,b:herkeşin tersine hareket et,c:herkeşle git,ama fazla herkeş oldugunda çık oyundan..ilk 2si fazla kolay ve kimse zoka yutmaz,py ancak 3. üstünden paramı alır,oda nasıl olur kritik zamanlarda sürünün tersine git diyenlerin bile rahatlayıp,yahu bak hala herkesin bekledigi hareket devam ediyor dedikleri vakittir..

Yorum

• ketenhelva
                  ..................
                  • 10 Aralık 2008
                  • 1488

iyi geceler carizzm,vatan borcu kutsaldır,güle güle..en büyük asker bizim asker..

Yorum

• MESUTC
                    KEYFE KEDER YAZAR
                    • 22 Mayıs 2008
                    • 4444

yagmur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

ne yapmak gerekir peki??

bunun bilimsel araştırması varmı??
                    Ne yapmanız gerektiği sorusunun yanıtı Yaşar Erdinçin yazısında yanıtlanmış bence

Yorum

• gurme
                      pala
                      • 26 Nisan 2009
                      • 812

svg keten
                      rüzgarla giden rüzgarın götürdüğü yere kadar gider
                      rüzgarın tersine gitmek de her babo'nun harcı değildir!!!
                      BÜYÜK OLMANIN HAYALİ KURULURKEN ,KÜÇÜK OLMANIN İLK ADIMI ATILMIŞTIR...

Yorum

• MESUTC
                        KEYFE KEDER YAZAR
                        • 22 Mayıs 2008
                        • 4444

carizzm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        herkese iyi geceler , sabah görüşmek dileğiyle ,bu arada araba aldım nakitim çıkışmadı borsadan yarın sabah itibariyle ,1 ila 2 aylığına çıkıyorum ,içimde buruk bir duygu var , bilmiyorum neden ,pozisyonum olmassa bile burdan ayrılabileceğimi zannetmiyorum ,hepinize saygılar kendimi askere gider gibi hissettim bir an. ,lakin paylaşıma devam .tamda kazanmaya başlamıştık sağlık olsun ,güle güle hisseciklerim:m25:
                        :081:

Borsadan kazanılan para ile ev, araba vb ihtiyaçlar alınır, hiç arkanıza bakmaya gerek yok bence, :081:borsa bir yere gitmez merak etmeyin, ama hayatınızı kaliteli yaşama çevirmeyi ertelemeyin..

Yorum

• ketenhelva
                          ..................
                          • 10 Aralık 2008
                          • 1488

gurme Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          svg keten
                          rüzgarla giden rüzgarın götürdüğü yere kadar gider
                          rüzgarın tersine gitmek de her babo'nun harcı değildir!!!
                          zaten strateji daha geniş..rüzgarla git,dönmeye yakın saklan sonra ters kaarta bin..

Yorum

• MESUTC
                            KEYFE KEDER YAZAR
                            • 22 Mayıs 2008
                            • 4444

ketenhelva Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            imdiii,3 şekil var;a:herkeşle beraber hareket et,b:herkeşin tersine hareket et,c:herkeşle git,ama fazla herkeş oldugunda çık oyundan..ilk 2si fazla kolay ve kimse zoka yutmaz,py ancak 3. üstünden paramı alır,oda nasıl olur kritik zamanlarda sürünün tersine git diyenlerin bile rahatlayıp,yahu bak hala herkesin bekledigi hareket devam ediyor dedikleri vakittir..
                            Tüm bu kaygıların temelinde, en düşükten almak ve en tepede satmak kaygısı yok mu sizce...
                            Mart ayı başında günde 15-20 hisse yazılırdı bu topikte, farkında mısınız giderek düştü dikkat çekilen hisse sayısı...Yeterli primi yapmayan kaç hisse kaldı ki... Seçmek giderek zorlaşıyor elbet... Çünkü her yükseliş, prim potansiyelini azaltıyor; tepede satmak gibi bir takıntınız yoksa eğer....En azından %50 nakte geçmenin zamanı yaklaşmış demektir, Yaşar Erdinç de kendi bakışından güzel bir strateji sunmuş bence

Yorum

• ketenhelva
                              ..................
                              • 10 Aralık 2008
                              • 1488

dogri..mesut hocam elbette maksimum kar kaygısı yada ya daha giderse ben inmiş olurum kaygısı elbette var ve hep olacaktırda...emme yaşar hocada demiş sizde demiştiniz hafta içi artık dikkat vakti diye..risk bir hayli arttı..

Yorum

• EFEKENT
                                Kıdemli
                                • 15 Mayıs 2008
                                • 4329

Dosyamız hazır. Sevgiyle, Mutlu Trade ile bol kazançla kalın.
                                Eklenen Dosyalar
                                "Başkalarından üstün olmanız önemli değildir. Önemli olan dünkü halinizden üstün olmanızdır."
                                Hint Atasözü

[url]https://twitter.com/EFEKENT017[/url]

Yorum

Working...
                                X

Debug Information