***RYSAS*** Reysas Tasimacilik ve Lojistik Ticaret A.S.'nin 01.04..2009 tarihli yazisi asagiya cikarilmistir. "Sirketimizin 01.04.2009 tarih ve 199 sayili Yonetim Kurulu Karari ile Esas Sozlesmesinin Madde-3: Sirketin Amac ve Konusu, Madde-4: Sirketin Merkez ve Subeleri, Madde-6: Sermaye ve Paylarin Nevi, Madde-12: Genel Kurul, Gecici Madde-1, Gecici Madde-3 basliklarinin tadil edilmesi icin Sermaye Piyasasi Kurulu'ndan ve T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanligi'ndan gerekli izinlerin alinmasina ve ayrica Esas Sozlesmenin "Madde-6: Sermaye ve Paylarin Nevi" baslikli maddesi ile ilgili olarak Kayitli Sermaye sisteminin kabul edilmesi ve Kayitli Sermaye Tavaninin 1.000.000.000 TL olmasi icin Sermaye Piyasasi Kurulu'ndan gerekli izinlerin alinmasi icin basvuruda bulunulmasina karar verilmistir." ***RYSAS*** (02/04/2009 - 08:50:43)
M&M (Mesut& M.Ayhan) ile Mutlu Trade
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
-
BOYNER
Hissenin yükselişi teknik olarak tarihi diplerinden TEPKİ vermesi,
önündeki dirençler:0,61-0,66-0,78-1,00
destekler; 0,57-0,55-0,52-0,50
AL SAT TAVSİYESİ DEİLDİR!
Yorum
-
İMKB endeksi düşerek başladığı haftayı %3.6 yükselişle kapattı. Cuma günü 27000 in üstünü test ettikten sonra endeksin özellikle Bankacılık hisselerinde yaşanan kar realizasyonu ile günü %.0.52 düşüşle kapatması kısa vadede kanal içinde geriçekilme olarak görülebilir. Kısa vadeli yükselen trendin geçtiği 26000 hatta 25700 yatay desteği korunduğu sürece geriçekilmelerde alım yapılabilir. Ancak bu destek kırılırsa düzeltme derinlşebileceğinden veya 27700 alçalan direnç seviyesine yükselişte satış yapmakta yarar olabilir. Bundan sonra yapılacak alımlarda seçici hareket etmekte ve endese göre geri kalmış hisseleri tercih etmekte yarar var. Önümüzdeki hafta piyasa yurt dışı piyasaların eğilimi yanında içerde ABD başkanının gezisi ile ilgili haberlere ve İMF ile yapılacak görüşmeye ilişkin gelişmelere odaklı olacaktır.
ABD de açıklanan tarım dışı istihdam rakamlarının beklentiler düzeyinde gelmesi ve işsizlik oranlarınında beklendiği gibi %8,5 olarak gerçekleşmesi açılış itibari ile piyasalar üzerinde baskı oluşturdu. G-20 nin sona ermesinin ardından kalan tek beklenti içerde IMF olacak . Önümüzdeki Hafta ABD de bilançolar gelmeye başlayacağından piyasalar açıklanacak şirket bilançolarına göre yön bulmaya çalışacak. Dow da 8000 - 8300 direnç bölgesine gelinmiş olması ,İMKB de 27,150 direncinin test edilmesi beraberinde kar satışlarını getirebileceğinden bu noktalarda temkinli duruş sergilemek mantıklı olacaktır .
Yorum
-
AYI:Günaydın boğa kardeş. Ne diyorsun bugün seansa. Yeni haftaya
düşüşle başlayacağız gibi. Amerika haftayı düşüşle kapattı.
BOĞA: Evet haftayı dünya piyasaları düşüşle kapattı ama artır buralar
dibi. Amerika'nın cuma günkü düşüşü ise sadece kar amaçlı bir düzeltme
hareketiydi. Yoksa amerika'nın düşmesi filan degil. Zaten Amerika son 15 günde
yüzde 15 yükseldi.
AYI: Bak ne güzel söylüyorsun biz niye yükselmedik. Biz ise başımızı
kaldırdığımız an satış yiyoruz. Bizde işler iyi degil.
BOĞA: Şom ağızlılık etme. Bizde sorun filan yok. Sadece IMF konusunda
baskı yapıyorlar. Artık bu baskı da bu haftadan itibaren kalkar diye düşünüyorum
çünkü biliyorsun hafta sonu seçim var ve hükümet IMF'yi sadece seçim konusunda
oyaladı. Artık IMF'ye gel diyebiliriz. Hatta bana göre hükümet bugün yarın IMF
konusunda bir atak yapabilir.
AYI:Peki şu bankalara ne diyorsun. Bundan sonra gelecek olan
bilançolar can yakabilir diyorlar.
BOĞA: Geç bunları dostum. Merkez Bankası'nın her faiz indirmesi
bankalara kar yazıyor onun için Türkiye'de bankalar kolay kolay zarar etmez. Bir
iki küçük bankayı bilemem ama büyükler her zaman büyüktür.
AYI: Cuma günü kapanışlara baktım en çok yükselen senetlerin yüzde
90'ı fiyatı 0.50 liranın altında olanlar.Ne diyorsun bu konuda neden bu
senetlere girdiler.
BOĞA: Aslında ortada spekülatörde kalmadı. Spekülatör çok ama para
yok. Bu nedenle fiyatı 0.50 altındaki senetlerde az para ile çok iş
yapıyorlar.Birde kademeler çok iyi bırakıyor. Bu hafta da bu senetlerde hareket
bekliyorum. Sen bana şu Turcas'ı bir anlatsana herkes Turcas'ı konuşuyor ama
senette tık yok. Ne oluyor?
AYI: Orda bir şey olduğu yok. Sadece alıyorlar satıyorlar. Yani
asansör operasyonu yapıyorlar. piyasaya çok iyi yayıyorlar sonra iki kademeye
geri veriyorlar. Anlayacağın pis işler yapıyorlar. Bak Okan'da da asansör
operasyonu yapıyorlar. Bir yukarı bir aşağı. Araya gelen yatırımcıyı ise tost
yapıyorlar. Burada herkesin gözü Nurettin ve Enver'de. Bu iki kardeş tahtayı
yine bir İheva yapacaklarını söylüyorlar ama İheva göz önünde. Batanın, bütün
parasını yitirenin haddi hesabı yok. Anlayacağın yatırımcı artık gözünü açtı.
Burada hocalara ekmek yedirmeyecek.
BOĞA: Hoca dedin de birde borsanın Can'ı var. son günlerde bir çok
tahtada cirit atıyor. Ne iş?
AYI:Demek ki keriz sirkeleme operasyonu yeniden başlıyor. Benim de
duyduğuma göre Silvr'da iş yapıyor.
BOĞA: Son olarak şu Akdere-Karadere olayı nedir herkes bunu konuşuyor.
AYI: O yüzüklerin kardeşliği gibi bir şey. Akdere malum şahıs.
Borsanın hırçın çocuğu. Son dönemin en iyi ve hızlı silahşörü yada traderi.
Kara dere ise her zaman gemiyi karaya otutturan tekstilci. Son dönemde iyi kanka
olmuşlar.
• 23.03.2009 09:05:55
Yorum
-
ANEL'DE YATIRIMCI DALGA GEÇİYOR
ANEL tahtasınada yatırımcı dlga geçiyor. Tahtada iş yapan oyuncuların gözaltına alınması tahtada bazı yatırımcılarım komik alımlar girmesine neden oldu.
• 01.04.2009 11:57:20• 01.04.2009 11:57:20
Yorum
-
Seçimler de bitti... Artık yeni zirvelere gideriz herhalde arkadaşlar! Selamun Aleyküm Ayı, hayırdır sizin parti oy kaybetmiş??? Sizin parti sandığa gömülmüş olmasın? Benim tek bildiğim parti, geceleri oluyor Ayı. İyi o zaman, gecelerden biraz kafanı kaldır da dinle! 61 yıldır dünya ekonomisi ilk defa küçülüyor, ve Ak Parti %42'den fazla oy alıyor. 2011'de siler süpürürler... Sen de geceleri partilerine devam edersin... Hayırdır, rolleri mi değiştiniz? Ayı yoksa mal mı alıyorsun??? Ben mal almam, taşımam... Sadece çakarım... Borsa da sonsuza dek çıkmayacak... Sen shortladığın Doğan'ların parasını ye! Sıkıldım ama... Her hafta aynı konu! Shortlamadım... Ama piyasada senin bu hafta açıklarını kapadığın söyleniyor ha Ayı! Sen Votka'yı fazla kaçırmışsın bu gece. Malum, seçim sonuçları ağır oldu... Tamam tamam sana da takılınmıyor haa... Beyler ne diyorsunuz? İyi yükseldik ama... Devam eder mi? Neden etmesin? G20 var yakında... Başbakan IMF ile görüşecek orada ayrıca... Olumlu her türlü cümle, piyasayı götürür... Bazı acemi AYI'lar, daha doğrusu onlara AYI demek bile istemiyorum, çok düşük endekslerde piyasayı shortladılar... Çok da fena terse geldiler... Kontratların esas fiyatın %2 altında olmasının bir nedeni de bu... Çok sattılar, geri almamak için direniyorlar... Nisan'da kapanmıyor mu bunlar? Zarar eden acemi yatırımcı psikolojisini bilirsiniz... Sonuna kadar direnecekler... Belki de ciddi bir zararla Nisan sonunu görebilirler... Ne günlere kaldık... AYI, türdaşlarının düştüğü halleri anlatıyor bize... Onlar AYI değil; onlar, yanlış yerde krize oynayan beyinsizler... Gerçek AYI'lar doğru yerde malı basarlar... Senin DOĞAN'ı bastığın gibi? Sana ısmarladığım pideler midene otursun diyorum... Beyler yine didişmeyin de bir şeyler anlatın... Seçimleri yine Ak Parti kazandı. Nolu bu hafta? İyi olur, fazla gaza geleni de AYI'lar kapar... Benden söylemesi... Sen kapacağını kapmışsın. Çık tatile... Bir kaç yıl da gelme! Bu hafta iyi olur... Erken satan yanar... Anlaşıldı, bu hafta ben Boğa'yı yakacağım... Çok acelecisin çok... Sen yanlış tahtalara gir de, bak nasıl yakıyorum canını... Hangi tahtalar??? Bırak Tilki, o, seçim sonuçlarıyla zafer sarhoşu, bol bol sallıyor... Görüşürüz... Siz bugün devamlı birbirinize rest çekiyorsunuz... Çok gerdi bu seçim sizi... Belliydi zaten sonuçları... Hala tek bir tahta adı alamadık... Tilki, burada çok tahta adı telafuz ettik geçmişte... Tekrar etmeye gerek var mı? Bir F/K tablosu açmak bile yeterli... Trenlere oynayan çok ucuz bir şirket var mesela... Trenler götürsün seni... Gitmiyor o tahta işte... Bu ne inat? Gider canım gider... Şöyle güzelce bölünsün... Biraz nakdini de versin... Rahatlasın... Acelesi yok... Hangisi? Daha fazla ipucu yok... 2 aydır KRDMD'de bir halt olduğu yok. Yok trenlere oynuyormuş falan... Sanki başka zaman bangır bangır tahta adı vermedin... Bu hafta isim vermeyim dedim ama içine ettin, teşekkür ederim. Geçmiş haftalarda verdin birader. Bu hafta vermesen nolacak... Bırak sen bu işleri... Topladın topladın, gitmiyor işte... Bas açığa o zaman! Yemezler canım, yemezler... Tahta adı vermiyorum... Sadece bazı bankalarda avlarımı bekliyorum... Seni de bekleriz bankalara Boğa! Duyan da matah bir iş yapıyorsun zannedecek... Bulmuşsundur sen şöyle 10-15 F/K'lı bir banka, kek arıyorsundur... Borsa 1-2 F/K tahta dolu... Sana hayırlı işler... Aslında ben bayağı mesaj aldım bu hafta... Bir düzeltme gelirse, burada mosmor bir Boğa ile dalga geçiyor olacağım... Hala düzeltme diyorsun... Düzelsin ne olacak? Geçende de anlattım... Burdan alınan ucuz malları bir kaç sene sonra kat kat yüksek fiyatlara sallar, altıma siyah bir Lamborgini çekerim. Arada yaptığım operasyonlar da karı kız masrafını çıkarır... Ahlaksız herif nolacak! Sen git eve çayını demle... Sen o hayatla benden 20 sene önce gidersin öteki tarafa... Bunu bana kocaman göbeği olmayan birisi söylesin lütfen! Göbekli erkekler iyi Tango yaparmış... Vay vay vay! Sen Tango mu yapıyorsun? Siz göbeğini kaşıyan Ayı diye dalga geçin bakalım... İlerleme var demek ki... Gel sana Şampanya ısmarlayım bu gece? Zıkkım iç! Tilki nereye gitti yahu? Zırvalarınla sıktın adamı gitti!!!!! Yok borsa uçacak, kaçacak... Yok karı kız... Geçende yediğin haltı da unutmadım... Ama Tatyana hala seni soruyor... Memleketine gönder! Bana Nuriye, Hayriye falan lazım... Hayriye, Nuriye mi kaldı bu memlekette? Sıkıldım senden! Tilki ile beraber gidiyorsun bazen de, Tilki'siz sek hiç çekilmiyorsun! Ben gidiyorum!!!!! Sen de hiç şakadan anlamıyorsun yani... Şakadan anlamam, latife'den anlarım ben... O kültür de sende nerdeeee... Cıvık herif... Yahu dur nereye????? Pideciye gitseydik bari yine?????? Kapatmak da bana kaldı... Bir kusur işlediysek affola...
29 Mart 2009
PAZAR
Yorum
-
29 Mart 2009
PAZAR
Türkiye medyası, haftalardır yatırımcıyı korkutmak ve 15000-18000 gibi hayali dipleri hedef göstererek satış yaptırtmaya uğraşıyor. Boy boy özel tvler, çok saygıdeğer gazeteler, pek bilmiş ünlü ve bol maaşlı yazarlar, hep bir ağızdan ÇAKILABİLİRİZ senaryolarını dile getirdiler...
Haklarını verelim, dış borsalar da çakıldı hani... Hele Dow'un 6500'leri görmesi sürpriz değil de neydi? Ama ya insanları korkutmaya çalıştıkları TÜRKİYE? Borsa inat etti, yeni bir dip oluşturmadı... YAMYAMLARIN bekleştiği 15-18 diplerine de düşmedi...
Türkiye'de kla******... Medya organlarını kullanarak halkı yanıltmaya çalışan çok fazla bulunur... Başarırlar da... Bu şekilde zengin olmuş pek çok insan vardır.
Türkiye'nin en büyük şirketlerinden birisinin yöneticilerinden pek muhterem bir tanesi, çıkar kötü bir laf eder... Tahtası çöker... Ne enteresandır ki, o çöküş günü insanlar panikle satarken, birileri de alır; ardından da tahta kalkar gider... SPK da en ufak inceleme yapma gereği duymaz... Çünkü burası TÜRKİYE'dir.
Medya sizin dostunuz falan değildir... Medya Türkiye'de vampirler sürüsünden oluşur... Amerikan medyası, bu günlerde insanlara yeni emeklilik planı yapmaları çağrısında bulunurken, Türkiye'de medya aklınıza şunu sokar; YA DAHA DA DÜŞERSE... (Amerika'da insanlar hisse senetleri biriktirerek emekli olurlar... Bu aralar da, hisse senedi fiyatları öldüğü için, medyaları uzun vadeli fırsatlara dikkat çekmekte...)
Biz, aylardır sizleri piyasanın dip yaptığı konusunda uyardık. İlk rapor Kasım ayındadır bu yönde. Elbette raporumuzun yayınından sonra, yayınlandığı tarihin endeks değerinin %10-15 altı da görülmedi değil. Ancak meşhur çöküş senaryolarının bangır bangır yayınını yapan bol sermayeli medyalar haksız çıktı... Biz ise şu anda haklı çıkmış gibi görünüyoruz...
Tabii yanıldıkları için haksız çıkmadılar. Hesap her zaman başkaydı... Medya daima zirvede alın, dipte de almayın der... Bu bir Türkiye realitesidir... BorsaStrateji gibi istisnalar bu realiteyi değiştirmez... Dolar 1.80 olur, medya bağırır; EYVAH DOLAR UÇUYOR! Tabii size açıkça DOLAR ALIN, 3 LİRA OLACAK demeyeceklerdir. Çok şükür, o kadar da değil... Ancak bilinçaltınıza çok güzel atış yapacak, sizi paniğe sokacaklardır...
Medya kaşınmaktadır! Medya, alternatifsiz olduğunu zannetmekte, bunun verdiği aşırı kendine güven ile de gerçekten KAŞINMAKTADIR.
Geçmişte, kendine bu derece güvenen pek çok aracı kurum, SAĞILACAK KOYUN olarak gördükleri yatırımcıyı yanıltmaktan ve soyup soğana çevirmekten kaçınmadılar. Ancak aynı kurumlar, bugün bir bir kapanıyor. Çünkü KOYUN KALMADI. Kimse aracı kurumlara güvenmediği gibi, düşük ücretle çalışan, ünvanı büyük, bilgisi küçük uzmanlara hazırlatılan aracı kurum raporlarını okuyan yatırımcılar da kalmadı. Aracı kurumların kibiri, kendilerini yedi...
Peki ya Medya? Medya alternatifsiz midir gerçekten? Bütün reklam ve sermaye gücünü elinde tutan baronlar, gelişen teknolojiyle, altlarındaki halının kaymayacağını mı zannetmektedirler? KOYUNLAR, kendilerini okumayı bırakıp, düzgün bir ÇOBAN bulurlarsa ne olacaktır? Medya bu soruları kendisine sormuyor ama, ne eski tirajlar kaldı, ne de meşhur uzmanlar eskisi kadar ilgi görüyor... Zira insanları hep yanılttınız, hep yanılttınız...
Yorum
-
yorumuna güvendigim ve analizlerinin dogrulugunu daha önce teyitt ettigim bir arkadaştan VKİNG yorumu:
''birde kafama takılan şey şu sabah gazetesi %1200 lük artış yaşandığını söylüyor ya bunlar borsayı hiç bilmiyor yada adam gibi takip etmiyorlar en başta hisse bedelli bölündüğü için 1 tl den açıldı en yüksek 5.06 yı gördü %500 eder %1200 nire %500 nire deseler eskisine göre 12 kat yüksek anlarım yenileri patron alacak 1 tl den satmama tahattüdü var sabah gazetesi bunlardan bahsetmiyor ben sabahada yazı yazdım dedimki araştırmalarınızdan dolayı tebrik ederim ama bir aralar borsada sabah pazarlama vardı medya holding vardı bir de bunları araştırıverin maşallah böle haberlerle trajınızı artırıyorsunuz hala ama ayaktasınız ama neden se bir zamanlar borsadaydınız ama milyonlarca madurla şimdi yoksunuz paraların üstüne kondunuz .....o zamanki madurların paralarını acaba ödedilermi bu ky dostu spkyı göreve çağıran arkadaşlar
yani önce kendi söküklerini diksinler kendileri sanki ak sütten çıkmış ky ye en büyük kazığı bunlar attı şimdiye kadar.''
AL SAT TAVSİYESİ DEİLDİRRR!!!!!!!!!!
Yorum
-
09:16 : RAPOR-TEKNİK ANALİZ(TURKISH YATIRIM MENKUL DEĞERLER)
Turkish Yatırım Menkul Değerler (www.turkishyatirim.com.tr)
Tarafından Hazırlanan Teknik Analiz Bülteni:
"Bileşik Endeks düşen trend içerisinden çıkmış ve kısa
vadeli yatay seyre geçmiştir. 26.000 direncinin
kırılmasıyla,taban oluşumu tamamlanmıştır.26.000
destek olması ile birlikte 27.000-28.650 dirençleri test
edilebilir durumundadır.
BAGFS
Bağfaş, uzun vadeli taban oluşumunu tamamlamıştır.
68.5 uzun vadeli taban desteği konumuna geçmiştir.71.5
ise kısa vadeli destek konumundadır.Kısa vadeli
yükselen kanal direnci 77.80’dir. Kanal direncine yakın
seyir bir kar realizasyonuna, kar realizasyonu ise bir alım
fırsatı oluşturabilir.
EREGL
Ereğli Demir Çelik, orta vadeli düşen kanal içerisinde
kanal içerisinde hareket etmektedir. Orta vadeli düşen
kanal içerisinde,kısa vadeli bir tepki gerçekleştirmektedir.
3.12 kısa vadeli destek olmak üzere, 3.36 direncine
kadar tepki gerçekleşebilir."
Yorum
-
09:12 : AVRUPA BORSALARI- VADELİ ENDEKSLER, SPOT PİYASALARIN YÜKSELİŞLE AÇILACAĞINA İŞARET EDİYOR
Avrupa da vadeli endeksler, spot piyasaların Wall Street ve
Asya borsalarını takip ederek güne yükselişle başlayacaklarına
işaret ediyorlar.
Eurostoxx 50 Endeksi yüzde 1.3, FDax ise yüszde 1.38 artış
gösterdi. Cac-40 ın vadelileri ise yüzde 1.2 artıda.
Foreks Haber Merkezi
Yorum
-
Yorum