Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
AYEN; Bugün 1.69 da bulunan fıbo direncini 1.73 ü görerek test etmiş fakat kıramamış. Tekrar test edecektir sanırım. İkinci test ettiği an hissedeki hacim ve tahtadaki oyuncuların kim olduğuna dikkat etmekte fayda var. 1.82-1.85 bölgesi diğer direnç bölgesi durumunda Bu bölgeyi geçebilecek gücü göremedim ancak eğer kırabilirse, 2,40 seviyesine hareketlenerek çanağı tamamlamak isteyecektir. 1.65 ve 1.60 destekleri. 1.58 seviyesini stop olarak düşünmekte fayda var.
Ayrıca neden küçük yatırımcı tabir edilen kişiler gider en yüksek fiyattan ve kimseye danışıp bilgilenmeden bir anda onca parasını en riskli yatırım aracı olan hisseye yatırır anlamış değilim. Ayen, bugün en yüksek 1.73 seviyesini görmüş, az bir miktarda; sizin maliyetiniz 1.72!... Ayrıca o seviyede o fiyata alabilmek için bir gerekçe olabilir, fibonacci analizini bilirsiniz, teknik analiz bilirsiniz de, hacim iyi idi, %61,8 direncini kıracak diye düşündüm ve riske girdim dersiniz, anlaşılabilir bir risktir. Analizi bana yaptırdığınıza göre teknik analiz de yaparak alınmış bir karar değil sizinkisi!...
Paranıza yazık edersiniz... Oysa sanırım çarşıdan alacağımız 1 kg sebze için bile pazarı dolaşır, fiyatları kontrol ederiz önce!...
Kazançlı ve sağlıklı günler temenni ederim
29.01.2009 00.47
Hisse Belirtiğim gibi bir rota izliyerek, 1.69-1.73 direnç bölgesinden dönmüş ve sonra belirttiğim 1.58 destek-stop bölgesinde 02.-03/02/2009 tarihinde işlem görmüş (çok cüzzi bir miktarda 1.57 seviyesinden işlem görerek, yine belirttiğim üzere tekrar direncini test etmeye yönelmiş; dün itibariyle 1.71 seviyesi tekrar test edilmiş, seans içinde 1.66 desteğine çekilerek tekrar 1.71 seviyesi test edilerek gün sonlandırılmış. Göstergelerinde zayıflama beelirtileri var. Ama, yine de gözucu ile izlemekte fayda var
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.
teşekkürler Mesutc hocam ama çok da tutturamıyorum bu tesadüf oldu ahhh sayın hocam dediğiniz gibi önceden belirlediğim fiyatlarda dahi satabilmiş olsam ki hisseler benim tespitlerimin üstüne çıktılar özellikle fonfk ama tabiki tam değerlendiremedim beklemekten sıkılıp 4.30'dan tekrar sattım sonra da başka kağıtlarda küçük kayıpları göze alıp giremedim taa 4.90 larda girebildim biraz karla çıktım şimdi tekrar girdim ama karımı da verip çıkacağım anlaşılan bu arada 1991 yılından beri borsadayım ilk toplu konut fonundan ki ozamanlarda imkb yoktu sanırım töbank hissesini elden alarak bulaştım bu kumara ama daha bırakın havai'ye gitmeyi ankara'dan polatlıya gidemedik yine sormadan bsöke aldım hocam 0.84 maliyetle ne dersiniz? saygılar sunuyor, başarılarınızın devamını diliyorum, asıl sizin önerilerinizi kısa vadeli, al-sat türünden bekliyorum sayın hocam iyi günler...
Malesef derinliğine inceliyecek zamanım kalmadı, sadece kabaca teknik açıdan inceleyebildim, en azından bugünü durgun geçirecek görünüyor, umarım yanılmam da, akşama derinliğine bakma fırsatım olur, bir başka veri benim sistemim de bu hisse için al üretmedi henüz...
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.
Malesef derinliğine inceliyecek zamanım kalmadı, sadece kabaca teknik açıdan inceleyebildim, en azından bugünü durgun geçirecek görünüyor, umarım yanılmam da, akşama derinliğine bakma fırsatım olur, bir başka veri benim sistemim de bu hisse için al üretmedi henüz...
Yanıltttı!... Yanıldım... Hedef, 0.93
Turcas 2.54-2.56 seviyelerinden alım yönlü düşünülebilir. Hedef 2.68 stop 2.46
Hisse Belirtiğim gibi bir rota izliyerek, 1.69-1.73 direnç bölgesinden dönmüş ve sonra belirttiğim 1.58 destek-stop bölgesinde 02.-03/02/2009 tarihinde işlem görmüş (çok cüzzi bir miktarda 1.57 seviyesinden işlem görerek, yine belirttiğim üzere tekrar direncini test etmeye yönelmiş; dün itibariyle 1.71 seviyesi tekrar test edilmiş, seans içinde 1.66 desteğine çekilerek tekrar 1.71 seviyesi test edilerek gün sonlandırılmış. Göstergelerinde zayıflama beelirtileri var. Ama, yine de gözucu ile izlemekte fayda var
bunu benım için yazdıgınız bılıyorum allah razı olsun sagolun 1,64 stoploos dedım sagolun
Vrupa Hısse Senetlerı Pıyasasında Onde Gelen Avrupa Sırketlerının Acıklayacagı
Bılancolar Ve Avrupa Merkez Bankası ıle ıngıltere Merkez Bankası Tarafından
Acıklanacak Olan Faız Oranı Kararları Beklenırken, Satıs Agırlıklı Bır Seyır
ızlenıyor.
Bırlesık Avrupa Dow Jones Stoxx 600 Endeksı Yuzde 2.1 Oranında Dususle 190.51
Puandan ıslem Goruyor. Endeks Kapsamındakı Sektorler Arasında En Kotu Performansı
Bankacılık Sektoru Hısselerı Sergılıyor.
Avrupa Merkez Bankası`nın Bugun Sona Erecek Olan Toplantısında Yuzde 2 Sevıyesındekı
Gosterge Faız Oranlarını Dusurmek Konusunda Acele Etmeyerek ılerleyen Donemler ıcın
Elınde Koz Bulundurmayı Tercıh Edecegı Ongoruluyor.
ıngılere Merkez Bankası`na Yonelık Beklentıler ıse Banka`nın Gosterge Faız Oranlarını
Yarım Puan Dusurerek Yuzde 1 Sevıyesıne ındırecegı Yonunde Olusuyor.
ıngıltere`de Ftse 100 Endeksı Yuzde 0.91 Dususle 4190.20, Almanya Dax Endeksı Yuzde 1.4
Oranında Dususle 4429.88 Ve Fransa Cac Endeksı Yuzde 1.62 Oranında Gerıleyerek 3019.21
Puandan ıslem Goruyor.
Abd Hısse Senetlerı Pıyasasında ıse Kraft Foods, Walt Dısney Ve Procter & Gamble Gıbı
Sırketlerden Gelen Acıklamaların Etkısıtyle Dun Sert Bır Dususle Tamamlanmıstı. Bugun De
Vadelı Pıyasalarda Abd Endekslerı Kucuk Caplı Bır Dusus Sergılıyor.
kredi derecelendirme kurulusu fitch raitings`in gelismekte olan
avrupa piyasalari bolumu baskani edward parker, turikiye ekonomisinin
imf ile bir anlasma saglanmasa dahi ayakta kalabilecegini soyledi.
Gelismekte olan avrupa piyasalarina iliskin bir aciklama yapan parker,
bu aciklamanin turkiye ile lgili bolumunde turkiye`nin imf ile bir
anlasma saglamasa dahi ekonominin ayakta kalabilecegini ve kredi notunun
etkilenmeyecegini soyledi. Parker sonrasinda su ifadeleri kullandi:
`imf ile bir anlasma saglanmasi turkiye acisindan pozitif bir gelisme olur.
Ancak bu anlasma saglanamayacak olsa dahi baska finans kaynaklar bulunabilir
ve imf ile anlasma saglanamasi tek basina kredi notu ile ilgili olarak negatif
bir karar alinmasi isin yeterli degildir.` alıntıdır
Referans Gazetesi'nin haberine göre, Volvo Yetkili Satıcısı Akça Otomotiv Genel Müdürü Levent Doğurga, hurda beklentisi nedeniyle satışlarda yüzde 20-25 civarında gerileme yaşandığını belirtirken, Seat, Audi ve VW markalarının yetkili satıcısı Avek Otomotiv Genel Müdürü Hakan Çakır, açıklamalar yüzünden showroom ziyaretlerinin yok denecek kadar az olduğunu belirtti. Çakır, ocakta perakende satışlarının geçen yıla oranla yüzde 60 civarında düştüğüne dikkat çekti.
Yetkili satıcılar, beklenti nedeniyle hafif ticari ve otomobil satışlarının 2009 Ocak'ta geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 50 gerileyerek 15 bin adetler civarında çıkacağı tahmininde bulunuyor.
B.Soke belirttiğim 0.93 direncinin üzerine 0.94 seviyesinde 500 adet, 0.95 seviyesinde 100 adet ve 0.96 kademesini atlayarak 0.97 seviyesinde ise 1515 adet kaymak cilası çekip, hedefine ulaşmanın yorgunluğu ile 0.87 seviyesine geri çeekildi....
Yorum