M&M (Mesut& M.Ayhan) ile Mutlu Trade

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • ketenhelva
    ..................
    • 10 Aralık 2008
    • 1488

hımm degiştirmeden önce alıntı olmuş.evet ev ve iş yerim orion bulutsusundadır,oralarda takılıyoruz bu sıralar..:037:

(yav smileylerde kahkaha ile kahkaha1 aynı,hiç bi farkları yok gibi)
    her şey olacağına varır..

Yorum

• nur
      Tecrübeli
      • 03 Mayıs 2008
      • 620

ketenhelva Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      kim o yav..??
      Sanırım Y.Erdinç.

Yorum

• ketenhelva
        ..................
        • 10 Aralık 2008
        • 1488

nur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Sanırım Y.Erdinç.
        bende gibi gördümde konduramadıgım için sordum..
        her şey olacağına varır..

Yorum

• nur
          Tecrübeli
          • 03 Mayıs 2008
          • 620

Son zamanlarda yaptıklarıma bakma ne olur

Benim aklım başımda değil....

Bu şarkı borsadaki ruh halim.

Yorum

• nur
            Tecrübeli
            • 03 Mayıs 2008
            • 620

bende gibi gördümde konduramadıgım için sordum..

Gerçekten bu topikte hocalarımızın söylediği senetler de
            boş yok.
            Yakalayabile kazanç çok.
            Sermaye yeterse

Yorum

• muzoder
              Aktif
              • 23 Şubat 2009
              • 255

29 mart 2009 yerel seçimler her yöremiz için inşallah hayırlı gecer bizim icin hayirlısı ne ise o olsun..

Yorum

• MESUTC
                KEYFE KEDER YAZAR
                • 22 Mayıs 2008
                • 4444

mesut hocam karadeliklerle fiziki olarak ilgi ve alakanız varmı bilmiyorum ama şu baryonik dünyada,illaki önce sebep sonra sonuç oluşur her daim(nesnellik ilişkisi açısından,önce ders çalışırsın sonra iyi not alırsın,önce tohum ekersin sonra domatesi yersin,önce kızı tavlarsın sonra yemege çıkarırsın gibi)..
                Isaac Asimov'u severek okuyacak kadar yakın, Stephen Hawkin'in Zamanın Kısa Tarihi'ni anlamakta zorlanıp fırlatıp atacak kadar uzağım
                Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.

Yorum

• MESUTC
                  KEYFE KEDER YAZAR
                  • 22 Mayıs 2008
                  • 4444

ırakta ne oluyor??bakalım biraz bunada..
                  Adı üstünde Irak o. Uzak diyesim Irak olan gönülden Irak olmuyor sade; İMKB den de Irak oluyor.
                  Özal'n Irak politikasına dönüş isteği seziliyordu 3 yıldır; tasfiye edilen Özal politikasının, giderek mevzi ve güç kazanıp, tekrar 1988-1990 yıları arasındaki politik tercihlere dönülmesi sözkonusudur. Anlayabildiğim, yorumlayabildiğim budur.

İMKB de 1 dolar hatta 0.90 cent seviyelerini hedef gösteren analizlerin ve analizcilerin giderek güç kaybedeceğini sanıyorum.
                  Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.

Yorum

• MESUTC
                    KEYFE KEDER YAZAR
                    • 22 Mayıs 2008
                    • 4444

nur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    Ne sizle nede sizin becerinizle yarışmak asla kabiliyetim olamaz.

Ben ekimde borsa göçtükten sonra batan bir ark.tel konuşmamda
                    Ne yapacaz nasıl zararımızı çıkartırız abla diye sohbet ederken
                    Sadece mantık süzgeçinden geçirerek
                    tek alınacak hisse petun ve aygaz dedim.
                    Niye?
                    Çünkü her eve giriyor kimse aç oturamıyor diye.
                    Söylediğim öneriyi kendim tutsaydım zararım çoktan çıkardı ama yapamadım.
                    Teknik olarak gündeme aldığınız zaman hiç çekinmeden
                    gereken ilgiyi gösterdim.
                    Fırsatları değerlendirmek her zaman denk gelmiyor zaten.
                    Kısmetimiz varsa kaşığımızda buluyoruz.
                    Svg.Syg.
                    Svg.Syg.
                    Yok hayır, hız yarışmasına filan çağırdığım yok kimseyi; kısaca benim aldığımı söylediğim kademelere dikkat edilmesin, yazdığım mesajlara dikkat edilsin, seans içinde 2-3 kademede alış satış yapmayı düşünebiliyorum, bunun için hız gerek onu anlatmaya çalışmıştım; sizin meajınız üzerinden topik izliyenlerine

Yorum

• MESUTC
                      KEYFE KEDER YAZAR
                      • 22 Mayıs 2008
                      • 4444

zoraa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      mesut hocam ;kendinizi o şahısla kıyaslamayın. siz siz olarak kalın, mesut olun... o şahsa gelince (eski borsacılar bilir;borsa dergilerinde t.analiz ve yorum yapardı kendisi) hiç unutmadığım birtanesini burda yazıyorum, o zaman gsdhol 8 000tl den 30 000tl ye çıktı ve analizci arkadaş dergide analiz ve yorum yaparak 80 000-90 00tl olacağını yazıyordu... sonuç malum k.yatırımcının elinde patladı...
                      Sn zora, tabloyu, kendimi mukayese yapmak için koymadım; haddim değil; Sadece gönderme yaparak, acaba % olarak topikte hedefe ulaşma derecesini bulmaya kışkırtabilir miyim topik sakinlerini diye düşünmüştüm
                      Sn Yaşar Erdinç'ten teknik analiz üzerine dersler aldım, öğrencisiyim yani.
                      Sözünü ettiğiniz olay Ekonomist Dergisinde yazdığı 2000 yılarında olmuş yanılmıyorsam, sn Yaşar Erdinçin bu konuda yazılı açıklamaları oldu, oradan bilgi sahibi oldum, İlk yazmaya başladığı 1998 veya 1999 yıllarından bu yana okurum sn Yaşar Erdinç'i. Bazen yazılarında katılmam yazdıklarına, çoğu kez çok ihtiyatlı bulurum vs. Ama... Sn Yaşar Erdinçle bilgi yarıştırmaya kalkamam, haddim değil.

İlke olarak, topikte, kendisini savunma durumunda olmayan kişileri suçlamaktan uzak durursak sevinirim.
                      Hukukun masumiyet karinesi hepimiz için gereklidir.

Yorum

• yagmur
                        Kıdemli
                        • 29 Nisan 2008
                        • 4717

İran ile NATO arasında 30 yıl sonra ilk temas

İran ve NATO arasında diplomatlar düzeyinde yapılan görüşme Tahran yönetimince doğrulandı.

Devlet televizyonu, İran'ın Brüksel Büyükelçiliği'ni kaynak göstererek verdiği haberinde, taraflar arasında 30 yıl aradan sonra ilk kez görüşme yapıldığını duyurdu.

NATO'nun merkezinde yapılan görüşmede Afganistan'da güvenliğin sağlanması konusunun ağırlıklı olarak ele alındığı belirtildi.

NATO sözcüsü James Appathurai, dünkü açıklamasında, Afganistan ve diğer konularda İran ile daha çok görüşmenin plan dahilinde olduğunu belirtmişti.

Adı açıklanmayan bir NATO yetkilisinin, İranlı diplomatla gayri resmi olarak görüşüldüğü yönündeki ifadeleri önceki gün basına yansımıştı.

Tahran yönetimi, ayrıca Batılı ülkelerin davetini kabul ederek 31 Mart'ta Hollanda'nın Lahey kentinde yapılacak "Afganistan'ın geleceği" konulu konferansa katılacağını bildirmişti.
                        Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• carizzm
                          Tecrübeli
                          • 16 Mayıs 2008
                          • 317

yaşar erdinç

sn yaşar erdinç diyorki ; cuma günü seans sonu gelen alımlar, anketler doğrultusunda yatırımcının akp ile ilgili beklentisine işaret. % 51 civarı oy beklenirken % 39 çıkması hayal kırıklığı yaratacak ve dow un haftayı düşüşle kapatması ,bugün piyasalarda satış yaptıracak ve düşüş olacak . saygıyla topiğe duyrulur.

Yorum

• MESUTC
                            KEYFE KEDER YAZAR
                            • 22 Mayıs 2008
                            • 4444

carizzm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            sn yaşar erdinç diyorki ; cuma günü seans sonu gelen alımlar, anketler doğrultusunda yatırımcının akp ile ilgili beklentisine işaret. % 51 civarı oy beklenirken % 39 çıkması hayal kırıklığı yaratacak ve dow un haftayı düşüşle kapatması ,bugün piyasalarda satış yaptıracak ve düşüş olacak . saygıyla topiğe duyrulur.
                            Bilgilendirdiğin için tşk.ler carizzm,

Bugün hep hocam Yaşar Erdinç'ten sözedildi; devam edelim o halde...
                            Öncelikle katılmıyorum hocama!... Katılmadığım husus İMKB nin düşeceği yönündeki öngörüsü değil elbet; kurduğu neden-sonuç illiyet bağı...
                            İMKB bugün düşebilir de, ancak bu kesinlikle seçim sonuçlarından dolayı olmaz; seçim sonuçları olsa olsa; piyasa yapıcıları xxxx xxx xxxx nedenlerinden dolayı satışa geçti diyemeyen analizcilerin yuvarladıkları bir gerekçe olur, zihin bulandırır!... Bunu aslında en iyi bilenlerden birisinin Sn Yaşar Erdinçin olması gerekir; ama bu tarz, sosyal olaylar ve İMKB ilişkisini yorumlama açısından yetersiz ve zayıf bulurum sn Yaşar Erdinç'i.

Açıklayayım;
                            1) Formasyon-Enformasyon ilişkisi çıkan seçim sonuçları İMKB de anlamlı bir tepkiye yol açmaz; çünkü, gerek yabancılar için, gerekse yerli piyasa yapıcıları için olsun; altın terim TREND dir. Mevcut seçim sonuçları sonucunda iktidar partisi il genel meclisi sonuçlarına göre %5 ciivarında oy kaybı yaşamış; muhalefet partilerinden CHP %2 MHP ise %3 civarlarında oylarını artırmıştır ancak;
                            1) Her iktidar dünyanın tüm ülkelerinde zamanla oy kaybına maruz kalır; bilinmeyen durum değildir; genel bir ilkedir. Yabancılar ve piyasa yapıcıları da bunu bilir; önemli olan, metal yorgunluğu örneği, farklı partilere dağılan oylar bir TREND oluşturmuş mudur?
                            2) İktidara aday muhakefet partilerindeki oy artışı patlama mıdır? TREND oluşturur mu?
                            3) Muhafet partilerinin ekonomi alanındaki modellemeleri, programları keskin dönüşleri içeriyor mu?
                            4) Mevcut seçim sonuçları iktidar partisini bürokrasiye söz geçiremez bir zayıflığa itmiş midir veya iktidarını tehlikeye sokmuş mudur?

Yukaridaki sorulara yanııtım "hayır' dır. O halde?!

5) Bu yerel seçim sonuçlarını 1989 yıında yapılan ve iktidar partisi ANAP'ın İstanbulda Bedreddin Dalan, İzmirde Burhan Özfatura, Ankara'da Mehmet Altınsoy'la kaybettiği yerel seçim sonuçları ile bir düşünmemek gerekir; benzer de değildir zaten. 1989 yerel seçimleri mevcut ANAP iktidarına karşı çok net bir değişim sinyali idi; bu yerel seçimler ise; AKP'nin 6 yıllık iktidarına ve mevcut kriz koşullarına rağmen %5 lik oy kaybını kamuoyunda yeni arayış olarak görmek bence yanıltıcıdır.
                            4) 1994 yılında yapılan, yanılmıyorsam o yıl genel seçimlerle birleştirilerek yapılan yerel seçimler öncesinde kamuoyu ile paylaşılmayan kamuoyu anketlerinde RP sinin önde görünmesi, bazı basın organlarınca büyük tedirginlik içinde kamuoyuna aktarılıyordu; elbette bu zincirleme bir reaksiyondu; kaldı ki RP nin söylemleri de mevcut uygulamaların oldukça dışında idi; ABD doları yerine İslam Dinarı, o ana kadar yürütülmekte olan dış politikanın radikal değişimi vs vs... RP Ankara, İstanbul başta olmak üzere yerel yönetimlerde iktidar olmuştu ve yine yanılmıyorsam genel seçimlerde de en çok oyu alan partiydi...
                            Ertesi gün büyük düşüş beklenen İMKB de hatırı sayılır bir yükseliş yaşanmıştı!...

İMKB bügün düşebilir de; ancak bu kesinlikle seçim sonuçlarıyla bağlantılı bir satış öyküsü olmayacaktır bu. Sadece neden bulmaya kolaylık sağlayacaktır bazılarına; kaldı ki şahsım adına ben yatay trendde devam edeceğimizi tahmin ediyorum.

Sn Yaşar Erdinç'in yazılarından sosyal psikoloji, nöropsikolojik alandaki bilimsel araştırmalara dönük okumalarının olduğunu anlıyorum, ne ki kanaatimce o alanlardaki okumaları oldukça yetersiz, veya bağ kurmaları, ilişkilendirmeleri anlatımı zayıf kalıyor.
                            Duygusal Zeka (EQ) alanındalki araştırma sonuçları ilk kez 1989 yılında çalışmayı yapan Harward Üniv Profesörlerinden H. Gardner'ın çalışmaları 1996 yılı sonrasındaTürkçe'ye kazandırıldı ve birden bu alanda kitap patlaması yaşandı. Sn Yaşar Erdinç yanılmıyorsam 1993 yılında doktora eğitimini yaptığı İngiltere'den Türkiyeye döndü. İngilterede bulunduğu dönemde bu alanda yayınlar tahmin ediyorum orada da yeni kitapçı raflarında yerini almıştır. Demem o ki, Yaşar Hoca EQ alanında okumalarını sanıyorum Türkiye'ye dönüşü sonrasında yapabilme olanağı bulmuştur. Yeterli zamanı bulabildi ise elbette! Çok yoğun olduğunu yazılarından da takip edenler bilecektir; bazı yıllar 2 üniversitede hocalık, web sayfasına yazılar, haftalık dergi ve günlük gazeteye yazı, televizyon programları vs den alanı dışında sayılabilecek bu alanda yeteri okumaları yapabildiğini sanmıyorum. Keza Nöropsikolojik alandaki bilimsel çalışmaları da yeteri derecede takip edemediğini yazılarından çıkarımla tahmin ediyorum.

Meraklısına not; Sosyal psikoloji alanında Türkiye'de yazılmış en güzel kitap bu toprakların yetiştirdiği ender bilim kadınlarından TÜBA üyesi Çiğdem Kağıtçıbaşı'nın İnsan ve İnsanlar kitabıdır, okunmasını meraklısına öneririm.
                            Sözünü ettiğim kitabı kendi alanına en iyi uyarlayanın da sn Erdal İnönü'nün olduğunu sanıyorum; en azından benim görebildiğim kadarıyla. Anılarında bu kitaptaki sosyal psikoloji deneyleri ile politikada yaşadıkları olaylar arasında ilginç bağlar kurmuş; yazdığı anılarında yer vermiştir. Sağlığında üniversitelerde verdiği konferanslarına giden varsa eğer, anılarındaki o bölüme çokca yer vermişti, güldürürken düşündürtöüştü katılımcıları.
                            Last edited by MESUTC; 30 Mart 2009, 09:45.

Yorum

• atalayilkay
                              Katılımcı
                              • 19 Mart 2009
                              • 138

günaydın!

futureler

E-Mini S&P 500 Jun 09798.75 2:18am ET 17.25 (2.11%)
                              Mini Dow Jones Indus.-$5 Jun 097,612.00 2:28am ET 150.00 (1.93%)
                              Nasdaq 100 Jun 091,233.00 2:19am ET 23.00 (1.83%)
                              S&P 500 Jun 09798.60 2:17am ET 17.50 (2.14%)

Yorum

• carizzm
                                Tecrübeli
                                • 16 Mayıs 2008
                                • 317

bol kazançlı bir hafta diliyorum günaydın

Yorum

Working...
                                X

Debug Information